Важно е мнението ВИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Важно е мнението ВИ

Мнение от bum_bum » 12 Дек 2019, 8:20

Някъде от 15 години не съм толкова богат, че да сипвам нещо различно от в Пауър дизел или бензин на каквото и да съм карал. Имам над 500к с такова гориво без никакъв проблем свързан горивото.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 12 Дек 2019, 8:24

Don_Diego написа:... никога не давам човек от персонала да ми налива горивото.

Това защо, би ли обяснил? Как може човекът от персонала на бензиностанцията да навреди? Освен да не ти затегне капачката на резервоара... :dunno: :dunno:

С Лукоил и аз съм брал ядове - веднъж сипах бензин на мотора... поне го платих като бензин, даже от (уж) по-добрият, 100 октана. Ямахата работеше като фуражомелка и със зор минах стотина километра... Тресеше и прекъсваше, а пушекът от ауспуха миришеше сякаш карам на безир или нещо подобно... Добре, че резервоарът малък (18 литра, 15 без резервата, едва стига за 300 километра), та бързо издухах половината и после сипах нормален бензин. Моторът ми никога не е работил толкова лошо, дори когато веднъж проби една свещ и се прибрах на 3 цилиндъра.

Същевременно един приятел работи във фирма, която зарежда служебните коли само на Лукоил, дори са им раздали някакви карти. Ако беше толкова калпаво гопривото там - кой би рискувал да съсипе няколко служебни автомобила, доста нови?
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 12 Дек 2019, 9:02

Освен леките коли/никакъв проблем нито с бензин ,нито с газ ,нито с дизел сипвани откъдето ми е удобно/ имам бус 2,0 hdi и за него имам най-добро наблюдение , понеже въртя около 80 000 км. годишно.Зареждам на LUK ,и на VM , доволен съм и не съм имал ядове . Истината е ,че няма база за сравнение в БГ ,защото всички горива са от едно и също място.Ако някой франчайз или частник ги кръщава е друг въпрос.Обаче неоспорим факт е че като заредя гориво в Австрия примерно , разликата е толкова огромна ,че ти става мъчно в каква държава живееш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 12 Дек 2019, 9:19

Аз сипвам само на шано бензиностанция за 2.00 нафтата около година вече и колата си върви нормално (не е като с премиум - аз просто не виждам смисъл защо някой би сипъл премиум гориво на нормална кола за нормално каране (освен ако не е спортна и ще се ходи на състезание), не е и като с кофти нафта - не харчи повече, не трака, има си ги конете). Нарочно не казвам коя е бензиностанцията за да не е реклама.

С две думи: сипвам нормална нафта от шано бензиностанция на 2.00 и нямам проблеми.
Tires are evil - destroy them all ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Дек 2019, 10:12

Borymeckata написа:
Don_Diego написа:... никога не давам човек от персонала да ми налива горивото.

Това защо, би ли обяснил? Как може човекът от персонала на бензиностанцията да навреди? Освен да не ти затегне капачката на резервоара... :dunno: :dunno:

Бъркали са ми горивото, редовно оливат колата с бензин/дизел като вадят пистолета от гърловината, оставят мазни петна по капачката, не затягат капачката или изобщо не я затварят.
Ей такива дребни на пръв поглед неща ме дразнят много и затова винаги сам си оправям колата, дори стъклата не им давам да чистят, но това е поради друга причина и ще ми се смеете ако я кажа :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 LCI
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Estriol blue

Мнение от Meidana » 12 Дек 2019, 10:20

ivanski_2 написа:Напоследък зареждам само от Круиз, просто ~2.20 -10 стотинки на литър с чип....... Мнения за дизела там, моите дюзи са прецакани и не мога да дам обективно мнение, но цената определено е :yes:

Повече от година вече сипвам само там, понеже и аз имам чипче, никакви оплаквания.
Преди това зареждах при Марешки и там без проблеми.
Преди Марешки сипвах само на ОМВ, откакто ми замръзна нафтата една зима на -20 приключих там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Дек 2019, 11:35

Аз също като Дон Диего сам си обслужвам колата на бензиностанцията. Причините са подобни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 12 Дек 2019, 13:14

Докато карах бензинови коли,зареждах на ОМВ. Дизелите зареждам само с "Авио дизел" от Еко. Откъм работа на мотор и разход на гориво съм най-довлен от тях. Опитвал съм и другите "скъпи" дизели. Впечатленията ми от ОМВ и Шел са,че колата върви повече с тях,но и работи по-грубо. Лукойл дори скъпите им горива не ги харесвам. С Марешки имам горчив опит на друг автомобил(не БМВ) и също не съм им фен. Обобщено: "Авио" дизел за мен е най-доброто на пазара в момента.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Дек 2019, 13:21

Mollov написа:Нали ти е ясно, че тая тема ще прерастне в някакво общо обсъждане на горива/бензиностанции и прочие, и изобщо няма да се получи това, което искаш?

Освен, че е тема хранилка, дори името и е "клик байт" :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 12 Дек 2019, 13:23

kikko написа:Докато карах бензинови коли,зареждах на ОМВ. Дизелите зареждам само с "Авио дизел" от Еко. Откъм работа на мотор и разход на гориво съм най-довлен от тях. Опитвал съм и другите "скъпи" дизели. Впечатленията ми от ОМВ и Шел са,че колата върви повече с тях,но и работи по-грубо. Лукойл дори скъпите им горива не ги харесвам. С Марешки имам горчив опит на друг автомобил(не БМВ) и също не съм им фен. Обобщено: "Авио" дизел за мен е най-доброто на пазара в момента.

А с налятото количество в Еко имал ли си проблеми?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 12 Дек 2019, 17:31

Марешки ми е много удобен като локация.
Бръмча им дизела от както пущиха обекта.

Не съм видял проблеми освен разбита предница :mhihi:
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 12 Дек 2019, 18:14

Малко извън темата, ноо верно ли Марешки щял да прави някъде в Младост бензиностанция ?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Дек 2019, 18:17

Kurtov написа:Какво значение има, дали вие ще сипвате, или човека на който това му е работата ?

Щото като се "помпи" пистолета се вкарва и въздух. А колонката си върти. На Круиз веднъж щях скандал да правя, ама много бързах. Гледах го как помпи от касата. 5-10лв ме врътнаха, разхода излезна ненормален. С около 2 литра разлика с борда. От тогава съм зареждал само веднъж там, а момчето направо го изгоних, за да си сипя сам. Много настоятелен беше. От такива мизерии резултата е, че изгубиха клиент. Предполагам, че крадат гориво и искат накрая да излезе сметката. Или шефовете ги карат. Не виждам друга причина да го правят.
Последна промяна TNT на 12 Дек 2019, 18:17, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 12 Дек 2019, 18:17

Четох , че в източната част на столицата ще е , но в Младост ,Дружба или Горубляне?..ще видим

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Дек 2019, 18:42

TNT написа:
Kurtov написа:Какво значение има, дали вие ще сипвате, или човека на който това му е работата ?

Щото като се "помпи" пистолета се вкарва и въздух. А колонката си върти. На Круиз веднъж щях скандал да правя, ама много бързах. Гледах го как помпи от касата. 5-10лв ме врътнаха, разхода излезна ненормален. С около 2 литра разлика с борда. От тогава съм зареждал само веднъж там, а момчето направо го изгоних, за да си сипя сам. Много настоятелен беше. От такива мизерии резултата е, че изгубиха клиент. Предполагам, че крадат гориво и искат накрая да излезе сметката. Или шефовете ги карат. Не виждам друга причина да го правят.

Стана ми интересно. Работил съм като бензинджия /ЕКО/ и поне при нас такива измекярщини не е имало. Никога не са ни карали нищо нередовно да вършим, ако някой клиент реши да си зареди сам, не е било проблем. А това, че пистолета винаги отчита някакви стотинки при тръгването, преди да пусне налягане и гориво реално, съм го срещал май на много места. Но ми е любопитно това "помпене" какво точно представлява?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата