Странни неща в "нормални" хора
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Странни неща в "нормални" хора
Don_Diego написа:Заваля сняг - познайте дали ме дразни като някой се качи в колата и не си изтупа краката преди това
Вчера един така се настани в колата, учудващо запазих спокойствие

Снощи качвахме един неразчистен проход - 39ката изпита сериозни затруднения. В тази връзка - не обичам да карам с Вагаджии, тва не са хора, един нормален не познавам.
Имам чувството, че тия хора се мразят заради избора си на кола и гледат всеки удобен момент да се подиграват на всеки с друга марка кола, който по една или друга причина има някакви затруднения.
Боримечка, ти си голям! Съжалявам за папагалчето, но сякаш напълно те разбирам. Аз имам от 3 годишен животинка, основно котки, но съм имал и птиченце и то така си отиде в ръцете ми от някаква болест, а беше само на 2 годинки. Винаги ми е много тежко известно време като си отиде някоя животинка. Сега имам котка, вече е на 10 години и въпреки, че има някои много гадни навици, е толкова чисто по душа същество, че ако всичи хора бяха такива, щяхме да живеем в един много по-добър свят. Няма да хапе, да дращи, да съска, няма грам злоба в това същество. И никой не ми вярва, понеже е сиамка, а те повечето са малко особени котаци. В момента съм хоум офис и съм на работа, тя лежи тук до мен и си играя с нея от време на време.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
drifty написа:Сега имам котка, вече е на 10 години и въпреки, че има някои много гадни навици, е толкова чисто по душа същество, че ако всичи хора бяха такива, щяхме да живеем в един много по-добър свят. Няма да хапе, да дращи, да съска, няма грам злоба в това същество. И никой не ми вярва, понеже е сиамка, а те повечето са малко особени котаци. В момента съм хоум офис и съм на работа, тя лежи тук до мен и си играя с нея от време на време.
Аз ти вярвам, защото съм имал такъв котарак - изключително кротко и спокойно животинче беше.

Беше дребен, но много як и набит, като го пипнех по гърба - само мускули. Държеше се малко нетипично за котка, всъщност - почти като куче...
Имал съм различни животни, но Джени... не знам, просто го чувствах близък...

Без него у дома стана някак тихо и тъжно, сякаш радостта си отиде...
Excellent! Steven is my name!
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Това за папагала като го прочетох, веднага се сетих за Пилето.
Разказваш много увлекателно и прямо, ще се радвам някой ден да се срещнем
Разказваш много увлекателно и прямо, ще се радвам някой ден да се срещнем

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Лелеее, надявам се никога да не ставам като една не малка част от вас. Мразя това, мразя онова. И мен ме дразни това или онова, ама да ми бърка в здравето, че някой си е оставил навит волана, или ме бил докоснал по рамото. Абе я да Ви питам колко от вас са семейни, с деца или по-точно ще е да Ви попитам колко от вас си живеете сами и сте си достатъчни, че сте и по-щастливи така. Аз лично предпочитам да живея с някой, който има някоя и друга черта, която не ми харесва, отколкото да живея сам, само и само да не ме ядосва някой си понякога. Някак си не мога да си представя щастието ми да е в една купчина ламарина вместо да е свързано с някой човек(жена, деца и т.н.)
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ти, като те ядося някой непознат, или на работа, скачаш ли даго биеш или да го колиш?
Няма човек, който да не се дразни от нещо, било то рационално или не...
Въпросът е да не му слугуваш.
Няма човек, който да не се дразни от нещо, било то рационално или не...
Въпросът е да не му слугуваш.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Bogat-Beden написа:Ти, като те ядося някой непознат, или на работа, скачаш ли даго биеш ?
Случвало се е

Темата малко се поизмести в посока, какво ви дразни и какво не. Не знам колко е странно, но когато приближавам светофар го "моля" да задържи зеленото, докато мина. Ако го направи, му изпращам въздушна целувка само с устни. Ако ме засече, изпращам го да се съвокоплява със светофари от същия пол. В къщи съм в "творческа атмосфера". Всичко е разхвърляно, но знам кое къде ми е. В бачкането е точно обратно. Личната ми кола я кара женицата и само аз я чистя. Служебната ми кола е като аптека. Наистина е нова, но и аз я пазя като луд. Предупредил съм колегите, че ще докладвам за всяка една прашинка. За какви свине става дума? Ето коята кола:

Не се смейте на последната снимка. Ето колите на колегите. Взеха ги заедно:

Това е другата. Не е по-различна ...

Последната е на 66 000км. На три години. Вече е минавала веднъж през химическо чистене, откъдето излиза като нова.

Бялото е сол. "Изтръскването на обувките" помага при едно-две качвания и слизания. Аз го правя поне сто пъти на ден. Без преувеличение. Затова отдолу имам един голям чувал за боклук. Събира водата. А тук сняг и сол бол ... Манияк съм на тема "чиста кола" и "чисто работно помещение".
Не обичам да си "сменям нещата". Работя с една и съща кола. Ползвам една и съща техника в офиса. Имаме три "машинки", аз винаги съм с една и съща. Мразя да ми дават тон, как да си свърша работата. До сега не ми се е случвало началник да ми каже какво да правя и то да стане. Докарвал съм супервайзър до там, да си къса косите от мен
И въпреки това му докарах по-голям инком, отколкото той дори можеше да си мечтае. Когато влеза при големия шеф, той винаги ме гледа въпросително. Обикновено има процент ужас в погледа му, защото не знае какво съм сътворил, а знае, че влизам при него с повод. Караха ме преди време да подписвам документ, че няма за правя фото и видео записи на "много важни персони" - така да се каже. Дори ми забраниха да си ползвам даш-камерата. Днес се появих с един бинокъл и той си изтърва писалката
Имам много добра зрителна памет, но не мога да помня имена. Забравям ги още преди да е свършило ръкостискането с човека. Мразя женицата да ме бута да свърша нещо по къщата или двора. Ще го направя, когато ... ми дойде музата. А това е обикновено, когато я няма. Имам колело за $700, а карам такова за $5. Толкова платих за двата калника. Всичко друго е сбирщайн. От едно капли, от друго гуми, от трето рамка ... Гумите са Швалбе, рамката е алуминиева, каплите не помня, но не са най-евтините. Не страдам от вещомания. Скъпото колело съм го карал 100м. Кара го големия син, като дойде. Дори му казах, че ще му го подаря, като се премести тук. В момента кара процедура по емиграция.

Не се смейте на последната снимка. Ето колите на колегите. Взеха ги заедно:

Това е другата. Не е по-различна ...

Последната е на 66 000км. На три години. Вече е минавала веднъж през химическо чистене, откъдето излиза като нова.

Бялото е сол. "Изтръскването на обувките" помага при едно-две качвания и слизания. Аз го правя поне сто пъти на ден. Без преувеличение. Затова отдолу имам един голям чувал за боклук. Събира водата. А тук сняг и сол бол ... Манияк съм на тема "чиста кола" и "чисто работно помещение".
Не обичам да си "сменям нещата". Работя с една и съща кола. Ползвам една и съща техника в офиса. Имаме три "машинки", аз винаги съм с една и съща. Мразя да ми дават тон, как да си свърша работата. До сега не ми се е случвало началник да ми каже какво да правя и то да стане. Докарвал съм супервайзър до там, да си къса косите от мен

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Странни неща в
ceco_kd написа:Лелеее, надявам се никога да не ставам като една не малка част от вас. Мразя това, мразя онова. И мен ме дразни това или онова, ама да ми бърка в здравето, че някой си е оставил навит волана, или ме бил докоснал по рамото. Абе я да Ви питам колко от вас са семейни, с деца или по-точно ще е да Ви попитам колко от вас си живеете сами и сте си достатъчни, че сте и по-щастливи така. Аз лично предпочитам да живея с някой, който има някоя и друга черта, която не ми харесва, отколкото да живея сам, само и само да не ме ядосва някой си понякога. Някак си не мога да си представя щастието ми да е в една купчина ламарина вместо да е свързано с някой човек(жена, деца и т.н.)
Сто % съм сигурен, че и ти имаш някакви съзнати или неосъзнати тикове или действия.
Почти съм убеден, че ако някой ти пипне компютъра и промени иконите или шрифта ще изпиташ някакъв вътрешен не комфорт.
Или на автомивката, ако трябва да се премести колата и мифкаджията се качи да я мести и почне да си наглася седалката, все едно ще кара 5000 километра, на теб после ще ти е страшно неприятно и не комфортно да си наместиш седалката.
Да не говорим за неосъзнатите действия, като чукане на дърво или споменаване на Господ.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Оооо и аз не съм цвеке за мирисане. Но с годините, имай предвид съжителството с жена, после с първото дете, от скоро и второто, се променям. И аз не обичах и правех забележки за яденето в колата, но вече ми е все тая почти. Дъщеря ми си хапва докато пътуваме, защото ако й забраня означава да я оставя пред училище гладна, тъй като от учене не й е останало време да яде. На мивката като(ако) ми бутнат седалката....еми какво ще си я оправя. Мивкаджията да не е от пластелин да се нагажда на размери от 1,55м до 1,95м височина. Да не казвам, че с жена ми постоянно я местим тая седалка. Айде аз ще се сгъна малко да я преместя колата, ама тя как да се разпъва, че да стига педалите(не че сме с много различен ръст, но....). Аз и за това питах колко са семейните, които са си останали "чешити" преди и след брака да го наречем. Иначе нямам против никой. Кой каквото иска това да си прави. Приключвам с темата, че наистина почвам да я измествам, а наистина я чета с интерес.Е.Димитров написа:ceco_kd написа:Лелеее, надявам се никога да не ставам като една не малка част от вас. Мразя това, мразя онова. И мен ме дразни това или онова, ама да ми бърка в здравето, че някой си е оставил навит волана, или ме бил докоснал по рамото. Абе я да Ви питам колко от вас са семейни, с деца или по-точно ще е да Ви попитам колко от вас си живеете сами и сте си достатъчни, че сте и по-щастливи така. Аз лично предпочитам да живея с някой, който има някоя и друга черта, която не ми харесва, отколкото да живея сам, само и само да не ме ядосва някой си понякога. Някак си не мога да си представя щастието ми да е в една купчина ламарина вместо да е свързано с някой човек(жена, деца и т.н.)
Сто % съм сигурен, че и ти имаш някакви съзнати или неосъзнати тикове или действия.
Почти съм убеден, че ако някой ти пипне компютъра и промени иконите или шрифта ще изпиташ някакъв вътрешен не комфорт.
Или на автомивката, ако трябва да се премести колата и мифкаджията се качи да я мести и почне да си наглася седалката, все едно ще кара 5000 километра, на теб после ще ти е страшно неприятно и не комфортно да си наместиш седалката.
Да не говорим за неосъзнатите действия, като чукане на дърво или споменаване на Господ.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
И мен няколко неща ме вадят от равновесие
1.Не мога да понеса някой да люпи семки в близост до мен.Направо вдигам кръвно и побеснявам
Самото цъкаце от тях и плюенето на люспите ме побърква и отвращава.
2.Мляскане,сърбане и хрупане
3.Навлизането във личното пространство.Ненавиждам нахални хора.Това да ми се лепи на 5см от лицето като ми говори или да ме подръпва и побутва...вероятно е да завърши зле
Обичм редът и сигурно е в повече от нормалното,но не мога да го променя.Лошото е,че повечето хора са мурдери и от там идват и разногласията.
Също така се дразня от излишни шумове докато съм си в нас,а за зла участ ми се паднаха мега селяци за комшии отгоре
Ето и в момента тая оФца влачи мебели и ходи като кинг конг да и е*а п*тката майна 

1.Не мога да понеса някой да люпи семки в близост до мен.Направо вдигам кръвно и побеснявам

2.Мляскане,сърбане и хрупане

3.Навлизането във личното пространство.Ненавиждам нахални хора.Това да ми се лепи на 5см от лицето като ми говори или да ме подръпва и побутва...вероятно е да завърши зле

Обичм редът и сигурно е в повече от нормалното,но не мога да го променя.Лошото е,че повечето хора са мурдери и от там идват и разногласията.
Също така се дразня от излишни шумове докато съм си в нас,а за зла участ ми се паднаха мега селяци за комшии отгоре

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Боримечков,един разказ на Николай Хайтов....може и да си го чел,но все пак....
https://chitanka.info/book/558-divi-razkazi
п.п.Не мога да дам линк към конкретния разказ,за "Черното пиле" става въпрос.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Между другото, човек е по-раздразнителен, когато не е щастлив.
Всичко се увеличава с тъмна лупа, а когато ти върви и ти се случват хубави неща, сякаш е по-лесно да не обръщаш внимание на "дреболии"
Говоря от личен опит
Всичко се увеличава с тъмна лупа, а когато ти върви и ти се случват хубави неща, сякаш е по-лесно да не обръщаш внимание на "дреболии"
Говоря от личен опит
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
На паркинги винаги търся да спра така, че да е невъзможно друг да паркира до мен: обикалям като побъркан
Спирам на отдалечени места от входа и ако няма "индивидуално" място спирам до стена/колона за да опазя поне едната страна на колата.
Една девойка дори каза, че ако всеки път обикалям да си търся място далече от входа на мястото където сме (мол, кино и тн) нямало да продължат дълго нещата...още същата вечер се прибра с автобуса

Една девойка дори каза, че ако всеки път обикалям да си търся място далече от входа на мястото където сме (мол, кино и тн) нямало да продължат дълго нещата...още същата вечер се прибра с автобуса

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Don_Diego написа:На паркинги винаги търся да спра така, че да е невъзможно друг да паркира до мен: обикалям като побърканСпирам на отдалечени места от входа и ако няма "индивидуално" място спирам до стена/колона за да опазя поне едната страна на колата.
И аз съм горе долу така с паркирането, е не чак толкова като пича на видеото по долу от 1:40
Иначе не обичам да ходя облечен с костюм, а в редките случаи когато все пак се налага не слагам вратовръзка.
Също така не ми понася да работя в офис. Почти цялата ми кариера е минала по обекти, но в края на миналата година около Коледа ми се наложи да замествам колега в офиса за около десетина дни и имах чувство че ще се побъркам, едвам изчаках да мине това време.
Освен това въобще не ме кефи да харча пари за мобилни телефони. Сега понеже някои питаше дали имаме семейства - да и на жена ми и сина ми съм и купил последни модели но аз си карам с някакъв Галакси С8 или нещо подобно и докато ми работи нямам и намерение да го сменям. Иначе за разлика от телефоните с уиски-то съм на другата крайност - там нямам никакви проблеми да похарча пари за каквото и да било. Освен ежедневните ми уискита държа между 20-30 бутилки сингъл малт в колекция, като не мога да понасям в къщи да има не отворена бутилка, обикновено след взимане се отваря, тествам 150-200 грама и така ми стоят на рафта. От друга страна пък водка хич не понасям, дори и най-марковите нещо не ме кефят, все ги асоциирам със спирт, дори на моменти се чудя как въобще някои могат да я пият.
Последна промяна peshehodetz на 15 Апр 2022, 18:19, променена общо 1 път
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Don_Diego написа:На паркинги винаги търся да спра така, че да е невъзможно друг да паркира до мен: обикалям като побърканСпирам на отдалечени места от входа и ако няма "индивидуално" място спирам до стена/колона за да опазя поне едната страна на колата.
С паркирането сме 1 към едно. Ето това място затова много си го харесвам

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.