Черноморска тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Черноморска тема

Мнение от Jordana » 06 Юли 2019, 19:12

Това за доминикана го четох наскоро , мистериозни смъртни случаи на туристи . Но там версията бе че с някакви пестициди било отравянето при повечето случаи . Същата ситуация , консумация само напитки от мини бара . :dunno:
По нашта доминикана отравянията с храна са ясни , въпроса е че тия чревните разстройства се прихващат и от плажа . Мръсотията от морската вода и пясъка особено в често посещаваните плажове . И друго не мога да разбера , какъв е тоя мерак за тия скапани шезлонги дето по тях се търкаля всякаква крастава и сифилистична сган от цял свят :dunno: Аз на такъв шезлонг не сядам ако ще безплатно да ги дават и с каса бира отгоре :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Юли 2019, 19:20

Карибските курорти по принцип са затворени. В Ямайка маймуните нямат право да влизат в резорта. Затова идват с лодки и досаждат от водата. Можете са си купите от тях всичко. От рапани до трева. Взимате си столче, влизате във водата и ви правят прическа (женските де). В Доминикана пт петък вечер до неделя вечер е пълно с местни. Като скакалци са. Разполагат се навсякъде, шумни, многобройни, изяждат и изпиват всичко. След тях е пустиня. Повече кракът ми няма да стъпи там.

https://www.ctvnews.ca/canada/family-un ... -1.4474656

Има още много. Но темата е за черноморието. Сядаме пак 2005г в Китен на едно капанче. Чашата ми беше с червило. Помолих любезно сервитьотката:

"Кажете на колегата, че това не е моя цвят"

Наблегнах на думата "КОЛЕГА", защото често помага. Върнаха ми същата чаша, като се виждаше как беше забърсал само отгоре ... Последно ходих 2015г и определено ще ми е "последно".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Юли 2019, 19:24

Не мога да си представя да пия 5-6л бира на ден на 35+ градуса и 80% влага, но явно има и такива мераклии.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Юли 2019, 19:24

Jordana написа:Това за доминикана го четох наскоро , мистериозни смъртни случаи на туристи . Но там версията бе че с някакви пестициди било отравянето при повечето случаи . Същата ситуация , консумация само напитки от мини бара . :dunno:
По нашта доминикана отравянията с храна са ясни , въпроса е че тия чревните разстройства се прихващат и от плажа . Мръсотията от морската вода и пясъка особено в често посещаваните плажове . И друго не мога да разбера , какъв е тоя мерак за тия скапани шезлонги дето по тях се търкаля всякаква крастава и сифилистична сган от цял свят :dunno: Аз на такъв шезлонг не сядам ако ще безплатно да ги дават и с каса бира отгоре :mhihi:

елементарно бре колега,не лягаш на голия шезлонг а си слагаш кърпата на него,като всички нормални хора :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Черноморска тема

Мнение от Venelin1111 » 06 Юли 2019, 19:24

Плажа го чистеха по цял ден с гребла и некви щипки за фасовете , кошчета през 2 метра щом се напълни ги изхвърлят. Пясъка е чист това с очите си го видях и не чистят Ей така да се отбие номер. Бутаха едни колички и на тях с блажна боя бяха написали Ford и там товареха пластмаса (шишета) , спукани плажни топки и др боклук.:-)
Говоря за плажа Поморие. Плажа плитък дълбоко е навътре на около 50м от брега. Водата чиста , но от жегата 2 дни имаше водорасли. И няма никакви чревни инфекции, не е 1980 г когато са срали(извинявам се) на двора

Sent from my iPhoneX using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 06 Юли 2019, 19:31

alekangg написа:Не мога да си представя да пия 5-6л бира на ден на 35+ градуса и 80% влага, но явно има и такива мераклии.

Що?Какъв е проблема ако са правилно разпределени в интервал от 8-10 часа?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Юли 2019, 19:35

немо написа:
alekangg написа:Не мога да си представя да пия 5-6л бира на ден на 35+ градуса и 80% влага, но явно има и такива мераклии.

Що?Какъв е проблема ако са правилно разпределени в интервал от 8-10 часа?

Няма, то има хора и по повече удрят, но не значи, че е нещо нормално и често срещано.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 06 Юли 2019, 20:12

alekangg написа:
немо написа:Що?Какъв е проблема ако са правилно разпределени в интервал от 8-10 часа?

Няма, то има хора и по повече удрят, но не значи, че е нещо нормално и често срещано.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/12/ ... ata.396415

Разни хора-разни идеали,ти сега 10-тина бири на ден не можеш да възприемеш... :lol: :lol: :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 06 Юли 2019, 21:40

BMW_POWER написа:Сядаме пак 2005г в Китен на едно капанче. Чашата ми беше с червило.

Те точно затва по възможност гледам да си поръчвам нещо в бутилка. Като ми се наложи да ползвам чаша или прибори вадя мокри кърпички и чистя. Без значение колко скъпарско е заведението и колко лъскави са чашите/приборите. Виждат ме почти навсякъде, но досега само в един малко скъпарски ресторант сервитьора притича, извини се и предложи да ми смени приборите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 07 Юли 2019, 3:18

Top Gun Maverick написа:Колега ukelichko, отдавна, ама отдавна по нашето Черноморие е ПЪЛНО с хотели, които ти включват цената на чадъра и шезлонга на плажа като целия плаж отпред е техен и не дават на други хора да си слагат там чадърите. Отделно има цели комплекси като Дюни, където цялата зона пред морето е на целия комплекс, който се състои от 4-5 хотела и ако искаш свободно чадър или дори да се разхождаш покрай техните места, то трябва да си гост с гривничка на някой хотел. Тоест няма тълпа, няма такива неща, които те дразнят и т.н..............

Имаме различни критерии за почивка. То на моето само аз и съпругата му казваме почивка. Обичам динамиката, тълпата, шумните места, блъсканицата, ревящите покрай мен деца, бръмчащите на улицата коли и препълнените плажове. Това ме зарежда. Това за мен е идеалната почивка. Динамиката е живот. Хотелът го ползвам само за преспиване, колкото да имам някакъв покрив над главата си. Трябва да има телевизор, защото не мога да заспя ако не ми работи телевизорр. Закуските винаги ги пропускам, понякога и обядите, защото съм си легнал когато някой други стават да дишат йодни пари. Обичам малките ресторнтчета в най-оживените райони, със семпла храна, много хора и масите да са на тротоара и толкова нагъсто, че сервитьорт едва да се провира между тях. Задължително трябва да има много шумни компании. Силната музика в заведение обаче ме дразни. Някак си като се усили музиката, хората спират да си говорят. Ако мога да избирам, винаги си резервирам хотел на главната улица, по възможност с изглед към самата улица. Гледката към морето не ме впечатлява. Просто с часове нищо не се случва, освен да мине някоя яхта. За това и любимите ми български дестинации са Приморско, Созопол, може би Китен, но там има много чалга и отчасти Слънчака. Платени чадъри ползвам, защото когато стигна до плажа, в безплатната зона няма никакво място. В басейн на морето не съм се къпал от години, въпреки че в много от хотелите в които сме били е имало нелоши басейни. Зная, че ако отида в луксозен хотел в затворен комплекс, ще попадна и на добро обслужване и на собствени чадъри и на какво ли не. Но луксозните претруфени хотели са ми някак си много стерилни. В мрамора и стъклото няма живот. Обичам да съм между много хора - обикновени туристи и отношението към мен да е нормално. Нормално, не грубо, нито прекалено учтиво. След това си отивам в Северозапада и попадам в тишина. Птички ми пеят в двора, пълно е със зеленина и на час и половина минава по една кола на улицата. Ако реша да отида на вилата, мога да не срещна хора с дни. Дори да срещна някой, в тази ерия шансът да е получовек - неандерталец е около 80 процента. Като ми свърши отпуската и като отида на работа и ме налазватт мазнярите.....Е няма такова отношение даже към японски император. То не е питане как съм, как са децата, колко добре изглеждам за годините си. Обслужването на такъв тип масови туристи като мен в масови места е в пъти по-добро в Гърция, отколкото в България. Затова и предпочитам да ходя в Гърция, но на точно определени места. Отделно, всяко място си има собствена атмосфера и даже собствен мирис и собствен шум.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 07 Юли 2019, 7:40

Чиста статистика:
Вчера на Кабакум-два шезлонга и чадър 15 лв. ,бира Korona 5,50 ,Hainiken наливен 500 мл. 4,00 ,цаца 5.00 ,калмари /малка порцийка и кофти вкус / 9,00 ,сафридче /добра порция и добре приготвен / 8,00 ,трудно и изнервящо паркиране , гъсто населен плаж и съответно шумно ,доста мизерии по пясъка ,но и по зле съм виждал ,водата долу горе я случихме...
Миналата седмица Koukonares beach , Skiathos : два шезлонга и чадър/много удобни и големи/-free ,фрапе + мин вода 500мл. 3.50 евро ,Korona 5.00 евро +малко чипс бонус ,Mithos 4,00 eвро ,калмари 9,00 евро невероятно вкусни и доста добро количество ,октоподче 12,00 евро / много прясно и вкусно / Колата на сянка до самият плаж безплатно , в радиус от 7-8 метра няма никой до нас , уникално чист и подържан плаж , а за водата няма какво да говорим.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Юли 2019, 12:13

Да не би да става въпрос за Heineken и Corona ? Щото такива "....Korona 5,50 ,Hainiken наливен 500 ..." не съм виждал по кръчмите , или са ментета или някакви нови брандове ..:roll:
Последна промяна Jordana на 07 Юли 2019, 14:18, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320ci E46 Convertible

Мнение от preki » 07 Юли 2019, 13:40

В момента съм на Смокиня. Чадър с 2 шезлонга - 15 лв. Цените в заведенията на плажа са по-ниски от нормален ресторант в София. Да, и в Гърция ходим, и там е много хубаво, но да се плюва по нашето Черноморие само по картинки и статии и да се отрича всичко е неприемливо. Просто Гърция стана модерна....

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 07 Юли 2019, 15:23

Jordana написа:Да не би да става въпрос за Heineken и Corona ? Щото такива "....Korona 5,50 ,Hainiken наливен 500 ..." не съм виждал по кръчмите , или са ментета или някакви нови брандове ..:roll:

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Черноморска тема

Мнение от Venelin1111 » 07 Юли 2019, 15:58

Къмпинг “Смокиня”.... много лета по 20 дни ..ех сладки спомени. Толкова мастика е изпито там , че думи нямам...

Sent from my iPhoneX using Tapatalk
Няма вече BMW

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата