Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
Потребител
Аватар

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от DaGa » 22 Ное 2019, 18:57

Е за почти 100К евро в ЕПК и то 60 кв.м.

https://m.imot.bg/details/1b156985866589260

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 22 Ное 2019, 19:20

alx написа:
sobiss написа:Кризата така или иначе ще дойде, но основно ще удари имотите с ниско качество, които са и преобладаващите на пазара....поради естеството на масовия купувач. Хубавата стока винаги ще си заслужава цената.

не. кризата винаги удря най- силно по-скъпите имоти и често дори не се усеща при евтините. заучено положение е.

Не мисля така. В криза цената пада най-вече при имотите, които хората искат да продадат, защото им трябват пари. Много малко са хората, които продават къщи за 500к€ +, защото са мн на зор (има и такива де). Та по време на криза няма да намериш много къщи от 1млн намалени на 600 хил например, за сметка на това би имало доста паднали от 120 на 80-90 хил.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2019, 19:47

3186 написа:Къде е тая "панелка без слънчева светлина" за 100 бона?! Че цените са нагоре - така е, ама айде да не преувеличаваме :yes: . А дори да намериш пример - той би бил адекватен, ако някой действително брои толкова пари за такъв имот.

Виж отдолу. Обсъдихме го на 38-ма страница в темата. Хайде да четем, преди да пишем.
Благодаря!

BMW_POWER написа:
Bogat-Beden написа:
streetz написа:
Bogat-Beden написа:Още малко смях :lol: :lol: :lol:

Нещо изчезнА обявата. Или продавача се е засрамил и е свалил обявата, след като е прочел темата, или си е продал имота. Трудно ми е да позная кое от двете се е случило :lol:

Такива оферти са един път в живота, някой със соц носталгия по големи и тъжни панелени партаменти и леви политически щения веднага го е прилапал :dunno:

Абсолютно! Този апартамент ще изкара много пари, стига да го е взел някой с акъл. С това обзавеждане си беше готов музей на соца. Плащаш 10 кинта и виждаш как е живяла баба ти. С малко фантазия може да се вкара и екскурзовод. Ето така, да разказва за комити и хайдути. Дори има къде да се види, къде се е крил Левски от турците.
За съжаление е на първия етаж. Така отпада версията за двадесетина девойки, дето са си сплели косите и скочили от балкона, за да не идат в някой харем...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 22 Ное 2019, 20:07

Аз си чета, но бях останал със спомена, че е на 8+ етаж. Затова твърдението, че слънце не го огрява ме озадачи :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Ное 2019, 20:08

pampo написа:
alx написа:
sobiss написа:Кризата така или иначе ще дойде, но основно ще удари имотите с ниско качество, които са и преобладаващите на пазара....поради естеството на масовия купувач. Хубавата стока винаги ще си заслужава цената.

не. кризата винаги удря най- силно по-скъпите имоти и често дори не се усеща при евтините. заучено положение е.

Не мисля така. В криза цената пада най-вече при имотите, които хората искат да продадат, защото им трябват пари. Много малко са хората, които продават къщи за 500к€ +, защото са мн на зор (има и такива де). Та по време на криза няма да намериш много къщи от 1млн намалени на 600 хил например, за сметка на това би имало доста паднали от 120 на 80-90 хил.

Ти не мислиш, ама алх е прав. В условия на криза много бизнеси фалират, дон-баро-гъзаро няма пари да си плаща ипотеката на къщата за 1млн. и я продава. Или дори да са негови имотите - няма бизнес, няма доходи - трябват му пари. Този с къщата за милион обикновено дължи няколко милиончета на банки, други бизнеси, НАП, служители и т.н. Докато бизнеса върви, има приходи, всички вноски за всичко се покриват и всичко е песен. Идва криза, бизнеса тръгва надолу, вноските не намалят (даже се покачват) и оп - къща за продан.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Ное 2019, 20:12

една криза винаги удря първо и основно лъскавите неща... големи къщи, яхти, редки коли, частни самолети
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Ное 2019, 20:21

За яхтите ми е все тая, пурите да не ми пипат :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 22 Ное 2019, 22:15

Не всичко е банки и ипотеки ;) Един не малък процент от добрите имоти, въобще не са обвързани с ипотеки, банки и т.н. И ако на дон-баро-гъзаро му вземот имотЯ, то е щото е надскочил възможностите си, а не щото му е фалирал, изначално фалиралия бизнес.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Ное 2019, 1:57

TNT написа:
pampo написа:
alx написа:

Ти не мислиш, ама алх е прав. В условия на криза много бизнеси фалират, дон-баро-гъзаро няма пари да си плаща ипотеката на къщата за 1млн. и я продава. Или дори да са негови имотите - няма бизнес, няма доходи - трябват му пари. Този с къщата за милион обикновено дължи няколко милиончета на банки, други бизнеси, НАП, служители и т.н. Докато бизнеса върви, има приходи, всички вноски за всичко се покриват и всичко е песен. Идва криза, бизнеса тръгва надолу, вноските не намалят (даже се покачват) и оп - къща за продан.

Само дето алхто е объркал малко държавата, тука тия с парите и къщите вече са платени....берат ядове "айтитата" :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Ное 2019, 11:38

Аз чакам кризата да идва вече :mhihi: При предната направо ударих джакпота :mhihi:
И още си спомням около 2006/2007 как разни икономисти ми обясняваха да купувам, че цените щели още да се качват :mhihi:
Ама той Бъфет го е казал за чистачките, га купуват :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Като се замисля, при тия кризи разни хора правят многооооо пари, дали. Искам и аз така като порастна :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Ное 2019, 22:19

Като гледам за какви кочини искат по една торба с пари,направо се плаша на това каква ще му е цената :shock:
https://www.luximmo.bg/imot/78

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 23 Ное 2019, 23:30

Ииии при следващото свлачище, следващата ще дойде от горе:D

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Ное 2019, 23:37

kiko написа:Като гледам за какви кочини искат по една торба с пари,направо се плаша на това каква ще му е цената :shock:
https://www.luximmo.bg/imot/78

Комично... само някой отявлен ексхибиционист би си купил този аквариум да го гледат съседите по всяко време... биг брадър ама безплатно и завинаги.
Последна промяна alx на 24 Ное 2019, 1:12, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 23 Ное 2019, 23:48

Аз със сигурност бих си го купил ако имах парите, колкото по-голям прозорец толкова по-добре за мен. А представяш ли си нещо такова: :shock: :shock:

Изображение
Tires are evil - destroy them all ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Ное 2019, 23:56

огромните прозорци са гот... ама не и когато има директна видимост от съседите към тебе...

в родината съм забелязал, че се строят хубави (като замисъл) модерни къщи, но на най- невъобразими и трагикомични места... явно е специфика на пазара.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата