.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Роднини

Мнение от zAcK » 25 Дек 2019, 22:55

Като чета тая тема разбирам колко трябва да съм щастлив :bchug: :bowdown: Да, постоянно има за каква минидреболия да се скарам с нашите, ама за минути ни минава и като зная, че са до мен, се чувствам много по-спокоен. Примерно, ядосвам им се, че са смелили каймата за суджуците, не както на мен ми харесва :mhihi: :mhihi: :mhihi: :nono:
Иначе, има разни неразбирателства с някои роднини за разни имоти, ама за да няма караници, всички са ги зарязали и не се занимават с тях. И при жената е същото. Като има нещо да се дели, зарязва се, да не се карат роднинитете и всичко е наред! Някакви тухли, или малко пръст не са нещо, за което си струва да си съсипва живота човек!!! :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 25 Дек 2019, 23:09

cod-cdbp написа:На мен не ми се разказват много много драматични истории....

И аз семейните драми ще пропусна да ги разказвам. За съжаление има случки някакви, колкото и да не съм очаквала.
A тва с жените и да им показваме де са границите и прочее.... То има и такъв лаф за мъжете - че е както си го научиш. Генерално, кат сте с някого, най-добре да се разбирате нормално и с приказки и говорене. И че като някой каже нещо, да си държи на думата. Не само за мъже. Говорим си за граници изобщо в поведението и кой с кво е склонен да се прежали, да приеме или не. И само жените са тия с драмите..... Изобщо кат те видя да ги говориш такива и леко превъртам.... #нимоа Сигурно и такива случки има, ма ..... Явно аз не съм наред нещо!?
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 25 Дек 2019, 23:18

Щях да забравя. Един от големите проблеми на винарите във Франция е това, че роднините не могат да разделят лозята, та ако някой си мисли, че в България се измисля топлата вода, или че сме най-зле, да спре да си го мисли :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Дек 2019, 23:35

Ех и ние да сме така зле като тях.
Сигурно за това са слезли на второ място в света по производство на вино, преди бяха на първо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Дек 2019, 13:43

Мога да напиша примери от нашия род,подкрепящи и двата случая...Няма смисъл! Искам само да добавя,че когато почине някой дядо/баба,наследството се разделя по закон,както следва: 1/2 е за другия съпруг дядо/баба,останалото се разделя на равни части между всички - останалия съпруг и децата им! Пример с две деца: Почива единия родител,другия остава с 4/6 (1/2 + 1/6),а децата имат по 1/6-та! Няма как да възникнат спорове - закона си е закон! Няма никакво значение бабата/дядото на кой, какво иска да препише! То просто не е негово цялото вече! Няма как законово да оформи каквото и да е (дарение,продажба и т.н.)...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Дек 2019, 15:42

ildivvy написа:Мога да напиша примери от нашия род,подкрепящи и двата случая...Няма смисъл! Искам само да добавя,че когато почине някой дядо/баба,наследството се разделя по закон,както следва: 1/2 е за другия съпруг дядо/баба,останалото се разделя на равни части между всички - останалия съпруг и децата им! Пример с две деца: Почива единия родител,другия остава с 4/6 (1/2 + 1/6),а децата имат по 1/6-та! Няма как да възникнат спорове - закона си е закон! Няма никакво значение бабата/дядото на кой, какво иска да препише! То просто не е негово цялото вече! Няма как законово да оформи каквото и да е (дарение,продажба и т.н.)...

Колега, дано да си юрист и да знаеш какво пишеш. Нагледал съм се на такива циркове при наследствени спорове, че просто думата "ЗАКОН" няма никакво съдържание. Ако семейството са читави е лесно. Ама ако не, ... Примери бол. Децата отебали старите и се сещат за тях след смъртта им. Ама някой друг се е грижил за тях и те му преписали гарсониерката (пример от нашия блок). И оттам се започват едни съдебни саги...

Или единият родител умира, другият е сравнително млад и за предпочитане здрав. Продавя някакъв имот и по твоята логика трябва да даде веднага всичко на останалите?

При наследствени спорове, кой пази каквито и да е фактури за доходи и разходи? Ремонти, лечение или каквото и да е.

Изобщо, да не му се налага на никой.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Дек 2019, 16:35

Или единият родител умира, другият е сравнително млад и за предпочитане здрав. Продавя някакъв имот и по твоята логика трябва да даде веднага всичко на останалите?

Всичко не , 25% ако е бил обща собственост . Вече след неговия финал другите наследяват , закона си е закон но има и вратички като във всеки закон . Има адвокатски трикове да се обърнат нещата , например приписал на чужд човек имота срещу гледане без да помисли за сина си . Води се дело след кончината , изкарват го невменяем при приписването и се връщат нещата в изходно положение . Има си хора за такива интриги . Затова всички тия врътки със завещания и разни дуги при живе уреждания на наследтво стават само ако има съгласие между наследниците . Ако има "прескочени " при тая уйдурма после може да възникнат препирни между некои амбицирани да вземат нещо и те . Те и затова тия завещания не са популярни тука , щото реално могат да бъдат оспорвани и не са гарантирани .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Дек 2019, 18:37

Точно така е! За да продаде нещо,трябва да представи смъртния акт и след това задължително удостоверение за наследници! Няма как да продаде всичко без подписите и съгласието на другите! Нотариусите няма да оформят сделката без всички документи! Приписванията срещу гледане могат да се оспорят и много често отпадат!

П.П. Не съм юрист,просто,за съжаление, от известно време съм в тази 'схема'! Не е толкова сложно,просто хората масово не си знаят правата.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Дек 2019, 19:31

Всичко е възможно :bchug: Ние с жената сме със завещание и всичко е описано на 100%. Включително и кой ще гледа хлапето, ако нещо стане с нас преди да е навършил 18г.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 26 Дек 2019, 20:20

Е какво значи всичко е възможно, то по тая логика щом играеш с нотриуса и моята къща можеш да продадеш без мен. Тогава говорим за съвсем друг филм имотна измама, а не за роднински разправии. Ако продаваш имот ти трябва или собственика с нотариален акт или удостоверение за наследници и всичките наследници, точка.

И при мен има филми с родата. За сега сме в добри отношения, обаче усещам че бабата отиде ли си ще се разритаме. Ситуацията е следната, баба ми и дядо ми имаха апартамент и вила, преди години преписаха на братовчедка ми апартамента "срещу гледане". В тоя апартамент от 15тина години живее вуйчо ми, бабата и дядото живееха на вилата. Преди 3 години дядо почина и бабата е при наще щото той категорично отказа да я вземе. На мене ми е все тая за имотите и тн, аз си се блъскам сам за да си уредя живота и за сега се справям без да ми идва на готово нищо. Ама баща ми се е заканил, че ако вуйчо ми има претенции към вилата ще успори гледането за апартамента и ще стане мътна и кървава. Дъртия е много честолюбив и вуйчата вече веднъж го е завлякал с няколко хиляди $ началото на 90те които наще са били скътали за апартамент ама са му ги дали да си покрие някви дългове да не го учистят :mhihi: И сега ако пак се почувства преебан ще го избият чивиите като го познавам и ще стане грозно, прав е попринцип...ама не знам заслужава ли си нервите и да си скъсяваме живота всичките..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Дек 2019, 20:38

Аз знам и за друга схема-легална за преебаване на наследници.

Бабата и дядото приживе прехвърлят апартамента в центъра на Пловдив на единия син, за да няма претенции втория след време, уж срещу гледане и понеже втория се оправял сам, демек да се подсигури напълно единия за сметка на другия.

Синът с полученият апартамент след някоя година го прехвърля-продава на дъщеря си, за да няма връщане назад при евентуално оспорване.

Накрая стана така, че почиват първо дядото, после втория син, който няма нищо за него и след това бабата, естествено в мъки и без никакво гледане нито от първият син, нито от внучката.

След като почива бабата, внучката продава апартамента и изритва в малка боксониера бащата.

Другите наследници от ощетения син нямаха какво да направят и само гледаха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Дек 2019, 21:00

Целия проблем е манталитета на бу'гарчето и манията да не вземе да се самопре*ебе или някой друг да не го пре*ебе :yes: Дори пре*бушка от собствената му майка, баща, брат, сестра. Щото и те същите като него, съдба :dunno: До такава степен сме вманиачани в това, сакън да се не пре*бем, че губим Човека у себе си! И това е главната причина, дори в семейството, където се очаква да има духовен комфорт и разбирателство, пак видиш ли, да има дразги, кавги, побоища, убийства и т.н.
Колкото по беден, нискообразован и нравствено ниЗък е един индивид, толкова по-вероятно е да има семейни и роднински проблеми!
Аз ако усетя някой роднина да ми гледа "на гюрунтия" и да действа по подобен начин по отношение на материални облаги и т.н, просто се отказвам от моя дял, ако имам такъв. Ще се усмихна, и ще дам и другата буза :) Не ми трябва нищо да деля с никой на такава цена. Не, мерси! Винаги съм разчитал на себе си за всичко за добро или лошо. Ако някой някога ми е помагал истински, безрезервно и безвъзмездно, то това са били най-близките хора около мен и не виждам как някога, поради каквато и да било причина аз бих се скарал с тях, па камоли да деля нещо :dunno:

Единствен по-коварен фактор е споменат именно тук:
cod-cdbp написа:На мен не ми се разказват много много драматични истории, но бих казал само едно - в настоящето, мъжете не са мъже и жените взимат превес.
А когато жените вземат превес, с тяхното драматизиране нещата отиват на кино.

Затова бъдете мъже, давайте на жените си да разбират, че има граници, които не трябва да прекрачват - дали вербално, дали на дела.
И като цяло - по възможност се разбирайте с мъжката част на роднините си.

ПС Светла й памет на баба, че ми даде такъв светъл пример, каква жена трябва да имам до себе си, а не се подучих от майка ми. От дядо, за съжаление не можах да попия опит и пример, а си е струвало.

Понеже като цяло съм им свикнал на номерата и в момента в който усетя манипулиране във връзка с отношенията (всякакви) ми с МОЕТО си семейство, директно посочвам къде е вратата и ако нещо не я кефи може да пробва да я използва в посока "изход". Това е положението! Реакцията обикновено е доста смирена и следват редица обяснения след това, че не искала да се меша, нямала това предвид и т.н. :) Та така, бъдете мъже и не позволявайте да ви манипулират :bchug:
Последна промяна Nickelback на 26 Дек 2019, 21:03, променена общо 2 пъти
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Дек 2019, 21:01

Стари истории и аз мога да ви наредя за няколко сезона сериал... Баща ми беше най-големият от трима братя, а майка ми - по-голямата от две сестри. Имаше (разбира се) и делба на имоти, но мина сравнително цивилизовано и това беше най-малкият проблем. Помня някакви истории с пари (невърнати или забавени заеми), също и някакви фишеци със златни монети (?!?), които дядо ми пазел от бизнеса си отпреди 9-ти септември и откраднати от единия ми чичо заради дългове на комар (това - в дълбокия соц, егати...). Както казах - сценаристите на "дързост & красота" пасти да ядат...

Така се получи, че моите родители години наред гледаха и двете ми баби, една след друга, на легло у нас. И всъщност това беше ГОЛЕМИЯТ проблем, който тотално прецака роднинските ни отношения. Нито един от "софиянците" (двамата братя на баща ми и сестрата на майка ми) дори не предложи да помогне по някакъв начин, поне да отмени нашите за две седмици, за да идем поне веднъж на почивка. Нито веднъж за толкова години дори не дойдоха да видат майка си... Разбира се, за делбата на имотите не пропуснаха. Тогава баща ми се беше ядосал и казваше, че повече не иска да види братятя си, дори на погребението му да не идват. И така стана...

Както казах - стари истории имам колкото искате... Но те не са важни, въпросът е как живеем сега. А настоящето е ОК и най-важното - почти няма как да възникнат роднински проблеми. Останах най-дъртия в целия род, няма какво и с кого да деля, не дължа нищо на никого. Само здраве да има... :yes: :yes:
Excellent! Steven is my name!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Дек 2019, 22:21

Има такива, които не се карат за пари и имоти, разбират се за тях.
Но се карат за страхотни глупости.. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Предишна

Назад към Извън Темата