Курс по електротехника
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Курс по електротехника
Nickelback написа:Е.Димитров написа:Колега, електротехниката е елементарна и не сложна.
Айде почна се с глупостите
"Елементарна" била, ама в същото време и не сложна
Колко е елементарна можеш да го твърдиш 'га прочетеш и най-вече осмислиш това, което постнах, а за да го осмислиш трябва някоя и друга годинкаА то дори не засяга много, много математическия апарат описващ процесите в една ел. верига.
Това само един пълен ламер може да го твърди, че е елементарна
Иначе това дето даде за напътствия е една дреебна песъчинка от нещата, съвкупност от заучени положения, но все пак приложими, колкото човек да се прави на "електротехник"
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Ооо, напълно си прав, човек трябва да е минимум инДженер, стиснал си ръката поне един път с Бил Гейтс, Сергей Брин и за по-сигурно с Франк Синатра, за да може да върже една аларма, да направи да му се затварят автоматично прозорците на автомобила или да може да разчете някакви показания на мултицета.
Колегата автор, моля те прости ми, че те въведох в заблуждение.
Трябва да учиш минимум 20 години, да специализираш в Гугъл, НАСА , Пентагона и в Тесла Мотор, и когато почнеш да проектираш на ум сложни схеми системи, разбира се, програмирането трябва да ри е втора природа, едва тогава, може да помолиш за стаж при някой колега от форума, за да ти даде сертификат да си смениш бушона на автомобила.
Някой колеги се взимате бая на сериозно

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Искаш ли да си докараш талигата, да ми я оставиш за пет минути, без инструменти, и после ще те оставя да си я ремонтораш, г-н Електротехник? С цялото време на света
Само няма да имаш право да сменяш модули и... колата 
Пс: Я да вземеш да се намериш еее в тая картинка, че нещо не те виждам, аз си знам че съм на дъното, ама ти къде си...

Пс: Я да вземеш да се намериш еее в тая картинка, че нещо не те виждам, аз си знам че съм на дъното, ама ти къде си...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Nickelback написа:Искаш ли да си докараш талигата, да ми я оставиш за пет минути, без инструменти, и после ще те оставя да си я ремонтораш, г-н Електротехник? С цялото време на светаСамо няма да имаш право да сменяш модули и... колата
Именно горната диаграма имах в предвид, когато обясних, че някой колеги се взимат много на сериозно.
Не се търся в подобни графики, както знам, че аз самият се самоиронизирам.
Имам един бус, Транспортер Т4 2,4D произведен 1997 ма година, да ти го оставя да видя какво точно ще му направиш с "модулите" му.
Шегата на страна , не искам да се конфронтирам с никой колега, еле пък в тоя форум.
Изказах лично мнение , също така познавам много кадърни момчета, който дори не са учили за електротехници но правят страхотни работи.
Това е лично мнение, някакъв опит и виждане и ако съм прозвучал грубо, моля за извинение.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Мен това, което ме подразни е думичката "елементарна", не друго. Явно имаме различни разбирания за значението й 
Аз също не искам да се конфронтирам, ама нека да мислим малко повече преди да пишем
Аз също познавам много "добри момчета", които като кривнеш по проблема, който уж решават, маалко встрани от заученото положение и те гледат като теле. Пълно е с посредственяци навсякъде по сервизи, и паланки, възхвалявани от хората, от които после същите тия хора реват с крокодилски сълзи... Примери с майстЕри в БГ бол... от опит говоря, не друго

Аз също не искам да се конфронтирам, ама нека да мислим малко повече преди да пишем

Аз също познавам много "добри момчета", които като кривнеш по проблема, който уж решават, маалко встрани от заученото положение и те гледат като теле. Пълно е с посредственяци навсякъде по сервизи, и паланки, възхвалявани от хората, от които после същите тия хора реват с крокодилски сълзи... Примери с майстЕри в БГ бол... от опит говоря, не друго

Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По въпроса със старите коли без електроника на които диагностиката на електрически проблеми е лесна- имах едно е30 на което радиото приемаше сигнал единствено когато плафонът е светнат. 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ето един елементарен въпрос по темата- светна ми чека задна дясна светлина за мъгла. Сменям крушката с нова- не свети, вземам лявата, която със сигурност свети- отдясно не свети, почиствам контактните пластини и буксата- не свети. Измервам с мултицет напрежението на контактните пластини и буксата- 11.8 V, слагам пробна лампа на контактните пластини и буксата- не свети. В повечето случаи това е практиката.
Nickelback написа:Мен това, което ме подразни е думичката "елементарна",
"елементарна" е защото има много елементи ... пак не разбрал ей...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
От "елементите" ше да е, мдаalx написа:Nickelback написа:Мен това, което ме подразни е думичката "елементарна",
"елементарна" е защото има много елементи ... пак не разбрал ей...

http://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD/
Лето две и седемнаесто.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:да може да разчете някакви показания на мултицета.

Научаваш се да работиш с мултицет и си електротехник

Баш майстор

А ония дето кибичат 4-5 години в университета само харчат парите на майка си и баща си... Вместо да си купят по един мултицет...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има го и обратния вариант, след 5 год да не може да мери с мултицет
alekangg написа:Има го и обратния вариант, след 5 год да не може да мери с мултицет
бе да ти кажа ако изкарам един ц20 от тавана в къщи що модерни електротехници ще се чудят кво да правят с него...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Това е щото "живота го е научил" да учи там 5 години, като междувременно е "работил за себе си"alekangg написа:Има го и обратния вариант, след 5 год да не може да мери с мултицет

Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Охооо..курс по електротехника . 5 човека обясняват на 1 как от него не става нищо и няма смисъл да се захваща изобщо . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Според мен,само с 'курс по електротехника' няма да стане! Зависи и какво се разбира под 'курс' де... Разбира се,не е и нужно да се учи 4-5 години някъде,за да може човек да мери с мултицет и да разбере защо някоя лампа не свети,примерно... Ако човека има желание - ще се научи! То е ясно! Останалите неща,изброени от колегите, просто са си част от родната действителност. На всички ни е ясно...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
alx написа:alekangg написа:Има го и обратния вариант, след 5 год да не може да мери с мултицет
бе да ти кажа ако изкарам един ц20 от тавана в къщи що модерни електротехници ще се чудят кво да правят с него...
Що, нещо сложно ли има покрай него?

'Га бях 4-ти клас баща ми ми даваше неговия Цxx (дори не го помня вече кой номер беше) да си меря

Лето две и седемнаесто.
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4