Забраняват свободната търговия с употребявани авточасти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Re: Забраняват свободната търговия с употребявани авточасти

Мнение от ceco_kd » 25 Юли 2019, 19:21

По въпроса с Америката. Минавал съм преглед с неособено изправен автомобил. Това в щата Масачузетс. Пак там поради скъсан ремък на водната помпа след излизане от магистралата веднага един пич, американец спря с едно Камаро и тръгна да ни помага. Ако е ставал съучастник в престъпление за какво го е правил? Не си мислете, че там няма барутници по пътищата. Предполагам, че и при тези с ТЮВ-а също има кенефи. Нали баш от там са половината кочини поне, дето много са обслужвани, пълна история през няма и 30к км им сменят маслата..... найс

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юли 2019, 20:25

zAcK написа:
drago_pavlov написа:
Nickelback написа:Мисля, че на живо ... не е чак такъв дървен философ и твърда кратуна като във форума :bchug:

То всички сме така :mhihi:
На живо не сме чак такива карачи, пиячи, биячи и еб@чи като във форумите :mhihi:

За пиячи може да поспорим :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :OT: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

За карачите може да поспориме също :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Юли 2019, 22:01

ceco_kd написа:По въпроса с Америката. Минавал съм преглед с неособено изправен автомобил. Това в щата Масачузетс. Пак там поради скъсан ремък на водната помпа след излизане от магистралата веднага един пич, американец спря с едно Камаро и тръгна да ни помага. Ако е ставал съучастник в престъпление за какво го е правил? Не си мислете, че там няма барутници по пътищата. Предполагам, че и при тези с ТЮВ-а също има кенефи. Нали баш от там са половината кочини поне, дето много са обслужвани, пълна история през няма и 30к км им сменят маслата..... найс

Въпроса е не дали са изправни автомобилите , а от кого се ремонтират . Ето няколко аспекта на въпроса .
http://www.aegisifs.com/blog/dangers-al ... ur-vehicle
Има и други уловки , примерно не можеш да правиш ремонти които налагат престой на автомобила повече от 24 часа извън закрит гараж . Ремонтите са разделени на две - леки дейности по замяна на консумативи и по сериозни ремонти по двигател и каросерия . За двете има различна рестрикция според закона . И вероятно още купища уловки и законови врътки като например законите за интелектуална собственост които се простират и върху автомобила .
А в калифорния търговията с употребявани части е забранена изобщо , не само свободната . Целта на всичките тия закони и закончета е да се ограничи хората да си бърникат по колите . Сервиза да си прибере неговото , държавата да си прибере нейното и пациента да бъде настриган . Това не фашизъм както твърди тука един колега , а начин да се вкара стадото в пътя . А DIY екстремали винаги ще има , такива хора си намират вратички в закона и действат на свой риск така че не са изчезващ вид .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 25 Юли 2019, 23:22

-Докторе, жена ми не може да забременее.
-БМВ форум!
-Докторе, мъжа ми пие много..
-БМВ форум!
-Докторе, имам проблеми.
-БМВ форум!
-Докторе, треперят ми ръцете докато пия.
-БМВ форум!
-Докторе, имам чувството че никой не ме забелязва.
-БМВ форум!
-Докторе, защо?
-БМВ форум!
-Докторе, гагулът ми пулсира!
-БМВ форум!
-Докторе, ще ашладисаш ли Данчо со Стинчо?
-Not enough minerals //син екран

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Юли 2019, 1:03

Джорданка, купувал съм един кош с части от bimmerforums и m3forum. Няма никакви екстремали, просто има неща, които не можеш да усетиш с четене по Интернет.
И други хора ти го написаха, които ако не си усетил за толкова време са много далече от "нормалните" американци. За мен, за да има мир може да приемеш, че съм мил чинии там.

Стига с тия произволни линкове...

No Commercial Insurance To Cover Vehicle Damages - о ужас, не мога да се застраховам сам за тва, че съм направил некадърен ремонт :mhihi:
Liability Issues In Event of Repair Accident or Injury - ако съм викнел нелицензиран механик и той се нарани щял да ме съди :mhihi:
No Legal Recourse For Poor Workmanship or Shoddy Repairs - ако съм викнел нелицензиран механик и той ми осере колата нямало да мога да го съдя :mhihi:
Missed Vehicle Recalls - нелицензираните механици не знаели за vehicle recalls

както виждаш, очевидно не става въпрос за хора, които сами си ремонтират колите в това дето си го пуснал... да не говорим, че са 90% глупости и плашене на гаргите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Юли 2019, 3:10

zAcK написа:
drago_pavlov написа:
Nickelback написа:Мисля, че на живо ... не е чак такъв дървен философ и твърда кратуна като във форума :bchug:

То всички сме така :mhihi:
На живо не сме чак такива карачи, пиячи, биячи и еб@чи като във форумите :mhihi:

За пиячи може да поспорим :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :OT: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ходилите на събори до 2007г ставаме за нещо. Справка в подписа ми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 26 Юли 2019, 6:04

Jordana написа:
ceco_kd написа:По въпроса с Америката. Минавал съм преглед с неособено изправен автомобил. Това в щата Масачузетс. Пак там поради скъсан ремък на водната помпа след излизане от магистралата веднага един пич, американец спря с едно Камаро и тръгна да ни помага. Ако е ставал съучастник в престъпление за какво го е правил? Не си мислете, че там няма барутници по пътищата. Предполагам, че и при тези с ТЮВ-а също има кенефи. Нали баш от там са половината кочини поне, дето много са обслужвани, пълна история през няма и 30к км им сменят маслата..... найс

Въпроса е не дали са изправни автомобилите , а от кого се ремонтират . Ето няколко аспекта на въпроса .
http://www.aegisifs.com/blog/dangers-al ... ur-vehicle
Има и други уловки , примерно не можеш да правиш ремонти които налагат престой на автомобила повече от 24 часа извън закрит гараж . Ремонтите са разделени на две - леки дейности по замяна на консумативи и по сериозни ремонти по двигател и каросерия . За двете има различна рестрикция според закона . И вероятно още купища уловки и законови врътки като например законите за интелектуална собственост които се простират и върху автомобила .
А в калифорния търговията с употребявани части е забранена изобщо , не само свободната . Целта на всичките тия закони и закончета е да се ограничи хората да си бърникат по колите . Сервиза да си прибере неговото , държавата да си прибере нейното и пациента да бъде настриган . Това не фашизъм както твърди тука един колега , а начин да се вкара стадото в пътя . А DIY екстремали винаги ще има , такива хора си намират вратички в закона и действат на свой риск така че не са изчезващ вид .

Колега няколко човека ти казаха че това не е така, нито на федерално нито на щатско ниво има такъв закон. Единствено ако имаш дом. съвет (HOA) може да наложи някакви рестрикции относно ремонти, което на фона на останалите простотии които тия съвети мислят е...
Също така е друг въпрос до колко се спазват, миналата седмица съседа мехикано си смени дифф-а на изгнилото шеви с10 на паркинга пред блока, въпреки че уж е забранено.
Което ме навежда на мисълта че реалистично и в Бг ще е невъзможно това да се следи и прилага.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Юли 2019, 7:01

Ако четете това което пиша , то е коментар на неща които са писани в интернет от хора които са имали проблеми заради тея неща . Единственото мое твърдение по въпроса е че нямам представа дали се спазва или не . Работата е същата както казва Стина , никой в САЩ не го интересува неговото или моето мнение по въпроса :mhihi:
Щата калифорния си го е написал черно на бяло . ... лишава щата от данъчни приходи и намалява работните места . Това трябва да стане и тука нали така ?
https://www.dmv.ca.gov/portal/dmv/detai ... ismantlers
произволен линк Стинка :dunno: Ти като един "нормален" американец как го намираш това ....трудно най вероятно :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 26 Юли 2019, 11:12

Jordana написа:А в калифорния търговията с употребявани части е забранена изобщо , не само свободната .

Не се занимавай с мен, аз живях със сирийски бежанци в приют за бездомни :mhihi: Нали установихме вече, не съм "нормален" американец.
Ама недей приема, че всички които ти пишат тука са на моето положение, има и хора на които съдбата се е усмихнала и са успяли някакси да
преминат линията на бедността :mhihi:

От друга страна, ми е много любопитно как на сайта на калифорнийския КАТ, с който толкова умело боравиш има описана процедура за кандидастване за
взимане на лиценз за разглобяване на коли... при условие, че "търговията с употребявани части е забранена изобщо."
Разбирам, че си преодолял огромни умствени предизвикателства за да достигнеш до някакъв press release където се хвалят как са разбили нелегални
морги, но това за лицензите не би трябвало да е толкова сложно за намиране. Също предвид умствените предизвикателства съм впечален от юридическата ти ерудиция,
за толкова кратко време да успееш да анализираш закона и да установиш, че ако си свалиш джантите от колата и ги пуснеш в нета, това вече те прави
unlicesened vehicle dismantler :mhihi:

https://www.dmv.ca.gov/portal/dmv/detai ... dismantler
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Юли 2019, 11:40

Изтървал съм "свободната " преди другите неща . Ама на мен ми е позволено щото не съм "нормален" американец като тебе :mhihi:
Последно не разбрах ти "за " забраната ли си или против ? Ако ще ги стигаме американците , да ги настигаме - не мое само политическата система да е пародия на демокрация . Като ще е гарга да е рошава . :dunno:
Последна промяна Jordana на 26 Юли 2019, 11:43, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 26 Юли 2019, 11:41

Последно аз за забраната за частите не съм коментирал каква ми е позицията, а само за забраната за ремонтите. Така, че ще те оставя да се чудиш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Юли 2019, 11:47

Аха ..подозирам че си против лицензираните сервизи щото в лицензиран сервиз няма как да ти сложат части извадени от купчинана скрап . Та чуденката не е много голяма - против лицензираните сервизи и против забраната за свободна търговия със скрап :yes:
С други думи да си я караме както до сега .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Юли 2019, 16:39

Проекто закона за гаражмайсторите предвижда :
.....занапред ще трябва задължително да се регистрират в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА). За целта те, дори да са физически лица, подават заявление за регистрация до министъра на транспорта в териториалната структура на ИААА, подкрепено със списък на обектите, в които ще извършват ремонтите, на оборудването и съоръженията, както и на техническите специалисти и какво образование, квалификация и професионален опит имат те.
Изискването се отнася до всички възможни сервизни дейности - от ремонт на гуми до автоключарски услуги.
Майстори, които ремонтират без такава регистрация, се глобяват между 1000 и 5000 лева. Отделно 5000 лева е глобата за ремонти, извършвани извън регистрираните обекти - например пред блока. Когато се налага ремонтът да се извърши извън сервиз, трябва да прибегнете към услугите на майстор или фирма, специално регистрирани за мобилни ремонти..........
Найс , а ...демокрацийка в бяла държава някаква ?!!! :mhihi: .
Последна промяна Jordana на 26 Юли 2019, 16:43, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Юли 2019, 16:43

И к'во, пука ти се гума на пътя и викаш мобилна група ли? :mhihi:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 26 Юли 2019, 16:46

За пътя не знам , пише пред блока :dunno: Имам подозрение че както всичко друго което копираме от ония , и в това начинание покрито с рози и добри намерения ще бъдем по големи католици от папата :mhihi:
Сега се отваря идеална възможност ако имате зъб на комшята , просто да изчакате като вдигне капака на бричката пред блока или на улицата и да звъннете в общината подавайки сигнал за извършване на неоторизиран ремонт . Ако е имал нещастието да спре и върху накое мазно петно по асфалта , от ония дето изобилстват по паркингите ще отнесе и глоба за разливане на нефтопродукти :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата