Ново vs. старо строителство!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ново или старо строителство?

1. Новото строителство е много по-добре
13
17%
2. Старото е по-добро
18
23%
3. Зависи от качеството
44
56%
4. Не ми пука, стига да е на добра цена
0
Няма гласували
5. Не мисля да инвестирам в недвижимост в България
3
4%

Общо гласове : 78
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Ново vs. старо строителство!

Мнение от bum_bum » 02 Яну 2020, 21:46

Яз затва си ги правя сам :mhihi:

Щото колко и да гледам апартаменти, 50кв спални нема дали.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Ново vs. старо строителство!

Мнение от Dextuar » 02 Яну 2020, 22:03

Аз не искам да защитавам новото строителство, но смея да твърдя, че има и качествено такова. Когато купувах моето, още не беше влязъл багер да копае дупката, така че съм наблюдавал целия процес от-до. И по думи на хора, които са видели не 1-2 нови сгради (занимават се с ремонтни дейности),сградата е читаво направена. Изолацията е 12 см и не е обикновен стериопор, но пък с ел.системата леко са се поизложили поне при нас. Мазетата и гаражите ни са партерно ниво, така че ги няма проблемите с влага и т.н поне за момента. Общите части са в разумни размери като сме с доста широко стълбище и нямаше проблем с дивани и всякакви други мебели, когато се качваха. Но да, като цяло си е кутийка - спалнята е 14кв, хола е 26, за сметка на това гаражът е 32 :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Яну 2020, 22:11

2ра тема плювалник, само в първите 2дни на годината - поздравления :bowdown:
По темата - 124ка или нова Е класа на същите пари - според мен в 124ката имаше по-голям багажник и е много по-яка кола от нова гаден, гнусен бокулк за олигофрени... гадни пътища , криза, мизерия АБЕ ГАДНА ДЪРЖАВА, НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА , БОЙКООО БИКЛИК :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Яну 2020, 22:21

acho.rs написа:2ра тема плювалник, само в първите 2дни на годината - поздравления :bowdown:
По темата - 124ка или нова Е класа на същите пари - според мен в 124ката имаше по-голям багажник и е много по-яка кола от нова гаден, гнусен бокулк за олигофрени... гадни пътища , криза, мизерия АБЕ ГАДНА ДЪРЖАВА, НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА , БОЙКООО БИКЛИК :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Стига си се надъхвал. Другата тема ако не си разбрал, не съм я пускал аз. Някой модератор е намятал разни мнения в нова тема и е сложил моето първо. И като ти пречи, защо не си пиеш питието, ами четеш в Извън темата по нощите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Втора тема, трета тема :mhihi: Седнал да ми брои темите Ачката. Аз не ти броя писанията през години, нали :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 02 Яну 2020, 22:42

Ако гледаме само ново срещу старо, без да се вземе предвид цената, определено ново. След 1987 се проектира по новите норми за земетръс, които са с по-високо ниво на сигурност от старите. Съответно определени фирми правят нещата както трябва (колкото и да не ви се вярва) и срещу 1500-2500€/м2 ще имате много по-сигурно, а често и по-широко от старото. Съответно един приличен апартамент с 3 спални и нормален хол, който с общи части, стени и тераси идва към 180м2, ще излезе към 400 000€. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Алтернативно старо го е казал Стиин, блоковете за "наши" хора. Там всичко е точно и има апартаменти по 250м2 със стаи за прислуга. Няма ги на пазара обаче, никой не ще да ги шитка. Или струват повече и от новото...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Яну 2020, 0:17

Харесвам жилища с дебели стени, добре термо и звуко изолирани, с нормални размери и пропорции на стаите.
Дори при старите има "дребни" детайли, който фундаментално помагат при горните изисквания и изобщо не съм ги срещал при модерното строителство.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 03 Яну 2020, 0:29

Абе ново старо, зависи как, къде от кого :mhihi: Иначе размерите на стаите болна тема. Като вляза в някоя кутийка с таван 1,90 :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 03 Яну 2020, 0:57

c04 написа:Абе ново старо, зависи как, къде от кого :mhihi: Иначе размерите на стаите болна тема. Като вляза в някоя кутийка с таван 1,90 :nono:

А аз от години се опитвам да изгонят съседите от двете страни и да стана кръстник на етажа и спокойно да си правя как беше маневри на 5я етаж с е12, а аз понеже съм на 6я затова съм с е28 :mhihi:
Като гледам как ги строят пред нас като на състезание и ги заравят без хидроизолация направо ми се вижда мила и драга панелката :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Яну 2020, 2:06

За противниците на панелките от соца, това пичове е Стокхолм:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Яну 2020, 4:39

Този гледка на мен ми действа депресиращо. Не знам какво му харесвате на това. Може би софиянци си го харесвате :dunno: . Аз като тегля една черта от Бояна през Народното Събрание на запад от това изобщо е извън въпрос... също от страната на Дружба на Цариградско... от там каквото остава от София може горе долу да се избере нещо приемливо в няколко квартала и тва е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Яну 2020, 8:08

zAcK написа:
acho.rs написа:2ра тема плювалник, само в първите 2дни на годината - поздравления :bowdown:

Стига си се надъхвал. Другата тема ако не си разбрал, не съм я пускал аз. Някой модератор е намятал разни мнения в нова тема и е сложил моето първо. И като ти пречи, защо не си пиеш питието, ами четеш в Извън темата по нощите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Втора тема, трета тема :mhihi: Седнал да ми брои темите Ачката. Аз не ти броя писанията през години, нали :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Притенсяваме, че много качествени хора изтрещяха, та се опитвам да върна надеждата :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Яну 2020, 9:01

Интересна тема, но... без еднозначен отговор.

Качеството на изпълнение няма да коментирам - има ги и двете крайности при "старото" (разбирам соц), и при "новото" (демократично... :mhihi: :mhihi: ) строителство. Сега има съвременни и много по-ефективни материали, особено като говорим за изолации. Преди ХИ беше битум, а ТИ - стиропор, това е.

При старите (соц) жилищни сгради сякаш се обръщаше повече внимание на разположението на блока и благоустройство на околния терен. Разбирате - да е обърнат на юг, да има пътни подходи и места за паркиране, да има зеленина, дори и изглед (панорама) от балконите... Като се загледаш - дори в планировката на евтините крайни квартали с "китайски стени" и панелни "спални" се забелязва някаква мисъл... Сега... знаете как е - важно е новата сграда да се набута някак между другите, пук после ще мислим как хората ще стигат до дома си, къде ще паркират и какво ще гледат от прозореца и балкона...

Също смятам, че при старите сгради вътрешното разпределение на стаите беше по-практично и функционално. Сега... не мога да разбера тая нова мода, кухнята да ти бъде в хола... :dunno: :dunno: За мен кухнята трябва да бъде отделно помещение. Може да се комбинира с трапезария, да. Но не и с дневна (хол).
Някакви миниатюрни балкончета, дето и един стол не можеш да наместиш, чак се чудя за какво са (освен да се "раздвижи" архитектурно фасадата).
Също и "новите" стаи ме озадачават. За мен нормалната стая за живеене е правоъгълна, с една врата и един прозорец, на съседни стени. И това е... Стая с врата и прозорец на срещуположни стени или с две врати и прозорец на различни стени вече е трудна за мебелиране. Стая с два прозореца на различни (особено - на противоположни) стени - става почти неизползваема. Да не говорим за някакви триъгълни, трапецовидни и кръгли стаи... Разбира се, изразявам лично мнение.

Само за информация - строителен конструктор съм, 25 години по различни обекти (само промишлени, без жилищни).
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 03 Яну 2020, 9:15

Borymeckata написа:

Мнооооого си прав, човече!!! Ама много!!! Уви, малцина ще те разберат.
От немалкото строителни инж-ове около мен НИТО ЕДИН не си е и помислял да си купи жилище от т.нар. "ново строителство". Чудно що ли! :winky:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Яну 2020, 9:19

по цената ще ги познаете :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 03 Яну 2020, 9:47

За мен е супер непрактично пък, кухнята да е отделно, като в панелките...Става едно мъкнене през апартамента заеви. Тук не говоря за 3кв бокс за кухня и 20кв за хол и трапезария, да се чудиш кое къде да навреш. Но ако имаш възможност за кхненски бокс 20кв и хол/трапезария 40кв си е екстра и е практично от всякъде.
Новото строителство е пълен ташак, тва тряя седиш до тия и да ги гледаш нон стоп къде кво правят. Няма да влизам в подробности, ама на нов блок, мазилката на тавана пада, зад изолацията е водопад ....чудя се с къв акъл някои дават по 1000-1500ЕУР ...за тия пари къщи да си бяха построили :mhihi:
п.п. Съвет, никога не си взимайте апп с тераса (съседа ти под теб само ти реве) и под тераса (ти ревеш на съседа над теб) .....а строителя го боли пишока :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата