Ново vs. старо строителство!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ново или старо строителство?

1. Новото строителство е много по-добре
13
17%
2. Старото е по-добро
18
23%
3. Зависи от качеството
44
56%
4. Не ми пука, стига да е на добра цена
0
Няма гласували
5. Не мисля да инвестирам в недвижимост в България
3
4%

Общо гласове : 78
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Ново vs. старо строителство!

Мнение от drago_pavlov » 15 Яну 2020, 15:29

steeN написа:
kiko написа:Като малък живеех в младост в блок на 13ти етаж и гледката си беше наистина ок и беше яко.

Един път съм бил по време на земетресение на 14ти етаж... май 4та степен беше някъде... и от тогава по-високо от 5 ти етаж НИКОГА :mhihi:

На петия етаж тресе много повече, отколкото на 50-тия.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Яну 2020, 15:32

На 50тия етаж няма тенденция да живея и пари да ми плащат пък нека тресе по-малко.

Borymeckata написа:Ако толкова ти е интересно - ще видя къде съм си захвърлил учебника по стоманобетонни конструкции на Памукчиев и ще ти снимам тая лекция.

Винаги са ми интересни такива неща... мерси много.

п.с.
Вафлени плочи :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Яну 2020, 15:57

drago_pavlov написа:На петия етаж тресе много повече, отколкото на 50-тия.
Това сериозно ли?
Как се обяснява? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Яну 2020, 16:31

drago_pavlov написа:
steeN написа:
kiko написа:Като малък живеех в младост в блок на 13ти етаж и гледката си беше наистина ок и беше яко.

Един път съм бил по време на земетресение на 14ти етаж... май 4та степен беше някъде... и от тогава по-високо от 5 ти етаж НИКОГА :mhihi:

На петия етаж тресе много повече, отколкото на 50-тия.

долу тресе повече, ама нагоре се люлее с по-голяма амплитуда...

ако имаха избор повечето хора биха избрали да ги тресе...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Яну 2020, 17:08

Мда, бях на приземен етаж при почти 6 (не в Бг очевидно това). Все едно мина товарен влак до мен и вибрациите бяха вертикални.
Но поне може да си излезеш за секунди... някакво вътрешно успокоение, всеки си има страховете.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Яну 2020, 21:04

Don_Diego написа:Новите асансьори имат техни си аварийни захранвания (поне този в сградата, в която работя е така) и в случай, че спре тока когато е в движение се отваря на най-близкия етаж

Да, де. То това е и аварийното. А не да работи 15-30 етажа нагоре/надолу , докато пуснат тока :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Яну 2020, 21:13

TNT написа:
Don_Diego написа:Новите асансьори имат техни си аварийни захранвания (поне този в сградата, в която работя е така) и в случай, че спре тока когато е в движение се отваря на най-близкия етаж

Да, де. То това е и аварийното. А не да работи 15-30 етажа нагоре/надолу , докато пуснат тока :mhihi:
Не знам в коя част на София живеете, но за последните няколко години не помня да е спирал тока повече от няколко пъти в годината за максимум 10-ина минути, пък и да се качиш пеша, нищо няма да ти стане, ще скипнеш кардиото за текущата седмица :mhihi:

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Яну 2020, 21:34

В Студентски рекорда е бил 8 пъти за седмица :ok: В Света Троица е по-рядко, но да кажем всеки месец ми се е случвало. Също и на двете места често е имало скоци в напрежението, което е много опасно за всякакви електроуреди.

По-неприятно ми е било с топлата вода. Февруари месец да няма топла вода не е реално в европейска столица. И това за съжаление се случва неведнъж в годината.

П.П. В общежитията най-търсеното нещо е тирбушон. Второто е клещи. Щото често се случваше като си светнеш лампата, крушката да се "завари" горе :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Яну 2020, 21:38

Dextuar написа:Не знам ...

Не знам кой за кво се бори в тая тема ...
Но ако мога да избирам, бих предпочел подметките ми да стъпват на трева, или на декинга на верандата ми в най-лошия случай, като излизам за работа сутрин, а не в асансьора ...

Само казвам :angel:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Яну 2020, 21:50

Плюс гледка към планини. А не към Александър Малинов :mhihi:

Аз бих поживял няколко години на квартира в апартамент на високо. Ако трябва да избирам обаче за следващите 20 години... абсурд.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 15 Яну 2020, 22:16

Bogat-Beden написа:
Това сериозно ли?

Високите и ниските сгради влизат в резонанс със земетресението по различен начин. Толкова знам от дискавъри и NG.
Строителните инжИнери да кажат по-подробно. Ако са учили за строеж на небостъргачи :mhihi:

alx написа:долу тресе повече, ама нагоре се люлее с по-голяма амплитуда...

Плавно люлеене с 2 метра амплитуда може и да не го усетиш, но тресенето от 6 по Рихтер е незабравимо...
Повечето хора са идиоти. Ако им вържеш очите и ги подложиш на симулация на двете ситуации, едва ли ще разберат кога ги е люляло...

Със сигурност е по-безопасно да си на 50-тия етаж на модерен небостъргач, отколкото на втория в панелка, строена от талибаните от строителни войски...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 15 Яну 2020, 22:29

drago_pavlov написа:
Bogat-Beden написа:
Това сериозно ли?

Високите и ниските сгради влизат в резонанс със земетресението по различен начин. Толкова знам от дискавъри и NG.
Строителните инжИнери да кажат по-подробно. Ако са учили за строеж на небостъргачи :mhihi:

alx написа:долу тресе повече, ама нагоре се люлее с по-голяма амплитуда...

Плавно люлеене с 2 метра амплитуда може и да не го усетиш, но тресенето от 6 по Рихтер е незабравимо...
Повечето хора са идиоти. Ако им вържеш очите и ги подложиш на симулация на двете ситуации, едва ли ще разберат кога ги е люляло...

Със сигурност е по-безопасно да си на 50-тия етаж на модерен небостъргач, отколкото на втория в панелка, строена от талибаните от строителни войски...
Ай стига глупости, при Пернишкото земетресение в панелка (София, Св. Троица) на 7мия етаж лампи,полюлей,чинии в мивката се поразмаатиха доволно ,но освен това само едно леко люлеене се усети

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Яну 2020, 23:22

Аз пък пиех в една дървена кръчма в Пловдив и всичко се разстресе яко :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Яну 2020, 10:17

steeN написа:Мда, бях на приземен етаж при почти 6 (не в Бг очевидно това). Все едно мина товарен влак до мен и вибрациите бяха вертикални.
Но поне може да си излезеш за секунди... някакво вътрешно успокоение, всеки си има страховете.

Бързата евакуация при земетресение крие доста рискове. Може да пребиеш от бързане по стълбите, може да те смачка паникьосана тълпа, а навън може да те цапардоса някоя керемида или тухла от комин, може да падне стълб и да се скъса електропровод, някоя антена или климатик да ти падне на главата, счупени стъкла... Ако си в сграда, която е осигурена срещу земетръс, трябва само да запазиш самообладание и да внимаваш да не те цапардоса нещо от мебелировката.

Имам някакъв спомен за норма, според която операционните зали в болниците се разполагат само на ниските етажи. Това се наложило, защото при някакво земетресение хирурзите зарязали пациента на масата и хукнали да се спасяват - операционната била на висок етаж и трусът ги разлюлял яко... Та в сеизмиката играят и някои субективни фактори.

Колеги са ми разправяли действителна история, по време на едно земетресение някъде 1991-ва година, което се усети в София. Упражнение в новата сграда на ВИАС (сега УАСГ), в зала някъде по високите етажи. Започва заметресението и студентите скачат, уплашени и готови да хукнат нанякъде (въпреки че къде ще бягаш от 10-тия етаж...). Преподавателят, без да трепне: "Спокойно колеги, аз съм изчислявал сградата на земетръс!" и продължава невъзмутимо да пише по дъската. Студентите му ръкопляскат... :clap: :clap: :clap:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Яну 2020, 10:37

K_Ilkov написа:Не знам кой за кво се бори в тая тема ...
Но ако мога да избирам, бих предпочел подметките ми да стъпват на трева, или на декинга на верандата ми в най-лошия случай, като излизам за работа сутрин, а не в асансьора ...

Да, и аз съм озадачен... Не мога да разбера тоя възторг от огромни помещения и невероятни квадратури. Според мен, за двама човека двустаен с хол и спалня, някъде около 70 квадрата, е напълно достатъчен. Ако има и дете, нека има и детска стая - тристаен с две спални, 90 квадрата. За какво са ви повече стаи? Освен ако ти трябва каабинет за някаква по-специфична дейност или хоби, примерно ако рисуваш картини или правиш дърворезби, ако проектираш у дома си или композираш музика... :dunno: :dunno:

И какви са тези безумни квадратури, които се коментират - 20 квадрата кухня?! 40 квадрата хол?!? Вие представяте ли си го тоя хамбар 8 на 5 метра? Ще се чувстваш ли уютно и комфортно в него?
Excellent! Steven is my name!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата