Малка кола за жена
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Малка кола за жена
Не виждам причина да и налагаш мнение.На жена ти тази кола и харесва и тя ще я кара... нека бъде каквото иска тя!Ти и да и предложиш нещо уж по-практично и т.н. на нея като не и е кеф да го кара все тая
Когато избирахме кола с жената за нея тя си хареса една А класа и аз първоначално тръгнах да я разубеждавам,но като се замислих,че на нея това и харесва се отказах.Вече няколко години си я кара и напук на приказките какъв боклук е не е имало никакви драми с нея.Тя си е доволнаи си я кара с удоволствие
Това с танковете,космическите кораби и бойнговете за жени даже не ми се коментира.То за това са станали за подигравка разни каки където не могат да си паркират прекаленно големите коли плод на комплексираните си мъже...

Когато избирахме кола с жената за нея тя си хареса една А класа и аз първоначално тръгнах да я разубеждавам,но като се замислих,че на нея това и харесва се отказах.Вече няколко години си я кара и напук на приказките какъв боклук е не е имало никакви драми с нея.Тя си е доволнаи си я кара с удоволствие

Това с танковете,космическите кораби и бойнговете за жени даже не ми се коментира.То за това са станали за подигравка разни каки където не могат да си паркират прекаленно големите коли плод на комплексираните си мъже...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Жена ми искаше цетка купе...взех и Ярис (и то с нейни пари, щото нали)...и да Боримечка автомат (ама автомат, не тия модерните)..сега знае защо и е убаво ....кола на 18г..само масло и чифт гуменки на 3г нови зимни ...но то всичко до късмет 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
(bubsa) написа:Не виждам причина да и налагаш мнение.На жена ти тази кола и харесва и тя ще я кара... нека бъде каквото иска тя!Ти и да и предложиш нещо уж по-практично и т.н. на нея като не и е кеф да го кара все тая![]()
Когато избирахме кола с жената за нея тя си хареса една А класа и аз първоначално тръгнах да я разубеждавам,но като се замислих,че на нея това и харесва се отказах.Вече няколко години си я кара и напук на приказките какъв боклук е не е имало никакви драми с нея.Тя си е доволнаи си я кара с удоволствие![]()
Прав си колега....
За сега иска Ситроена С1 или Тойота Айго.....

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
която и харесва нея взимай 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
super_mario написа:За сега иска Ситроена С1 или Тойота Айго.....
Като гледам и червена е не маловажно

Ubi dubium, ibi libertas
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
hell's angel написа:super_mario написа:За сега иска Ситроена С1 или Тойота Айго.....
Като гледам и червена е не маловажно![]()
![]()
Купувай, заеби форумните тъпотии (или Шкода, или Дъстър ще ти изберем)
![]()
О да червеничко пропуснах

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
(bubsa) написа:Не виждам причина да и налагаш мнение.
Малко със смесени чувства ще кажа, че и си прав, и не си.
Преди няколко месеца, трябваше да избера кола за племеничката - млад шофьор, 1,60 висока, градско Пловдив. Настоявах за Хонда Джас, както и колегите по-горе са писали - икономична, маневрена, добра видимост, лесна за паркиране, евтина поддръжка и т.н. Но... девойчето държеше, дръжките на задните врати да са горе до тавана (що за мода) и се спря на Сеат Леон '06, 2.0 дизел, 140 кс, 17" джанти. Тон и половина коруба, едно такова кривогледо, кво му хареса не знам. Купиха я, щото не давам парите аз.
Равносметка:
- Почти 2 пъти по-голяма покупна цена.
- 5 пъти по-скъп данък.(гражданска също)
- 2 пъти по-скъпи гуми.
- 2 пъти по-скъп акумулатор.
Отделно, мотор с верига срещу ангренаж, маслото и то е 4 срещу 6 л. барабар с филтър картерни, разхода на гориво ще надскочи този на бензинката, не за друго, ами щото много отива за паркиране

Виждате ли какво може да причинят едни дръжки, дето не им е мястото там

Жена може да избира краставици в магазина, там няма какво да обърка, но автомобил, който предполагаемо няма да поддържа със собствени средства - не съм съгласен.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
stean написа:(bubsa) написа:Не виждам причина да и налагаш мнение.
Малко със смесени чувства ще кажа, че и си прав, и не си.
Преди няколко месеца, трябваше да избера кола за племеничката - млад шофьор, 1,60 висока, градско Пловдив. Настоявах за Хонда Джас, както и колегите по-горе са писали - икономична, маневрена, добра видимост, лесна за паркиране, евтина поддръжка и т.н. Но... девойчето държеше, дръжките на задните врати да са горе до тавана (що за мода) и се спря на Сеат Леон '06, 2.0 дизел, 140 кс, 17" джанти. Тон и половина коруба, едно такова кривогледо, кво му хареса не знам. Купиха я, щото не давам парите аз.
Равносметка:
- Почти 2 пъти по-голяма покупна цена.
- 5 пъти по-скъп данък.(гражданска също)
- 2 пъти по-скъпи гуми.
- 2 пъти по-скъп акумулатор.
Отделно, мотор с верига срещу ангренаж, маслото и то е 4 срещу 6 л. барабар с филтър картерни, разхода на гориво ще надскочи този на бензинката, не за друго, ами щото много отива за паркиране![]()
Виждате ли какво може да причинят едни дръжки, дето не им е мястото там![]()
Жена може да избира краставици в магазина, там няма какво да обърка, но автомобил, който предполагаемо няма да поддържа със собствени средства - не съм съгласен.
В днешно време жените имат достатъчно възможности да изкарват съвсем прилични пари.Да не кажа,че в процентно отношение са по-образовани от мъжете и не е проблем да работят доходна работа.
Аз съм на мнение,че дори и да е изцяло на твои разноски(и това е тъпо) пак не трябва да си натрапваш мнението,да я мачкаш,да парадираш с това,че ти си човека с парите,а тя няма право на избор!Това никога не завършва добре...Дори и ти да и купиш колата ,като не е това което на нея и харесва се омаловажава жеста.
Не съм много по писането.Дано си ме разбрал какво искам да кажа

А и в първото мнение не се споменава финансовата част.
(bubsa) написа:Това с танковете
предполагам си виждал удар на коли от различни класи? аз предпочитам хората на които държа да са мачкащите а не мачканите

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Купи булдозер на жена ти тогава!Защо правят тогава разни въшки по 1 тон,а не всички са по 5 т и да се знае,че слаби нЕма.alx написа:(bubsa) написа:Това с танковете
предполагам си виждал удар на коли от различни класи? аз предпочитам хората на които държа да са мачкащите а не мачканите
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
(bubsa) написа:Защо правят тогава разни въшки по 1 тон
Е как защо? Заради парата, евтинко е.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Нали не мислиш,че питах сериозно.DigitalExile написа:(bubsa) написа:Защо правят тогава разни въшки по 1 тон
Е как защо? Заради парата, евтинко е.
Освен цената важен фактор са инфраструктурата и потребностите на хората.
(bubsa) написа:Купи булдозер на жена ти тогава!Защо правят тогава разни въшки по 1 тон,а не всички са по 5 т и да се знае,че слаби нЕма.alx написа:(bubsa) написа:Това с танковете
правят, защото не всеки може да си позволи да кара крепост на колела.
мисълта ми е, че които може да си позволи по-голяма кола- има повече полза от нея от колкото вреда. знам, защото съм се удрял като почнеш с екзотика с карбонова рама и свършиш до 3.5 тона ескалейд и всичко между тях... и да ти кажа, само от ескалейда почти не разбрах, че направих другия (хонда акорд) на тотална щета...
а, че на жена трябва да се купи това което тя си е харесала- две мнения няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:
правят, защото не всеки може да си позволи да кара крепост на колела.
мисълта ми е, че които може да си позволи по-голяма кола- има повече полза от нея от колкото вреда. знам, защото съм се удрял като почнеш с екзотика с карбонова рама и свършиш до 3.5 тона ескалейд и всичко между тях... и да ти кажа, само от ескалейда почти не разбрах, че направих другия (хонда акорд) на тотална щета...
а, че на жена трябва да се купи това което тя си е харесала- две мнения няма.
Мога да потвърдя горното. Не съм виждал единствено снимки от Ескалейда. Онези с "екзотиката" странно изчезнаха

Нека на нея и е добно и да се чувства комфортно. Другото няма значение. И колкото по-голяма, толкова по-добре.По-добре 1000 пъти да се чуди къде да паркира, отколкото веднъж да се чудят, как да я извадят. В тази кола ще се возят деца, не забравяй!