Бардал - Хадо
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Бардал - Хадо
От коя марка добавки сте по-доволни. Дайте мнение от личен опит ако може 

..Bayerische Motoren Werke..

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Бардал - Хадо
Аз съм доволен от прочистване на бензинови дюзи на Лики Моли, от Кауфланд, 20лв.
Пробвано на Голф 2 GTI 16V и Мерцедес Clk 200 Kompressor
Пробвано на Голф 2 GTI 16V и Мерцедес Clk 200 Kompressor

M-coupe написа:От коя марка добавки сте по-доволни. Дайте мнение от личен опит ако може
Стига с тия данъци върху глупостта ...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:M-coupe написа:От коя марка добавки сте по-доволни. Дайте мнение от личен опит ако може
Колега понеже си в Америка, може ли да споделиш, дали наистина Amsoil е по-добро от Mobil 1, или има нещо дори по-добро ?
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Доволен съм от добре работещия ми двигател, който не се нуждае от 3 литра масло и 4 литра лайна. Кажете ми наистина ли вярвате на врели некипели в шишенца?

ATR-42/72
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Те може да са врели и кипели, като се има предвид как се произвеждат.
Ама както alx казва това си е данък-глупост.
Не отричам, че може и да има някакви много специфични случаи в които добавките да помогнат съвсеееем малко, ама... То всички състезатели щяха да се състезават за най-добрите добавки, ако вършеха това, за което се рекламират...
Тук всеки път, като сипвам бензин се опитват да ми продадат добавка за "инжекциона".
Аз просто им казвам "Нали за това сипвам "Super" (т.е. ~100 октана). "За да нямам нужда от добавки"
Ако те кара да се чувсташ по-добре за колата си, сипвай каквото според теб е по-добре. Ама никой не може да ти каже коя е "по-добрата добавка"
Ама както alx казва това си е данък-глупост.
Не отричам, че може и да има някакви много специфични случаи в които добавките да помогнат съвсеееем малко, ама... То всички състезатели щяха да се състезават за най-добрите добавки, ако вършеха това, за което се рекламират...
Тук всеки път, като сипвам бензин се опитват да ми продадат добавка за "инжекциона".
Аз просто им казвам "Нали за това сипвам "Super" (т.е. ~100 октана). "За да нямам нужда от добавки"
Ако те кара да се чувсташ по-добре за колата си, сипвай каквото според теб е по-добре. Ама никой не може да ти каже коя е "по-добрата добавка"
Последна промяна KoolyO на 11 Юли 2019, 19:41, променена общо 1 път
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
DLVasilev написа:Доволен съм от добре работещия ми двигател, който не се нуждае от 3 литра масло и 4 литра лайна. Кажете ми наистина ли вярвате на врели некипели в шишенца?
Вие специално трябва и в авиодизел да вярвате

Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
След като повече от 10 години може би не бях сипвал нищо друго, освен шел в-пауър се подлъгах от форумни писания и аз не знам що да го пробвам тоя авио бензин. Тая скапана пикня трябва да се забрани със закон!!!
Аз не съм а Америка и за Амсойл не знам, но Мобил 1 и добро масло не седят в едно изречение от мноого години.
Kurtov написа:Колега понеже си в Америка, може ли да споделиш, дали наистина Amsoil е по-добро от Mobil 1, или има нещо дори по-добро ?
Аз не съм а Америка и за Амсойл не знам, но Мобил 1 и добро масло не седят в едно изречение от мноого години.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Мобил1 вече не се прави от суровината PAO, както преди. Но AMSOIL е прави от нея, поне така твърдят.
Мобил1 използва SHC, което е специално създаден хидрокрек на базово масло от група 2.
Просто защото PAO се изчерпва, а и не е ефективно за модерните мотори, където някои блокове работят при уптра високи налягания, а се смазват от моторното масло (Например PD на VAG).
Колкото за МАСЛОТО за БМВ, за мен си остава CASTROL. Бях пробвал да мина на MOBIL1, но за N47 не препоръчват такова, а обикновен мобил 5В-30, не знам защо
Мобил1 използва SHC, което е специално създаден хидрокрек на базово масло от група 2.
Просто защото PAO се изчерпва, а и не е ефективно за модерните мотори, където някои блокове работят при уптра високи налягания, а се смазват от моторното масло (Например PD на VAG).
Колкото за МАСЛОТО за БМВ, за мен си остава CASTROL. Бях пробвал да мина на MOBIL1, но за N47 не препоръчват такова, а обикновен мобил 5В-30, не знам защо

bum_bum написа:След като повече от 10 години може би не бях сипвал нищо друго, освен шел в-пауър се подлъгах от форумни писания и аз не знам що да го пробвам тоя авио бензин. Тая скапана пикня трябва да се забрани със закон!!!Kurtov написа:Колега понеже си в Америка, може ли да споделиш, дали наистина Amsoil е по-добро от Mobil 1, или има нещо дори по-добро ?
Баш ти да не го знаеш Амсойл-а

Kurtov написа:alx написа:M-coupe написа:От коя марка добавки сте по-доволни. Дайте мнение от личен опит ако може
Колега понеже си в Америка, може ли да споделиш, дали наистина Amsoil е по-добро от Mobil 1, или има нещо дори по-добро ?
Моето скромно мнение е, че и двете масла не можеш да им стигнеш границите на писта, пък на улицата съвсем. Аз лично във всичко де що имам въртя или мобил 1 5-30 или 0-40 и така вече много години и нямам никакви оплаквания. Давал съм отработено масло за изследвания много пъти и никога резултатите не са били лоши.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Аз за дизелчето си бича бардал вече 5 години и засега нямам проблеми с дюзи. 30 лева през 2 - 3 месеца няма да ме съборят.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако става въпрос за масло - Ravenol е топ марката за мен. Друго масло не знам дали бих купил за моя лична кола. Аз друг път толкова голяма разлика след смяна на двигателно масло не съм срещал, а не взимам боклуци, че да кажеш да е заради това разликата. Топ серията 5в30 (VMP мисля, че беше съкращението) и колата ми стана друга, TDS-a работи като бензинова кола, буквално не можеш да разбереш, че е дизел при празен ход
, отделно се форсира супер мазно и звука е друг

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Bardahl 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3