Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Цените на горивата

Мнение от cod-cdbp » 10 Мар 2020, 0:35

Mollov написа:
spacepl написа:.. еб@х го, другарко. При нас кога ли ще се отрази....

Според повечето "новинарски сайтове", на които българина вярва безгранично - от вчера трябва да се е отразило...

Прерових няколко - такива новини няма...
Но нейсе - цената отново няма общо с пазарните цени. Прибират ни парите, а народа масово нехае...

Същото е и с цените на продуктите и услугите свързани с газа - парно, ток, хляб и тн и тн....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Мар 2020, 7:58

Не знам защо искате да убиете кокошката дето снася златни яйца и така финансира правителствата по цял свят ??!!! Облагането върху енергийните източници е огромен приход за правителствата , кой политик би толерирал такова драстично намаляне на цените на горивата с 40% за потребителите ? Кой политик не би толерирал прищявките на кокошката при положение че тя редовно си снася златното яйце в бюджета ? Кой е тоя бирник дето опрощава данъците на раята в името на някакви алтруистични каузи за ниски цени не само на горивата ? Няма такъв , и никога не е имало. Ако трябва да се увеличат данъците и таксите които се събират мисля че няма никаква драма но за намаление просто получават амнезия и загуба на слух моментално .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Мар 2020, 11:09

Е ся, тия дни ....

В следващите няколко дни, до края на тази или в началото на следващата седмица, очаквам по бензиностанциите да видим по-ниски цени от 2-2,05 лв. за литър бензин. Това каза за "Труд" Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

https://business.dir.bg/ikonomika/tsena ... tar-do-dni

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 10 Мар 2020, 11:25

В Захарна Фабрика на улица Кукуш №9 има бензиностанция , като цената още от миналата седмица за бензин а95 (само такъв има) е 1.95

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 10 Мар 2020, 11:26

v_p_m написа:В Захарна Фабрика на улица Кукуш №9 има бензиностанция , като цената още от миналата седмица за бензин а95 (само такъв има) е 1.95

А колко е дизелчето? :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 10 Мар 2020, 11:34

Тази снимка я мернах няколко пъти у фейсо, не знам колко е реална. Някъде из Ботевград, от 05.03 е снимката
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Мар 2020, 11:44

Jordana написа:Не знам защо искате да убиете кокошката дето снася златни яйца и така финансира правителствата по цял свят ??!!! Облагането върху енергийните източници е огромен приход за правителствата , кой политик би толерирал такова драстично намаляне на цените на горивата с 40% за потребителите ? Кой политик не би толерирал прищявките на кокошката при положение че тя редовно си снася златното яйце в бюджета ? Кой е тоя бирник дето опрощава данъците на раята в името на някакви алтруистични каузи за ниски цени не само на горивата ? Няма такъв , и никога не е имало. Ако трябва да се увеличат данъците и таксите които се събират мисля че няма никаква драма но за намаление просто получават амнезия и загуба на слух моментално .

Е да де, но имам едни спомени, че Лукойл винаги приключваха годината на минимална печалба. Почти на ръба на зaгубата :D

ПС: До управата на форума: Махнете червените шапки от емотиконите и им сложете маски :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 10 Мар 2020, 12:09

ivanski_2 написа:
v_p_m написа:В Захарна Фабрика на улица Кукуш №9 има бензиностанция , като цената още от миналата седмица за бензин а95 (само такъв има) е 1.95

А колко е дизелчето? :mhihi:

Не съм 100% сигурен но мисля че е 2.05

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 10 Мар 2020, 12:12

Exclusive89 написа:Тази снимка я мернах няколко пъти у фейсо, не знам колко е реална. Някъде из Ботевград, от 05.03 е снимката

Реална е цената , количеството което ти сипват не е много реално :mhihi: но пък заради по ниската цена на тази , всички близки обекти държат подобна ниска цена.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 10 Мар 2020, 12:13

На АРЗ в Суходол бензина е 1.95, дизел 1.94, премиум дизел - 2.04. Без значение от цената на петрола там винаги са 20ст под останалите :lalala:
ТДС-а мърка от дизела там, 9.5-10/100 градски разход, като работех в другия край на София и пътувах през тангентата гореше 6/100 :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Мар 2020, 12:31

spacepl написа:
Jordana написа:Не знам защо искате да убиете кокошк .

Е да де, но имам едни спомени, че Лукойл винаги приключваха годината на минимална печалба. Почти на ръба на зaгубата :D

ПС: До управата на форума: Махнете червените шапки от емотиконите и им сложете маски :D

То това невнасяне касае данъците върху печалбата . Но докато се стигне до печалба са си внесли до стотинка всичко и това са милиарди годишно в бюджета , над 2 милиарда или повече от 40% от митничесите приходи са от горивата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Мар 2020, 12:34

cod-cdbp написа:

Прерових няколко - такива новини няма...
Но нейсе - цената отново няма общо с пазарните цени. Прибират ни парите, а народа масово нехае...

Кавичките не са случайни....

А и при цена почти 50$ в петък 6-ти март и изненадващ спад до 31$ рано сутрин в понеделник, 9-ти март, как точно очакваше цената на бензина да се промени веднага? Толкова ли малко хора (в България) мислят трезво над нещата, а не ги бутат само емоциите им???????

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 10 Мар 2020, 13:10

Ми както я вдигат веднага. Напише ли се статия, че барела се е вдигнал, веднага променят цените. Напише ли се статия, че цената пада...едвам след 2 седмици пада при нас... Лично бях в една бензиностанция, преди години когато управителя каза на служителката- "Звънни на Еко, да видиш каква е цената на бензина". Попитах го, не ги ли смятате като заредите, печалба това-онова. Нищо не каза. Не бе, няма картел. Работих в хранителен магазин в чужбина, сам слагах цените. Купили сме го за Х цена, + % печалба(различна за различните стоки)= продажна цена. И да, намалял съм цени на стоки нищо, че шефа ми ще изгуби туй като сме я взели предният път по-скъпо. Купували сме и стока и сме я пускали по-евтино, от колкото сме я купили. На фона на останалите продукти в крайна сметка си на печалба. Сигурен съм, че и с горивото е така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Мар 2020, 15:47

Сладур1 написа:Лично бях в една бензиностанция, преди години когато управителя каза на служителката- "Звънни на Еко, да видиш каква е цената на бензина". Попитах го, не ги ли смятате като заредите, печалба това-онова. Нищо не каза. .

Ми можел е да каже "Ами гледаме да продаваме дори и на загуба, за да имаме клиенти", един вид, като сравнява цените на конкурентите.

Иначе си прав, излезе ли съобщение че фючърсите след 6 месеца ще са по-скъпи с 30%, след няколко часа се е вдигнала цената.
За обратната схема обясняват, че те са купили на скъпите цени и след 2-3 месеца , когато приключат с тая партида може да намалее цената, но в никакъв случай реципрочно на % свалени цени.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Мар 2020, 15:57

Ако погледнете цените за последната 1 година (от април 2019, та досега), цената на А95/дизел не са мръднали.... най-много 1ст.... цената на петрол-а, обаче, е варирала между 68$ и 48$...

Не защитавам Лукойл и другите тупани, ама дайте малко по-трезво да се гледа на нещата... нелепо е да се чака промяна на цената на горивата на същият ден, когато е обявен all time low за последните 5г... ако цената се възстанови на около ~50$ за 2-3 дни, тогава какво ще се коментира??? Купили са огромни количества на 31$ (щото са ного умни!), затова цената на горивата трябва да се запази много ниска за следващите 6м???

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата