Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Re: Цените на горивата 2019г.

Мнение от BaDxBoY » 02 Мар 2020, 16:48

В София къде е хубаво да се сипва дизел сега ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 03 Мар 2020, 9:44

Писал съм го много пъти: От повече от 10 години сипвам нафта само на ЕКО и проблеми с дюзи не съм имал. Сипвам от обикновената нафта, Авиото съм пробвал, но разлика не виждам. Показанията на дюзите не са се променили след 70000 км. Зареждал съм от Еко навсякъде по страната и не съм видял разлика в качеството. Едва ли в София има такава. Много хора ме послушаха преди години и сега също го хвалят. Единственото, което съм забелязал преди няколко години, че може би те удрят около 2-3 литра на един резервоар, но предпочитам така, вместо да плуват боклуци вътре и после 6 нови дюзи. Едва ли има бензиностанция, която не мами. Особено като почнат великите промоции и човек трябва да е нащрек.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 03 Мар 2020, 10:18

Личните ми впечатления от Еко като клиент и като бивш служител са, че количеството е доста точно. Неведнъж съм пълнил в шишета и туби и т.н и количеството отговаря на вместимостта на съда, в който наливам. И като разход не мога да се оплача. Случвало се е веднъж май да случа на кофти гориво от там и вървежът на колата беше осезаемо по-малък от обичайното.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 03 Мар 2020, 10:25

За количеството може да е било за конкретния обект и беше преди около 5 години. Скоро не съм забелязвал някакви несъответствия. Лошото е, че на два пъти тук в СЗ на едното ЕКО се случа да заредят от цистерните бензин на мястото на нафтата (или обратното не помня) и имаше 10-тина коли пострадали. Но не знам дали и на другите бензиностанции не се случва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Мар 2020, 11:01

IvajloHristov написа:Рафинерията в Констанца спира работа за 3 месеца и Ромпетрола у нас ще зарежда от Лукойл,аз спирам да ги ползвам до лятото....

Тъпо. Това за мен си е най-добрия бензин. Къде може да бъде потвърдено това?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Цените на горивата

Мнение от vicho » 03 Мар 2020, 15:02

Eko Avio на "космоса" - 50к км - всичко е ток и жица... на новата - също

на бегачката - випауър 100
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Мар 2020, 19:03

Един опит с свои бензина имам на скутера преди 3-4 години, подмамен от рекламата му тук. Двигателя така се нагря, че не можех да си държа крака на стъпенката.

От тогава който каквото и да ми приказва си знам, в Пауър и бензин и нафта и проблеми нямам вече 10 години.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 03 Мар 2020, 19:38

Не намерих инфо за това нещо...дали може колегата да сподели...инак и аз зареждам на Ромпетрол...последно сипах на ОМВ на Ботевградско..незнам дали е от нафтата но колата свали до 8.1 разход..което до сега не се е случвало.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 03 Мар 2020, 23:32

Пинтев написа:Не намерих инфо за това нещо...дали може колегата да сподели...инак и аз зареждам на Ромпетрол...последно сипах на ОМВ на Ботевградско..незнам дали е от нафтата но колата свали до 8.1 разход..което до сега не се е случвало.

В зависимост от вятъра разходът може да варира до над 1л/100км, затова от един път не може да се правят изводи. А за OMВ сериозно се съмнявам да е по-добре нафтата.

Потребител
Аватар
Кара: E60 525d
Мечтае да кара: ///M

Мнение от ice_box » 04 Мар 2020, 0:32

steeN написа:
IvajloHristov написа:Рафинерията в Констанца спира работа за 3 месеца и Ромпетрола у нас ще зарежда от Лукойл,аз спирам да ги ползвам до лятото....

Тъпо. Това за мен си е най-добрия бензин. Къде може да бъде потвърдено това?

Здравейте,

Работя в Ромпетрол, рафинерията Петромидия настина преустановява работа през Април и Май месец с цел профилактика. Като за това сме подготвили запаси до колкото имаме възможност. Също така наистина при изчерпване на количествата от горива ще има зареждане от Лукойл, което със сигурност няма да бъде преди края на Април. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Мар 2020, 14:04

Как се пропусна чутовната новина с по-евтина газ с 40%?
Сега щели да връщат пари и на потребителите, тоест на бизнеса.
Почти съм сигурен, че ако трябва да се връщат пари на битовите абонати, ще се обясни, как всъщност дружествата са работили на загуба и добре че е паднала цената с 40%, че да излязат на нула. Дори още трябвало да падне, че да не затворят :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Мар 2020, 14:58

Природния газ няма общо с пропан-бутана, но си прав, че редовите потребителите няма да видят "ресто" :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Мар 2020, 15:19

Директора на Булгаргаз сутринта друго твърдеше в някоя от телевизиите. Ще видим какво ще върнат. Аз още не съм разбрал крайния потребител какво намаление ще получи. Съмнява ме да падне цената с 40%, най-малкото в тая сума дето плащаме на кубик не е само цената на самия газ ами има и доставка. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 04 Мар 2020, 15:37

b_u_b_o написа:Директора на Булгаргаз сутринта друго твърдеше в някоя от телевизиите. Ще видим какво ще върнат. Аз още не съм разбрал крайния потребител какво намаление ще получи. Съмнява ме да падне цената с 40%, най-малкото в тая сума дето плащаме на кубик не е само цената на самия газ ами има и доставка. :dunno:

Е, да падне, да падне, колко да падне? От кумова срама ще го докарат да 8-10%, щото видиш ли сметката не е право пропорционална!
Ако беше за увеличние, щеше да е право, както е било досега, ама за надолу не е така :mhihi: :mhihi: :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Мар 2020, 15:50

Don_Diego написа:Природния газ няма общо с пропан-бутана, но си прав, че редовите потребителите няма да видят "ресто" :mhihi:

Да, това ми е ясно, нали природният газ е метан, или бъркам?
И ще връщат ли на метанстанциите , дето са плащали по-скъп газ от месец август 2019г? :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата