Средното образование в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Средното образование в България

Мнение от drago_pavlov » 10 Фев 2020, 15:50

alx написа:
drago_pavlov написа:
alx написа:6 годишните дали я разбират тая сатира?.

Ми не, не я разбират. Ама ще седнеш и ще им я обясниш... за приоритетите, за това как са се изкривили нещата, за ценностите ни вчера, днеска и т.н. Ще им обясниш защо не е смешно а е тъжно.

Идеалната сатира за 6 годишни? Не разбира се. Но с малко родителски труд можеш да изкараш дивиденти за детето дори и от такава “модернизирана” история.

Едит: извинявай, не искам да ти давам акъл как да си гледаш детето. Просто споделям аз как бих отреагирал в твоята ситуация.

Всеки ден си обясняваме защо не се показва среден пръст, защо не се псува (включително на английски! Що за малоумник би си научил детето на "what the fuck"!?!), защо не се казва "бе", какво е гадже, гъз, и т.н., и т.н....
Не стига, че 80% от родителите са дебили и децата им ръсят само простотии, ами сега и с учителките да се боря?
Вече ми идва в повече...
Ако и учителките не могат да са пример за подражание, за какво да ходи на градина? Да чете и да смята сме го научили вкъщи... Там само песнички и приказки учат...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Фев 2020, 16:17

drago_pavlov написа:
alx написа:
drago_pavlov написа:
alx написа:6 годишните дали я разбират тая сатира?.

Ми не, не я разбират. Ама ще седнеш и ще им я обясниш... за приоритетите, за това как са се изкривили нещата, за ценностите ни вчера, днеска и т.н. Ще им обясниш защо не е смешно а е тъжно.

Идеалната сатира за 6 годишни? Не разбира се. Но с малко родителски труд можеш да изкараш дивиденти за детето дори и от такава “модернизирана” история.

Едит: извинявай, не искам да ти давам акъл как да си гледаш детето. Просто споделям аз как бих отреагирал в твоята ситуация.

Всеки ден си обясняваме защо не се показва среден пръст, защо не се псува (включително на английски! Що за малоумник би си научил детето на "what the fuck"!?!), защо не се казва "бе", какво е гадже, гъз, и т.н., и т.н....
Не стига, че 80% от родителите са дебили и децата им ръсят само простотии, ами сега и с учителките да се боря?
Вече ми идва в повече...
Ако и учителките не могат да са пример за подражание, за какво да ходи на градина? Да чете и да смята сме го научили вкъщи... Там само песнички и приказки учат...

разбирам те. и съм съгласен. но да ти кажа попиват. всичко попиват. попиват лошите неща на които се учат, но попиват и всичко от разговорите с родителите. не дават индикация, че попиват, но остава. не губи кураж. в един момент, ще си дадеш сметка че всичко дето си им дуднал с години са го запомнили... но трябва абсолютно всеодайно, неуморно и ежеминутно да им дуднеш. защото сега (ти) е времето. след 10тина години ще са на автопилот и ще можеш само да нанасяш дребни корекции :)

а ходят не за да научат нещо а за да градят характер и да се учат на дисцлиплина. само живота учи. учебните заведения градят навици :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Фев 2020, 17:56

alx написа:...само живота учи. учебните заведения градят навици :)

Ай ся глупости пак :ok: Мен да ти кажа бая са ме И понаучили, ама не тия в университета де ;)

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Фев 2020, 18:14

На мен все си ми казват, че съм негативен, ама тази пиеса или каквото там ще бъде е пародия. Един двама родители може и да седнете да обясните на детето за важните ценности и какво аджеба е това семейството, ама другите няма да седнат и това с времето се натрупва и резултатът е поколение от гамени.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Фев 2020, 4:21

drago_pavlov написа:Понеже това е най-скорошната тема на тема образование, реших да изкопая нея...

Драго, днес в бачкането четох това, което си написал. Все ми беше на устата да те питам, "ама ти серизоно ли". Прибрах се и гледах новините по телевизията. Не знам, дали си видял историята в Перник.

https://fakti.bg/bulgaria/445536-karali ... ovi-organi

Ето ги тези, дето са "организирали половото възпитание" на децата:

https://pulsfoundation.org/

Ще ти кажа и коя е следващата стъпка. Педалите ще започнат да атакуват малолетните. Не е за вярване, но тук е факт. С цялото ми уважение към правилата и моралните норми на този форум, ще напиша това, което мисля. Шибаните педали тук атакуват децата. 8-10 годишни (2-4 клас). Облечени и гримирани с цялата си хубост педали и лесбийки водят лекции в пъблик скула и бутата децата в погрешна посока. Пропагандират, как било нирмално да харесваш своя пол и да изпитваш влечение към него... Извинявай, но как ще реагираш на това? Хората масово записват децата си (ние също) в католически училища, защото те все още държата тази напаст надалеч. На едни приятели синът им е на 16г. Ходил на годишен медицински преглед и доктора 20 пъти го питал. Ма ти харесваш ли мъже? Ама нямаш ли влечение към мъже? Ама не те ли привлича мъжка компания? ... Ако това се случи с моя малкия, да знаеш, че тоя доктор аз ще го направя щастлив. И ще го снимам и кача в нета.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 11 Фев 2020, 9:36

Вижте, малко се смесват понятията... Обществено образование и домашно възпитание са различни, почти независими едно от друго, неща. Не можеш да разчиташ, че като изпратиш малкия тиквеник на училище - ще ти го върнат ъпгрейднат с полезни знания, обща култура и перфектно възпитан. Всеки родител възпитава детето си според своите виждания, ценностна система, и т. н. ... :dunno: :dunno:

В последно време ми се налага, след точно 40 години, отново да минавам материала за 7-ми клас. Учим заедно с нашия, щото той явно блее в училище и после иска да му "помагам". Честно да ви кажа, не знам кой и как одобрява тези учебници, но... материалът е поднесен по ужасен начин. Особено математиката - даже аз се обърквам, като чета уроците. Пълно е с някакви сложни и според мен напълно ненужни дефиниции... Просто не мога да искам от хлапето да разбере и запомни всичко това. Показвам му някакви "мои", по-прости начини за решаване на задачите и той възприема. Започвам да се чудя, дали нарочно някой не е "зашифровал" математиката така, че да стане възможно най-сложна и неразбираема за децата... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Фев 2020, 10:03

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Фев 2020, 10:19

Изглежда че всички в тоя клас са били наплюти в различни моменти от тоя плювалника , така че не виждам защо да не разбере че като плюеш по целия клас после целия клас те заплюва .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 11 Фев 2020, 10:27

Nickelback написа:
alx написа:...само живота учи. учебните заведения градят навици :)

Ай ся глупости пак :ok: Мен да ти кажа бая са ме И понаучили, ама не тия в университета де ;)

Да ти кажа, не просто не са глупости, а си е тотално вярно. Някои от най-важните решения в живота си човек ги взима на базата на интуиция и инстинкт, а не на конкретни знания. Т.е. доброто образование би трябвало да е това, което изгражда у човека умението да разпознава кога инстинктът и интуицията го залъгват ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 11 Фев 2020, 10:36

Пълно е с фейсбук герои учили "в училището на живота", работещи в "работя за себе си", щото са били "над нещата", когато е трябвало да са на училище и ей ги прокопсали са на 100%, мда. Да не слагам картинки :mhihi:

Живота така или иначе ще те научи, ама на други работи, та много моля не генерализирайте в тема "средното образование в България" :yes:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Фев 2020, 10:39

Педагогиката не е само заучване на някакви базови познания необходими на детето . Това е комплекс , методиката за преподаване и още куп неща които трябва да са заложени в образователните програми не са самостоятелни елементи . Много от нещата остават за цял живот в съзнанието на човек , така че всякакви експерименти с неясен ефект са силно притеснителни . Както и тоя случай с ряпата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 12 Фев 2020, 14:18

BMW_POWER написа:
drago_pavlov написа:Понеже това е най-скорошната тема на тема образование, реших да изкопая нея...

Драго, днес в бачкането четох това, което си написал. Все ми беше на устата да те питам, "ама ти серизоно ли". Прибрах се и гледах новините по телевизията. Не знам, дали си видял историята в Перник.

https://fakti.bg/bulgaria/445536-karali ... ovi-organi

Ето ги тези, дето са "организирали половото възпитание" на децата:

https://pulsfoundation.org/
...

Мале, как си цъкнал на сайта им, сега може да приФанеш от тЕх.... То е силно заразно това, също като глупостта за съжаление.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 12 Фев 2020, 16:23

Нали искате да учат някакви стойностни неща в училище , а не просто отвеяни ненужни отживелици . Например броене до 10 , собственоръчен подпис и буквите от азбуката ...английската азбука щото българската едва ли ще им трябва . Също как да мастурбират и да определят пола си според това кое им харесва да са - мъж или жена . Какво му трябва повече на едно дете ? :dunno:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Фев 2020, 20:51

blackgod написа:Мале, как си цъкнал на сайта им, сега може да приФанеш от тЕх.... То е силно заразно това, също като глупостта за съжаление.

Хе хе, проверих от любопитство и не е заразно, повЕрвай ми. Нямам нищо против останалите "полове". Дразни ме агресията им и навирането на всичките им атрибути в лицето ми.

Не знам, кога е време децата да започват с половото обучение.

Средното образование... инфлацията го уби. Не знам, какви професии реално придобиват 18-19 годишните, взимайки тапия за средно. Тук това са бъдещите бачкатори по складове и магазини.
Вальо да каже, той е в нещата :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Фев 2020, 22:19

BMW_POWER написа:Средното образование... инфлацията го уби. Не знам, какви професии реално придобиват 18-19 годишните, взимайки тапия за средно. Тук това са бъдещите бачкатори по складове и магазини.

колега, недей така... има си трейд скуулс дето можеш да учиш електротехника, климатици/ отопление, водопроводство(?)... излизаш със тапията, чиракуваш броя часове, взимаш си след 2-3 години мастър електрикаджия/ водопровдчик... професии в които ако ти се работи се правят хубави пари.. примерно моя електрикаджия е на 35 горе долу, работи по 40-50 часа на седмица за $100тина/ час... и записва за 2 месеца напред...

и тия професии само още по кът/ доходоносни ще стават щото всеки иска да е ай-ти ама като ти се запуши както трябва канализацията колко ще знаят как да отпушат и колко от тях ще се качат на покрива да отпушват? ... да не говориме, че все повече и повече градове/ села изискват да си сертифициран за да пипаш дори най- елементарни неща.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата