Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от b_u_b_o » 29 Яну 2020, 10:11

Nickelback написа:Пичове, трябва ми (спешно) елементарен червен лазер "ключодържател" или "писалка" и не знам къде да си купя и да си купя без да се разкарвам по 100 пъти :mhihi:
Някой знае ли къде мога да отида на някое пазарче на място и да си взема?
За района на Младост 1/2/3 да речем, става въпрос, или някъде по продължение на метро лъч Сердика-Летище София, или в близост по Цариградско шосе? Къде 100% има подобни дрънкулки?

Какво общо има със строителството тва лазерче :mhihi:

Аз бих заложил на джъмбо, не може да няма лазерчета там.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320ci E46 Convertible

Мнение от preki » 29 Яну 2020, 11:46

Провери в магазините за левче. Оттам съм купувал, за да разигравам котката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Яну 2020, 13:20

Мерси на всички, взех от китайския до Малинов :ok:

b_u_b_o написа:Какво общо има със строителството тва лазерче :mhihi:

Верно няма общо за това дето го взимам конкретно, ама темата е по-популярна и аудиторията по-широка, затова попитах тук :)
Иначе, не че не може да се измисли и някоя магария като "строителен асистент" с една камерка и лазер да реперира и маркира :D Не друго ама тия дни ще ми дойде втора Movidius пръчка и трябва да я впрегна на работа :ok:Изображение

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 29 Яну 2020, 19:24

Проекта ми е вече готов :lalala: , тия дни отива при строителя за оферта.
Бих искал да се посъветвам и с по-разбиращите колеги (бум бум , боримечката и т.н.)
Чертежа съм го пуснал в пдф формат , надявам се да се отвори.
ето ги снимките от 3д-то на архитекта:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Покрива ще е с плоча , но покриването е една от чуденките ми - мисля си за битумни керемиди ... гледам че има и метални , или пък обикновените - става въпрос за по-доброто не за по-евтиното.
Тухлите ще са някакви винебергер - били с добър изолационен коефициент - поразгледах ги , различни модели са.Има такива с вата вътре и по този начин пък се избягва изолацията на стените - изолира се само бетона.Видях че са коментирани тук - има ли смисъл наистина от тях , на фона на цената им?
Изолацията?Ще ми се да е с вата , но и стерепора е вариант.Каква би била разликата в цената?Какви са разликите при самия монтаж?
За отоплението също се чудя как да е точно.Най-вероятно пелети и подово.А за тия термо помпи , какво ви е мнението.Чувам че някакви шахти трябва да се правят в стените , за да духат конвекторите.Някой отоплява ли се на такова нещо?
Та - документацията мина - отне 14 месеца , но най-накрая свърши , април живот и здраве , багера влиза :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Строително-ремонтна тема

Мнение от Venelin1111 » 29 Яну 2020, 19:31

Проекта ти е супер , желая ти с кеф да ти построят къщата. Обвържи се с договор със стройтеля за да няма тука едни 1К лв излязоха в повече и т.н
В документацията ти(проекта) пише конструктивна част и материали с които да строиш, стриктно ги спазвай защото все пак специално за това са тия проекти . Накрая да не се налага да се правят гимнастики при придобиване акт 16 от ДАГ. Намери си печен технически защото от него ще зависи дали ще е изпълнен проекта. Наскоро и аз строих къща к минах по този път
Успех
Едит: Събирай всички налични документи от община , фактури и т.н

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 29 Яну 2020, 19:55

Поздравления градски,максимално безпроблемно да ти мине и строежа на къщата.Тухлите който сте избрали са добри,според мен го направи с класическите wienerberger porotherm 25 n+f или ако имаш възможност Porotherm 38 N+F Comfort ,тези с ватата незнам колко по скъпи са,но аз бих избрал тухла+външна изолация,но пък ако като крайна цена излиза едно и също...може би са добър вариант.За отоплението си направи подово + няколко конвектора и термопомпа (въздух-вода) лятото ще си охлаждаш,зимата ще топлиш,а сметките са много приемливи.Ако сега си строях къщата това щях да направя,особено от изолация нямаше да пестя изобщо,все пак е къща не апартамент с комшии...

За покрив битумни керемиди не бих сложил...даже на навес какво остава на нова къща... керемиди или ламаринени керемиди с всичкото към тях,да няма конденз под тях и да е всичко както трябва.
Последна промяна sean-john на 29 Яну 2020, 20:01, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Яну 2020, 19:57

Аз за керемиди не знам каква е хавата, че имам плосък покрив. Ма тоя проект нещо странен изглежда. Покрива ми се струва много голям, сигурно ли е, че ще може да стане двускатен?

Тухли бих взел тия с изолацията и не бих се занимавал с вати и стиропори по стените (изолират се само колоните с фибран, като тухлите се надзидват).

Прозорците бих ги пуснал всичките до земята. Или поне тоя пистолет там до входа, че като видя такъв тип джам ми се досира :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 29 Яну 2020, 20:01

Да пише всичко - 2 или 3 папки са , но ми се иска още мнения , да не се осланям само на архитекта.
Ти примерно казваш че си строил колега - какво избра при изпълнението , доволен ли си?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Строително-ремонтна тема

Мнение от Venelin1111 » 29 Яну 2020, 20:04

Понеже архитекта ми е приятел , каквото е писал като материал е вложено.Със сключен договор със стройтелна фирма ,фиксирана цена за строителна дейност и срокове
Техническия е много важен в тази история. И като правиш изолация вземи фирма с лиценз защото при акт 16 искат енергийна ефективност на обекта , а фирмата ти дава паспорт то е 1 лист хартия ма се води паспорт

Последна промяна Venelin1111 на 29 Яну 2020, 20:16, променена общо 3 пъти
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 29 Яну 2020, 20:12

bum_bum написа:Тухли бих взел тия с изолацията и не бих се занимавал с вати и стиропори по стените (изолират се само колоните с фибран, като тухлите се надзидват).

За тези ли става въпрос?
https://www.wienerberger.bg/resheniya/t ... eshto.html

Аз лично не виждам как това е по-добро от обикновена тухла и външна изолация с вата :dunno:
Керамиката какво я спира да изкарва топлото навън?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 29 Яну 2020, 20:16

Джама и на мен не ми харесва , ще го мисля.
Тия металните керемиди , някой монтирал ли е?Що ми напомнят на ония платна и при дъжд нема да може да се спи.
А за покрива - наред ли не е ли , не знам.Уж трябва да е наред.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Строително-ремонтна тема

Мнение от Venelin1111 » 29 Яну 2020, 20:21

Колега , покрива ти е супер. Аз съм с битомни керемиди защото са леки. Тухла 4-ка обикновена и задължително изолация на къщата. Помисли как ще я топлиш и ако е с парно положи тръбите в пода преди замазката.И контакти , много, че аз по план па сега не стигат. За покрива търси от сега по размер сухи греди, че мократа дървесина изметва.Френския прозорец е супер, имам такъв и знам какво говоря. Нищо не изменяи, съвет който не си длъжен да приемеш .Верандата ти е малка според мен.

Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 29 Яну 2020, 21:01

Venelin1111 написа:Понеже архитекта ми е приятел , каквото е писал като материал е вложено.Със сключен договор със стройтелна фирма ,фиксирана цена за строителна дейност и срокове
Техническия е много важен в тази история. И като правиш изолация вземи фирма с лиценз защото при акт 16 искат енергийна ефективност на обекта , а фирмата ти дава паспорт то е 1 лист хартия ма се води паспорт

Не го заблуждавай, че някой ще му даде фиксирана цена, това за да се случи или някой трябва да му надвиши доста цената или да се сметнат абсолютно точно всички количества на смр-то отново, (това се налага защото в общия случай кс-тата към проекта обикновенно са типови и нямат много общо с реалния проект) а това отнема доста време и въпреки всичко пак е трудно да се предвидят всички допълнителни работи.
А за покрива мога да ти предложа пластифицирана ламарина. Обличане на челната дъска и сачаци от ламарина, но не ти говоря за грозните ламаринени керемиди, а за обшивка с пластифицирана ламарина. Предимствата им са: че има много дълъг живот над 30г, реално почти нулева поддръжка и много красив външен вид.
За изолацията, ако ти е по голям бюджета бих заложил на каменна вата 10см, 1м3 е около 140лв а епс-а е 80лв, монтажа като технология е сходен, но имай в предвид, че ще е поне 30% по скъп като труд.
А това е покрив който сме правили съвместно с една фирма които се занимават основно с тенекиджийски работи.
https://youtu.be/DVpeRh71jys
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 29 Яну 2020, 21:26

Когато аз строих сключих договор с ф-ма , в договора за труд бе упоменато така основи:3000 лв постелна плоча кота 0 :1000лв, зидария+колони:5000, плоча2етаж:2000лв , покрив:12000лв, цените са примерни, плащах на свършен етап. В цената влизаше кофриране, арматура , хидроизолация и т.н
И ето произволна фирма работеща с договор:
тук

Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 29 Яну 2020, 21:27

Да си дам и моите 2 стинки по темата. Първо не знам кой вие излъгал, че като сложите от тия тухли с вата и ще минете без изолация. То не че не може, ама все едно нищо няма да сте направили, да няма да е като с бетон, ама ще си е почти като на гола тухла. 10см вата или епс ще е 5 до 10 пъти по-ефективна изолация от тия тухли, а може и да е по-евтино като теглиш чертата накрая.

Утоплението според мен термопомпа е най-добрия вариант, и от към цена и от към удобство. Особено съчетано с подово, което е нискотемпературно и термопомпата може да работи в още по-оптимален режим. Ако ще биеш сонда и изкараш достатъчно вода слагаш вода-вода, ако не и въздух-вода е достатъчно ефективна за нашия климат.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата