2021г центъра на гр София без цапащи МПС
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: 2021г центъра на гр София без цапащи МПС
cmdkick написа:много странно обаче защо по столиците на други европейски държави го нямам това чувство... 100% проблема е в мене и 100% не искам да го реша

Аз съм бил в половината европейски столици + редица големи градове и във всеки център положението е тежко. Като почнем от Париж и стигнем до Берлин. Да не говорим какво се случва с тая сган, дето сега се появи. София е в пъти по-добре. Скоро пак се нагледах на немски полицейски бусове вечер, които просто стоят, а по тротоарите пияни ненемци пикаят, бият се и т.н. Питах един от местните мениджъри защо полицаите не правят нищо - докато си вършат простотиите помежду си не ги закачали. И в РИМ бях скоро - един дрискаше по обяд в градинката на Златния дом с изглед към Колизеума! Пак никаква реакция. Та къде точно казваш, че е много яко

В Амстердам съм виждал един да пикае върху стълбите в подлеза от високата му страна през деня, а някои от качващите се късно осъзнаваха какво се случва

Центъра на София бил зле

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В такъв случай кой град е мострата , юрнека така да се каже за копиране на тая цивилизационна промяна ? Не ми се вярва да е идея на фъндъка , да измислиш такова нещо се иска и акъл . Само с ядене не става . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Видях тук един, там един, то е ясно че паплач има навсякъде, въпроса е какъв % от останалите са. Аз така какво съм виждал в Софийския център мога да изброявам до утре сутринта сигурно, ама ме мързи. Последно бях в Букурещ миналия месец, ами да ти кажа има една коренна разлика с София и по конкретно центъра, всичко е направено не два, не три, ами сигурно четири пъти по-нашироко, а не като тоя гъч в София, така поне от тези типове за които говоря мога да съм на сериозно разстояние, а не искам не искам да сме един до друг, сега ако ми кажеш че в центъра на София не е гъч, няма смисъл да продължаваме разговора.
П.П: гледам че в другата тема си писал че си си взел пречиствател за въздуха - що бе "джанъм' какво не му Ареса на Софийския централен въздух?
П.П: гледам че в другата тема си писал че си си взел пречиствател за въздуха - що бе "джанъм' какво не му Ареса на Софийския централен въздух?
Tires are evil - destroy them all ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
cmdkick написа:Последно бях в Букурещ миналия месец, ами да ти кажа има една коренна разлика с София и по конкретно центъра, [b]всичко е направено не два, не три, ами сигурно четири пъти по-нашироко,
cmdkick написа:П.П: гледам че в другата тема си писал че си си взел пречиствател за въздуха - що бе "джанъм' какво не му Ареса на Софийския централен въздух?

Не ти е лесно...

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
cmdkick написа:Не ме мисли.
Няма да мога да спя сега, да те мисля

- cmdkick
- младши ентусиаст
-

Tires are evil - destroy them all ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:В такъв случай кой град е мострата , юрнека така да се каже за копиране на тая цивилизационна промяна ? Не ми се вярва да е идея на фъндъка , да измислиш такова нещо се иска и акъл . Само с ядене не става .
Близко до акъла е, че центъра на един стар град като София не е мислен за много коли... за разлика от периферията, която е строена по-късно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Jordana написа:В такъв случай кой град е мострата , юрнека така да се каже за копиране на тая цивилизационна промяна ? Не ми се вярва да е идея на фъндъка , да измислиш такова нещо се иска и акъл . Само с ядене не става .
Би следвало да е Виена,
"Виена е най-добрият град за живеене в света за десета поредна година."
https://mobilityexchange.mercer.com/Ins ... g-rankings
10-те най-добри града в света за качество на живот
1. Виена, Австрия
2. Цюрих, Швейцария
3. Ванкувър, Канада
4. Мюнхен, Германия
5. Окланд, Нова Зеландия
5. Дюселдорф, Германия
6. Франкфурт, Германия
7. Копенхаген, Дания
8. Женева, Швейцария
9. Базел, Швейцария
10. Сидни, Австралия
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Реално София не е чак такъв стар град , по малко от 100 години са минали от сериозното планиране и разрастване на столицата .Точно централната част е планирана от германци и по европейски тертип , както и много от изброените градове . Няма и сериозно ограничение от терена както в много други големи градове . Пак опираме не до планиране а до рестрикции , защо се допуска презастрояване и след това се почва със санкциите ? Плътноста на населението в центъра е по малка от крайните квартали поради ниското строителство в централната част . Толкова ли е трудно да се раздели на две магарета сламата ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И аз това щях да кажа, все София била проектирана за малко коли или изобщо за без коли!
А другите европейски столици и градове, които са си така както са сега от преди 150 и 200 години по централните части те са проектирани от извънземни и са смятали, че ще има коли след 1-2 века.
Ясно е, че само у нас има строене на блокове кой както и където може, един напред, два назад, трети между тях или кой където успее, но виновни няма, само се увеличават пачките и сметките на тия дето дават разрешителни и останалите по веригата.
Пак по същата причина всеки мангал е с инвалидна пенсия, но виновни няма, ама те мангалите сами не си подписват телковете, а ги правят едни други хорица, а от тях мангали няма. Обаче българите плюят по мангалите, а не по виновните дето подписват..аномалия голяма. Ако не се подписваше, манго нямаше да вземе нищо, ама не се проумява
Това е като легендата, как у нас всичко вносно е скъпо, понеже сме малък пазар! Ама в други страни с идентично население не е така..

А другите европейски столици и градове, които са си така както са сега от преди 150 и 200 години по централните части те са проектирани от извънземни и са смятали, че ще има коли след 1-2 века.
Ясно е, че само у нас има строене на блокове кой както и където може, един напред, два назад, трети между тях или кой където успее, но виновни няма, само се увеличават пачките и сметките на тия дето дават разрешителни и останалите по веригата.
Пак по същата причина всеки мангал е с инвалидна пенсия, но виновни няма, ама те мангалите сами не си подписват телковете, а ги правят едни други хорица, а от тях мангали няма. Обаче българите плюят по мангалите, а не по виновните дето подписват..аномалия голяма. Ако не се подписваше, манго нямаше да вземе нищо, ама не се проумява
Това е като легендата, как у нас всичко вносно е скъпо, понеже сме малък пазар! Ама в други страни с идентично население не е така..
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Забраната не е свързана с пренаселеност на центъра, а с подобряване на екологичните показатели. Къде избихте към строителството?
Щом една кола е минала ГТП, където уж са и премерени отработените газове и е потвърдено че са в норма, защо е необходимо въвеждане на ограничения, дори и при дни със замърсявания? Замърсяването скача нощно време, а в Софи поне тогава коли по пътищата няма.
И на всичко отгоре освен ЕВРО категорията, от общината си мислят и за собствена еко категория да въвеждат. А вместо това трябва да се насочат към най-големите замърсители, те се насочват към тези които най-лесно могат да ограничат, не че ще има съществена промяна в ситуацията.
Щом една кола е минала ГТП, където уж са и премерени отработените газове и е потвърдено че са в норма, защо е необходимо въвеждане на ограничения, дори и при дни със замърсявания? Замърсяването скача нощно време, а в Софи поне тогава коли по пътищата няма.
И на всичко отгоре освен ЕВРО категорията, от общината си мислят и за собствена еко категория да въвеждат. А вместо това трябва да се насочат към най-големите замърсители, те се насочват към тези които най-лесно могат да ограничат, не че ще има съществена промяна в ситуацията.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Не виждам защо се оплакваме, в цяла Европа ограничават старите мотори в градовете. София е европейска столица, хората там получават европейски заплати, редно е да се помисли за екологията. 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
SpeedyMan написа:Не виждам защо се оплакваме, в цяла Европа ограничават старите мотори в градовете. София е европейска столица, хората там получават европейски заплати, редно е да се помисли за екологията.
Е да де, ама нещата трябва да започнат от прегледите, защото не веднъж и два пъти съм виждал как стар, но технически изправен и гледан автомобил е с по малко вредни емисии от чисто нов който явно поради някакъв проблем с датчик или нещо друго неработещи и е мазало. Е да ама е нов лъскав, ние искаме по улиците да са нови и лъскави коли. Та не да се гледа кой стар кой нов, а кой е читав и кой е за надин и малко да се ограничи презастрояването, че тия Фпч не са само от моя дизел и твоя бензин, а от прашни улици, изкопи и т.н.

ATR-42/72
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз не разбирам що все трябва да гледаме какво е в Европа, ами не вземем да приложим малко здрав смисъл.
Утре ако там стане модерно да ядат лайна, сигурно и тук ще се наложи, щото нали е в Европата...
И впрочем - що не вземат да направят минималната заплата като Европата примерно. (аз знам защо де, но го казвам в духа на тезата ми).
Утре ако там стане модерно да ядат лайна, сигурно и тук ще се наложи, щото нали е в Европата...
И впрочем - що не вземат да направят минималната заплата като Европата примерно. (аз знам защо де, но го казвам в духа на тезата ми).

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4