КАТ започна проверки за коли, които замърсяват въздуха в Соф

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: КАТ започна проверки за коли, които замърсяват въздуха в

Мнение от zAcK » 13 Фев 2020, 14:07

TheDriver написа:....От това което видях като репортажи нито уредите са им правилните, нито методиката. :mhihi:
Лошото е, че тях това не ги интересува и пак до съд трябва да се стигне, за да им докажеш че не са прави.

Т.е. да го разбираме буквално - цялата тая простотия ще е отново за рекет. Спират те, казват ти не си в норма и ти какво? Как разбираш, че не те лъжат :confused: :censored: :banghead: Уникална история...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 13 Фев 2020, 14:32

Уредът принтира бележка със стойностите(а те дали са в същата мерна единици като наредбата ... :dunno: ). Поне си наясно какво е отчело, от там насетне си ти на ход да доказваш, че "нямаш сестра".

Мисля, че газанализаторите са им комбинирани, т.е. би трябвало и димомер да имат(дали е така не мога да гарантирам).

Това което им куца е методиката на проверката, което не съм сигурен дали е добре или зле за "цапащите".

От това което има по медиите проверката протича за около 5 минути. Оставят сондата на "чист въздух" да се калибрира>бодват я в ауспуха за 30 секунди> уредът вади резултат и го принтира. Цялото нещо на празен ход доколкото разбирам. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2020, 15:01

Самата инспекция продължава около 30 секунди, а газ анализаторите са нови и калибровани, преди започване на работа с тях. Проверява се техническото състояние на автомобилите - дизел, бензин и годините на автомобилите", съобщи по-рано по БНТ старши инспектор от столичната пътна полиция Христо Петров.

Какво точно проверяват на годините? :dunno: И какво на техническото състояние? Че ми тропа нещо отпред, да не ходя по майстори за диагностика ако пробват и шарнирите. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Фев 2020, 15:37

Мисля, че съвсем задълбахте кой с какво евро е и какви параметри се гледат.
Има висок праг на замърсяване с co2 и той да кажем за леките автомобили е 2.72 (3.16)
Слага сондата и гледа резултата, ако е над 2.72 (3.16) , пише, че замърсява , ако е под тази граница- следващият.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Мнение от ceko88 » 13 Фев 2020, 17:29

Много странно замерват колите ,но камините не ,нито ПСМ .Защо да не би те да са по чисти . Или те изпускат по малко емисии от колите.
Всичко е една кражба на бедния българин просто хазната е празна и трябва да я напълним заради предстоящата криза . Това е .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 13 Фев 2020, 17:51

Цялата тази акция е като всичко друго, да се държи вниманието в други посоки :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 13 Фев 2020, 17:59

ceko88 написа:Много странно замерват колите ,но камините не ,нито ПСМ .Защо да не би те да са по чисти . Или те изпускат по малко емисии от колите.
Всичко е една кражба на бедния българин просто хазната е празна и трябва да я напълним заради предстоящата криза . Това е .

Спряха една кола от движение и хазната се напълни та чак преля. Как можете да пишете такива... щуротии не знам.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2020, 18:17

При въздух замърсен 10 пъти над нормата и на практика само една кола замърсяваща над допустимото излиза, че тия коли действат като пречиствателни станции дали :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 13 Фев 2020, 18:37

Чета тая тема и ми се плаче. Типична българска идилия - не бил проблема в колата на Бай ганьо ами в ТЕЦ-а или италянския боклук или на комшията ел. кола защото производството и е много мръсно (нищо че в америка, то вятъра го носи към София) проблема ВИНАГИ е някъде другаде но не в Бай Ганьо. Дали ще доживея да чуя някога Българин да каже - "ей това което решиха, вярно ще ме засегне и мене но после всички ще сме по-добре".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 13 Фев 2020, 19:00

Проблема е, че се симулира дейност... От пет уреда три ще са на пътя за проверки :clap:
Събрали цирка да ни кръщават, че правят нещо!

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Фев 2020, 20:02

ekalchev написа:Чета тая тема и ми се плаче. Типична българска идилия - не бил проблема в колата на Бай ганьо ами в ТЕЦ-а или италянския боклук или на комшията ел. кола защото производството и е много мръсно (нищо че в америка, то вятъра го носи към София) проблема ВИНАГИ е някъде другаде но не в Бай Ганьо. Дали ще доживея да чуя някога Българин да каже - "ей това което решиха, вярно ще ме засегне и мене но после всички ще сме по-добре".

И аз като ти чета мнението рева :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Мнение от ceko88 » 13 Фев 2020, 20:19

от Моджо » 13 Фев 2020, 17:59

ceko88 написа:
Много странно замерват колите ,но камините не ,нито ПСМ .Защо да не би те да са по чисти . Или те изпускат по малко емисии от колите.

Спряха една кола от движение и хазната се напълни та чак преля. Как можете да пишете такива... щуротии не знам.

Да от 60 коли една спряна за ден .Пълен ъпсурт .Коя кола над 10г ще мине подобен тест във България коя .Тия пари където взимат във всеки случай не отиват в Дом майка и дете .
Щом не е за пари то тогава за какво е не виждам да има развитие във посока за по добро обучение на шофьорите .Или тези 14ч. допълнителни ще направят някакво чудо в обучението на шофьорите за по-малко инциденти на пътя .И както казват експертите те ще поскъпнат само с 200/300лв кво толкова .
Малко статистика до колкото ми е известно половината от събраните средства отиват във фонд пътна безопасност . А останалото приобщават към бюджета на МВР, а средствата събрани от глоби ще потъват незнайно къде.
Това са някакви 50% останалата половина не се знае къде е насочена .Във всеки случен тези средства не отиват в джоба на редовия донор .
И още статистика за милионите левове които потъват незнайно къде и след време се явява като някакъв процент върху заплатата на някои си еничар. Или както те казват за нас се няма пари .
За цялата календарна година служителите от КАТ са извършили полицейски проверки на 319 пътни превозни средства, като са констатирали 1 159 079 нарушения по Закона за движение по пътищата.

Данните на СДВР отчитат още, че за този период са снети общо 1632 регистрационни табели за наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта на водачите и управление без шофьорски книжки. Отнети са общо 8 381 книжки.

Санкционирани за неправилно пресичане на пътното платно са 3773 пешеходци. 1241 са водачите, глобени за отнемане на предимство на пешеходна пътека.

През 2019 година в София са настъпили 748 тежки пътнотранспортни произшествия и 10 990 леки. Има 75 загинали.

Пострадали са 873 души, като 342 от тях са пешеходци. Възникнали са 74 инцидента с пешеходци на пешеходна пътека. 639 водачи са засечени с над 50 километра от допустимата скорост.

На територията на София са регистрирани 196 998 нови и втора ръка автомобила, а са бракувани – 36 520. Спрени от движение ППС за техническа неизправност са 856.

Общо 13 205 829 лева са събраните приходи от административно обслужване на граждани и наказателни постановления, информират още от СДВР

п.п Ще извинявате губя мозъчни клетки щом стане дума за политика и пиша глупости :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Фев 2020, 20:43

Моджо написа:Като това например:

Това нали си наясно, че е водна пара (конкретно сниманото) :dunno:
И ти да дишаш на тази температура и ти ще "пушиш" така :mhihi:

TheDriver написа:...

Методиката няма колко да е различна като се мери на място. Най-тъпия тест е на празен ход. Ако искат малко по-сложно за 1-2 мин на 2-3К... а ако искат да ти го набият мощно слагат те на дино и симулират бавно движение "в трафик" по нагорнище (т.е. ниски обороти, голям товар) :lol:

Единственото, което може да влоши резултата за тва дето правят нашите е ако те хванат на "студена" кола.
Ама тогава никой няма да мине изискванията от стандарта, защото е технологично невъзможно... ако ще да е от завода ново Евро 6.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Фев 2020, 21:06

Сондьора написа:
ekalchev написа:Чета тая тема и ми се плаче. Типична българска идилия - не бил проблема в колата на Бай ганьо ами в ТЕЦ-а или италянския боклук или на комшията ел. кола защото производството и е много мръсно (нищо че в америка, то вятъра го носи към София) проблема ВИНАГИ е някъде другаде но не в Бай Ганьо. Дали ще доживея да чуя някога Българин да каже - "ей това което решиха, вярно ще ме засегне и мене но после всички ще сме по-добре".

И аз като ти чета мнението рева :mhihi:

Аз също! 20 години си плащам всичко, правя каквото трябва и накрая все УЙ - пътищата разбити, здравеопазването лайно, сигурност никаква, полицаите престъпници, политиците крадат дори парите за децата и т.н. Аз правя всичко нужно, че дори всички видове данъци си плащам на момента, на държавата все нещо не й е както трябва! Абе нали ние й плащаме на тая държава да фунционира нормално! А не всеки ден някакви да крадат милиони и да ни тровят. И сега се появил някакъв да ми обяснява, да не ми пука, че държавата не върши това, за което й плащаме??? Аре няма нужда!!! :censored: :censored: :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 13 Фев 2020, 21:41

steeN написа:Методиката няма колко да е различна като се мери на място. Най-тъпия тест е на празен ход. Ако искат малко по-сложно за 1-2 мин на 2-3К... а ако искат да ти го набият мощно слагат те на дино и симулират бавно движение "в трафик" по нагорнище (т.е. ниски обороти, голям товар) :lol:

Единственото, което може да влоши резултата за тва дето правят нашите е ако те хванат на "студена" кола.
Ама тогава никой няма да мине изискванията от стандарта, защото е технологично невъзможно... ако ще да е от завода ново Евро 6.

Само да ти сваля розовите очилца - дали е 2-3К или симулирано бавно движение "в трафик" по нанагорнище е най-благопрятната за измервания ситуация. Не става ръсене на мозък с разтягане на локуми без да имате ни най-малко понятие какво и защо.
бтв Моя така е мерен в Германия, ръгната диагностична букса и средни обороти. А още по-големия шок, поне за мене, че нашия КАТ призна немския тюв.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата