Временна кола до 3к лв?
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Временна кола до 3к лв?
от бензиновите малолитражки на VW само 1.6 16v в това поколение е добър избор, той е 105 коня също. Слаб е, но е здрав и няма проблем със скоростите за разлика от 8 клапановите.
И разхода му е много добър дава 8 градско в София, което за бензинова кола 1200кг. е чудно.
И разхода му е много добър дава 8 градско в София, което за бензинова кола 1200кг. е чудно.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
SpeedyMan написа:c04 написа:Bogat-Beden написа:Много добро попадение, малко слабо за купето ми се чини, че ще е, поне 1,8 125 к.с. да беше..
Инак по другите критерии е бомба!
П.С. То май си е 1,8 , или капака на мотора е грешен..
Баш 1,8 си е, като го гледам.
Не съм виждал 1.8 със 101 коня на тия коли. Винаги е бил 1.6, който се тормози и харчи доста масло. Няма никаква динамика, но с такъв 1.6 съм вдигал 200 по километраж, монтиран на B4 Avant.
Еми според снимката на мотора, мисля е 1,8. Може би е объркал конете, ни е 1-вия, нито последния

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
1.6 на тия коли си е 8 клапана, старата конфигурация с пълен инжекцион (тук има различни варианти на електрониката)
Още се чудя защо не го бяха оставили 1.8 с 8 клапана, който беше много харен мотор. От предишния Пасат и Ауди Б3.
Още се чудя защо не го бяха оставили 1.8 с 8 клапана, който беше много харен мотор. От предишния Пасат и Ауди Б3.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
SpeedyMan написа:1.6 на тия коли си е 8 клапана
Има си 16V както казах, просто са малко по редки, но пък са в пъти по добър избор от 8v, мисля,че от 00г. почват и те или 01г.
Ето една https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=eopfwn
На passat не съм сигурен дали се монтира точно тоя мотор, но го има на почти всички останали VW–та и Seat-и от това поколение 00-05г.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
- c04
- Кръстникът
-
Ми значи си е баш 1,8
Бората също става, ходил съм да гледам точно таково изпълнение- стават общо взето
Бората също става, ходил съм да гледам точно таково изпълнение- стават общо взето
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Като цяло нещо такова е по добър вариант според мен
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=eopjms
Има още доста подобни обяви
Има още доста подобни обяви
- c04
- Кръстникът
-
Струва ми се, че пасата ще е по-удобен за извън града.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
С тоя 1.8 мотор надали.
- c04
- Кръстникът
-
То па щото 1,9тди лети

А и колегата каза, че не е състезател, та...

А и колегата каза, че не е състезател, та...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Проблема не е в летенето, много са им къси дифовете на тия малолитражни бензинки, щото нямат душа, на 120 км/ч. си на 3200rpm. При 1.9 си под 2500 с тая скорост.
Аз бих препоръчал с 2 ръце и 2 крака Пежо 406 2.0 hdi 110hp от личен опит (а и от познати със същата също). 13 години в семейството, първо семейна кола, после е минала през брат ми, през мен, особено последните години преди продажбата доста зор е видяла
... невероятно здрав автомобил, разбира се с адекватна поддръжка, което важи за всеки автомобил. Уникална возия и комфорт за нашите пътища (съответно при по-динамично шофиране е доста зле и лашка стабилно
), смешен разход, доволно пространство и багажник, и евтина поддръжка/ремонти (най-скъпият всъщност за тези години беше съединител+маховик около 1000лв по спомени, по двигател и периферия нищо не е пипано, само разни дреболии по окачването). Имали сме доста Пежа в семейството и смея да твърдя, че противно на масовото мнение (повечето от които не са притежавали никога пежо, просто така са чули) са доста здрави и надеждни автомобили, но пък им куца динамиката и удоволствието от шофирането (абе направо са си скучни тези по-новичките
), но ако си спокоен и уравновесен шофьор за мен би бил доста разумен избор!

- c04
- Кръстникът
-
Тук съм съгласен.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
darklight написа:Аз бих препоръчал с 2 ръце и 2 крака Пежо 406 2.0 hdi 110hp от личен опит (а и от познати със същата също). 13 години в семейството, първо семейна кола, после е минала през брат ми, през мен, особено последните години преди продажбата доста зор е видяла... невероятно здрав автомобил, разбира се с адекватна поддръжка, което важи за всеки автомобил. Уникална возия и комфорт за нашите пътища (съответно при по-динамично шофиране е доста зле и лашка стабилно
), смешен разход, доволно пространство и багажник, и евтина поддръжка/ремонти (най-скъпият всъщност за тези години беше съединител+маховик около 1000лв по спомени, по двигател и периферия нищо не е пипано, само разни дреболии по окачването). Имали сме доста Пежа в семейството и смея да твърдя, че противно на масовото мнение (повечето от които не са притежавали никога пежо, просто така са чули) са доста здрави и надеждни автомобили, но пък им куца динамиката и удоволствието от шофирането (абе направо са си скучни тези по-новичките
), но ако си спокоен и уравновесен шофьор за мен би бил доста разумен избор!
Тука ще допълня, че Ксантия/406 са със същите мотори. 1,9д, 1,9тд, 2,1тд, 2,0хди
Противно на очакванията ми Ситроена се оказа голям кокал. Искам да го хвърля само и единствено защото ми се кара Е34

ATR-42/72
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Ако ще е ”Вагаджийка”, то трябва да е дизел.
Има бензинови рена с личен поглед над 2.0 8v и 1,6 16v и двата мотора са докази кучета.
Франсетата не са толкова колкото ги пишат. Абсолютно смешни пари за всяка една част.
Има бензинови рена с личен поглед над 2.0 8v и 1,6 16v и двата мотора са докази кучета.
Франсетата не са толкова колкото ги пишат. Абсолютно смешни пари за всяка една част.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!