Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
Re: Строително-ремонтна тема
Колеги, можете ли да препоръчате някой свестен човек за монтаж на ламинат за София?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Фирмата продаваща ти ламината има и монтажници
Няма вече BMW
По принцип да, но в случая въпросният магазин няма монтажници.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Здравейте!
Искам малко мнения , препоръки от разбиращите колеги.
До сега бях в процедура за смяна на предназначението на имота ми и вече съм готов да ходя при архитект и да започваме проекта за новото строителство.
Същевременно аз си правя някакви свободни съчинения на една 3д програмка на лаптопа , за да покача на архитекта горе-долу какво искам да се получи в крайна сметка.
Та значи става дума за вилна зона в Габрово , мястото ми е 500кв , а самата вила искам да стане около 70-80кв , с всички условия за постоянно обитаване.
Първо искам да постна снимки какво е в момента:

Нямам снимка на целия двор , но общо взето , по-голямата му част е с лек наклон но си е бая дълъг и не мисля да го изравнявам.Затова ще строя само там където вече е свършена тази работа.Ще разширявам само на юг - за запад няма как защото трябва да имам 5м отстояние от комшията , а на изток трябва да бутам покриви и да правя на ново , а не ми се иска.
та ето какво измислих аз:

На Бърбекюто мястото му не е там , но вече е готово направено и няма да го развалям.До време когато заживея там и си направя лятна кухня , ще направим друго.
Някой ако може да ми даде някакви идеи ...
До сега бях в процедура за смяна на предназначението на имота ми и вече съм готов да ходя при архитект и да започваме проекта за новото строителство.
Същевременно аз си правя някакви свободни съчинения на една 3д програмка на лаптопа , за да покача на архитекта горе-долу какво искам да се получи в крайна сметка.
Та значи става дума за вилна зона в Габрово , мястото ми е 500кв , а самата вила искам да стане около 70-80кв , с всички условия за постоянно обитаване.
Нямам снимка на целия двор , но общо взето , по-голямата му част е с лек наклон но си е бая дълъг и не мисля да го изравнявам.Затова ще строя само там където вече е свършена тази работа.Ще разширявам само на юг - за запад няма как защото трябва да имам 5м отстояние от комшията , а на изток трябва да бутам покриви и да правя на ново , а не ми се иска.

На Бърбекюто мястото му не е там , но вече е готово направено и няма да го развалям.До време когато заживея там и си направя лятна кухня , ще направим друго.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Каква програма ползваш за 3Д визуализацията, че и аз тия дни ще сядам да проектирам?Binev_OuT написа:Същевременно аз си правя някакви свободни съчинения на една 3д програмка на лаптопа , за да покача на архитекта горе-долу какво искам да се получи в крайна сметка.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Благодаря! 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Опитал си да оптимизираш макс каквото имаш, но се ограничаваш заради съществуващата ситуация.
На мен не ми хареса:
- барбекюто на спалнята залепено, в жега ще е кофти
- едната спалня е преходна
- кухнята ми се струва малка, най-вече от към плотове
- масата ми се струва забита и без място около нея
Естествено всеки си знае какво му е нужно.
Просто помисли насистина за да не отива на халост бачкането и пари
Успех! И да се похвалиш
На мен не ми хареса:
- барбекюто на спалнята залепено, в жега ще е кофти
- едната спалня е преходна
- кухнята ми се струва малка, най-вече от към плотове
- масата ми се струва забита и без място около нея
Естествено всеки си знае какво му е нужно.
Просто помисли насистина за да не отива на халост бачкането и пари

Успех! И да се похвалиш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Binev_OuT написа:Здравейте!
Коридорчето е мъничко, помосли да го разшириш.Задължително още прозорци на всекидневната на северната стена. Леглата винаги е по-добре да са на вътрешна стена.
Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
inspite написа:Коридорчето е мъничко
То пак е заради камината/барбекю ...
Според мен трябва да я жертва или да я направи вътрешна защото заради нея се ограничава доста.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Не се бях замислил камината да остане вътре.
Принципно си решавам доста проблеми , защото ще се отвори още място.
Комина дърпа яко по принцип , няма пушилка настрани , но дали пак ще работи така ако се затвори?Иначе ми се струва че в интериора ще се впише добре ... а и колоната би останала в този си вид , ще разчупи допълнително обстановката .. ще си поиграя на програмата още доста май.
Комина дърпа яко по принцип , няма пушилка настрани , но дали пак ще работи така ако се затвори?Иначе ми се струва че в интериора ще се впише добре ... а и колоната би останала в този си вид , ще разчупи допълнително обстановката .. ще си поиграя на програмата още доста май.

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Binev_OuT написа:Не се бях замислил камината да остане вътре.
Ако имаш място в двора защо не си направиш една "чития" за гараж, а стария да го обособиш за живеене.
Пробвал ли си ако го развартиш на програмата как ще се получи?

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Binev_OuT написа:Комина дърпа яко по принцип , няма пушилка настрани , но дали пак ще работи така ако се затвори?
На вътрешта камина или горивна камера и трябва приток на свеж въздух отвън, дали ще дърпа или не зависи от доста неща - височина на комин, температури вътре вън
Щом има тяга лятото, не виждам причина да не работи и вътре, но не се ангажирам с прогноза

На отворената камина "дърпането" и е плюса и минуса - минус защото топлината излиза през комина
Винаги може да се използва направеното за да се вгради горивна камера, която ще е доста по-ефективна, може да е и с водна риза и тн.
И тогава това, че ти е на една стена със спалнята ще ти е плюс за отопление.
Дето се вика не пречи да пробваш така, ако пуши или няма смисъл от отворената камина ще и направиш една горивна камера в нея
Binev_OuT написа:.. ще си поиграя на програмата още доста май.
Разиграй различни планове и не бързай

...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Днес е деня , монтираха ми оградата и вратата, има страхотен железар за София , при нужда на лични. Знаете , че се измъчих с тоя проект и слава Богу приключих го.

Няма вече BMW
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, търся група занимаваща се с гипсови мазилки в пловдивския вилает.Ако някой знае, моля да обажда.