Технологиите-размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Технологиите-размисли и страсти.

Мнение от Моджо » 31 Яну 2020, 21:09

Провокиран от темата за Революта, пускам тази. Можете свободно да пишете каквото искате.
Аз, динозавъра, съм против прекалената “ технологичност”. Защо? По много причини.
Да почна с най-главната. Децата. Девет годишни сричат, не четат. Дай фона и гледай клипчета в тик ток. Карат те да затъпяваш. Гугъл има решение за всичко, що да се напъвам да мисля. Вместо да играят навън цъкат Грани или Майнкрафт. Нямат интерес към живия свят. Вървят по улиците като зомбита, вперили поглед у фоня. Съберат се заедно-същата работа.
Разделят и ороботяват хората. Преставаме да сме човеци. Сичко онлайн, който го може фанал е господ за шлифера. Който го не може...да мре. Всяка нова джаджа, всяко ново приложение е като поредната доза наркотик. Купувай, фърляй,излезе новото. Дай три бона за телефон и гледай безучастно гладния. Или се прави, че го няма. То и като си онлайн как да го видиш, той не е. Всяко нещо се решава с джаджа. Мързи ни да се мръднем-правим си умна къща. Мързи ни да мислим-четем в гугел. Мързи ни да излезем-пускаме фейсбука.
Обикаляме света с Гугъл ърт, а не сме се мръднали да походим пеш в Пирин. Вместо да си говорим-пишем си във вайбър. Българския език е демоде, да живее ханглийския. Ama kak ne znaesh anglijski? Забравяме обикновените, човешките неща. Живота е там, в компютъра. Дойде и тази Коледа, 2019. Като всички и аз малко на пазар. Видях гладно цигане и го нахраних. Видях гладен сиганин с деца и им купих храна. Видях очите им. Всички техно чудеса не струват пукната пара пред тези очи , пълни с благодарност. С колегата, не прочел една книга, се скарахме, че и той прочел нещо в гугъла и това е святата и чиста истина. Епъли,5джи-та, революти ..а ХОРА, КОГА?
Продължавам. Има хора бедни, има гладни, има нещастни и страдащи. И те не разбират от сървиси , от веб дизайни и стартъпи. И нямат 2 лв да си купят хляб. И такива са много, много повече от "разбирачите". За тях какво ?" Да свикват", "света се глобализира" . Планетата се задъхва, неизброимо количество ресурс се пилее за поредната глупост. Ако нещо не светка, нема wifi или поне блутут е скапано и неразбираемо. Епъл и Гугъл командват света. Оруел е бил прав.
Последна промяна Моджо на 01 Фев 2020, 8:23, променена общо 5 пъти
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: Технологиите-размисли и страсти.

Мнение от cmdkick » 31 Яну 2020, 21:21

Факт! Който каквото иска да ми говори, новите поколения и ние включително сме сериозно разглезени, няма друго толкова консуматорско общество в историята. Не са проблем малките, те гледат какво правят родителите им и копират, може ли ти да живееш на 2 км. пеша от работата си, но да си толкова мързелив че да ходиш с кола и да правиш километрични задръствания и да висиш в тях цъкайки си на телефона (като до преди 5 мин си бил на компютър) или в по-добрия случай бъркайки си в носа. От всичко това ти губиш време, пари и здраве НО продължаваш да го правиш от МЪРЗЕЛ. Такова е болшинството от обществото.

П.П: аз лично от 1-ви клас до момента в който изкарах книжка - пътите в който съм ходил с кола на училище се броят на едната ми ръка, 93 - набор съм!
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Яну 2020, 22:02

Идете в Нови Хан, при отец Иван, че е по-известно. Подарете им на хората там по един ултра, супер, про, турбо макбук и по един джи ес Нано 300 ГБ рам иФон. Па им направете едни умни щори, поливачки и за капак по един акаунт в Револют. Ще ги направите ли щастливи? А ако искате ще ви заведа в Курило или в някое ДМСГД или даже само до онкологията. М? Ма да пишем код е по-лесно отколкото да погледнем наоколо. Или да блеем в компа и фоня. Вместо мъже-джендъри. Вместо човеци-техно маняци. Вместо неща като чест, достойнство, приятелство, мъжка дума - оплаквания и охкания. Ако ни спре интернета света свършва. Армагедон, край. Милиони, милиарди хора не знаят какво е интернет. Бях в Нигерия. Хората имат една ламарина за покрив и кашон за креват. И при все това бяха щастливи. От това , че и днес е имало какво да ядат, от това , че просто ги има. И за това не е нужно да имаш технология.
Хм,хм...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Яну 2020, 22:15

Колега, не гледай света през егото си!
Тхенологиите като парите (те вече стават пари - буквално и преносно..) Проблемът НЕ е в тях, а как ги използваш.
Това, че си богат, не те прави автоматично кофти, измамник, боклук и т.н.. Просто ти дава свобода да се покажеш какъв си под по-силна светлина..
Същото е и с технологиите - може да ги ползваш за продуктивна кауза, може и да ровиш в най-големите виртуални бунища, въпрос на подход.. :dunno: :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Яну 2020, 22:25

Аз няма да коментирам, само ще си пиша моите разсъждения. Технологията не е направила никой щастлив. А ако е, то същия е за съжаление. И признавам технологии само в медицината или свързани с безопасност. Но не и такива, от които освен да станеш по-тъп или по-мързелив друга полза няма. И да, когато искам нещо от някого искам да седна пред него и да си поговорим. Не да му пиша в чат. И ако революта е по-бърз и по-удобен, то той не е по човечен. Предпочитам да е по-бавно, даже по-скъпо, но да има хора пред мен. Утре ще е абсолют, вдругиден ще е багалюб...според текущото модно и техно течение. Но човека ще си е пак човек.
Хм,хм...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 31 Яну 2020, 22:30

Нали знаеш какво се е случило с динозаврите
Сега са по бензиностанциите с цифрови обозначения, като октаново или цетаново число :lol:
А ти си пикай срещу вятъра колкото искаш :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 31 Яну 2020, 22:38

Bogat-Beden написа:Проблемът НЕ е в тях, а как ги използваш.

Така де, ти как би отговорил на собствения си въпрос? ИнтелЕгентно ли ги използва?

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 31 Яну 2020, 22:43

cmdkick написа:
Bogat-Beden написа:Проблемът НЕ е в тях, а как ги използваш.

Така де, ти как би отговорил на собствения си въпрос? ИнтелЕгентно ли ги използва?

Нито морфологично, нито логически, нито графологически не е въпрос, а чиста констатация.
Не знам за кого питаш, но ако трябва да отговоря за себе си - 60 на 40 ги ползвам в съотношение на губене време/ продуктивност.
Супер тъпо е да спорим за/против технологиите на светната лампа, през компютър/телефон в интернет форум, не мислите ли? :lol: :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Яну 2020, 22:44

Утре ще умрат пчелите, дронове ли ще опрашват. Ще умрем и ние. И нетехнологичната пчела не може да бъде заменена. Не, не съм против технологиите, а против безразборното и безхаберно ползване за щяло и нещяло. Ето, пиша на ипад в момента, микротика ми дава вифи и ме свързва с нета. Дето се вика света ми е в краката / в екрана/. Трябва ли това да ме прави Бог? Не. И затова ще изляза навън да погледам с очите си небето. И звездите. И вселената. В което няма нищо технологично. Но това е истинския свят, който забравяме.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 31 Яну 2020, 22:47

Ето ми го въпроса точно и ясно:
Как масата народ използва технологиите:
а) за нещо полезно, да се развива
б) за губене на време (мързелуване), да затъпява и да изгуби тотална връзка с реалния свят и що то живот
в) [друго]

Аз не съм против технологиите, даже точно обратното!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 31 Яну 2020, 22:54

cmdkick написа: масата народ
доскоро търкаше билетчета, за какво говоримЕ изобщо?? :dunno:
Умните хора са казали - ако си най-умният в една стая, значи си в грешната стая..
Аз поне в този форум със сигурност не се чувствам така :yes:
Последна промяна Bogat-Beden на 31 Яну 2020, 22:58, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 31 Яну 2020, 22:58

Добре убеди ме.

П.П: Как до скоро, 30 години стана вече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 31 Яну 2020, 22:58

Вече имам повод за коментар, но няма, казах. А и няма да е положителен, ще помоля джордаката, паурката, Валери и колегата дето питаше за руския в темата за вв да напишат по нещо.Стинката също.
Хм,хм...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 31 Яну 2020, 22:58

cmdkick написа:Добре убеди ме.

П.П: Как до скоро, 30 години стана вече.

Слагай поне запетая, моля ти се! :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 31 Яну 2020, 23:27

Мале мале толкова небивалици се казаха, а темата едва сега започва...ама щом ви кара да спите спокойно обвинявайте технологиите за каквото се сетите :mhihi:

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Следваща

Назад към Извън Темата