Дигитализиране на винетките
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Дигитализиране на винетките
Не е важно да се виждаш ти. Важно е да се вижда регистрационния номер на колата. При това положение нищо не пада
Извадено от контекста??? Цитирам ти точно закона, който регламентира какво може да прави ТОЛ полицията. Какво толкова се тригърна не ми е ясно. Не съм го писал аз
Как ще му напишат АКТ те... ще тръгнат да го гонят като кара със 160-180 ли
Ако можеше и за друго щяха да му напишат. Като нямат радар, за какво друго да го глобят?
Според теб като не спреш е голямо геройство. Но какво очакваш да се случи? Рано или късно нещата ще се задвижат по системата и ще имаш по-големи неприятности. Това не е преди 20 години като нямаше камери и такива технически средства.

Извадено от контекста??? Цитирам ти точно закона, който регламентира какво може да прави ТОЛ полицията. Какво толкова се тригърна не ми е ясно. Не съм го писал аз

Според теб като не спреш е голямо геройство. Но какво очакваш да се случи? Рано или късно нещата ще се задвижат по системата и ще имаш по-големи неприятности. Това не е преди 20 години като нямаше камери и такива технически средства.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- T-1000
- Потребител
-
- Мечтае да кара: DeLorean time machine
DaGa написа:Сега последно как е по-добре да се закупи е-винетка, за да може да се ползва веднага на следващия ден - през bgtol или от някоя бензиностанция,пощенски клон,easy pay?
Аз лично закупих от терминал за самотаксуване за купуване на е-винетка в бензиностанция от известна верига. Терминалът разпечатва и хартиена бележка, която може да се представи при необходимост на проверяващите. При направена справка в Интернет установих, че данните на автомобила са въведени веднага. За останалите възможности други колеги могат да споделят.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Раното или късното ще е късно и тогава ще го мислим като имат изгладени закони и ясни правила, а не произволно тълкуване. Малко в повече ми идва да ме спират всякакви некомпетентни хора и да ми обясняват някакви неща. Имай предвид, че мен и даяджиите ме спират, остават само сотаджиите да получат някакви права, че да има ей тъй още "контрол". Никой не ти говори за геройство, ама като плащаме някакви пари и уж за по-хубаво, нека го направят такова както с тол системата сега за камионите, тогава мърдане няма да има, ама някакъв с дънки, маратонки и каквото си избере да излезне и да ми сложи палката като пълен аматьор да го оставям да си мисли, че има права над мен, няма да стане щом само може да ми губи времето.
Ти колко акта си обжалвал и печелил през живота си, че пишеш с тая увереност? Със сигурност имаш в пъти по-малко писани от мен, за обжалването също съм убеден. Та не ми се спори с човек четящ само по темата някъде. Отговори си сам защо няма написан акт и не го викат при толаджиите(където и да е това)а го викат в КАТ и дискусията приключва. До толаджиите спирам и онзи ми казва, че карам без фарове и ме спирал да ми каже защото КАТ били по-нагоре. Аз бързам и му казвам, че спирам от уважение и така си карам и днес ще мина още 20 пъти без фарове, да не ме спира пак и той вика ОК и приятен ден. Така и минавах, ръка си вдигахме с баща ми бе същата работа. Веднъж спират ме пак и даже не свалих прозореца, че имах важен разговор, не свалих и телефона, само им вдигнах палец, той също след 5 секунди и чао. Дразнеха ме защото стоят на две места тук, аз минавам там по 40 пъти на ден в двете посоки и те все ме спираха да видят имам ли винетка, а са 2-3 екипа. После ни научиха и спряха да ме питат, за друго изобщо не спират НИКОЙ. По закон те могат да упражняват контрол и трябва да викнат КАТ ако имат претенции за нещо или да им звъннат те да те чакат някъде. Но сещай се ако не си извършил престъпление как КАТ ще тръгнат да се занимават с толаджиите защото си нямат друга работа. И като звъннат два пъти и онези им кажат, че имат работа или са далеч, сещай се дали пак ще го направят някога и те са наясно с това и не го правят. Самите катаджии се дразнят от това, че не могат да проверяват вече за винетки и защо е трябвало да им отнемат тия права и да назначат една камара бирници на тяхно място, които вземат заплати, вместо да вдигнат техните примерно като така и така уж ще минаваме към автоматичен контрол, тоест тия няма да ги има скоро УЖ на пътя. Нещата са много комплексни, ама ти четеш нещо и разсъждаваш само върху него в случая. Никога нямам колан като ме спрат тия с таксито понеже съм освободен в града и не го слагам за 5 километра защото и през тях понякога слизам и съм с клиенти. Дори не са си помисляли да ме питат защо съм без колан като сме спрат. Аз ги виждам и съм ги преценил, че те с друго не се занимават, нямат интерес и са тотално неадекватни по темата какво могат да направят ако се наложи. Не пишат актове по здвп на кой език да ти го обясня не знам вече.
Това не знам в коя ера е било, но сега по снимка за говорене по телефон няма кой да те викне, освен ако тя не е просто приложена към свидетелските показания на някой гражданин(тогава пак пада в съда защото може да те набеждава)или на полицай(тука вече не пада защото е длъжностно лице и закона вярва на него, освен ако ти не си вземеш свидетел, че не си говорил по телефона, без значение къде ти е била ръката защото може просто да си се чесал и съм го виждал тоя случай с баща ми)но при всички случаи отдавна говорене по телефон е 50 лв. и 6 точки. Миналата година имам такъв акт и си го платих, че не ми се занимаваше макар ушев да караше зад мен и хич да не бе ясно през затъмнено фолио как го вижда. Тука работата бе на лична основа и исках да ги оставя да се почувстват удовлетворени вече. Три месеца след това вече не бяха полицаи и дойдоха таксита да карат, но това е друга тема.
Ти колко акта си обжалвал и печелил през живота си, че пишеш с тая увереност? Със сигурност имаш в пъти по-малко писани от мен, за обжалването също съм убеден. Та не ми се спори с човек четящ само по темата някъде. Отговори си сам защо няма написан акт и не го викат при толаджиите(където и да е това)а го викат в КАТ и дискусията приключва. До толаджиите спирам и онзи ми казва, че карам без фарове и ме спирал да ми каже защото КАТ били по-нагоре. Аз бързам и му казвам, че спирам от уважение и така си карам и днес ще мина още 20 пъти без фарове, да не ме спира пак и той вика ОК и приятен ден. Така и минавах, ръка си вдигахме с баща ми бе същата работа. Веднъж спират ме пак и даже не свалих прозореца, че имах важен разговор, не свалих и телефона, само им вдигнах палец, той също след 5 секунди и чао. Дразнеха ме защото стоят на две места тук, аз минавам там по 40 пъти на ден в двете посоки и те все ме спираха да видят имам ли винетка, а са 2-3 екипа. После ни научиха и спряха да ме питат, за друго изобщо не спират НИКОЙ. По закон те могат да упражняват контрол и трябва да викнат КАТ ако имат претенции за нещо или да им звъннат те да те чакат някъде. Но сещай се ако не си извършил престъпление как КАТ ще тръгнат да се занимават с толаджиите защото си нямат друга работа. И като звъннат два пъти и онези им кажат, че имат работа или са далеч, сещай се дали пак ще го направят някога и те са наясно с това и не го правят. Самите катаджии се дразнят от това, че не могат да проверяват вече за винетки и защо е трябвало да им отнемат тия права и да назначат една камара бирници на тяхно място, които вземат заплати, вместо да вдигнат техните примерно като така и така уж ще минаваме към автоматичен контрол, тоест тия няма да ги има скоро УЖ на пътя. Нещата са много комплексни, ама ти четеш нещо и разсъждаваш само върху него в случая. Никога нямам колан като ме спрат тия с таксито понеже съм освободен в града и не го слагам за 5 километра защото и през тях понякога слизам и съм с клиенти. Дори не са си помисляли да ме питат защо съм без колан като сме спрат. Аз ги виждам и съм ги преценил, че те с друго не се занимават, нямат интерес и са тотално неадекватни по темата какво могат да направят ако се наложи. Не пишат актове по здвп на кой език да ти го обясня не знам вече.
Jordana написа:И мен са ме викали за говорене по телефона , показва ми някаква снимка все едно снимано от международната космическа станция . Човека вътре не си личи изобщо , едно размазано петно и ушевия вика говориш по телефона . Платих 20 лв и си тръгнах , изобщо не ми се занимаваше с тия уроди въпреки че със сигурност пада ако обжалвам
Това не знам в коя ера е било, но сега по снимка за говорене по телефон няма кой да те викне, освен ако тя не е просто приложена към свидетелските показания на някой гражданин(тогава пак пада в съда защото може да те набеждава)или на полицай(тука вече не пада защото е длъжностно лице и закона вярва на него, освен ако ти не си вземеш свидетел, че не си говорил по телефона, без значение къде ти е била ръката защото може просто да си се чесал и съм го виждал тоя случай с баща ми)но при всички случаи отдавна говорене по телефон е 50 лв. и 6 точки. Миналата година имам такъв акт и си го платих, че не ми се занимаваше макар ушев да караше зад мен и хич да не бе ясно през затъмнено фолио как го вижда. Тука работата бе на лична основа и исках да ги оставя да се почувстват удовлетворени вече. Три месеца след това вече не бяха полицаи и дойдоха таксита да карат, но това е друга тема.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
DaGa написа:Сега последно как е по-добре да се закупи е-винетка, за да може да се ползва веднага на следващия ден - през bgtol или от някоя бензиностанция,пощенски клон,easy pay?
Миналата седмица взех годишна за новата служебна от терминала на най-близката бензиностанция - проверих след 5 минути на сайта и всичко беше отразено (излиза цялата история с е-винетки на съответния рег. номер. На мен ми беше отразена първата седмична винетка на колата)
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Тъкмо говорих с националната агенция. Искат да докажа, че транзитния номер, който съм вписал в заявлението е бил на моя автомобил. Всички документи са в кат отдавна. Звъннах в кат след попълване на молба могат да издадат копие на талона с транзитния номер. Питах момата в тази агенция защо не е описано, че искат копие на документ, че да си направи човек като изпраща документите на мейла им, но тя не знаела. Велика България
"Във връзка с проведен разговор относно подадено заявление с входящ номер ----------/ 23.05.2019, бихме искали да Ви информираме, че е необходимо да ни предоставите документи за стария и новия регистрационен номер на автомобила, които могат да бъдат нов голям талон от КАТ, стар голям талон от КАТ, договор за покупко-продажба с нотариална заверка, гражданска отговорност, голям талон от технически преглед или удостоверение от КАТ."
Понеже автомобила е закупен без номер единствения документ където има номера е временния талон. Та имайте едно на ум да имате папка с документи
"Във връзка с проведен разговор относно подадено заявление с входящ номер ----------/ 23.05.2019, бихме искали да Ви информираме, че е необходимо да ни предоставите документи за стария и новия регистрационен номер на автомобила, които могат да бъдат нов голям талон от КАТ, стар голям талон от КАТ, договор за покупко-продажба с нотариална заверка, гражданска отговорност, голям талон от технически преглед или удостоверение от КАТ."
Понеже автомобила е закупен без номер единствения документ където има номера е временния талон. Та имайте едно на ум да имате папка с документи

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
turieca написа:Тъкмо говорих с националната агенция. Искат да докажа, че транзитния номер, който съм вписал в заявлението е бил на моя автомобил. Всички документи са в кат отдавна. Звъннах в кат след попълване на молба могат да издадат копие на талона с транзитния номер. Питах момата в тази агенция защо не е описано, че искат копие на документ, че да си направи човек като изпраща документите на мейла им, но тя не знаела. Велика България
Е аз като подавах молбата в АПИ им дадох копия на всичките документи. За стария талон не помня, но знам, че имах копие и на него. Въпреки всичко нямам прехвърлена винетка. Колата ми е била българска, но въпреки това не я прехвърлят.
По отговора, който са ти дали виждам, че е просто да те разкарат. Със сигурност като им представиш тези документи ще се сетят за друг, който вече няма как да го имаш. Въпросът е изобщо трябва ли и имат ли право да ти искат тези документи. И всичко това е за едни 2 минути работа. Тъпото е, че ако някой се възпали и реши да действа с адвокат или подобно, могат да прехвърлят веднага винетката и да кажат всичко е готово.
Вече си мисля дали да не подам жалба в КЗП. Белким и на тях им създам малко работа. Току виж някой от тях реши да поработи. Те пък вече не искат да ме спират толаджиите. Даже и от системен тормоз вече не мога да е оплача.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Сега всичко е ОК и ако искаш не спираш като знаеш, че са те забъркали в тоя хаос. Но като въведат системата да следи отгоре с камерите, каква обърквация ще бъде тогава...
Купуваш с кола уж с винетка, сменяш номера и хоп...имаш, ама някои няма да имат. Идва ти акт и върви обжалвай.

In God we trust, all others we track.

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Понеже и мен не ми е приятно да ме спират за нещо дето им излиза, че го нямам пък аз го имам. Та при последното спиране попитах какъв е срока за прехвърляне на винетката от страна на АПИ. Отговорът беше един месец. Казах на инспекторите, че след 15 август значи мога да не им спирам, тъй като вече срока от месец ще е изминал. Отговорът им бе, че тогава ще трябва да пишат доклад за това, че не съм спрял на подадения стоп сигнал и тогава ще получа от КАТ честитка да се явя пред тях да обяснявам. Обмислям да отида в АПИ и да поискам да направят това, за което са там и заради, което те вземат заплати. А аз съм си платил да карам по пътя и то на цената, която те искат....Да си бях купил седмична винетка и след регистрация да си бях купил годишна, ама...късно го осъзнавахTop Gun Maverick написа:Сега всичко е ОК и ако искаш не спираш като знаеш, че са те забъркали в тоя хаос. Но като въведат системата да следи отгоре с камерите, каква обърквация ще бъде тогава...Купуваш с кола уж с винетка, сменяш номера и хоп...имаш, ама някои няма да имат. Идва ти акт и върви обжалвай.
![]()
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
NGneer4eto написа:turieca написа:Тъкмо говорих с националната агенция. Искат да докажа, че транзитния номер, който съм вписал в заявлението е бил на моя автомобил. Всички документи са в кат отдавна. Звъннах в кат след попълване на молба могат да издадат копие на талона с транзитния номер. Питах момата в тази агенция защо не е описано, че искат копие на документ, че да си направи човек като изпраща документите на мейла им, но тя не знаела. Велика България
Е аз като подавах молбата в АПИ им дадох копия на всичките документи. За стария талон не помня, но знам, че имах копие и на него. Въпреки всичко нямам прехвърлена винетка. Колата ми е била българска, но въпреки това не я прехвърлят.
По отговора, който са ти дали виждам, че е просто да те разкарат. Със сигурност като им представиш тези документи ще се сетят за друг, който вече няма как да го имаш. Въпросът е изобщо трябва ли и имат ли право да ти искат тези документи. И всичко това е за едни 2 минути работа. Тъпото е, че ако някой се възпали и реши да действа с адвокат или подобно, могат да прехвърлят веднага винетката и да кажат всичко е готово.
Вече си мисля дали да не подам жалба в КЗП. Белким и на тях им създам малко работа. Току виж някой от тях реши да поработи. Те пък вече не искат да ме спират толаджиите. Даже и от системен тормоз вече не мога да е оплача.
Тея тъпи ли са, бавни ли са, какви са, и аз не мога да разбера вече.
Това го получих аз на 19-ти август при все, че бях представил всички документи също:
Бихме искали да Ви информираме, че към Заявление с вх.
номер *********** /13.05.2019
е необходимо да ни предоставите документи за стария и новия регистрационен
номер на автомобила, които могат да бъдат стар голям талон от КАТ, нов голям
талон от КАТ, договор за покупко-продажба, гражданска отговорност или голям
талон от технически преглед.
Поздрави,
НТУ
Както и да е - отговорих им веднага. До ден днешен все още нямам отговор, все още нямам винетка на новия номер и на всеки пост на БГ Тол ме спират като малоумен...
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Сега погледнах изпратил съм допълнително поисканите от тях неща на 28.08.
Нямам си винетка все още и това е. Не съм попадал на тол от как два пъти ги заобиколих.
Мой познат го пресрещнаха на един разклон с буркани и панаир пред малките деца в колата.
Не спира защото и той сто пъти спиран и се обаждат на патрулка пресрещат го малко разправии, че
не е спрял и толкова.
Нямам си винетка все още и това е. Не съм попадал на тол от как два пъти ги заобиколих.
Мой познат го пресрещнаха на един разклон с буркани и панаир пред малките деца в колата.
Не спира защото и той сто пъти спиран и се обаждат на патрулка пресрещат го малко разправии, че
не е спрял и толкова.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Днес осъзнах, че нямам идея до кога ми важи е-винетката. Би трябвало да имам активна, но не помня кога точно съм я купувал преди година, а и бележката от покупката не съм запазил... След няколко минути чесане ми хрумна, че едва ли само аз съм в същата ситуация и трябва да има някакъв начин да разбереш до кога ти важи електронната винетка.
Накратко - влизаш тук: https://web.bgtoll.bg/TollProduct
Въвеждаш "националност на превозното средство" (аз за сефте разбрах, че колата ми имала националност...
).
После вкарваш номера, без интервали между буквите и цифрите, чукаш на ТЪРСЕНЕ и си готов!
Ама май не става с всякакъв браузер, трябва да е по-новите...
Накратко - влизаш тук: https://web.bgtoll.bg/TollProduct
Въвеждаш "националност на превозното средство" (аз за сефте разбрах, че колата ми имала националност...

После вкарваш номера, без интервали между буквите и цифрите, чукаш на ТЪРСЕНЕ и си готов!
Ама май не става с всякакъв браузер, трябва да е по-новите...
Excellent! Steven is my name!
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Промяна няма.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Моята преди месец беше прехвърлена....каква е тая онлайн услуга, която отнема 3 месеца, ума ми не го побира.... 

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
При мен вече 4 месеца снимката от по-горе. Явно ще си карам така с документа, подаден за прехвърляне на винетката, в жабката. Все не намирам време да им отида на крака в НАП Русе да ги попитам: "Кога аджеба ще станат нещата?"
Карам бавно! Стигам Бързо!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
PolandBall написа:каква е тая онлайн услуга
Класическата услуга