А кога ще вдигнат данъците на тия с печките и кюмбетата???
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
А кога ще вдигнат данъците на тия с печките и кюмбетата???
Слушайки тъпотиите по новините и т.н., все по-често се чудя следното:
- неделя вечерта, най-много коли има в центъра, но очевидно там не е най-мръсно;
- автомобилите плащат данъци повече от една къща, но едно кюмбе замърсява колкото 20-30 и дори повече автомобила, като отделно при горенето на смоли, пластмаси и т.н. се отделят повече вредни вещества;
- няма проблем да ми вдигат данъците, ще си плащам с кеф, но защо мамка му не вдигнат данъците на тия с печките и т.н.
Та да попитам, ако данъците са съобразени с екологията, защо не вгиднат данъците на тия, дето най-много замърсяват

- неделя вечерта, най-много коли има в центъра, но очевидно там не е най-мръсно;
- автомобилите плащат данъци повече от една къща, но едно кюмбе замърсява колкото 20-30 и дори повече автомобила, като отделно при горенето на смоли, пластмаси и т.н. се отделят повече вредни вещества;
- няма проблем да ми вдигат данъците, ще си плащам с кеф, но защо мамка му не вдигнат данъците на тия с печките и т.н.
Та да попитам, ако данъците са съобразени с екологията, защо не вгиднат данъците на тия, дето най-много замърсяват

Последна промяна zAcK на 15 Дек 2019, 22:03, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: А кога ще вдигнат данъците на тия с печките и кюмбетата?
Аз съм за, но това няма ка да стане. Който го направи, ще му е последен мандат. Нали тъпите селяни, дето горят всичко в кюмбетата и по-заможните, дето горят всичко в тъпите си парни на твърдо гориво са гласоподаватели. Както и мангалите с незаконните гета. Няма шанс.
Най-просто казано тия с печките са електората.Другото да обяснявам или въпроса ти е риторичен.
И как реши,че най-много коли има в центъра в неделя?
Ама те гражданите сега се прибират!?
Най-много има на паркинга на джъмбо и кауфланд.
Проблема с печките не е проблем на София от вчера.
Не случайно навремето летището е направено до нас т.е. във Враждебна.
Именно заради мъглата и невъзможността да бомбандират това дето не виждат.
Щото както и да го погледнеш тука винаги има мъгла нищо,че никъде другаде няма из София.
И аз съм за да вдигнат данъка на цяла София и да ми спрат моя,че строителният отпадък в радиус 60км се изсипва до нас последните 25 години и ме тровят и зима и лято.
Ама няма да стане.Както и твоето няма да стане.
И те така...
И как реши,че най-много коли има в центъра в неделя?
Ама те гражданите сега се прибират!?
Най-много има на паркинга на джъмбо и кауфланд.
Проблема с печките не е проблем на София от вчера.
Не случайно навремето летището е направено до нас т.е. във Враждебна.
Именно заради мъглата и невъзможността да бомбандират това дето не виждат.
Щото както и да го погледнеш тука винаги има мъгла нищо,че никъде другаде няма из София.
И аз съм за да вдигнат данъка на цяла София и да ми спрат моя,че строителният отпадък в радиус 60км се изсипва до нас последните 25 години и ме тровят и зима и лято.
Ама няма да стане.Както и твоето няма да стане.
И те така...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
slatanic написа:Щото както и да го погледнеш тука винаги има мъгла нищо,че никъде другаде няма из София.
Мъглата е там, ама мръсното, както се вижда е към Красна поляна и т.н.
Направо не разбирам как живеят тия хора там...Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
zAcK написа:Та да попитам, ако данъците са съобразени с екологията, защо не вгиднат данъците на тия, дето най-много замърсяват![]()
![]()
![]()
Евала за темата, колега
... но за жалост глас в пустинята. 
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Не е само в София. Тука като си подам носа навъм вечер или сутрин и мирише на пушек зимно време. Едно време не миришеше така, но тогава хората горяха масово само дърва, чат-пат въглища(не, че те не замърсяват)а сега масово горят всякакви "еко" неща, които са смесени с всякакви лепила и смоли вътре. Някой спомена по-заможните с парно на котли. Това беше едно време, сега не са заможните, а всеки трети. Аз си харесвам топлината от климатика зимата, хем не се сваряваш от жега, хем не се променя температурата, хем не мъкнеш нищо като грешен дявол. Сега е лудница и голяма мода с тия пелети. Тука в едно село ги произвеждат, камионите не спират да бълват продукция за цялата страна. Това и то каква хамалогия си е с това мъкнене и пълнене...
Нали има проект уж за някакви филтри по комините?
Нали има проект уж за някакви филтри по комините?
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То пелетите са си сравнително "еко". Спрямо дървата са около 1:10 като замърсяване. Масовото обаче си е дърва и въглища.
Проблема е, че сме бедни. Ако имахме повече пари, щеше да се търси по-удобния вариант. Ако ще и по-екологичния вариант. Сега обаче се търси най-евтиния. И няма значение, ако в София 500 000 човека взимат добри пари. Другите 1 500 000 души не взимат и търсят най-евтиното. Същото важи и за автомобилите. Всеки иска кола в гаранция, ама нема кинти.
Проблема е, че сме бедни. Ако имахме повече пари, щеше да се търси по-удобния вариант. Ако ще и по-екологичния вариант. Сега обаче се търси най-евтиния. И няма значение, ако в София 500 000 човека взимат добри пари. Другите 1 500 000 души не взимат и търсят най-евтиното. Същото важи и за автомобилите. Всеки иска кола в гаранция, ама нема кинти.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Миналата зима,заради някаква тема тук, свързана със замърсяването на въздуха се присетих да погледна какво излиза от комина на котел за локално парно,работещ на въглища.
В първия момент реших,че има някаква грешка,защото от комина пушек не излизаше,ама грам
като се загледах по-внимателно видях само мараня...
Виждал съм "направи си сам" печка,работеща с отработено масло
от комина излизаше само мараня,без грам пушек/сажди
Та така.....
В първия момент реших,че има някаква грешка,защото от комина пушек не излизаше,ама грам
Виждал съм "направи си сам" печка,работеща с отработено масло
Та така.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз викам първо да спрат да бъркат У кацата с меда за енергийни помощи за отопление, после да спрем да горим боклуците на Европа и да се дуем, че сме в челните места по рециклиране на пластмаси и чак после да ги мислим данъците, подпомагащи циганите.
А защо ли парното в София е толкова скъпо ,че цели кооперации се отказват от него , а новите все по-рядко се включват ?
Софиянците, в повече, да се ориентират, че тук винаги е имало, има и ще има есенна мъгла. (идва ми малко като бургазлиите , оплакващи се, че им замръзвали дрехите на простора
) Винаги е било така и винаги е смърдяло на сажди и пушек. И при Тошето, цял Лозенец се отопляваше на нафта и снега като спре да вали, на другия ден като падне мъглата - ставаше черен. После Кремиковци и тец-овете на мазут, а сега половин България се изсипа тук ... та .... на който не му харесва, поредната драмата по новините - да пали и да се спасява 
Софиянците, в повече, да се ориентират, че тук винаги е имало, има и ще има есенна мъгла. (идва ми малко като бургазлиите , оплакващи се, че им замръзвали дрехите на простора
Последна промяна hell's angel на 16 Дек 2019, 0:58, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
То половин България в София и как искат да им мирише на хубаво не знам. Да направят централното парно на приемлива цена и хората ще спрат да се занимават с дърва. Талашити или паркети замърсяват толкова колкото и пелетите. Дървата сухите не изкарват дим,само може би суровите. Но най-големия проблем е мъглата. Тя сваля всичко на земята и след като всеки апартамент си е ТЕЦ,смятай... Да мислят за заселването,това си е проблема там сега. За мен в момента ми е идеално. Провинцията става много рядко населена.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Top Gun Maverick написа:Това и то каква хамалогия си е с това мъкнене и пълнене...
Това не е никаква хамалогия сравнено с другата при дърва и въглища
Който не е пренасял, после рязал, цепил и подреждал 15+ кубика дърва и няколко тона въглища като гарнитура, той не знае какво е хамалогия
И после като тръгнеш по 100пъти по стълбището - ту се засили, ту не гори както трябва, ту усетиш по-силна миризма на пушек - пак търчиш...Имах едно гадже завиждаше ми за стегнатия задник, то с толкова катерене на стълби ежедневно как няма да стегнат. Като и обясних от какво е спря да завижда
Газта си рахат, скъпичко е като първоначални инвестиция, тепърва ще видя като сметки как ще бъде, но никога не бих си причинил отново мъката с котел на твърдо гориво
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Някога София се е отоплявала само на въглища и не е имало смог. Просто вече е безумно пренаселена, за да могат някои хора да си направят печалбите. На другия ден след като я избраха, Фандъкова подписа за още три небостъргача в Младост.
Освен това:
Освен това:
Внесеният за изгаряне у нас европейски боклук е 736 000 тона, или 736 милиона килограма, по информация от Правителството, публикувана в медиите.
Това са 61 400 камиона (12 тона боклук на камион, защото боклукът тежи леко). Дължината на пътуващия керван от тези камиони (дължина на камиона 12 метра), с 20 метра разстояние между тях по пътя, е точно 1 965 км., това е 4 пъти дължината на трасето (508 км.) София – Варна, или София-Варна-София-Варна-София.
На всеки българин (населението на България е 6 860 000 души), от бебетата до старците, се падат по 109 килограма европейски боклук, за горене и за замърсяване на въздуха, който и без това у нас е най-мръсният, най-опасният и най-вредният в целия свят.
Акад. Петър Иванов- директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Това трябва да е бъдещетоDon_Diego написа:Газта си рахат
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Само че тия, дето въртят пазарлъка и другите, които папкат по веригата, май не го мислят така.

Ubi dubium, ibi libertas
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4