Разплащане с карта - дискусия и анкета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За и против за разплащане с карта

За
106
76%
Против
34
24%

Общо гласове : 140
младши ентусиаст
Аватар

Re: Разплащане с карта - дискусия и анкета

Мнение от Фидел Кастро » 20 Окт 2019, 11:33

alekangg написа:1. ДСК Уиз, която ми връща 2% от всичко и 4% от купуване на билети с Уиз, като отделно ми подарява членство към АК-та което струва 120лв. Връщането е пак към Уиз, на мен ми е много полезна защото пътуваме доста.

2.Примерно 8% при покупки от Фантастико с Дайнърс, това е поне 3 пъти в годината.

1. Ако правилно те разбирам кешбекът е само към Уиз за закупуване на билети. За теб това е изгодно, но мен например не ме интересува.
2. Нали знаеш, че Дайнърсът на много места не го приемат точно заради тези бомбастични промоции и комисионни.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 11:42

Фидел Кастро написа:
alekangg написа:1. ДСК Уиз, която ми връща 2% от всичко и 4% от купуване на билети с Уиз, като отделно ми подарява членство към АК-та което струва 120лв. Връщането е пак към Уиз, на мен ми е много полезна защото пътуваме доста.

2.Примерно 8% при покупки от Фантастико с Дайнърс, това е поне 3 пъти в годината.

1. Ако правилно те разбирам кешбекът е само към Уиз за закупуване на билети. За теб това е изгодно, но мен например не ме интересува.
2. Нали знаеш, че Дайнърсът на много места не го приемат точно заради тези бомбастични промоции и комисионни.

Не го приемаха преди, но вече на повечето места го приемат. Метро, Билла, на всякакви малки магазинчета ме учудва че минава, почти всички бензиностанции, отделно през сайта им си плащам всички битови сметки.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Окт 2019, 15:01

Пропускам ли нещо от живота, като нямам кредитна карта освен че не купувам неща, които реално не мога да си позволя?

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 15:36

Със сигурност не изпускаш нищо.

Никой не казва, че използването на кредитна карта е свързано с това дали може или не може някой да си позволи дадена покупка.
Ако се борави правилно, може никога да не се даде нито един лев лихва на банката, отделно имаш някакъв заем според лимита, който може да ползваш при нужда, ако не го ползваш не плащаш нищо.

Освен разни такива дреболии, основно е нужна за наемана на коли под наем. При 99% от фирмите не става, ако нямаш кредитна карта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 20 Окт 2019, 15:53

Аз кредитната карта я ползвам за убобство и общо взето никога не дължа нищо по нея, също допълнителен стимул ми е, че при всяка покупка трупам точки, които след това обменям за реални пари и така на година "печеля" около 1000лв. и част от тези пари ми покриват годишната такса за картата и месечните такси за поддръжка на сметката.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 15:57

top написа:Аз кредитната карта я ползвам за убобство и общо взето никога не дължа нищо по нея, също допълнителен стимул ми е, че при всяка покупка трупам точки, които след това обменям за реални пари и така на година "печеля" около 1000лв. и част от тези пари ми покриват годишната такса за картата и месечните такси за поддръжка на сметката.

Я кажи коя е тази карта, която ти връща 1000лв на година, моля. Да не си объркал нулите?
Съмняваме да правиш 100к оборот на година, а дори да е така, пак никоя банка няма да върне 1000лв, имат си максимуми, които са по-ниски.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 20 Окт 2019, 16:02

alekangg написа:
top написа:Аз кредитната карта я ползвам за убобство и общо взето никога не дължа нищо по нея, също допълнителен стимул ми е, че при всяка покупка трупам точки, които след това обменям за реални пари и така на година "печеля" около 1000лв. и част от тези пари ми покриват годишната такса за картата и месечните такси за поддръжка на сметката.

Я кажи коя е тази карта, която ти връща 1000лв на година, моля. Да не си объркал нулите?
Съмняваме да правиш 100к оборот на година, а дори да е така, пак никоя банка няма да върне 1000лв, имат си максимуми, които са по-ниски.

Visa Premium с програма моя престиж, месечната ти такса за поддръжка на сметка е 20лв. а годишната такса за поддръжка на визата е 50лв. (вместо 169лв. стандартна годишна такса) Точките се трупат по програмама my rewards и до момента към извлечението ми за този месец имам натрупани 850лв. вярвам че до края на годината ще ги закръгля на 1000.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 16:03

top написа:
alekangg написа:

Visa Premium с програма моя престиж, месечната ти такса за поддръжка на сметка е 20лв. а годишната такса за поддръжка на визата е 50лв. (вместо 169лв. стандартна годишна такса) Точките се трупат по програмама my rewards и до момента към извлечението ми за този месец имам натрупани 850лв. вярвам че до края на годината ще ги закръгля на 1000.

1% ли ти връщат последно?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 20 Окт 2019, 16:08

Нямам представа как е в проценти, просто като дойде месечното извлечение и виждам колко натрупани точки имам от това че съм плащал през картата и тези точки през някакъв интервал се равняват на пари.
Конкретно копирах от последното ми извлечение и е нещо такова:

Бонус точки MyRewards - начален баланс 11 072 т.
Краен баланс натрупани точки MyRewards 5 882 т.
Получени точки MyRewards за периода на извлечението 4 910 т.
Парична равностойност на натрупаните точки 50.00 лв.
Парични награди, получени срещу обменени точки MyRewards 800.00 лв.
Получени отстъпки за покупки с картата за последните 24 месеца 0.00 лв.
Обща стойност на паричните награди 850.00 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 16:10

Изглежда много добре, ще разгледам по-подробно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 20 Окт 2019, 16:11

alekangg написа:Изглежда много добре, ще разгледам по-подробно.

Добър стимул е да те карат да плащаш с карта.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Окт 2019, 16:12

top написа:
alekangg написа:Изглежда много добре, ще разгледам по-подробно.

Добър стимул е да те карат да плащаш с карта.

Аз и без това плащам само с карти.

Предишна

Назад към Извън Темата