... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: ... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?

Мнение от Exclusive89 » 07 Дек 2019, 21:29

acho.rs написа: Всеки който е спортувал, знае колко е решаваща ролята на съня. Ако тренираш, работип и спиш под 7 часа, каквото и да правиш няма да се получи - няма 7 кафета на ден, няма бустери.

Точно така, колега. Ако не съм спал поне 7 часа.... тренировката куца...
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Дек 2019, 22:58

И лесно се претренира
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Дек 2019, 20:34

acho.rs написа:
drifty написа:Аз си купих от jysk възглавница с гъши пух мисля (не съм сиг точно, но беше естествено), ниска и поспря да ме боли врата. Но матрак хубав не мога да намеря, много съм капризен заради болките в кръста..

Пробва ли комбинация покет пружини + пяна+мемори пяна ?

Не съм. Когато купувах матрак, държах да няма пружини, че доста познати са ми споменавали, че като отиде джобчето почва да се усеща неприятно при спане.

Моят матрак е удобен за гледане на ТВ, четене, работа ако щеш, за спане по гръб също, но аз спя по корем и нещо не ми е наред, но може и да не е от матрака. Макар, че преди 7-8 години спах в един хотел в Словакия и не знам какъв беше онзи матрак но после стоях цял ден прав без никакви болки в кръста, а по принцип повече от час-два прав не мога да стоя без да ме заболи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 09 Дек 2019, 20:39

Как ставате рано сутрин, когато нямате ангажименти ?
Ако изобщо ставате :mhihi: .

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 09 Дек 2019, 20:45

Ако си си легнал рано.
Инак ставаш, за да видиш колко е рано и пак лягаш
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 09 Дек 2019, 22:10

Kurtov написа:Как ставате рано сутрин, когато нямате ангажименти ?

Не ставаш.
Или след като ти писне да се излежаваш - изпълзяваш едвам-едвам да забъркаш едно кафе.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Дек 2019, 22:18

Колкото по-рано, толкова по-добре - ако нямам ангижементи де. Странно звучи, ама когато почивам и супер много се изнервям ако цялата ми сутрин отиде в излежаване. Не че мога да го правя както преди така или иначе. Уикенда колкого по-бързо стана след събуждането, толкова по-малко неща ме болят през деня. Не знам на какво се дължи. Иначе от известно време имам навика да си оставям телефона в другия край на стаята и на беззвук, така че никой не може да ме намери докато не се надигна от леглото. А от 2 месеца стенния часовник е с заминаваща си батерия и никога не показва адекватно време - отначало ми беше странно, но сега ми е супер приятно да се събудя и да нямам идея всъщност колко часа е. Не мога да спя до късно, така че няма как да е 12, но нямам идея дали е 8, 8:30 или 9 и 15 - готино е :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 09 Дек 2019, 22:21

При мен проблема, е че ставам много късно и искам да променя режима, ама нещо не се получава за съжаление.
Дайте някакъв съвет.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Дек 2019, 0:26

Pisobella написа:
Kurtov написа:Как ставате рано сутрин, когато нямате ангажименти ?

Не ставаш.
Или след като ти писне да се излежаваш - изпълзяваш едвам-едвам да забъркаш едно кафе.

Даже и да погледна часа не ставам, имам си часовник да главата. А да не знам колко е часа не ми никак комфортно. Телефона е на 1м от мен, но е на самолетен режим и без звук :mhihi: :mhihi:.
Ако нямам ангажименти ми е някак разплуто и дремя по 30-1,30 мин дакато стана / и после наистина се чувствам доста по заспало/. Когато имам е лесно и късно да си легна, ставам по часовник.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 10 Дек 2019, 11:25

Kurtov написа:При мен проблема, е че ставам много късно и искам да променя режима, ама нещо не се получава за съжаление.
Дайте някакъв съвет.

Ако пиеш бира - спри я.
Инак, пробвай една нощ да будуваш, следващата ще заспиш в 9 най-късно.. :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 10 Дек 2019, 12:57

Bogat-Beden написа:
Kurtov написа:При мен проблема, е че ставам много късно и искам да променя режима, ама нещо не се получава за съжаление.
Дайте някакъв съвет.

Ако пиеш бира - спри я.
Инак, пробвай една нощ да будуваш, следващата ще заспиш в 9 най-късно.. :lol:

Бира не пия.
Това с бодуването ще го пробвам тази вечер и утре ще пиша резултата.
Или в други ден.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 10 Дек 2019, 14:46

Аве, с шумни съседи отгоре някой справял ли се е?
Чатка като степ танци една кокошка отгоре, явно е на ламинат и ме буди в малките часове..
Естествено като истински идеалист и пацифист пробвах с блага дума и молба, не се получи..

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Дек 2019, 19:41

Опитвам се да спя по 8 часа, но най-често спя по 7, а през деня доста се изморявам и ми се доспива много, често почти отивам да заспивам на волана ако карам монотонно, но имам един голям жокер. Просто ми трябва да спра, пускам седалката, заспивам буквално за 5-10 минути и след това съм все едно съм спал цяла нощ или поне съм така през следващите часове, което ми стига докато свърши работния ден. Спя ли половин час си насторйвам една аларма и наистина съм като нов. Ако ме мързи да свалям седалката, просто си слагам слънчевите очила и заспивам стоейки в колата. След 2-3-5 минути дремване(защото е ясно, че не е точно сън)си отварям очите и ми оказва благоприятно влияние. Свикнах да спя навсякъде и във всякакви пози в казармата. Там като бях дневален докато бях редник и дежурен по батарея вече като ефрейтор ни беше забранено да спим когато сме на стойка, дори да се подпираме, но аз си се подпирах прав и...заспивах. :mhihi:
Вечер в леглото гледам да спя на максимално твърдо и по гръб. Това е рая. Ако не сте свикнали е трудно, но свикнеш ли и разбираш, че така гръбнака се намества както трябва и много по-добре се наспиваш за по-кратко време като определено не се смущаваш от някакви шумчета. Вечер уморен ли съм и заспивам на дивана докато вървят телевизори, играят деца и т.н.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 10 Дек 2019, 20:01

Дайте някакви жокери за работещите нощни смени ? Как се оправяте ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Дек 2019, 20:12

Никога не са ми пречили...28дни нощна после почивам 28д. С отиването на работа и приключване на 12ч смяна (в 7:00ч) се събират 24ч без сън и така в 8:30 съм заспал...и от там е лесно спиш до 17:00...ставаш застъпваш и готово.
Като се прибирам пак се падат 24ч без сън и си лягам нормално вечер. Без никви травми с обръщане на дневна нощна. Имал съм и 00:00 - 12:00...те са по шибани.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата