Светна чек лампата след ремонт на вакум помпа.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Светна чек лампата след ремонт на вакум помпа.
Здравейте колеги.Става въпрос за Е91 320д 163 к.с.Преди два дни сменях прословутият "о'' пръстен на вакум помпата(този който не се предлага като резервна част). Сложих размер 95×3 като теча спря, но педала стана твърд особено преди да запаля колата няма натискане и като цяло спирачките не са добре.Явно "о" пръстена е по голям и надига капака на помпата. Порових се във форума и видях, че точния размер на този пръстен е 94.92 на 2.62.Поръчах такъв от Хубата ще го доставят утре.Проблема е че днес ми светна чека без видими причини. Колата си върви нормално и под капака няма нищо видимо. Въпроса ми е дали от проблема с вакум помпата (не добър вакум), може да води до светване на чека или е нещо друго. Днес е неделя и утре ще направя диагностика разбира се.Някакви предположения?
- zvetiko
- старши ентусиаст
- Кара: Е39М54В30
Re: Светна чек лампата след ремонт на вакум помпа.
Колега, О-пръстена се сменя само с оригинален. Защо свети чека- ще видиш при диагностиката, може нещо да не е направено при сглобяването.
- DiGital
- младши ентусиаст
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
От вакуум помпата може да светне чека да. От егр-а ще излезе проблема. Грешка 4501
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
Днес дойде новият пръстен. Утре ще го монтирам и дано пасне ако не слагам стария със силикон и така. И аз мисля,че заради слаб вакум се е объркал егр клапана, но утре ще я четем. И дано след триене на грешката и ремонта на помпата да се оправят нещата. А за колегата по горе да уточня, че говорим за пръстена в самата помпа,той не се предлага като резервна част. Другият между помпата и двг съм го сменил с оригинален но теча не беше от там. Явно тук трябва размера да е много точен иначе или пак тече или пък надига капака, губи вакум и съответно спирачки. Играят микрони. А в моя случай светна дори чека и спирачките станаха камък особено преди да запаля.
Днес смених пръстена и го намазахме със силикон.Спирачките вече са наред, педала стана мек и не се втвърдява.Направихме диагностика, излязоха две грешки: егр и дпф. Явно тази за егр е блокирала регенерациите на дпф. Изчистихме ги и карах колата около 50 км. Отново диагностика и всичко беше ок. Дпф беше регенерирал и беше влязъл в норма. Сега няма грешки, теча от вакум по помпата спря(поне засега).Надявам се, че съм бил полезен с тази информация.
- kali76
- кандидат ентусиаст
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Здравей колега, сваля ли помпата, от главата , за смяна на този о-пръстен .
Не е необходимо. Имаш четири болта и сваляш капака. Изтича доста масло, но няма как. Внимавай вътре има паланка с две пластини който са подвижни и може да паднат при отварянето.После трябва да ги сглобиш така че запомни как са били в началото.Забравих,да пиша по горе, че пръстена който взех го поръчах от материал който издържа на 200 градуса. Имат го в Хубата иначе повечето се предлагат от обикновен материал и издържат до 100гр.При монтажа не е необходимо да слагаш масло в капака защото като запалиш колата тя веднага си го пълни.Внимавай при стягането на болтовете, да не превъртят. Дано съм ти бил полезен.
- kali76
- кандидат ентусиаст
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Благодаря ти . Като гледам колко е тясно .голямо измъчение е било .
Аз съм с 320 д. Вакум помпата е точно отпред и много лесно се работи. При бензиновите нямам представа как стоят нещата. Успех!
- nov77
- кандидат ентусиаст
- Кара: BMW Е60 525dА
Здравейте колеги.
Колата е 320д 163коня.
Реших да сменям това уплътнение на вакуум помпата.
Ппоблема е ,че не я свалих от главата,а реших да развия четирите болтчета на капака .
Извадих капака,смених уплътнението,сглобих обратно,като наместих пластините.
Запалих и се чу лек метален удар, веднага изгасих мотора.
После свалих пак помпата и като я отворих ,вътре беше огъната металната пластина около вала на помпата,който се зацепва за разпределителния вал,а въртящите пластини счупени.
Вероятно не съм ги поставил правилно и е превъртяла помпата.
После монтирах нова помпа.
Но колата много трудно запали и работеше много грубо и шумно.
Явно нещо се е строшило в мотора.
Та въпроса ми е ,има ли този мотор защита на клапаните и какво може да се е случило?
Според майстора,вероятно кобилици е счупила.
Проблема е ,че могат да я отворят в края на месеца,а до тогава само мога да гадая.
Колата е 320д 163коня.
Реших да сменям това уплътнение на вакуум помпата.
Ппоблема е ,че не я свалих от главата,а реших да развия четирите болтчета на капака .
Извадих капака,смених уплътнението,сглобих обратно,като наместих пластините.
Запалих и се чу лек метален удар, веднага изгасих мотора.
После свалих пак помпата и като я отворих ,вътре беше огъната металната пластина около вала на помпата,който се зацепва за разпределителния вал,а въртящите пластини счупени.
Вероятно не съм ги поставил правилно и е превъртяла помпата.
После монтирах нова помпа.
Но колата много трудно запали и работеше много грубо и шумно.
Явно нещо се е строшило в мотора.
Та въпроса ми е ,има ли този мотор защита на клапаните и какво може да се е случило?
Според майстора,вероятно кобилици е счупила.
Проблема е ,че могат да я отворят в края на месеца,а до тогава само мога да гадая.
- BOBO BAVARIA
- кандидат ентусиаст
- Кара: bmw 330d, 318is
- Детайли за колата: BMW FOREVER
Не са ли 2 пръстена на вакуум помпата,защо сменяте само един?
бмв-то е болест за която няма лек
11 мнения
• Страница 1 от 1