Защо така бе колеги

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Защо така бе колеги

Мнение от alx » 10 Авг 2019, 15:01

Този къв пример даде на детето си... жалка работа.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Авг 2019, 8:35

steeN написа:Мястото пред стълбите не е ли забранено за паркиране?

Със сигурност защото ако дойде линейка/пожарна и се пречи доста. Но те идвамата са спрели така, в тия натъпкани с коли проблемни места(защото града е мислен за ходене пеш едно време)не важат тези неща. Аз съм виждал коли вътре във входа и ако има място да влезнат две и да има място колкото за минаване на хора(или по-малко), пак си влизат.
Със сигурност никой не мисли какво става ако дойде линейка и болния(или умиращия)трябва да се качи на носилка и да мине тая носилка нагоре по стълбите и колко ценна е всяка секунда понякога. Аз не го бях мислил също това като бях келеш и сопол с току що взета книжка, но ми го обясниха съвсем културно още в началото и гледам да си го спазвам ако не съм близо до колата или ще оставям за повече от 5 минути, макар в рядък процент от случаите и 5 минути да могат да се окажат проблемни.

Какво стана реално с хулигана?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Авг 2019, 10:29

Да не се приема, че го намирам за оправдание да се руши чужда собственост, просто ми направи впечатление.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 11 Авг 2019, 16:46

За хулигана - не знам какво стана - данните бяха предадени на засегнатият съсед, и решението е негово...
Относно спирането пред вхдоа - прави сте, но наистина няма място за спиране в района дори за живущите, а районът е силно натоварен и атрактивен за 'приходящи'...
Навярно все пак трябва да се възползваме от 'правото на строеж' и да 'построим' паркинг, за да може да си оправим организацията.
Дефакто докато бе заключен двора не сме имали такива проблеми - съседите се знаем, и дори наистина да запушиш някого - просто ти се обажда и всичко е ОК...
За спирането пред входа - така си е, но положението в момента е неуправляемо... Случвало ми се е да се наложи да влезе автомобил за товаро/разтоварни работи и съм сложил конуси на мястото пред входа - рядко 'оцеляват' повече от половин час - винаги се намира някой приходящ 'мераклия', който е видял мястото и веднага го заема.. Тегаво е, но проблемът дори не е толкова у шофьорите, колкото в чистата организация...
Ако не се лъжа - например в Единбург можеш да си 'наемеш' място от общината пред вкъщи, и то около 30Паунда годишно (т.е. малко повече от нашенската такса 'синя зона' на собственик).
И мястото си е само твое...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 31 Авг 2019, 22:44

Малък ъпдейт...
Съседа е оставил бележка на колегата с БМВ-то...
Чули са се, като съседа го е посъветвал спокойно да си плати рамото на чистачката и да забравят случката...
Което първо било прието, след това отказано, след което прието и т.н...
Общо взето - в резултат - инфантилно поведение както при видеото...
С приказки от 'не съм бил аз', до 'ама ти що беше спрял там'...
И с финал 'аз съм адвокат, и ще видиш ти'.... :mhihi:
Съседа ще го изчака до началото на другата седмица, и след това смята да подаде жалба в полицията със свидетелите и т.н... :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Сеп 2019, 11:58

Заради подобни ситуации на моменти ме е срам, че карам БМВ. Няма какво да се лъжем - само Аудитата ни конкурират. Голфовете отдавна ги подминахме.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Сеп 2019, 16:11

TNT написа:Заради подобни ситуации на моменти ме е срам, че карам БМВ. Няма какво да се лъжем - само Аудитата ни конкурират. Голфовете отдавна ги подминахме.

Ааа според мен голфовете са сериозна конкуренция, която още не сме подминали :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 01 Сеп 2019, 16:33

TNT написа:Заради подобни ситуации на моменти ме е срам, че карам БМВ.

Никога не съм робувал на марки, но е факт, че видя ли колега с БМВ или Голф - остава едно съмнение и повишена готовност за реакция на неочаквано действие от колегата...
Продължавам да не мога да си го обясня логично, но явно целевата група, за която са изчислили даден модел/марка мениджърите на марката включва и такива 'особености'...
Учудващо е когато срещнеш в чужбина съвсем адекватна реакция от експлоатиращи дадена 'рискова' марка..
И съпоставиш масовата реакция тук.....
Отново - не е коректно да се поставят всички под един знаменател, но е добре да се замислим дали самите ние не спомагаме за утвърждаване на стереотипа чрез наши действия... :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 01 Сеп 2019, 16:46

Мен най много ме е страх от шофьори на голф 2-3, бмв Е36, ауди а3, а топ кретените са с хонда сивик.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 01 Сеп 2019, 17:46

Не споменавате мерцедесите , там как е ? Висшисти ли са?

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Сеп 2019, 18:48

Рядко виждам малоумни изпълнения с мерцедес честно казано. Основно ще да са разни лелки с А класи, дето по принцип толкова си могат.

Ситуацията е тъпа, реакцията на колегата бмвист още по-тъпа.

Аз пък от време на време си пързалям по малко, гледам да не преча на никого, но 100% ме имат за поредния с купено от мама и тате бмв, който си мисли, че е Господ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 01 Сеп 2019, 19:26

Колкото и да е тъпо, но това което виждам от честото ми каране по магистралата е, че действително водачите с БМВ са най-комплексирани и просташки каращи. Пресен пример е от преди 2 дена, пътувам по ам Тракия и на една права отсечка гледам следната картинка: В отсрещната лента кара един джип (БМВ от тия най новите с големите решетки), изпреварва тирове а пред него имаше коли, също изпреварващи, джипа спазваше съвсем нормална дистанция от колите пред него, обаче зад него, плътно се беше залепил един джип пак БМВ, но от първата генерация Х5, преди фейслифта, та този освен че караше плътно зад него, постоянно и нервно му светкаше с дългите... това да го правиш трябва да си много тъп, какво си е мислел, че ще стане? Всички да спрат да изпреварват и да се набутат между тировете ли? Та да може да мине ли?

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Сеп 2019, 19:41

Venelin1111 написа:Не споменавате мерцедесите , там как е ? Висшисти ли са?

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Те са силни в паркиранията :mhihi:

И мен скоро много ме псува един на планинско, че го засекох яко. Ама предисторията е, че при колона движеща се с 26км/ч (сериозно, по ГПС, без да има ТИР-ове, бусове или развалени коли), виждам място, където мога да се прибера. Изпреварвам си 3 коли. Келеша обаче вижда, че изпреварвам и даде газ да запуши мястото..... Човека беше с жената и децата в някакво миниванче... Минала е мисъл "тоя с БМВ-то кво се прави на тарикат ся".

По същия маршрут съм имал случай докато изпреварвам да дадат газ на Астрата (чак си изпуши отзад). С 3-4 годишно дете качено зад волана "да шофира". Тая права обаче беше дълга, а Астрата не беше OPC :mhihi: , та нямаше драма.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2019, 19:44

Аз пък днес като се връщах по Тракията видях съвсем различно нещо. Карах си 140-150 и тук-там някой ме застигаше, но никой не ми светеше, местих се когато може и ме минаха няколко коли. Направи ми силно впечатление, че ме изпревариха с лека разлика някакво ново ХаЛди Кю 7, едно Ф10, някакви нормални коли, но топ бързащия и летящ беше с някакво Рено и още един с Фиат Стило. :shock: :mhihi: Топ идиот обаче видях само един с една Хонда Акорд от тия след 2012-та, минаваше всички през аварийната и то не един път. Накрая го настигнах и изпреварвайки го гледам 50 годишен чичка си гледа в телефона и държи волана там с някаква скорост, тоест нито беше келеш, нито имаше вид на някакъв. :dunno:
Аз си карах почти през цялото време зад някакво ХаЛди А3, децата спяха отзад и с целия трафик общо взето се радвах, че тоя ми ги чистеше, а аз само държах скорост като за 100+ км. магистрала имах 2 натискания на спирачките като май и двете бяха заради суматохата, която всяваше тоя с Акорда. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Сеп 2019, 22:47

Venelin1111 написа:Не споменавате мерцедесите , там как е ? Висшисти ли са?

Не, тия натискат на правата, да им чуем звука, многоцилиндров и после са кротки :mhihi: :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата