Най-опасните шофьори на пътя са млади мъже с мощни автомобил
Модератор: Общи модератори
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Най-опасните шофьори на пътя са млади мъже с мощни автом
Тва па вобще не е вярно. Поне в софия по-гадни шофьори от бакшишите и баничарките няма. Да не говорим и на големия път колко смъртни случай от заспали ТИР-аджии има.. Може да имаш милиони километри зад гърба и пак ако нямаш акъл за 5 пари си опасен.streetz написа:Най-опасни са тия с 50-100 000 км зад гърба - понаучили са се да карат, идва им самочувствието, че са големи шофЕри и почват да си позволяват по-рисково шофиране. След тях са прясно-прясно взелите книжки, най-вече поради липсата на умения. И накрая идват останалите.
Иначе наскоро ми попадна чудесно определение на българина като шофьор :„Шофьор, който се смята за безопасен, който смята, че другите на пътя са му виновни, но, за съжаление, прави грешки, за които може би дори не си дава сметка”
speedhokk написа:Аз искам само да добавя нещо, откакто построиха лот 1 от ам марица (оризово - димитровград) на този участък няма нито един загинал. А въобще на тази магистрала по спомен има загинали трима души последните 3-4 години.
Магистралите далеч не са най-опасните пътища. Провери статистиките. ББ като остане още 30-40 години на власт, че построи магистрали навсякъде. Дори тунели под Шипка и Беклемето.
Jorixa написа:Тва па вобще не е вярно. Поне в софия по-гадни шофьори от бакшишите и баничарките няма. Да не говорим и на големия път колко смъртни случай от заспали ТИР-аджии има.. Може да имаш милиони километри зад гърба и пак ако нямаш акъл за 5 пари си опасен.
Моят инструктур, когато изкарах изпита, ми каза : Честито, но не си и помисляй че си станал шофьор преди да навъртиш 100к зад волана.
Първата ми (засега и единствена) катастрофа по моя вина беше точно в споменатия диапазон. Самокатастрофирах, последиците само нагънати ламарини, но приземяването на самочувствието беше безценно.. Още ми държи влага 20 години по-късно.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Няма критерии , че ако си навъртял 100к край , шофьор си. Шофьор се ражда човек , другото е мъка и самочувствие без покритие. Когато си минал 100-200 к к правиш тъпотии на пътя ти си оставяш предпоставка за ПТП. Друг е въпроса , че на 20 годишните пишльвци нито от съвет отбират , карат като побеснели и са заплаха , без изключение.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа:Нищо ново под Слънцето. Взел книжка и в рамките на 12 месеца убил някого. Или няколко. Въпросът не е да се делим на млади, стари, опитни, неопитни. Има статистики и те са очеизвадни. Аз лично много се дразня на стари (+80г шофьори, които карат бавно), но в края на краищата по-добре така, отколкото същите да ме "дърпат" на светофара в желанието си да ми вземат старта.
Фалос-малос системата ще вкара нещата в релси. Тук можеш да си свалиш приложение на телефона и да караш с него 1000км минимум или поне 100 дни. Ако не влизаш в червеното, дават до 25% отстъпка от застраховката. Ползваме го от 45 дни. Дава три звезди много трудно. Това е макс. Смята дистанция, време на денонощието, трафик, ускорение, спиране, страничо натоварване. Караме така, че подлудяваме околните.
Преди много години, когато се качих за първи път в Москвич 2140 (учебната кола), инструкторът беше много лаконичен. Сложи една пласмасова чашка кафе на таблото и каза:
"А си ме полял, а си забравил за книжка!"
Така караме и това се харесва на застрахователите. Има застрахователни фирми, които искат да ти е непрекъснато активирано.
Застраховката расте когато:
- си под 25г
- имаш актове за неспиране на знак СТОП
- имаш наказателни точки
- имаш актове за алкохол (дрога), минава $400 на месец за обикновена ГО
- имаш повече от три застрахователни събития за две години
- имаш инцидент със скапиране на кола (тотална щета)
- живееш в рискова зона (голям град, център и т.н.)
- въртиш повече километри (до 10К, до 14К и т.н.)
- изпозлваш колата за някакъв вид бизнес
- колата "спи" на улицата, а не в частен имот
- живееш в голям град
- позваш колата за ходене на работа, а не само събота и неделя
- зимата не караш със зимни гуми
- спортен автомобил
Да продължавам ли? Разликата обикновено е в пъти. Не в проценти, а в пъти. Та Стинката за това е много прав. Рейсърчетата много бързо ще се кротнат.
Мен на фалоса единствено ме дразни, че е еднопосочен. От всичките тия отговарям само на едно- живея в голям град. Но ако утре го вкарат при нас с тези условия ще стартирам пак от текущите 300+лв, както съм и сега.
Помня времената, когато нямаше ГО. Помня и когато беше някакви няма и 20лв на година. Застрахователите и тогава се оправяха. Днес вече отчитат стотици милиони печалба и все са пред фалит. Катастрофите всяка година стават все по-малко, респективно и щетите. При щета на потърпевшото лице хвърлят някакви смешни кинти с които трудно се покрива и 60-70% от ремонта. И все реват за още, още и още..
bum_bum написа:Мен на фалоса единствено ме дразни, че е еднопосочен. От всичките тия отговарям само на едно- живея в голям град. Но ако утре го вкарат при нас с тези условия ще стартирам пак от текущите 300+лв, както съм и сега.
Помня времената, когато нямаше ГО. Помня и когато беше някакви няма и 20лв на година. Застрахователите и тогава се оправяха. Днес вече отчитат стотици милиони печалба и все са пред фалит. Катастрофите всяка година стават все по-малко, респективно и щетите. При щета на потърпевшото лице хвърлят някакви смешни кинти с които трудно се покрива и 60-70% от ремонта. И все реват за още, още и още..
Със застрахователите ние сме винаги хлебчето във хот дога. Помниш, че пуснах тема, за застраховтелните измами.
https://www.bmwpower-bg.net/forums/view ... p?t=431761
Всеки шести признава, че е правил магарии. Проблемът е, че българинът няма застрахователна култура. Пазарът и самите застрахователи няма да коментирам. Поне мнозинството от тях. При условие, че застраховката ти не покрива почти нищо, какво можеш да искаш? Спомни си за жертвите край Своге.
http://news.bnt.bg/bg/a/izplatikha-po-1 ... kray-svoge
50 000лв за убит при катастрофа са смешни суми. Но ако искаш повече, ще плащаш повече.
Това със самоучастието сме го обсъждали. Никъде не съм чувал да изплащат 100%. Или ако плащат толкова, ти плащаш значително повече.
И накрая, понеже си дърт си забравил, че в Общината всяка година се плащаше данък (и застраховка) на колата. Но ти беше една вноска. На мен в ония години ми изплатиха 20лв, за смляни преден капак, калник, боя и т.н. Реално ремонтът ми излезе към 80лв. Ходих в ДЗИ някъде в Орландовци, по спомен, ама беше още през периода отпреди застоя и може да греша.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
ДЗИ и през 80-те г на миналия век и сега е в кв Орландовци до Военна рампа , а централита им е на ул “Бенковски”.
Едит: Дали е имало “ Тотал щета” при социализма?
И още , българин е най-добрия млад шофьор в Европа
https://m.24chasa.bg/novini/article/7734230
Едит: Дали е имало “ Тотал щета” при социализма?
И още , българин е най-добрия млад шофьор в Европа
https://m.24chasa.bg/novini/article/7734230
Няма вече BMW
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Хубаво интервю по темата. ЦЪК
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Проблемът е, че българинът няма застрахователна култура.
Българинът няма никаква култура. Ама не защото не иска, а защото трябва да яде. В държава в която живеят бели хора можеш да си позволиш да плащаш и 100 долара на месец застраховка. Тук ядеш за толкова. И ако ги дадеш за застраховка ще седиш гладен. Същото при маса хора важи и за театър, кино, концерти, почивки, дрехи и какво ли още не.
Не знам какво покрива и какво не ГО, но след като ореваха света, че са на загуба и ще фалират всеки момент през 2018-та отчетоха огромен ръст на печалба, нещо към 100млн лв. беше.
Кой с какво е мамил застрахователите си не знам, но при мен фактите са такива, че откакто притежавам автомобила си за ГО съм заплатил някъде около 100-110% от стойноста на която съм го закупил и 200+% от текущата му стойност. До този момент съм завел две щети по ГО за които и при двете са ми заплатени средства до около 50% от това, което е излязло да се оправят в най-обикновен селски сервиз от най-обикновен селски майстор.
Та от горното в застрахователния сектор аз виждам един, единствен измамник. И това е застрахователното дружество.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
И какво предлагаш да стане? Да не би да искаш да плащаш по-малко, защото не правиш нарушения и катастрофи?
Каква новаторска мисъл... ех ако някой се беше сетил за това
Аз не мисля, че сме готови дори и психически за такава революционна система.
Каква новаторска мисъл... ех ако някой се беше сетил за това

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Там е работата, че за неправене на нарушения и катастрофи няма да се плаща по-малко, отколкото сега, според това, което се обсъжда. Ако утре се вкара фалоса аз пак ще плащам 300. Джигита ще плаща 600. Застрахователите пак ще реват, че са пред фалит. И в края на годината пак ще отчетат рекордни печалби.
Да не отварям и дума при декларирани 100 милиона, колко всъщност са реалните печалби. Или колко биха могли да бъдат, ако вземат наистина да се борят за бизнеса и оптимизират дейността си, а не държавата да им набутва в ръцете такъв с една задължителна застраховка.
Да не отварям и дума при декларирани 100 милиона, колко всъщност са реалните печалби. Или колко биха могли да бъдат, ако вземат наистина да се борят за бизнеса и оптимизират дейността си, а не държавата да им набутва в ръцете такъв с една задължителна застраховка.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Едно, че не е вярно че няма да плащаш по-малко и 2... като описваш някакви утопии без дори най-малко намерение да предложиш някакъв път за постигането им не помагаш на никой. Дори и на себе си 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
А не мислиш ли, че бум бум е напълно прав, че гражданската ще остане на същите цени за примерните шофьори? Лично аз смятам, че дори и тя ще се качи, просто при нарушителите ще има скок в цената. Аз имам един фиш за фарове и един за скорост за 7 години активно шофиране. И са от преди няколко години. ГО ми е 385лв в най-евтината компания. Пълното автокаско ми е по-евтино, това ако е нормално.. Мислиш ли, че като въведат бонус фалоса и последните може би две години нямам нарушения, някак си ще ми падне цената на застраховката? Силно се съмнявам.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
steeN написа:... като описваш някакви утопии без дори най-малко намерение да предложиш някакъв път за постигането им не помагаш на никой.
То основно това правим тук, чешем си пръстите и не помагаме на никой. Дори и да може да се роди някакво разумно предложение няма начин някой от който зависи нещо да го чуе или възприеме.
В България единствения начин да си помогнеш е или да изкарваш достатъчно пари така, че да не те боли фара колко точно ти е ГО или да си набиеш шута с 200 към място, където управляващите са нормални хора с нормално мислене и поне грам мисъл за интересите на хората, които са ги поставили там.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Ясно. Само кажете за кой ден е насрочен апокалипсиса да си запълня календара както трябва до тогава