Кулинарно-чревоугодническа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 237
Регистриран на: 21.02.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Моджо » 30 Сеп 2019, 8:55

Изображение

Нали тази?
Моята е кафява...може да е била червена някога :))
Всъщност моята е такава.

Изображение
Последна промяна Моджо на 30 Сеп 2019, 8:57, променена общо 1 път
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 515
Регистриран на: 15.03.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от streetz » 30 Сеп 2019, 8:56

alekangg написа:Червена е
Имам я, но там пише просто месо и колко подправки.

Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 803
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Don_Diego » 30 Сеп 2019, 9:10

По въпроса за закуските - когато имам време и желание обичам да си правя "принцеса", но не каква да е, а специална :mhihi:
Ръжен хляб от 100% ръжено брашно (в София купувам един хляб на пекарна "Старите българе" http://www.хлябъ.bg), козе сирене (по възможност домашно) и пъдпъдъчи яйца.
Доста вкъсна и питателна закуска, но си трябват 15-20 минути докато се приготви
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 515
Регистриран на: 15.03.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от streetz » 30 Сеп 2019, 9:24

За закуските - палачинки или някакво подобие на английска закуска c каквото намеря в хладилника :D
WP_20150329_14_14_40_Pro.jpg
WP_20190919_21_12_27_Pro.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 383
Регистриран на: 19.11.2009
Местоположение: Русе
Пол: Мъж
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от ceco_kd » 30 Сеп 2019, 11:03

streetz написа:За закуските - палачинки или някакво подобие на английска закуска c каквото намеря в хладилника :D
WP_20150329_14_14_40_Pro.jpg
WP_20190919_21_12_27_Pro.jpg
Колега, това и за обяд може да мине при мен

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1617
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Jordana » 30 Сеп 2019, 17:47

Тия сборници рецепти с червените корици са доста странни :mhihi:
Кажете поне рецептата за кюфтета ...ама от тоя с червените корици
https://blitz.bg/obshtestvo/namerikha-k ... 19710.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от hell's angel » 30 Сеп 2019, 21:19

TNT написа:Аз пък от Майстора в Трявна знам, че най-хубавата мазнина за кайма става от свински крачета :ok:


Е то там няма сланина... пък и имат по-добро приложение :D И аз съм го чувал това, че кебачетата се правели от джолани, заради колагена и ефекта на желатина, ама не съм пробвал. Принципно дългото, многократно месене му е майката и ниска температура по време на процеса. От шунковара бая тренинг добих-секви меса лепИМ без химия :mhihi:

Джордански, вземи :arrow:
Кюфтаци - Кайма по БДС-7220-74 - 54,200 кг. Черен пипер и кимион по 80 гр. Кромид лук 5,100 кг. Вода 1,080 кг. Сол си има в каймата. Ако е от трупно месо (все тая какво) намаляваш количеството с 1,060 кг. и го добаваш като сол. Добив 1000 бр. по 60 грама, сурови :mrgreen: :ok:
Последна промяна hell's angel на 30 Сеп 2019, 21:37, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Мнения: 803
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Don_Diego » 30 Сеп 2019, 21:35

Като стана дума за джолани... :lol:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1617
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Jordana » 30 Сеп 2019, 21:48

hell's angel написа:
TNT написа:Аз пък от Майстора в Трявна знам, че най-хубавата мазнина за кайма става от свински крачета :ok:


Е то там няма сланина... пък и имат по-добро приложение :D И аз съм го чувал това, че кебачетата се правели от джолани, заради колагена и ефекта на желатина, ама не съм пробвал. Принципно дългото, многократно месене му е майката и ниска температура по време на процеса. От шунковара бая тренинг добих-секви меса лепИМ без химия :mhihi:

Джордански, вземи :arrow:
Кюфтаци - Кайма по БДС-7220-74 - 54,200 кг. Черен пипер и кимион по 80 гр. Кромид лук 5,100 кг. Вода 1,080 кг. Сол си има в каймата. Ако е от трупно месо (все тая какво) намаляваш количеството с 1,060 кг. и го добаваш като сол. Добив 1000 бр. по 60 грама, сурови :mrgreen: :ok:

Аз по БДС едно време я правех със бут и гърди 50/50 едро смляно , лук , сол , ч.пипер , кимион , хляб препечена кора , вода , яйце . Месене яко и в хладилника , ва другия ден пак премесване и оформям топките и пак в хладилника . Вечерта като запаля барбекюто само ги плескам на ръка да станат плоски . Отдавна не съм се занимнал все готови купувам последните години за скарата :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от hell's angel » 30 Сеп 2019, 21:52

И аз, с кюфтаци и кебаци не ми се занимава. Виж с разни ущипАци и плескавици по-се впрягам. За пържени, как да е, ама за скарата 'що хляб и яйце ? Нещо мая да втасват ли гониш ? :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1617
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Jordana » 30 Сеп 2019, 23:08

Не знам , от едно време така съм я запомнил рецептата . На село до нас имаше ресторант , хоремаг ден му викат . И там правеха страхотни кебапчета и кюфтета , тройка горещи кебапчета с ония белите питки с хрупкава коричка до като ги взема и изчезваха . :mhihi:
А тия истории с телешко нещо им нямам вяра , стават сухи и тричави .
На тая кебапчийница под бачковския монастир съм ходил бая пъти едно време , още като беше капан с един навес . Ама подхода е от другата страна , гробищата , гората и си там :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 267
Регистриран на: 15.08.2015
Местоположение: expedia.com
Пол: Мъж
Кара: Lexus

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от peshehodetz » 01 Окт 2019, 4:23

Много рядко закусвам, не повече от 3-4 пъти седмично, обикновено с кафето по някоя ябълка, круша или банан. Дори и на обяд гледам да минавам с нещо по-леко. Когато съм си в България обаче положението е съвсем различно - почти през ден-два банички с боза, или бюрек, толумби и баклава. Щях да пропусна, но в бозата задължително има топка сметанов следолед.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 5.01.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от alekangg » 01 Окт 2019, 15:10

kuKe.JPG


Кайма за кюфтета/кебапчета
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1617
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Jordana » 01 Окт 2019, 16:03

Мерси за цитата :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1074
Регистриран на: 2.05.2008
Кара: 520i face

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от bioz » 01 Окт 2019, 20:49

alekangg написа:
kuKe.JPG


Кайма за кюфтета/кебапчета
Скоро не бях чел по безсмислен текст. Типичен кумунистически стил.. много говориш нищо не казваш.

Нищо лично към колегата с книгата.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook