Дигитализиране на винетките

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Re: Дигитализиране на винетките

Мнение от stefan8898 » 31 Юли 2019, 12:37

Е брат, за 20 - 50 лева няма си губя цял ден, ако работя ще изкарам 500.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 31 Юли 2019, 13:32

Въпроса е принципен. А и време няма да губиш, адвокатите си знаят работата.
Тези камери на ТОЛ са средство за проверка и глобяване само за винетки, снимайки номера.
В съда ще падне, а и никъде в правилника не пише че нямаш право да ходиш в другата лента при заобикаляне на препятствие.
Утре и с телефона ли като те снимат пак ще плащаш глоби?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 31 Юли 2019, 14:15

Абе какво му даваш акъл, щом изкарва по петстийн лева на ден, ако работи, сигурно е по-умен от двама ни взети заедно! "Карам си аз спокойно 160-180..." Абе запушвайте си едната ноздра като се зобате през носа, че се на*квате да лъжете после. Колко е глобата за превишение от едни 90 км/ч извън града??? Питам аз, ама ако искаш да не се оплетеш повече в чудните си разказчета по-добре не ми отговаряй, че едва ли е 20-50 лв. Сигурно и 20-те ти см не са толкова, ама айде .... здраве да е :)

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Юли 2019, 15:14

:OT:
Всъщност, до колкото знам, всеки гражданин може да подаде оплакване до КАТ и евентуално да приложи снимков или друг материал, като се яви свидетел по дадената ситуация и КАТ да наложи глоба.
Примерно, карам си аз по някакъв път и имам видео регистратор. Внезапно някой прелети с опасна скорост покрай мен, където е видно, че скоростта е много висока, или мине в забранен участък за изпреварване или ей така си кара в насрещното, аз мога да отида в КАТ и да се явя като свидетел на този инцидент, като и приложа файла. Тогава КАТ са длъжни и по закон и въз основа на моите показания да наложат съответните глоби.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 31 Юли 2019, 15:35

По принцип да, но нищо свързано със скорост. Тоест можеш за забранени завои, преминаване на червено, минаване непрекъсната линия и т.н....
И пак стои въпросът тези камери на ТОЛа как снимат нарушения на пътя? Все си мисля, че всяко неописано от закона приложение е основание за отпадане на подобен акт, но нямам желание да пробвам.
Един ми се беше залепил от ТОЛа на 5 метра от задната броня и си мислех дали да не му светна стоповете на 140 на Тракия, но сам се разкара. Беше преди да си взема електронната винетка, докато бях още с хартиената. Тя затова и хартиената още си стои и ще продължава да си стои.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 02 Авг 2019, 22:23

Е днес ми дойде реда да ме спрат. Като наближих втората кола на Тол-а се залепих зад буса, който беше пред мен. Оня махаше с двете ръце, че да не вземе някой друг да спре само не и аз. Не събрах кураж да ги подмина да видим какво ще стане. Иначе бяха много любезни. Дори не съм гасил колата или слизал. Смъкнах стъклото 10 см и подадох документите. Като се върна човека ми каза, че е снимал молбата ми за промяна на номера. Щял да го прати на техните хора, че да предвижат нещата уж по-бързо, понеже му споменах, че адски им е бавна системата. Еми това от мен. След 4 пъти, в които не ме спираха русенските екипи на АПИ, явно тези от Разград се оказват далеч по-работяги.....

Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Авг 2019, 22:57

Няма да падне в съда, защото записа е доказателство. Но пробвайте :lol:

3. осъществяват контрол по спазване на задълженията за заплащане на таксите по чл. 10, ал. 1 от Закона за пътищата;

7. проверяват създадените записи по ал. 3 и на тяхна основа съставят актове за установяване на административни нарушения при спазване на разпоредбите на чл. 189е и чл. 189ж;

Могат да санкционират за абсолютно всички нарушения, които КАТ може без да е необходимо присъствието на някой от КАТ.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Авг 2019, 8:01

Дигитални винетки на хартиен носител . Още от самото начало това бе ясно , затова отидох в пощата платих в брой и си нося квитанцията в колата . Сега ще трябва да ги направят 5жи ТОЛ мобилите , щото с тоя стар хардуер в момента нема как да си вършат работата :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: DeLorean time machine

Мнение от T-1000 » 03 Авг 2019, 8:03

Jordana написа:Дигитални винетки на хартиен носител . Още от самото начало това бе ясно , затова отидох в пощата платих в брой и си нося квитанцията в колата . Сега ще трябва да ги направят 5жи ТОЛ мобилите , щото с тоя стар хардуер в момента нема как да си вършат работата :yes:

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 03 Авг 2019, 8:49

ceco_kd написа:Е днес ми дойде реда да ме спрат. Като наближих втората кола на Тол-а се залепих зад буса, който беше пред мен. Оня махаше с двете ръце, че да не вземе някой друг да спре само не и аз. Не събрах кураж да ги подмина да видим какво ще стане. Иначе бяха много любезни. Дори не съм гасил колата или слизал. Смъкнах стъклото 10 см и подадох документите. Като се върна човека ми каза, че е снимал молбата ми за промяна на номера. Щял да го прати на техните хора, че да предвижат нещата уж по-бързо, понеже му споменах, че адски им е бавна системата. Еми това от мен. След 4 пъти, в които не ме спираха русенските екипи на АПИ, явно тези от Разград се оказват далеч по-работяги.....

Интересно! Значи имало какво да направят. Мен, чичката дето ме проверява ме увери, че нищо не можел да направи и да съм пишел писма. Явно трябва да попадна на читави проверяващи. Но като ги гледам че са или пенсионери или младежи на по 18-19 г. май няма да е лесно да попадна на читав проверяващ.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Авг 2019, 11:28

steeN написа:Няма да падне в съда, защото записа е доказателство. Но пробвайте :lol:

3. осъществяват контрол по спазване на задълженията за заплащане на таксите по чл. 10, ал. 1 от Закона за пътищата;

7. проверяват създадените записи по ал. 3 и на тяхна основа съставят актове за установяване на административни нарушения при спазване на разпоредбите на чл. 189е и чл. 189ж;

Могат да санкционират за абсолютно всички нарушения, които КАТ може без да е необходимо присъствието на някой от КАТ.

Нищо не съставят. Досега някой щеше да е казал, че е получил акт от тол. Аз всеки път изпреварвам на непрекъсната до тях защото пътя е прав и има видимост, отделно съм питал не веднъж като не ти спра какво правиш и той казва, че се ОБАЖДА на КАТ и те да се оправят. Един вид един среден и толкова, ама докато го разберете и ще въведат ток системата и леки коли. Сега монтираха почти навсякъде по постовете новите камери за камионите.

Е. Димитров, дължи са да съставят акт по свидетелски показания, но ако другия обжалва въз основа на това, че не си длъжностно лице и въз основа на твоите показания му е съставен акт, акта пада веднага. Полицаят казва аз не съм бил там и край. Записът съшо не върши работа, ОСВЕН ако не го приложиш с техническа експертиза за автентичносттс му, а тя доскоро струваше 700 лв.
Виж ако има ударени хора е ясно, че ще се направи от теб или от закона, но за един акт от 50 лв. едва ли защото това не е граждански иск и някой няма да ти възстанови 700-те лева както би било ако съдиш някой за побой да речем.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2019, 12:01

Спори със закона, не със мен. :dunno: Освен това, буквално по-нагоре има човек получил акт от това.
Това, че няма да те гонят няма нищо общо. Какъв е смисъла от каубойски изпълнения като те имат на видео.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Авг 2019, 12:27

Извадено от контекста на закона и който закон никой не го вълнува. Не забравяй, че говориш за хора стоящи само с жилетки на пътя, другото са кой с каквото реши да дойде, било то и с розови гащи :idea:
По-горе визираш колега с оформление за винетка, а още по-назад виждаш как човек минал покрай тях в насрешносто получава акт от...КАТ :idea:
Е, защо питам те аз след като според теб те могат да пишат актове по здвп, тогава викат КАТ или по-точно пишат писма до тях и то понеже в случая човека е минал със 160 в надрещното покрай тях и те са имали лично отношение? Дори са лично заинтересовани и пак не могат лично те акт да му напишат.
Пропуснал си тая част от дискусиите, но тока имат право да ти опра нямат контрол, макар и това да ги мързи да правят. Нямаш ли книжка или застраховка(ако някога искат да се правят на полицаи(катаджии зашото патрулките и те нямат право ако не са районни инспектори)макар да не им е работа трябва да извикат КАТ. Толкова. С другото плашете гаргите.

stefan8898 написа:Извикаха ме в кат и ми показаха снимка от тол колата как съм в насрещната лента и дори едната ми гума е настъпила бялата линия и е извън бялата линия на платното в насрещното, и ми писаха акт, че съм в насрещното, а аз винетка си имам. Тоест кат ми пише акт по показания на толаджиите че карам бързо в насрещното и съм искал да ги убия.

Да не говорим, че тоя акт е смешен, но колегата каза, че не му се занимава. И тука са били някакви супер надъхани защото той е летял в насрещното с цел да ги уплаши защото те така си спят като са на стойка. Иначе забрави някой да ти търси отговорност защото да вървят да докажат като си зад кола и те мятат на всички защо точно ти не си спрял. Не могат зашото обикновено все са зад завои за да ползват елемента на изненадата, но пропускат, че така и водача докато ги види и разбере понякога вече е отминал.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 03 Авг 2019, 14:53

Сега последно как е по-добре да се закупи е-винетка, за да може да се ползва веднага на следващия ден - през bgtol или от някоя бензиностанция,пощенски клон,easy pay?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Авг 2019, 14:57

И мен са ме викали за говорене по телефона , показва ми някаква снимка все едно снимано от международната космическа станция . Човека вътре не си личи изобщо , едно размазано петно и ушевия вика говориш по телефона . Платих 20 лв и си тръгнах , изобщо не ми се занимаваше с тия уроди въпреки че със сигурност пада ако обжалвам :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата