Пътуване до Кушадъсъ
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Пътуване до Кушадъсъ
Реших да анулирам резервацията си за нашето море , която почваше от Понеделник, поради очакваното лошо време.
Гледам в 10 дневната прогноза, че там, за където се бях запътил , понеделник и вторник ще праска дъжд и ще духа вятър.
Все пак искам да отида някъде на море за 2-3 дена и видях добри оферти в Турция, Чанаккале. Имало плаж и тн.
Когато ходих до Турция и минавайки от там видях, че наистина има някакви плажове и ми се сториха добри.
Та някой отсядал ли е там, имате ли мнение?
Ето и хотела, който съм набелязал.
https://www.booking.com/hotel/tr/tusan. ... #hotelTmpl
Гледам в 10 дневната прогноза, че там, за където се бях запътил , понеделник и вторник ще праска дъжд и ще духа вятър.
Все пак искам да отида някъде на море за 2-3 дена и видях добри оферти в Турция, Чанаккале. Имало плаж и тн.
Когато ходих до Турция и минавайки от там видях, че наистина има някакви плажове и ми се сториха добри.
Та някой отсядал ли е там, имате ли мнение?
Ето и хотела, който съм набелязал.
https://www.booking.com/hotel/tr/tusan. ... #hotelTmpl
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Вчера откриха официално магистралата от Истанбул до Измир. Разстоянието от 404 км вече ще се взема за 3,5 часа, а преди беше 8,5 часа. Кофтито е, че е малко скъпа - еднопосочно е 256 т.л. (около 80 лева). Това за сведение, че после за някой може да има изненада
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Някой има ли опит кой е най-оптималния начин за пътуване София<->Истанбул сега лятото докато тече преселението на гастарбайтерите? Очертава ми се 2-3 пъти да го пътувам сега Август и с радост бих обиколил 100-200км вместо да вися на границата с мангалите. Миналата седмица забавянето на границата ми отне по 2 часа в посока, а предполагам, че през август ще е по-зле.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
b2 написа:Някой има ли опит кой е най-оптималния начин за пътуване София<->Истанбул сега лятото докато тече преселението на гастарбайтерите? Очертава ми се 2-3 пъти да го пътувам сега Август и с радост бих обиколил 100-200км вместо да вися на границата с мангалите. Миналата седмица забавянето на границата ми отне по 2 часа в посока, а предполагам, че през август ще е по-зле.
Обмисли вариант да минеш през Гърция и след това в Турция, примерно през ГКПП Пазаркуле. Не съм го правил този вариант, но не е невъзможен и не се отдалечаваш толкова много.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Влизаш в Гърция през ГКПП "Кап.Петко Войвода" и малко по-надоло влизаш в Турция през техния ГКПП! Най-вероятно няма да има и една кола...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ildivvy написа:Влизаш в Гърция през ГКПП "Кап.Петко Войвода" и малко по-надоло влизаш в Турция през техния ГКПП! Най-вероятно няма да има и една кола...

Към Гърция да, но след това се чака 1-2 часа, пак е по-добър вариант от през главния вход.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
gromovich написа:
Обмисли вариант да минеш през Гърция и след това в Турция, примерно през ГКПП Пазаркуле. Не съм го правил този вариант, но не е невъзможен и не се отдалечаваш толкова много.
Точно така се прави. На отиване си отчаках 5 часа на еб@ното капитан адреево. На връщане през гръцко и сумарно за двете граници минах за има няма 20-30мин. Никога повече през шиб@ното капитан андреево

- b2
- старши ентусиаст
-
Лесово и то ли е така задръстено?
Малко Търново вече идва далечко, но ако съм сигурен, че ще чакам 2 часа на капитан андреево, а там няма задръстване бих се замислил. Особено за 2-3 пъти.
Разчитах, че google maps и Waze ще казват горе долу колко чакане има на границата, но и двете не показват нищо. Странно, иначе са плашещо точни, сигурно е нарочно изключена функцията.
Малко Търново вече идва далечко, но ако съм сигурен, че ще чакам 2 часа на капитан андреево, а там няма задръстване бих се замислил. Особено за 2-3 пъти.
Разчитах, че google maps и Waze ще казват горе долу колко чакане има на границата, но и двете не показват нищо. Странно, иначе са плашещо точни, сигурно е нарочно изключена функцията.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
b2 написа:Лесово и то ли е така задръстено?
Не, реално всички освен еб@ното капитан андреево са ОК и се минава без или с минимално чакане.
- b2
- старши ентусиаст
-
Събота сутринта пътувах и минах от Лесово. Минават се едни 60-70км междуселско в БГ със завои и леко разбит път, но не е драма.
На самата граница като стигнах бях да речем 15та кола, което ме зарадва. В крайна сметка ми отне час и половина да мина..
Намерих някакви уеб камери и в тоя същия момент нямаше никакво задръстване на капитан андреево.
Общо взето явно не е сигурно.
На самата граница като стигнах бях да речем 15та кола, което ме зарадва. В крайна сметка ми отне час и половина да мина..
Намерих някакви уеб камери и в тоя същия момент нямаше никакво задръстване на капитан андреево.
Общо взето явно не е сигурно.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Да не отварям друга тема и мисля че ще е полезно . Предстои ми пътуване до Мармарис , обаче колата с която ще влезем в Турция има акт за превишена скорост от октомври 2017 /в Турция /.Акта не е плащан.Също така тогава не съм и купувал винетен стикер и на излизане от някаква магистрала май засветка някаква жълта лампа на бариерите .
Дали е възможно да се пазят някакви данни за нарушенията досега ,и евентуално да ми направят проблем.
Някой знае ли за колко лири трябва да си купя винетен стикер.Маршрута ми е от Лесово до Мармарис през Гелиболу-ферибота , Измир . Айдън , Мугла .
Дали е възможно да се пазят някакви данни за нарушенията досега ,и евентуално да ми направят проблем.
Някой знае ли за колко лири трябва да си купя винетен стикер.Маршрута ми е от Лесово до Мармарис през Гелиболу-ферибота , Измир . Айдън , Мугла .

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2