Продажба на земеделска земя?
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Продажба на земеделска земя?
Привет, пичове.
Имам нужда от компетентно мнение/съвет за продажба на земеделска земя - 15 дка, 4та категория, Дъгополско.
Дайте съвет дали е най-добре да се пусне обява в olx, zemi.bg , да се търси някой от големите изкупвачи , или?
Доколкото прочетох един от лошите варианти е да продаваш на арендатора - дават осезаемо занижена цена..
Имам нужда от компетентно мнение/съвет за продажба на земеделска земя - 15 дка, 4та категория, Дъгополско.
Дайте съвет дали е най-добре да се пусне обява в olx, zemi.bg , да се търси някой от големите изкупвачи , или?
Доколкото прочетох един от лошите варианти е да продаваш на арендатора - дават осезаемо занижена цена..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Продажба на земеделска земя?
В с.Дългопол ли е ?
Комасирани ли са или са на парчета ?
Обработват ли се в момента ?
Ниви ли са ? или пасища/ливади
Разпитал ли си по колко върви декара ?
Комасирани ли са или са на парчета ?
Обработват ли се в момента ?
Ниви ли са ? или пасища/ливади
Разпитал ли си по колко върви декара ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Bogat-Beden
-
-
-Не, не е в селото, в землището на Дългопол е.
-Една нива е, тоест на едно място са тия 15 дка.
-Да, имаме и дългосрочен договор с арендатора.
- Ниви.
-Ами това е също основна идея на темата, няма откъде да взема инфо, щото живея на 150+km оттам и нямаме познати. Гледах някакви обяви на агенции в онлайн портал, но там варират от 650 до 1050лв , като е трудно да се определи..
-Една нива е, тоест на едно място са тия 15 дка.
-Да, имаме и дългосрочен договор с арендатора.
- Ниви.
-Ами това е също основна идея на темата, няма откъде да взема инфо, щото живея на 150+km оттам и нямаме познати. Гледах някакви обяви на агенции в онлайн портал, но там варират от 650 до 1050лв , като е трудно да се определи..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
По принцип арендатора има най голям интерес да я купи, за да си комасира парцелите и да не му се набута някой друг арендатор в блоковете и да го гледа какво прави, пробвай го арендатора на 1100 лв и виж как ще реагира.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Bogat-Beden
-
-
N.Mihaylovski написа:По принцип арендатора има най голям интерес да я купи, за да си комасира парцелите и да не му се набута някой друг арендатор в блоковете и да го гледа какво прави, пробвай го арендатора на 1100 лв и виж как ще реагира.
Мерси за съвета, с това май трябваше да почна , вчера попитахме и казаха около 7-800, което е със сигурност под пазарната ..
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Те тия същите, крупни арендатори, май играят с повечето агенции и им плащат комисионните. Което не пречи да звъннеш на пет шест от местните прекупвачи и агенции и да провериш за офертна цена. Ако е твоя и не си я виждал - отиди и поразгледай, щото с категориите е малко относително, цената зависи и от местоположение, достъп, условия за поливане и т.н.
Ubi dubium, ibi libertas
- Bogat-Beden
-
-

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Нищо не ти пречи да я пуснеш и по сайтовете, агенциите, които имат интерес сами ще те потърсят 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Имаше някаква врътка с продаването на земя, която се обработва. Ако я продадеш на някой друг, арендаторът те търси за неустойки по договора за обработка. То зависи и от договора, но един колега имаше много ядове точно с такава ситуцаия.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Марк Твен има една сентенция - "Купувайте земя, вече не я произвеждат".
Ще споделя няколко неща от челен опит:
Обработваемата земеделска земя е безценен финансов актив, чиято продажба твърдо не си струва, според мен.
Парите, който ще получиш от продажбата са горе-долу рентата за 10-15 години.
По-добре си прибирай по 1000лв.(горе-долу толкова трябва да е) рента на година и не се занимавай с нищо.
Уреди си плащането по банков път, с оглед да си спестиш и едното ходене годишно до там и това е.
Подобен "пасивен" доход за 2-3 телефонни разговора на година няма от никъде другаде.
Продажна цена под 1000лв. на декар е абсолютна подигравка.
Ще споделя няколко неща от челен опит:
Обработваемата земеделска земя е безценен финансов актив, чиято продажба твърдо не си струва, според мен.
Парите, който ще получиш от продажбата са горе-долу рентата за 10-15 години.
По-добре си прибирай по 1000лв.(горе-долу толкова трябва да е) рента на година и не се занимавай с нищо.
Уреди си плащането по банков път, с оглед да си спестиш и едното ходене годишно до там и това е.
Подобен "пасивен" доход за 2-3 телефонни разговора на година няма от никъде другаде.
Продажна цена под 1000лв. на декар е абсолютна подигравка.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Ако си единствен собственик не я продавай!
Колегата над мен е прав с едно (според мен) изключение: ако парите от продажба на земя се инвестират в друга недвижимост.
Колегата над мен е прав с едно (според мен) изключение: ако парите от продажба на земя се инвестират в друга недвижимост.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Bogat-Beden
-
-
Възможно, те затова питат при условия за оферта дали имаш договор и за колко години е..ukelichko написа:Имаше някаква врътка с продаването на земя, която се обработва. Ако я продадеш на някой друг, арендаторът те търси за неустойки по договора за обработка. То зависи и от договора, но един колега имаше много ядове точно с такава ситуцаия.
Иначе най-вероятно ще се продава, съгласен съм, че не трябва да е за общи разходи

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Тук във В.Търново цените на декар са около 1500лв, но имай напредвид,че има няколко арендатора и просто всеки опитвайки се да купи дава по-висока цената и се получава нещо, като наддаване. Казвам го като ориентир да си знаеш. Според мен всичко под 1000лв. както каза колегата е подигравка.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Bogat-Beden
-
-
Благодаря на всички 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Рента 1000 лв за 15 декара ми се вижда доста, чувам колегите дават по 100 лева на декар в Добруджа, и то на големи комасирани масиви, плащането по банка е супер, ама не се случва нещата, който пишете звъчат добре, но реално не са така, да не говорим, че и арендатори плащат рента в чували със зърно, в олио и кво ли още не, не можеш да излезнеш на глава с Арендатора ако е идиот.
За неустойката, нещата са: гледа се договора за рента, валидност, договорите подписани в 2020 се подписва за 2021 обработка, 2020 е подписан 2019, като може да има договор за 5 години, и ако купиш земята и има договор ГОРИШ арендатора си я бачка, може и рентата да е платена предварително, тези селски схеми са безгранични, да не говоря за чертане на нивите, арендатора плаща глоба но вече е заявена земята, казва объркал съм се и пак гориш.
За неустойката, нещата са: гледа се договора за рента, валидност, договорите подписани в 2020 се подписва за 2021 обработка, 2020 е подписан 2019, като може да има договор за 5 години, и ако купиш земята и има договор ГОРИШ арендатора си я бачка, може и рентата да е платена предварително, тези селски схеми са безгранични, да не говоря за чертане на нивите, арендатора плаща глоба но вече е заявена земята, казва объркал съм се и пак гориш.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3