Проблем с мигачите,мигат твърде бързо Е87 118d 2008
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- plam1980
- Потребител
- Кара: BMW E87 118D 2008
- Мечтае да кара: BMW ALPINA B7
Проблем с мигачите,мигат твърде бързо Е87 118d 2008
Здравейте Колеги,имам следния проблем:
Когато пусна мигача (ляв или десен)мигат твърде бързо,интересното е че ако пусна аварийните и след това пусна мигача почва да мига нормално но ако изключа аварийните,започва пак да си мигат бързо,освен това ми дава че имам изгорели крушки но всички си работят.Ходих до 2 майстори и двамата ми казаха че трябва да сменя ,,body control modul" той управлявал всички светлини и проблема идвал от него смених го с друг втора употреба(уж работещ) но пак същите грешки.
Ако може да ми помогнете ще ви бъда благодарен
Когато пусна мигача (ляв или десен)мигат твърде бързо,интересното е че ако пусна аварийните и след това пусна мигача почва да мига нормално но ако изключа аварийните,започва пак да си мигат бързо,освен това ми дава че имам изгорели крушки но всички си работят.Ходих до 2 майстори и двамата ми казаха че трябва да сменя ,,body control modul" той управлявал всички светлини и проблема идвал от него смених го с друг втора употреба(уж работещ) но пак същите грешки.
Ако може да ми помогнете ще ви бъда благодарен
Re: Проблем с мигачите,мигат твърде бързо Е87 118d 2008
Не знам дали случая е такъв, но досега на други коли, причина за такива аномалии е била лош контакт между някой от двата стопа и ел. инсталацията, която стига до него.
И в двете посоки на мигача ли прави така? С натиснати спирачки или без спирачки? Защото друго характерно е, че при натиснат стоп, отзад светят/мигат всички крущки и става дискотека.
Досега свалянето на стопа, зачистване на пиновете му (обикновено си личи, кой е има нужда от чистене, защото е силно корозирал), зачистване на конектора на инсталацията и евентуално свиване на клемите, за по-здраво захващане решава проблема.
Аз бих започнал с това, преди да сменям каквото и да е, защото е елементарно и не струва нищо. А и както казах, до сега винаги това е била причината.
Дано помогне.
Поздрави.
И в двете посоки на мигача ли прави така? С натиснати спирачки или без спирачки? Защото друго характерно е, че при натиснат стоп, отзад светят/мигат всички крущки и става дискотека.
Досега свалянето на стопа, зачистване на пиновете му (обикновено си личи, кой е има нужда от чистене, защото е силно корозирал), зачистване на конектора на инсталацията и евентуално свиване на клемите, за по-здраво захващане решава проблема.
Аз бих започнал с това, преди да сменям каквото и да е, защото е елементарно и не струва нищо. А и както казах, до сега винаги това е била причината.
Дано помогне.
Поздрави.
- Jorixa
- младши ентусиаст
- Кара: F48 xDrive 20d/E87 120d
- Мечтае да кара: 911
Къде ги намирате тия майстори...plam1980 написа:Ходих до 2 майстори и двамата ми казаха че трябва да сменя ,,body control modul" той управлявал всички светлини и проблема идвал от него смених го с друг втора употреба(уж работещ) но пак същите грешки.
Погледни си захранващите кабели до мигачите, някои не е закрепен като хората.
- plam1980
- Потребител
Това дали ще помогне
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- plam1980
- Потребител
Възможно ли да е от релето на мигачите,защото пиновете ,връзките и кабелите които стигат до тях
- Jorixa
- младши ентусиаст
- Кара: F48 xDrive 20d/E87 120d
- Мечтае да кара: 911
Да, казах ти по-горе. Или от релето, или някои кабел не е закрепен като хората. Отвори багажника и махни страничните кори дето са до фаровете и погледни там кабелите добре ли са закрепени.
- plam1980
- Потребител
Колега казал си само за кабелите,но не и за релето,мисля че е от него,ще го сменя и пиша
Кои кори до фаровете имаш в предвид?
И има ли нещо общо с грешките за изгорели крушки и мигачите?
Кои кори до фаровете имаш в предвид?
И има ли нещо общо с грешките за изгорели крушки и мигачите?
- vld
- Старши ентусиаст
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
За да мига бързо значи отчита че някоя крушка я няма. Лош контакт по фасунките е това.
Баси и майсторите намирате честно
Боди гетауей модул има е46 и е39, тука има ФРМ (футуел) модул.
Баси и майсторите намирате честно
Боди гетауей модул има е46 и е39, тука има ФРМ (футуел) модул.
- Valiosg_1976
- Потребител
Здравейте,разрешихте ли си проблема с бързото мигане на мигачите и индикацията за изгорели крушки? Аз имам абсолютно същия проблем със същото бмв Е87 съответно същия мотор и година! Ще съм благодарен ако ми дадете насока защото няколко дни си блъскам главата и ровя в колата,но проблема не откривам . Поздрави!
- Leon
- старши ентусиаст
- Кара: 328i
А смени ли крушките, за които свети индикация?
Never mistake motion for action...
10 мнения
• Страница 1 от 1