... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: ... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?

Мнение от drifty » 10 Дек 2019, 21:03

За нощните смени е много индивидуално - аз след нощна лягах към 9 отначало, после в 7 и 15 бях вече в леглото /няколко месеца разлика/, обаче до обяд най-късно съм се събудил и не мога да спя. Тегаво си беше.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 10 Дек 2019, 22:57

Аз заради "готини" новодошли комшии няма как да си легна преди 23ч и да спя след 06:30 :censored: Вечер лягам след като изтрескат некакво чекмедже ли е,не знам какво е,но направо ще падне тавана.Сутрин около 6:30 се започва пак трескане и трамбоване на поразия.Говорих с тях,но нямало как да живеят като скотове и да си променят начина на живот :censored: :banghead:
Предимно спя по около 6 часа и са ми достатъчни ако няма извънредни нерви и натрупана умора.
Даже когато се случи да спя повече от 7-8 часа започва да ме боли всичко и сутрин се раздвижвам по 15мин докато се очовеча :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Дек 2019, 10:25

(bubsa) написа:Аз заради "готини" новодошли комшии няма как да си легна преди 23ч и да спя след 06:30 :censored: Вечер лягам след като изтрескат некакво чекмедже ли е,не знам какво е,но направо ще падне тавана.Сутрин около 6:30 се започва пак трескане и трамбоване на поразия.Говорих с тях,но нямало как да живеят като скотове и да си променят начина на живот :censored: :banghead:
:

Много напомня моята история, не си слагам аларма, ставам с комшиите отгоре.. :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 11 Дек 2019, 10:51

BaDxBoY написа:Дайте някакви жокери за работещите нощни смени ? Как се оправяте ?
Нямаш ли деца колега? Това е жокерът! :-)

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 12 Дек 2019, 2:11

c04 написа:Даже и да погледна часа не ставам, имам си часовник да главата. А да не знам колко е часа не ми никак комфортно. Телефона е на 1м от мен, но е на самолетен режим и без звук :mhihi: :mhihi:.

Наскоро имах случка да си откъртя в 15:30 ... Събудих се след няколко часа, гледам си часовника на ръката - кога се успах за работа?! Започна една паника, защо нямам аларми, защо не съм ги чула, кво стана, кво се случва, разбуждам се по бързата процедура... и по някое време се вгледах в телефона и осъзнах, че всъщност е късен следобед, сещам се, че аз вече бях на работа и ... е тъмно не защото е сутрин.... Успокоих се и останах да се излежавам още доста време :lol:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 13 Дек 2019, 0:35

Pisobella написа:... и по някое време се вгледах в телефона и осъзнах, че всъщност е късен следобед, сещам се, че аз вече бях на работа и ... е тъмно не защото е сутрин.... Успокоих се и останах да се излежавам още доста време :lol:

Да не си прекалила с чашката? :mhihi:
Не се притеснявай! И с мен се е случвало точно това!
Ако прекалиш няколко дни наред може да получиш и халюцинации. :conf: Това не съм го изпитвал, но 6 години живях сред хора системно употребяващи алкохол.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 13 Дек 2019, 1:53

Фидел Кастро написа:Да не си прекалила с чашката? :mhihi:
Не се притеснявай! И с мен се е случвало точно това!
Ако прекалиш няколко дни наред може да получиш и халюцинации. :conf: Това не съм го изпитвал, но 6 години живях сред хора системно употребяващи алкохол.

Тц :mhihi:
Просто бях утрепана :)
Но по-често ми се е случвало в събота/неделя да се събудя с тревожното чувство, че съм на работа и съм се успала :lol:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Дек 2019, 8:06

Kurtov написа:Как ставате рано сутрин, когато нямате ангажименти ?
Ако изобщо ставате :mhihi: .

Хоягата не те ли буди :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Дек 2019, 8:30

А случвало ли се е на някого да "преспи"? Имам предвид - да прекали със съня?

Преди години лежах в една болница (нищо ми нямаше, само за изследване ме бяха оставили) и наистина нямаше какво да се прави. Викам си - сега ще си отспя за цял живот. И ударих на сън яко... Но беше учудващо - явно има някакво оптимално време (часове) за сън на денонощие и като ги превишиш - не ставаш по-бодър, а точно обратното... Колкото повече спях, все по-мързелив и отпуснах ставах, накрая ми се спеше постоянно и бях изпаднал в нещо като летаргия.
Добре, че ме изписаха та се мобилизирах, иначе щях да пукна в оная болница, съвсем здрав... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Дек 2019, 9:00

Имам рекорд в казармата..легнах в 7:00 сутринта и се събудих на другата сутрин в 7:00...имах чувството, че съм бил умрял :shock: :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Дек 2019, 9:39

Borymeckata написа:А случвало ли се е на някого да "преспи"?,
Стотици пъти, в интерес на истината е вредно почти, колкото недоспиването.
А недоспиването хронично води до повишен риск от наднормено тегло, диабет, рак, и каквото още се сетите..
Една нощна смяна е вредна почти колкото месец ядене на боклучава храна
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 13 Дек 2019, 10:05

Bogat-Beden написа:Една нощна смяна е вредна почти колкото месец ядене на боклучава храна

Това наистина ли е така? На мен ми се налага да работя 15-20 дни годишно нощна.. да, по време на тренировките усещам малко отпадналост и това е. А имам колеги, които работят целогодишно (5 месеца им се събират работните дни) и са в доста добра форма за годините си, хранят се здравословно и те така. Даже един от колегите, който беше с наднормено тегло успя да свали 22кг. за 10 месеца, който също работи нощна :paranoid:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Дек 2019, 10:11

Exclusive89 написа:
Bogat-Beden написа:Една нощна смяна е вредна почти колкото месец ядене на боклучава храна

Това наистина ли е така? На мен ми се налага да работя 15-20 дни годишно нощна.. да, по време на тренировките усещам малко отпадналост и това е. А имам колеги, които работят целогодишно (5 месеца им се събират работните дни) и са в доста добра форма за годините си, хранят се здравословно и те така. Даже един от колегите, който беше с наднормено тегло успя да свали 22кг. за 10 месеца, който също работи нощна :paranoid:

За съжаление, да.
Аз съм работил повече от година само нощни, без почивен ден, по 12 часа всяка нощ (не беше тежка ,мързелива работа си беше, но..) Имах рекорд от 100 дни без прекъсване. Ама бях на 24.
Сега не бих изкарал и 2 дена вероятно...
Много вредно е. :|
Но ако ти се налага да работиш нощни все пак, е по-добре да не се притесняваш толкова, позитивният поглед ще помогне малко или много. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Дек 2019, 10:19

Много обичам да спя.. Мога да спя по 20 часа без да стана, голям съм пор. Последната година обaче спя по 7-8 часа, сутрин ми е мъка обаче иначе се чувствам добре. Последно време обаче имам един проблем, будя се нощно време вир вода. Ама до толкова, че ако не си сменя фанелката не мога да заспя щото ми става студено. Има вариант да е защото си купих пухена завивка, чак не ми се вярва това колко топли. Попринцип държа в спалнята хладно и спя с 3 одеала зимата. Вече спя само с пухения юрган. Ама не би трябвало чак пък толкова да ми е жега, че да се потя така :kuku:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Дек 2019, 10:33

мини през лекар, колега , може да е нищо, ама да ти е спокойно..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата