Хипноза?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Хипноза?
Уим Хоф е луд по цялата глава
Качва се на Еверест до зоната на смърта по къси гащи и гол до кръста!
По темата
На наглийски материалът е безкраен, който му се търси и рови

По темата
На наглийски материалът е безкраен, който му се търси и рови

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
[quote="Bogat-Beden"]Уим Хоф е луд по цялата глава
шашмалогии с дишането

шашмалогии с дишането

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
..За хипнозата- прави се, дори има и масова хипноза, но няма да коментирам сега методиката и за осъществяване.Както се вижда от темите във форума, има хипнотизирани хора, които не виждат вредата от ваксините и от 5Ĝ мрежата.
...
Къде се прави тая масова хипноза ?

Ами аз не съжалявам за 5жи изписах доста в 5жи темата

Хипнозата не я отричам , има я и за какво служи ? Един минимален контингент от хора се поддават на такова въздействие и какво от това ? Какво приложение има ?
Тия неща периодично се подхващат от шарлатаните , ако се погледне назад в историята се е стигало до невероятни куриози . И какво доказват ? Единствено че хората са като стадо което се манипулира и управлява много по лесно от колкото ни се иска

https://www.youtube.com/watch?v=Dx5QeAqwrMo
https://www.youtube.com/watch?v=myDiXzf86IM
Тия какви са ако не циркаджии ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
zvetiko написа: "Дайте ми власт над медиите и аз ще превърна всяко общество в стадо свине!"
Йозеф Гьобелс
Абсолютно нищо няма да превърнеш!
Тези които знаем кое да четем/гледаме/вярваме - няма да гледаме твоите тъпотии!
Тези които ще гледат/четат/вярват - са вече стадо овце! (за съжаление масата народ е точно такъв)
Tires are evil - destroy them all ...
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Хипнозата нито е нещо страшно, нито пък нещо толкова мистично.
Има хора, които са по-податливи и по-лесно изпадат в такова състояние, има и такива, при които това не се получава или се случва много много по-трудно. Има и такива, които не биват да се подлагат на хипноза, по различни медицински причини.
Няма нужда от лекарства, въпрос на нагласа е и до свикване. В някои случаи са нужни доста сесии, за да започне човек да влиза в състояние на хипноза. При други се получава доста лесно и по-бързо.
Хипнозата е нещо като полусън. Слушате какво ви се говори и сте наясно какво се случва. Няма как някой да ви каже "е сега, като се събудиш, отиваш и обираш оная банка и ми носиш парите" или "ставаш и се мяташ през прозореца". Отваряш очи и питаш "ти луд ли си??!" .... Особено, ако е нещо в разрез с вашите лични убеждения и принципи. Във всеки един момент може да отворите очи и да станете и да си тръгнете. Освен, ако не заспите
Защото не е изключено и да си поспите, но това вече не е хипноза
А за тия, които обясняват как могат да правят едва ли не каквото си искат, с когото си искат и както си поискат ... Тия сцени от филмите, с магическата хипноза, еми ...това не се случва баш така
И това дали някой ще злоупотреби със знанията и уменията си вече е въпрос на личен избор. И не е нужно да владееш хипноза, за да си играеш с хората. За да сте добър с триковете на внушения, следва и да сте добър психолог (или да сте наясно кое как влияе с думи и действия) и да знаете по принцип как се играе тая игра. То не е едно или две. Има си трикове за отвличане на вниманието, начин на говорене и какво ли още не. Изкусните оратори се учат на много от тях, за да умеят да владеят публиката и слушателите си и да ги "водят" накъдето искат.
От интерес съм ходила на разни презентации само за да слушам как говорят водещите и какви похвати и методи използват.
Иначе хипнозата си има приложение на много места. За някои хора е много добър начин за преодоляване на страхове, фобии, нервози, някои зависимости и други. Просто е още един метод, който може да се ползва в практиката.
Както и за "обезболяващо" - че под хипноза не се усеща болка. В практиката се дават подобни примери. Например в стоматологията може да се ползва.
Има хора, които са по-податливи и по-лесно изпадат в такова състояние, има и такива, при които това не се получава или се случва много много по-трудно. Има и такива, които не биват да се подлагат на хипноза, по различни медицински причини.
Няма нужда от лекарства, въпрос на нагласа е и до свикване. В някои случаи са нужни доста сесии, за да започне човек да влиза в състояние на хипноза. При други се получава доста лесно и по-бързо.
Хипнозата е нещо като полусън. Слушате какво ви се говори и сте наясно какво се случва. Няма как някой да ви каже "е сега, като се събудиш, отиваш и обираш оная банка и ми носиш парите" или "ставаш и се мяташ през прозореца". Отваряш очи и питаш "ти луд ли си??!" .... Особено, ако е нещо в разрез с вашите лични убеждения и принципи. Във всеки един момент може да отворите очи и да станете и да си тръгнете. Освен, ако не заспите

А за тия, които обясняват как могат да правят едва ли не каквото си искат, с когото си искат и както си поискат ... Тия сцени от филмите, с магическата хипноза, еми ...това не се случва баш така

От интерес съм ходила на разни презентации само за да слушам как говорят водещите и какви похвати и методи използват.
Иначе хипнозата си има приложение на много места. За някои хора е много добър начин за преодоляване на страхове, фобии, нервози, някои зависимости и други. Просто е още един метод, който може да се ползва в практиката.
Както и за "обезболяващо" - че под хипноза не се усеща болка. В практиката се дават подобни примери. Например в стоматологията може да се ползва.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
За начинаещи магове хипнотизатори първите стъпки в занаята са хипнотизиране на кокошки .
https://www.youtube.com/watch?v=mQ_Up5UdwG0
Има начин да се гипсира и без да чертаете нищо
След време се минава на алигатори , това е теста за придобиване на правоспособност но трябва да му извадите поне един зъб докато е под хипноза
https://www.youtube.com/watch?v=ozUjZUIJ5lg
https://www.youtube.com/watch?v=mQ_Up5UdwG0
Има начин да се гипсира и без да чертаете нищо
След време се минава на алигатори , това е теста за придобиване на правоспособност но трябва да му извадите поне един зъб докато е под хипноза

https://www.youtube.com/watch?v=ozUjZUIJ5lg
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Bogat-Beden
-
-
Авторът ще благоволи ли да пише, или като повечето несериозници си зяпа тихомълком?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Здравейте,
не съм сигурен дали не съм малко встрани от темата, но все пак - преди години се занимавах с йога. От практика на практика стигнах до йога Нидра.
Води се практика, по време на която си в полусън и релаксираш доста добре.
Зоровете бяха два - да се отнесеш и да не се отнесеш прекалено, т.е. не трябва да заспиваш напълно.
Не знам как го направи тази "шаманка", но верно около 40мин бях в нещо като буден сън, т.е. чуваш и усещаш, но не баш.
Беше готино изживяване.
Иначе тези дето ходят със затворени очи и се пипат по хоя по команда - шашма ми идва.
Ето този канал в тубата предлага видеа "за приспиване" https://www.youtube.com/user/MichaelSealey . Виждам, че е популярен
.
не съм сигурен дали не съм малко встрани от темата, но все пак - преди години се занимавах с йога. От практика на практика стигнах до йога Нидра.
Води се практика, по време на която си в полусън и релаксираш доста добре.
Зоровете бяха два - да се отнесеш и да не се отнесеш прекалено, т.е. не трябва да заспиваш напълно.
Не знам как го направи тази "шаманка", но верно около 40мин бях в нещо като буден сън, т.е. чуваш и усещаш, но не баш.
Беше готино изживяване.
Иначе тези дето ходят със затворени очи и се пипат по хоя по команда - шашма ми идва.
Ето този канал в тубата предлага видеа "за приспиване" https://www.youtube.com/user/MichaelSealey . Виждам, че е популярен

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Bogat-Beden написа:Авторът ще благоволи ли да пише, или като повечето несериозници си зяпа тихомълком?
Знаеш, че никога не пиша теми и хич да не пописвам вътре или да бягам, просто тия дни нещо не влизах. Нямах някакви сериозни намерения, просто ми бе интересно дали някой, някъде, нещо, някога...
Понеже единствено от филмите съм гледал това и онова, а то е ясно колко достоверно може да бъде. Тия дни гледах пак един стар филм "Ефектът на пеперудата" и вътре имаше сцена с хипноза, та ме провокира за сцената. Прочетох интересни неща, бе любопитно може ли човек да го отнесат да си спомня сцени от живота, които иначе не помни и доколко може да се провокира работния процес на мозъка в подобно състояние.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Bogat-Beden
-
-
Top Gun Maverick написа:Bogat-Beden написа:Авторът ще благоволи ли да пише, или като повечето несериозници си зяпа тихомълком?
Знаеш, че никога не пиша теми и хич да не пописвам вътре или да бягам, просто тия дни нещо не влизах. Нямах някакви сериозни намерения, просто ми бе интересно дали някой, някъде, нещо, някога...
Понеже единствено от филмите съм гледал това и онова, а то е ясно колко достоверно може да бъде. Тия дни гледах пак един стар филм "Ефектът на пеперудата" и вътре имаше сцена с хипноза, та ме провокира за сцената. Прочетох интересни неща, бе любопитно може ли човек да го отнесат да си спомня сцени от живота, които иначе не помни и доколко може да се провокира работния процес на мозъка в подобно състояние.
Ще ме извиняваш тогава

Да, за спомените даже казват, че няма нещо, което да не можеш да възстановиш, доколко е така, идея си нямам.. Но по-умни хора от нас за го констатирали.
Като цяло основно се ползва с лечебна цел хипнозата обаче.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Няма проблеми, то вярно е пълно с еднакви теми със зададен въпрос и после пухххх...
Аз съм се замислял дали да не се подложа, ама се чудя кой ще е до мен и какво ще чуе.

Между другото тия неща с кокошките и гълъбите съм ги гледал доста отдавна по съответните канали. Това са си просто защиттните им реакции, правят се на умрели и така хищника уж не изпитва инстинкт за убиване. Макар да си има достатъчно животни, които ядат и умрели такива, та се чудя ако някой лешояд клъвне някоя кокошка и оная стане, ще избяга ли лешояда?

Аз съм се замислял дали да не се подложа, ама се чудя кой ще е до мен и какво ще чуе.

Между другото тия неща с кокошките и гълъбите съм ги гледал доста отдавна по съответните канали. Това са си просто защиттните им реакции, правят се на умрели и така хищника уж не изпитва инстинкт за убиване. Макар да си има достатъчно животни, които ядат и умрели такива, та се чудя ако някой лешояд клъвне някоя кокошка и оная стане, ще избяга ли лешояда?

In God we trust, all others we track.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Какви болести се лекуват с хипноза ? 

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Top Gun Maverick написа:Прочетох интересни неща, бе любопитно може ли човек да го отнесат да си спомня сцени от живота, които иначе не помни и доколко може да се провокира работния процес на мозъка в подобно състояние.
Може и се ползва за връщане към разни стари спомени - т.нар. регресивна хипноза. Само ти и хипнотерапевта. В крайна сметка не би трябвало да те притеснява какво ще чуе, нали затова е там

С хипноза се работи за някаква цел, както когато отидете на психотерапевт или каквото там. Не ходите на лекар просто защото ви е много готино да се бутате и да висите в чакалнята (по принцип)? Не, че не виждаме случаи на разни хора, които съм абсолютно убедена, че ходят на лекар не защото са болни физически, а по-скоро имат нужда от малко приказки с някой. Та, подобно на това - хипнозата може да е доста приятно преживяване и състояние, та понякога се случва хората да нямат вече нужда от хипноза, но да продължават да ходят, просто защото е готино

Jordana написа:Какви болести се лекуват с хипноза ?
Ми, никой не е споменал конкретно думата "болести", но ...дала съм примери "Страхове, фобии, неврози, някои зависимости и други". Приложения всъщност има доста, не само при заболявания..... Ако погледнем в МКБ 10, психичните разстройства там са класифицирани и се водят болести

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Хммм ... регресивна хипноза - това да не е серума на истината който службите търсят от десетилетия ? Какви видове памет има човек и какво представляват спомените ?
Кратковременна памет , човек запомня бързо оперативна информация която му трябва за момента и след това бързо забравя . Това е типичното зубрене за изпит примерно . Типично при повечето хора тоя буфер се запълва за около десетина дни занимания .
Дългосрочна памет , това са спомени и информация която ползваме постоянно и запаметена с подкрепата на сетивни възприятия като образи усещания и т.н
Най грубо казано , има и под аспекти на тия две категории но в момента не е необходимо да задълбаваме .
Например защо учебните часове са с продължителност около 40 минути ? И изобщо в учебните програми има определена времева цикличност ? Щото след 40 минути на човек му се пие кафе или му се пуши ?
Какво представлява паметта ...биохимичен процес , образуване на нови синаптични връзки в мозъка и разпадане на стари .
Та , как хипнозата ще възстанови нещо забравено което вече не съществува във паметта на човека физически ? Това което сте забравили , изчезва физически от паметта на човек . То не се пази там вечно , спомените ни дори за това което знаем с времето стават все по неточни и размити точно поради физичесата деградация на мозъка през живота на човек .
Така че хипнозата не може да възстанови нещо което човек не знае след като го е забравил , но на човек лесно могат да бъдат внушени нещо които да се представят като негови спомени . Хипнозата в своята същност е метод на внушение , и така е възникнала и описвана . Ситуацията е много подобна на хомеопатията .
Кратковременна памет , човек запомня бързо оперативна информация която му трябва за момента и след това бързо забравя . Това е типичното зубрене за изпит примерно . Типично при повечето хора тоя буфер се запълва за около десетина дни занимания .
Дългосрочна памет , това са спомени и информация която ползваме постоянно и запаметена с подкрепата на сетивни възприятия като образи усещания и т.н
Най грубо казано , има и под аспекти на тия две категории но в момента не е необходимо да задълбаваме .
Например защо учебните часове са с продължителност около 40 минути ? И изобщо в учебните програми има определена времева цикличност ? Щото след 40 минути на човек му се пие кафе или му се пуши ?

Какво представлява паметта ...биохимичен процес , образуване на нови синаптични връзки в мозъка и разпадане на стари .
Та , как хипнозата ще възстанови нещо забравено което вече не съществува във паметта на човека физически ? Това което сте забравили , изчезва физически от паметта на човек . То не се пази там вечно , спомените ни дори за това което знаем с времето стават все по неточни и размити точно поради физичесата деградация на мозъка през живота на човек .
Така че хипнозата не може да възстанови нещо което човек не знае след като го е забравил , но на човек лесно могат да бъдат внушени нещо които да се представят като негови спомени . Хипнозата в своята същност е метод на внушение , и така е възникнала и описвана . Ситуацията е много подобна на хомеопатията .
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3