Какъв пикап?
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Какъв пикап?
hell's angel написа:Зависи от бюджета, ако говорим за сумите които им искат, у нас, в магазина на японцитеи аз няма да имам дилема
Kurtov написа:Аз не бих препоръчал Hilux, заради това - https://www.youtube.com/watch?v=xoHbn8-ROiQ
Филмчета много. Точно за това първо се питаш за целесъобразност - с каква цел го купуваш тоя пикап и какви ще ги вършиш с него.
Така е да, в крайна сметка колегата ще си прецени.
Никой не се замисля за краш тестове и подобни "филмчета", защото никой не смята да катастрофира, но живота не се знае.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Kurtov написа:Така е да, в крайна сметка колегата ще си прецени.
Никой не се замисля за краш тестове и подобни "филмчета", защото никой не смята да катастрофира, но живота не се знае.
С'а, ти ако искаш точно тоя модел го пропусни, заради муус теста, аз не бих

Ubi dubium, ibi libertas
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Сондьора написа:Бюджет е важно, но:
Такъв в пустиняка сме го убивали от каране и нищо му няма , 2.7 vvti....на трета е като автомат можеш с 30 или 130..върви доволно и не се троши...отдолу е с хубава подсилена ламарина...новия хайлукс е пълно дърво в сравнение с тва...не случайно отгоре слагат ЗУ.
Отпред е комфортно...отзад е доста тегаво, щото седалките са като пейка и за да не си бият главите в тавана , тряя качиш поне 300кила в пикапа. Ааа и за 200к км асфалт не е виждал, само пясък и камъни.
Hilux - Имам изминати 250 000км с 2 hiluxa. Само обслужване и нищо друго. 200 - 400 кг в багажника и вози луксозно ахах може да се товари до 1.8т. и няма ядове. На максимална експлоатация не мръднаха и двата. Просвета им е страхотен. Карал съм във всякъкви условия и няма спиране. Сравнение тFord Ranger 4 броя между 30 и 50 000км счупиха скоростните кутии .
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Hilux! 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Първо искам да попитам, писалите тук имате ли пикапи или само сте чували разни неща ???
По темата на 15.01.2019 година извадих от магазина FORD RANGER, 2.2 дизел. 6 степенна ръчна кутия базов модел, купих го за фермата и земеделието като многофункционална кола.
Събирах около 6 месеца впечатления, карах Тойота, Исузу, Л-200, Нисан, цена качество ФОРДА беше най добър, Тойотата се обръща много лесно, другите пикапи са с по ниски гуми за да компенсират обръщането, а аз исках да е висок защото го вкарвам по ниви, ливади и да нямам проблем с дребните храсти.
Първоначално исках да го взема с по голям товарен отсек, демек няма задни врати и от зад е пейка, не сегалки, разгледах нормалните с 4 врати и е по добър вариант, с 20 см по къса каросерия, но не пречи, и си го ползваш да возиш и хора.
Всичките пикапи вътре са абсолютно еднакви като табло копчета, евтина пластмаса, заводите са в Африка, форд,тойота, исузу имат обща ограда.
Впечатления за 1 година, онзи ден стана на 20 000 километра, кара се в калта доста, мъкне кво ли не, не очаквах да се справя толкова добре в кал изненадан съм положително, комфортната скорост е 140 км, вдига и 160 ама не е готино, разход на гориво 9 лятото на заден мост, 4х4 10-11 литра това е Градско, извън пада ама много малко, никакви проблеми за 1 година, по талон товари 1200 килограма най голяма товароносимост от всички други пикапи, товарил съм го и с 1500 кила, няма проблеми, карал съм на колеги тойотите 2010-12 година като е празен много се накланя в завойте, ако не търсиш нов а нещо 2010+ виж старите RANGER с големия фар, същите са като новите.
По темата на 15.01.2019 година извадих от магазина FORD RANGER, 2.2 дизел. 6 степенна ръчна кутия базов модел, купих го за фермата и земеделието като многофункционална кола.
Събирах около 6 месеца впечатления, карах Тойота, Исузу, Л-200, Нисан, цена качество ФОРДА беше най добър, Тойотата се обръща много лесно, другите пикапи са с по ниски гуми за да компенсират обръщането, а аз исках да е висок защото го вкарвам по ниви, ливади и да нямам проблем с дребните храсти.
Първоначално исках да го взема с по голям товарен отсек, демек няма задни врати и от зад е пейка, не сегалки, разгледах нормалните с 4 врати и е по добър вариант, с 20 см по къса каросерия, но не пречи, и си го ползваш да возиш и хора.
Всичките пикапи вътре са абсолютно еднакви като табло копчета, евтина пластмаса, заводите са в Африка, форд,тойота, исузу имат обща ограда.
Впечатления за 1 година, онзи ден стана на 20 000 километра, кара се в калта доста, мъкне кво ли не, не очаквах да се справя толкова добре в кал изненадан съм положително, комфортната скорост е 140 км, вдига и 160 ама не е готино, разход на гориво 9 лятото на заден мост, 4х4 10-11 литра това е Градско, извън пада ама много малко, никакви проблеми за 1 година, по талон товари 1200 килограма най голяма товароносимост от всички други пикапи, товарил съм го и с 1500 кила, няма проблеми, карал съм на колеги тойотите 2010-12 година като е празен много се накланя в завойте, ако не търсиш нов а нещо 2010+ виж старите RANGER с големия фар, същите са като новите.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Служебни колега, мен пикап не ми трябва....аз съм се накарал на всякакви. Ти си изминал 20000км за една година и даваш сравнение
... На нощна смяна минавах по 300 -400км, т.е по около 6-800км минава на ден и се кара от няколко човека и се кара като чужда жена
...Тоя точно твоя пикап ако ми го дадеш да го покарам в тия условия и веднага е сдал..
Здравите пикапи се карат в пустинята, виж кво има там и толкова. Американските са ОК, ама надали на Боримечката ще му се кара 5.7 бензин с габарит на зил в БГ.
Щото тундра, гмц, Форд са си хубави...ама за БГ незнам.

Здравите пикапи се карат в пустинята, виж кво има там и толкова. Американските са ОК, ама надали на Боримечката ще му се кара 5.7 бензин с габарит на зил в БГ.
Последна промяна Сондьора на 04 Яну 2020, 21:53, променена общо 1 път
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Сондьора написа:Служебни колега, мен пикап не ми трябва....аз съм се накарал на всякакви. Ти си изминал 20000км за една година и даваш сравнение... На нощна смяна минавах по 300 -400км, т.е по около 6-800км минава на ден и се кара от няколко човека и се кара като чужда жена
...Тоя точно твоя пикап ако ми го дадеш да го покарам в тия условия и веднага е сдал..
Защо да е сдал ??? карал си такъв ???
В пустинята.......... а за реклама да си чувал, ти карал ли си в пустинята ???, арабеските карат тойоти, ама техните нямат общо с европейските, и пикапите са така, и понеже караш служебни те боли хоя за поддръжката, ама като ти я плащаш е съвсем друго

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
hell's angel написа:Kurtov написа:Така е да, в крайна сметка колегата ще си прецени.
С'а, ти ако искаш точно тоя модел го пропусни, заради муус теста, аз не бихАма чак такива, крайни заключения как Хайлукс-а не ставал ...
![]()
Никога не съм казал, че Хайлукса не става.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
За подръжката ме боли хоя...щото аз подписвам, само масло е за хайлукса...Мицубиши, нисан и исузу не ги писах понеже имат проблем с 4*4.., затъват лесно и вътре след 10к км скърца звер. Форд твоя изобщо го няма, щом го няма значи са преценили, че не е за там. Ако беше поне колкото исузуто, щяха да го имат...
И за тия, които пиша са европейските в арабско. Специално изпълнение са да...нямат катализатори.
Но ок, щом си те кефи твоя Форд , ако си се кара по асфалт само и не се изнасилва , сиг си е ок
Аз споделих кое е здраво...толкова.
И за тия, които пиша са европейските в арабско. Специално изпълнение са да...нямат катализатори.
Но ок, щом си те кефи твоя Форд , ако си се кара по асфалт само и не се изнасилва , сиг си е ок

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Хайлукса е пикапът... взимате за който стигне бюджета ...
Не знам защо трябва да се гледат араби и пустини. Цялата минна индустрия работи основно с Хайлукс, под земята само Хайлукс... в Челопеч опитаха с рейнджъри, повече не слизат надолу...
Защо е така, лесно се смята
Не знам защо трябва да се гледат араби и пустини. Цялата минна индустрия работи основно с Хайлукс, под земята само Хайлукс... в Челопеч опитаха с рейнджъри, повече не слизат надолу...
Защо е така, лесно се смята

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Сондьора написа:Но ок, щом си те кефи твоя Форд , ако си се кара по асфалт само и не се изнасилва , сиг си е ок
Явно не си чел внимателно за какво се ползва, а именно в земеделието, да не е в пустинята, но и Боримечката няма да го кара там.
Владо
Защо не ги ползват какъв е проблема ??? или не знаеш ?
Не защитавам ФОРД-а аз съм реалист направих информиран избор какво да си купя, и за целите ми се справя отлично.
Както казах, едно е да е служебен друго е да е твой, като имайте в предвид и личните предпочитания и повлияването от 3 ти страни за закупуване на дадена стока.
Важното е да бъдем максимално честни, за да помогнем на колегата.
Хайлулс/ такома е истината- да. Но... само при условия където не ръсят със сол защото... гният страшно и рамата има навика да се пречупва през средата... не знам дали са го оправили но всичките по- стари го имат този проблем.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5