Какъв пикап?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Re: Какъв пикап?

Мнение от Kurtov » 04 Яну 2020, 12:38

hell's angel написа:Зависи от бюджета, ако говорим за сумите които им искат, у нас, в магазина на японците :kuku: и аз няма да имам дилема :mhihi:

Kurtov написа:Аз не бих препоръчал Hilux, заради това - https://www.youtube.com/watch?v=xoHbn8-ROiQ

Филмчета много. Точно за това първо се питаш за целесъобразност - с каква цел го купуваш тоя пикап и какви ще ги вършиш с него.

Така е да, в крайна сметка колегата ще си прецени.
Никой не се замисля за краш тестове и подобни "филмчета", защото никой не смята да катастрофира, но живота не се знае.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Яну 2020, 15:17

Л200 със супер селект :winky:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Яну 2020, 16:03

Какъв пикап?

Онзи на който слагат картечниците. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 04 Яну 2020, 16:05

Kurtov написа:Така е да, в крайна сметка колегата ще си прецени.
Никой не се замисля за краш тестове и подобни "филмчета", защото никой не смята да катастрофира, но живота не се знае.

С'а, ти ако искаш точно тоя модел го пропусни, заради муус теста, аз не бих :mrgreen: Ама чак такива, крайни заключения как Хайлукс-а не ставал ... :ok: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 04 Яну 2020, 17:21

Сондьора написа:Бюджет е важно, но:
Такъв в пустиняка сме го убивали от каране и нищо му няма , 2.7 vvti....на трета е като автомат можеш с 30 или 130..върви доволно и не се троши...отдолу е с хубава подсилена ламарина :mhihi: ...новия хайлукс е пълно дърво в сравнение с тва...не случайно отгоре слагат ЗУ.
Отпред е комфортно...отзад е доста тегаво, щото седалките са като пейка и за да не си бият главите в тавана , тряя качиш поне 300кила в пикапа. Ааа и за 200к км асфалт не е виждал, само пясък и камъни.

Hilux - Имам изминати 250 000км с 2 hiluxa. Само обслужване и нищо друго. 200 - 400 кг в багажника и вози луксозно ахах може да се товари до 1.8т. и няма ядове. На максимална експлоатация не мръднаха и двата. Просвета им е страхотен. Карал съм във всякъкви условия и няма спиране. Сравнение тFord Ranger 4 броя между 30 и 50 000км счупиха скоростните кутии .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 04 Яну 2020, 17:33

Hilux! :driving:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Яну 2020, 18:32

Първо искам да попитам, писалите тук имате ли пикапи или само сте чували разни неща ???

По темата на 15.01.2019 година извадих от магазина FORD RANGER, 2.2 дизел. 6 степенна ръчна кутия базов модел, купих го за фермата и земеделието като многофункционална кола.
Събирах около 6 месеца впечатления, карах Тойота, Исузу, Л-200, Нисан, цена качество ФОРДА беше най добър, Тойотата се обръща много лесно, другите пикапи са с по ниски гуми за да компенсират обръщането, а аз исках да е висок защото го вкарвам по ниви, ливади и да нямам проблем с дребните храсти.
Първоначално исках да го взема с по голям товарен отсек, демек няма задни врати и от зад е пейка, не сегалки, разгледах нормалните с 4 врати и е по добър вариант, с 20 см по къса каросерия, но не пречи, и си го ползваш да возиш и хора.
Всичките пикапи вътре са абсолютно еднакви като табло копчета, евтина пластмаса, заводите са в Африка, форд,тойота, исузу имат обща ограда.
Впечатления за 1 година, онзи ден стана на 20 000 километра, кара се в калта доста, мъкне кво ли не, не очаквах да се справя толкова добре в кал изненадан съм положително, комфортната скорост е 140 км, вдига и 160 ама не е готино, разход на гориво 9 лятото на заден мост, 4х4 10-11 литра това е Градско, извън пада ама много малко, никакви проблеми за 1 година, по талон товари 1200 килограма най голяма товароносимост от всички други пикапи, товарил съм го и с 1500 кила, няма проблеми, карал съм на колеги тойотите 2010-12 година като е празен много се накланя в завойте, ако не търсиш нов а нещо 2010+ виж старите RANGER с големия фар, същите са като новите.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Яну 2020, 21:46

Служебни колега, мен пикап не ми трябва....аз съм се накарал на всякакви. Ти си изминал 20000км за една година и даваш сравнение :dunno: ... На нощна смяна минавах по 300 -400км, т.е по около 6-800км минава на ден и се кара от няколко човека и се кара като чужда жена :mhihi: ...Тоя точно твоя пикап ако ми го дадеш да го покарам в тия условия и веднага е сдал..
Здравите пикапи се карат в пустинята, виж кво има там и толкова. Американските са ОК, ама надали на Боримечката ще му се кара 5.7 бензин с габарит на зил в БГ.
Щото тундра, гмц, Форд са си хубави...ама за БГ незнам.
Последна промяна Сондьора на 04 Яну 2020, 21:53, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 04 Яну 2020, 21:53

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:11, променена общо 1 път
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Яну 2020, 22:03

Сондьора написа:Служебни колега, мен пикап не ми трябва....аз съм се накарал на всякакви. Ти си изминал 20000км за една година и даваш сравнение :dunno: ... На нощна смяна минавах по 300 -400км, т.е по около 6-800км минава на ден и се кара от няколко човека и се кара като чужда жена :mhihi: ...Тоя точно твоя пикап ако ми го дадеш да го покарам в тия условия и веднага е сдал..
Здравите пикапи се карат в пустинята, виж кво има там и толкова. Американските са ОК, ама надали на Боримечката ще му се кара 5.7 бензин с габарит на зил в БГ.
Щото тундра, гмц, Форд са си хубави...ама за БГ незнам.

Защо да е сдал ??? карал си такъв ???
В пустинята.......... а за реклама да си чувал, ти карал ли си в пустинята ???, арабеските карат тойоти, ама техните нямат общо с европейските, и пикапите са така, и понеже караш служебни те боли хоя за поддръжката, ама като ти я плащаш е съвсем друго ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 04 Яну 2020, 22:12

hell's angel написа:
Kurtov написа:Така е да, в крайна сметка колегата ще си прецени.

С'а, ти ако искаш точно тоя модел го пропусни, заради муус теста, аз не бих :mrgreen: Ама чак такива, крайни заключения как Хайлукс-а не ставал ... :ok: :mhihi:

Никога не съм казал, че Хайлукса не става.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Яну 2020, 22:23

За подръжката ме боли хоя...щото аз подписвам, само масло е за хайлукса...Мицубиши, нисан и исузу не ги писах понеже имат проблем с 4*4.., затъват лесно и вътре след 10к км скърца звер. Форд твоя изобщо го няма, щом го няма значи са преценили, че не е за там. Ако беше поне колкото исузуто, щяха да го имат...
И за тия, които пиша са европейските в арабско. Специално изпълнение са да...нямат катализатори.
Но ок, щом си те кефи твоя Форд , ако си се кара по асфалт само и не се изнасилва , сиг си е ок :dunno:
Аз споделих кое е здраво...толкова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Яну 2020, 22:54

Хайлукса е пикапът... взимате за който стигне бюджета ...

Не знам защо трябва да се гледат араби и пустини. Цялата минна индустрия работи основно с Хайлукс, под земята само Хайлукс... в Челопеч опитаха с рейнджъри, повече не слизат надолу...
Защо е така, лесно се смята :driving:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Яну 2020, 23:04

Сондьора написа:Но ок, щом си те кефи твоя Форд , ако си се кара по асфалт само и не се изнасилва , сиг си е ок :dunno:
Аз споделих кое е здраво...толкова.

Явно не си чел внимателно за какво се ползва, а именно в земеделието, да не е в пустинята, но и Боримечката няма да го кара там.

Владо

Защо не ги ползват какъв е проблема ??? или не знаеш ?

Не защитавам ФОРД-а аз съм реалист направих информиран избор какво да си купя, и за целите ми се справя отлично.
Както казах, едно е да е служебен друго е да е твой, като имайте в предвид и личните предпочитания и повлияването от 3 ти страни за закупуване на дадена стока.

Важното е да бъдем максимално честни, за да помогнем на колегата.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Яну 2020, 23:59

Хайлулс/ такома е истината- да. Но... само при условия където не ръсят със сол защото... гният страшно и рамата има навика да се пречупва през средата... не знам дали са го оправили но всичките по- стари го имат този проблем.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата