Защо така бе колеги
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Защо така бе колеги
Язък за Е39-ката.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Умря мечтата ми.
Снощи претърпях сериозно ПТП , челен удар ...тотал щета. БМВ са супер надеждни , всички аербеци сработиха. Гадното е че челно ме намери дете на 19 г също с БМВ 5-ца. Хубавото е , че и двамата сме живи. Хлапето караше безумно , не овладя колата ,поднесе му, навлезе в насрещното и стана белята. Призива ми е: Хора карайте разумно за да не причиняваме мъка на близки и приятели и болка на нас.
Сега почвам да търся нова кола , пак БМВ просто тази кола е ОК за мен. Жалко е , че настоящата бе без забележки , но ..всяко зло за добро.
Снимки няма да слагам , зловещи са
Sent from my iPhoneХ using Tapatalk
Снощи претърпях сериозно ПТП , челен удар ...тотал щета. БМВ са супер надеждни , всички аербеци сработиха. Гадното е че челно ме намери дете на 19 г също с БМВ 5-ца. Хубавото е , че и двамата сме живи. Хлапето караше безумно , не овладя колата ,поднесе му, навлезе в насрещното и стана белята. Призива ми е: Хора карайте разумно за да не причиняваме мъка на близки и приятели и болка на нас.
Сега почвам да търся нова кола , пак БМВ просто тази кола е ОК за мен. Жалко е , че настоящата бе без забележки , но ..всяко зло за добро.

Няма вече BMW
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Съжалявам за инцидента, колега. Важното е, че си добре, нова ще вземеш. Но жалко за хубавата машина.. а това в градска или извънградска среда се е разиграло?

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
В града на здрав асфалт , мокър от дъжда който валя
Няма вече BMW
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Много неприятен инцидент, но важното е, че всичко се е разминало само с размазани ламарини.
Малко встрани от темата - колкото и малоумни да звучат мерките, които вкарват за младите шофори - явно това е единствения начин да се противодейства на идиотщината им
Малко встрани от темата - колкото и малоумни да звучат мерките, които вкарват за младите шофори - явно това е единствения начин да се противодейства на идиотщината им

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Venelin1111 написа:Умря мечтата ми.
Важното е да си жив и здрав.
Ламарините се купуват... и все пак жалко за колата.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Айде да видим сега тоя на 19 дето кара безумно какво ще му се случи... освен ново БМВ, че съм кафясал от бързаци, киселяци, играчи и водачи.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Защо така бе колеги
Venko написа:Айде да видим сега тоя на 19 дето кара безумно какво ще му се случи... освен ново БМВ, че съм кафясал от бързаци, киселяци, играчи и водачи.
Детето бе от нормалните , не мамино синче караше 20 годишна пета серия. Случват се и такива неща дано си е взел поука и да не кара без да мисли за последствията.
Няма вече BMW
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Дано си вземе поука младежът. Аз си взех на 29 години и от тогава не карам с неизправна кола и без колани. До момента в който щях да затрия семейсвото си, разчитах на великите ми шоферски неземни и супердупер умения. Малко не работят спирачките....ама аз пък съм велик шофьор и го компенсирам с умения. И направих краш тест като по учебник на едно Рено 11 в спрял автобус. Десет години по-късно започнах да поспазвам и знаците, защото ми писна да плащам актове за превишена скорост, при положение, че не съм бързал за никъде. През това време осъзнах, че всеки има книжка и да си шофьор не е голямо житейско постижение. След това пък започна дискусия в компанията, какви са критериите за гоУем шофьор. Да вдигнеш над 200 на права отсечка ли? Да караш нагло, като отнемаш предимството на всички останали участници в движението ли? Винаги да тръгваш с въртене на гуми ли? Или да вземеш някакво разстояние между два града за половината от времето, което ти дава навито, като застрашиш няколко десетки живота, включително и собствения си. Може би пък големите шофери могат да направят успоредно паркиране с една маневра и на по една педя от останалите две коли. Или имат един милион безаварийни километра зад волана, като нямат дори актове. Точно в разгара на дискусията една пОтка от компанията каза, че за нея голям шофьор е тоя, който я закара на Френската Ривиера. Критерии всякакви
С възрастта ми изчезна желанието да впечатлявам който и да е с умения на шофьор или с автомобила който карам. И ооооо чудо - пред мен се откри един нов свят от забавления, които не подозирах че съществуват, докато се занимавах да подобрявам рекорда за време до София.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
А аз се чудя кога ще ме напусне желанието да приплъзване тук там леко задницата. Явно всичко си идва с времето.

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Дрифти , нали когато “приплъзваш” се съобразяваш с цялостната картинка на пътя и не застрашаваш другите водачи? Не бих го направил защото винаги има опастност да нараня някой невинен и после какво? И аз като по-млад съм правил грешки. Днес никакви експерименти.
Няма вече BMW
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Хормони , метаболизъм , затихващи функции на някои органи и жлези ...в общи линии основните причини за отказа от алфа доминантно поведение на пътя 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Venelin1111 написа:Дрифти , нали когато “приплъзваш” се съобразяваш с цялостната картинка на пътя и не застрашаваш другите водачи? Не бих го направил защото винаги има опастност да нараня някой невинен и после какво? И аз като по-млад съм правил грешки. Днес никакви експерименти.
Е, разбира се. Гледам ако стане гаф да пострадам само аз. Вярно, с годините съм станал доста по-предпазлив и си позволявам по-малко, общ овзето като няма хора и коли около мен. Но пък и си приплзъвам със 30-50км/ч, ей така за кеф. Повечето случаи е надвечер, когато трафикът е слаб, но на моменти ми се случва да потегля с леко приплъзване - уж нови гуми, уж тва онова, ама с тоя полиран асфалт в града докато подам газ и тя тръгва на някъде.. На моменти ми се случва да не мога да потегля с включен тракшън, затова и почти винаги е изключен, защото на моменти ми се случва да чакам за ляв завой, някой от колоната да ме пусне да мина, а аз стоя и тракшъна ми връща газта и не мърдам.. Но да, в общи линии гледам да са широки места, без коли около мен, но няма да лъжа, че в някои ситуации адски много ме вбесяват някои неадекватни маневри на колеги, та се измъквам по-бързичко с леко приплъзване на моменти. И то пак е все на такъв полиран асфалт, на нормален и хубав асфалт колата няма толкова сила да се плъзне, освен ако не си го поставиш за цел. Нямам спомен до сега да съм поставял някого в опасна ситуация с подобни маневри, но и като си спомням, че правех повече глупости на 19, мисля, че вървя в правилна посока

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
При мен липсата на доминантно поведение на пътя е по-скоро поука от грешки и липса на подходяща кола за тази цел. Не иде с миниван да доминирам на пътя. Ама как да си взема мъжка кола, като за същите пари колите на смотаняците вървят с пакет една почивка на Ривиерата (дееВа, все едно там ми е хвърлен пъпа
) и всяка година през срока на ползване ти дават бонус по една почивка в Гърция, няколко спа уикенда в България и едно скъпо виски всеки път, когато седна на заведение. Въпрос на личен избор. А и 95 процента от моите километри съм ги навъртял и продължавам да ги навъртам на два пъти дневно по 50 по толкова лош път, че разликата би се усетила осезаемо само ако имам Ролс или нещо аналогично с активно окачване. То пък тогава трябва да ходя на работа с единствената цел да го изплащам, ебаси

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Е, аз пък открих, че по-голямата кола и повечето коне ми действат обратно на общата логика - докато бях с астрето /60 кончета/, все се пънех да изпреваря извън града, нам какво си, да не остана по назад един вид. Тъпо мислене, което с 39ката до голяма степен съм преодолял. Или пък купих това, което исках и не изпитвам нужда да доказвам нищо на никого на пътя. Даже ми прави впечатление, че съм станал много по-спокоен и доста по-рядко излизам извън нерви докато карам. Някак си вече не разбирам идеята да си доказваме кой е по-по най на пътя и да рискуваме някой инцидент.