Revolut

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d

Re: Revolut

Мнение от stas.dakov » 31 Яну 2020, 13:12

Револют си е супер, риска е същия като на наще банки. Аз лично го използвам само за плащане понеже удобно ми следи разходите. А и не ми пука ако ми сканират картата, веднага я блорирам и си вадя нова. :bchug:
Но не бих се доверил да ми превеждат заплатата там. Може би като направят по-голям офис тук.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Яну 2020, 13:15

Ето малко факти и цифри за Револют
https://expandedramblings.com/index.php ... and-facts/

Дори да не са те, има други подобни.
Безценно е когато ми е замразена картата да се види опит кой и за колко се е опитал да тегли, било то хотели, търговци и пр.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 31 Яну 2020, 13:40

stas.dakov написа:Ами аз принципно не превалутирам , понеже зареждам от лева в лева, но ако имаш предвит банков превод от ДСК към Револют не съм проблем , но ще имам такса от ДСК със сигурност за банков трансфер извън България. :banghead:

Ти прочете ли ми поста за който става на въпрос? Май не.
Създаваш връзка (линк) за плащане в лева от revolut акаунта ---> отиваш на линка ---->плащаш с БГ картата ---->левовете ти идват в revolut акаунта. Ако го направиш, напиши как ще го отсчетоводят и има ли такса.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 31 Яну 2020, 16:41

То и ктб имаше факти цифри. Ся е ок, доде съберат навалица... После..да го ползвам транзит но за разплащане може, да си държа парите в нещо виртуални нивгаш
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Яну 2020, 17:52

Виртуална банка просто значи банка без офиси. Тази мода тръгна от щатите още преди 10на години. Това е бъдещето според мен.

Явно няма потребители на N26 или Monese, щом никой не каза нищо?

https://n26.com/en-eu
https://monese.com/eu/
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 31 Яну 2020, 19:38

Моджо написа:То и ктб имаше факти цифри. Ся е ок, доде съберат навалица... После..да го ползвам транзит но за разплащане може, да си държа парите в нещо виртуални нивгаш

Дефинирай ми какво значи виртуално и какво реално, че ми се струва че нямаш много ясна дефиниция сам себе си на тия неща :mhihi:

ПП Такова мислене очаквам от баба ми която е на 90, ама не и от човек дето си е писал ИТ като професия :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Яну 2020, 19:50

И кат съм ит, та какво. Трябва да залитам по технологии ли. Ти ако предпочиташ да си пишеш в чат, фейсбук или там квото е, аз предпочитам да има жив човек насреща ми. Язе и фейсбук нямам, тва пречи ли ми да съм ит. Попитах нещо, ако стане нещо ще идеш в ханглия да се разправяш ли или сляпо вярваш на всяка модна ,технологична работа.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 31 Яну 2020, 20:28

Моджо написа:И кат съм ит, та какво. Трябва да залитам по технологии ли. Ти ако предпочиташ да си пишеш в чат, фейсбук или там квото е, аз предпочитам да има жив човек насреща ми. Язе и фейсбук нямам, тва пречи ли ми да съм ит. Попитах нещо, ако стане нещо ще идеш в ханглия да се разправяш ли или сляпо вярваш на всяка модна ,технологична работа.

Как пък стотици хиляди потребители се оправят и намират начини, а пък баш наш Моджо е на въпреки на прогреса(визирам и писанията ти в iOS темата) :lol: колкото пъти ми е трябвало съпорт сме намирали начин. 2020 сме, светът се глобализира, все повече технологични решения ще излизат и ще заместват традиционните услуги, така че свиквай :) Revolut(и другите подобни) за мен са крачка напред във всяко отношение, но както и колегите писаха, все още не бих му се доверил за превод на заплата там.

П.С. Не знам какво it си, но и аз съм it и всекидневно ползвам адски много сървиси, които не са локализирани в БГ, дори и в ЕС. Говоря със съпорти, развиваме и съм развивал бизнес с чужденци, купувам и продавам стоки чат пат, пиша разни уеб проекти и съм в комуникация с хора на другия край на света. Еми, някак си вече бая години се оправям така. Според мен е начин на мислене и не трябва да си поставяме граници. Повечето интересни проекти и сървиси са извън БГ и ако си на принципа "на кой да се разкрещя при проблем".. Ми, според мен губиш и се превръщаш лека полека в динозавър.

Това го пиша без лоши чувства, да не решиш, че нещо съм се вторачил в теб с лошо. Просто ми попаднаха няколко от твоите мнения наведнъж и ми направи впечатление.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Яну 2020, 20:39

А, не се обиждам. ИТ е общо понятие. Програмист не съм, но пак съм ит . На въпреки е
не само Моджо. Много са на въпреки ма не пишат. Написах и че съм динозавър. И срещу тия стотици хиляди дет ползват активно технологии и се радват на всяка новост стоят милиарди, които не го правят. Ще направя тема за тия работи, че не му е мястото тук. Треа и динозаври да има...за коректив.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Яну 2020, 21:29

Аз използвам това което ми е най-изгодно и лесно, без значение банка, карта или друго.
Дали е виртуално, в Бг ли е или в Австралия не ме интересува.

Даже виртуални дебитни карти имам и съм супер доволен, че ги има на този свят!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 02 Фев 2020, 10:10

След като от другия месец моята банка за пореден път ще вдигне месечната такса + ще добави такса за теглене от техните банкомати, започвам да се замислям и аз за виртуална сметка без такси. Гледам всичките ги хвалите, че са супер удобни и всичко се управлява през приложението на телефона.
Хвърлих по едно око на сайтовете им, но не можах да разбера дали мога да имам достъп до сметката през нещо различно от приложението за телефон.
Какво правим ако утре си изгубя или счупя телефона?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Фев 2020, 10:18

Същото какво правиш с ел. поща и всичко друго.
Влизаш си с акаунта/паролата през новия телефон.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 02 Фев 2020, 10:24

M5 написа:След като от другия месец моята банка за пореден път ще вдигне месечната такса + ще добави такса за теглене от техните банкомати

Коя е тази банка?

M5 написа:...за виртуална сметка без такси...

Безплатен обяд няма, както няма и сметка без такси. Ако няма такса поддръжка ще има такса теглене от банкомат или теглене от банкомат след определени суми, ако я няма и нея ще има такси при превалутиране и т.н. Все от някакви такси трябва да се издържат банките, колкото и да са дигитални/онлайн.
Револют и подобните са ОК за покупки онлайн и донякъде за пазаруване в чужбина. За основна сметка :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 02 Фев 2020, 15:29

И аз това искам да им кажа, ама на...
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Фев 2020, 16:00

Моджо написа:А, не се обиждам. ИТ е общо понятие. Програмист не съм, но пак съм ит . На въпреки е
не само Моджо. Много са на въпреки ма не пишат. Написах и че съм динозавър. И срещу тия стотици хиляди дет ползват активно технологии и се радват на всяка новост стоят милиарди, които не го правят. Ще направя тема за тия работи, че не му е мястото тук. Треа и динозаври да има...за коректив.

То и аз съм "динозавър", ама защото ме направиха такъв. Такива дини са "завирали в задника", че не можеш да си представиш. Тотален антифен съм на тоталната електронизация и цифровизация, вкарване в матрицата и не знам си още какво. В КТБ пари нямах, но имам познат, който се върна в бг-то и спа пред вратите, за да спаси фонда "И аз съм човек". Жена му научи и ... Преди две години нямахме ток 52 часа. Какви технологии, какви компютри, какви IT-та, какви пет лева. Опитайте се да изкарате и 24 часа без нищо електрическо. Местните бяха като облъчени и само дето не се блъскаха в стените. Покрай колелото на няколко пъти съм намирал мобилни телефони на улицата. Една гъркиня беше направо умряла. Банката, живота и всичко и беше вътре. "Тап"-ваш с телефона и плащаш. Не ми трябваха нито номера на карти, нито пин. Плащам всичко през кредитна карта. Тя няма такси. Веднъж на месец я занулявам и това е. Ако в сметката имам под $1000, таксуват ме $3.50 на месец.
Тук всеки има пост терминал. Имам впредвит всеки, който предосавя някаква услуга. Аз имам такъв в бачкането. Имам сметка за каквото и да е, само си тап-вам (опирам картата) в терминала и всичко минава. Лошото е, че ако опреш пет карти, той взима пари от всичките. Това го научин на една бензиностанця преди време :OT:
Накратко, виртуалното не ме блазни. Прекрасно е, когато ползваш безплатни услуги, виртуални пари, безналични разплащания и не знам си какви опции. Нямам гаранции, че утре някой няма да "шътне дауна". Тогава разбираш, че досега се ял сиренцето и капанът е вече щракнал.
Въпрос на личен избор :OT:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата