Временна кола до 3к лв?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Re: Временна кола до 3к лв?

Мнение от SpeedyMan » 11 Мар 2020, 23:29

c04 написа:
Тия Аудита, както и пасата б5 не се ли с многото носачи, иначе 110-ката 1,9 тди-то е изключително здрав мотор.

Носачите вече са на изгодни цени.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Мар 2020, 6:39

SpeedyMan написа:Фокус - Е-класа - S80 - Camry... тва са различни планети, темата е супер неориентирана според мен.
?
Ами ето - добре че си ти, идваш и ни ориентираш :winky:
Няма да купувам акции от фирмата производител за 3 милиона ве, колеги :lol:
Ако мод види това, ще помоля да се заключи, излишни страсти се разгоряват и става все по-непродуктивно.
Благодаря на немо за Форд включването, както и на всички писали смислени мнения :yes: :wave:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 12 Мар 2020, 7:02

Форд също съм имал. Относно фокусите от тези години, дизелите са Пежо, а бензините се скапват на газ - всичките. След около 50 000 км. се клапаните си вкопават гнездата и доста хора прибягват към ремонт.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Мар 2020, 8:18

SpeedyMan написа:Форд също съм имал. Относно фокусите от тези години, дизелите са Пежо, а бензините се скапват на газ - всичките. След около 50 000 км. се клапаните си вкопават гнездата и доста хора прибягват към ремонт.

Тука може доста да си поговорим по темата, но твоето твърдение е абсолютно НЕвярно. Единствената специфика при работа на бенз/газ при тези мотори е че трябва да се прави реглаж на клапаните през определен период, ако ГИ ти е настроен кофти периода значително намаля. Като знаем масово газаджийте какви настройки пляскат сам можеш да се досетиш, защо хората изревават след 50к км, но и преди тези км има доста симптоми които биха ти накарали да се замислиш какво става :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 12 Мар 2020, 8:52

Като се замисля - ами те всички коли са временни. И не само колите...
Какво значи постоянна кола - да те закопят в нея ли?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 12 Мар 2020, 9:35

Borymeckata написа:Като се замисля - ами те всички коли са временни. И не само колите...
Какво значи постоянна кола - да те закопят в нея ли?

Хахаха, не. Разликата е че едното го купуваш с ясната мисъл и намерение че след 1.5-2години ще се разделиш с него( което според мен влияе много на начина му на поддръжка), а другото го купуваш (приемаме че щом си го купил точно тази кола си искал) и го караш възможно най дълго( или докато спре да ти доставя удоволствие), аз в момента имам възможност за по нова количка, но просто в момента моята си ме радва достатъчно и не усещам липсата на нещо, дори след като седмица покарах f11 а и често ми се налага да карам е61...
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Мар 2020, 11:25

Апа аз редовно купувам коли дето по план ще ги карам дългосрочно (не вечно :mhihi: ) пък я изкарат 2-3г , я не ...
То като сърби ...

madafaka_donkele написа: И не, не е фенщина или облъчване, всякакви преднячки(включително 406-ца) съм сменил и карал, просто нямат база за сравнение.

Точно това си мислех покрай тази тема, налага ми се да карам служебна кола чат-пат - Ситроен ц4 1.6д нов, беше на 6к км като го карах за пръв път ...

Всеки път като го карам, с удоволствие си сядам в някой от пълнолетните премиум таралясници ...

Автора дано ми прости откровението :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Мар 2020, 12:32

Аз не разбрах как е36 не е сигурна кола за пътуване, пък се гледа фикус, който само като се подпреш на него и се е сгънал целия :mhihi:

Не видях май и никой да предлага е46 с м43. За 3к вярвам, че може да се вземе нещо 99-00г в съвсем прилично състояние. Поддръжката е евтина. Двигателя е безпроблемен. Разхода на бензин е смешен. И като кола е нещо, което всичките тия фикуси, пежа и опели никога няма да бъдат.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Мар 2020, 13:27

Амин! :mhihi:

Вместо катанец малко здрав разум наричан необосновано "сектантство" :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 12 Мар 2020, 13:54

don_gori написа:
SpeedyMan написа:Форд също съм имал. Относно фокусите от тези години, дизелите са Пежо, а бензините се скапват на газ - всичките. След около 50 000 км. се клапаните си вкопават гнездата и доста хора прибягват към ремонт.

Тука може доста да си поговорим по темата, но твоето твърдение е абсолютно НЕвярно. Единствената специфика при работа на бенз/газ при тези мотори е че трябва да се прави реглаж на клапаните през определен период, ако ГИ ти е настроен кофти периода значително намаля. Като знаем масово газаджийте какви настройки пляскат сам можеш да се досетиш, защо хората изревават след 50к км, но и преди тези км има доста симптоми които биха ти накарали да се замислиш какво става :mhihi:
Позволи ми да оспоря това.
Може да забавиш нещата единствено ако сложиш система за смазване на клапаните. Няма нищо общо с настройката на инжекциона за тези модели, т.е. леглата на клапаните се скапват дори и да е добра настройката.

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Мар 2020, 14:18

SpeedyMan написа:Позволи ми да оспоря това.
Може да забавиш нещата единствено ако сложиш система за смазване на клапаните. Няма нищо общо с настройката на инжекциона за тези модели, т.е. леглата на клапаните се скапват дори и да е добра настройката.

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk

Ще се радвам да поспорим с факти и разбира се доказателства. Аз лично съм карал такава кола на газ 80+к км и имам доста богат опит.
1во да те питам ти виждал ли си как изглежда и по-важното как функционира една такава система, която ти смазва клапаните ? Защото аз съм виждал и това което прави е да впръска масло в колектора. От там това масло къде и как ще смаже всички клапани мисля че и с преходните процеси не може да се докаже :mhihi:
При работа на газ Т в цилиндрите е чувствително по-висока, от тази при работа на бензин и от там идва това "прегаряне". Когато сместа ти е бедна/богата сиреч кофти настройка тази Т става още по-голяма поради неефективното изгаряне в самия цилиндър. За това се ходи превантивно на измерване/реглаж на клапаните, както казах с перфектната настройка пак ще ти изгорят на на по-голям пробег. Има и още един жокер, който малко хора знаят и носи много повече смисъл и ползи от тая прословута тубичка с масълце за "смазване на клапаните" :mhihi:
А и самия реглаж не е нещо скъпо или трудоемко, просто се ходи на 20-25к км за проверка и така, ако всичко им е наред най-много да се разминеш с една гарнитура на капака за 20лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 12 Мар 2020, 22:35

Имам Фокус 2007 г 1.6 CDTI 109hp на 377к км и не мога да кажа, че е лоша кола за парите си. Боята и ламарините са и кофти, наистина. От към разход си е ок - 7.5/100 градско и 5.5-6/100 извънградско. И надолу може, но не и при мен. Ходовата част е евтина и здрава. За последните 100к съм сменил две биалетки, каре и две пружини, че едната се счупи. На 150к е сменен ДПФ, на 300к пак замина, не знам как са го изчислили тва... :dunno: Съединител и маховик са по-голяма сума - около 900 лв. Турбина правих също на 300к км. Със скорост до около 150-160 км/ч се пътува спокойно, но това си зависи и от състоянието на конкретната кола. Освен турбината други ядове по мотора не е имало. Маслото го сменям на 10к, макс 12к ако не ми остава време да скоча до сервиза. Мястото на задните седалки е като в е91цата, но багажника е по-голям. За момента тва се сещам...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 12 Мар 2020, 23:42

don_gori написа:А и самия реглаж не е нещо скъпо или трудоемко, просто се ходи на 20-25к км за проверка и така, ако всичко им е наред най-много да се разминеш с една гарнитура на капака за 20лв.

Ако правилно съм разбрал имаш предвид регулярен реглаж на клапани на бензинов Форд Фокус МК2?
Утре ще ходя да им издавам един автомобил,ще питам,обаче ако прочета в нечий поглед "ебаси идиота" ще те наругая тук в тая тема(ако не е заключена) ,а ти няма да ме докладваш че съм те наругал,става ли? :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 13 Мар 2020, 0:33

don_gori написа:За това се ходи превантивно на измерване/реглаж на клапаните, както казах с перфектната настройка пак ще ти изгорят на на по-голям пробег. Има и още един жокер, който малко хора знаят и носи много повече смисъл и ползи от тая прословута тубичка с масълце за "смазване на клапаните" :mhihi:
А и самия реглаж не е нещо скъпо или трудоемко, просто се ходи на 20-25к км за проверка и така, ако всичко им е наред най-много да се разминеш с една гарнитура на капака за 20лв.

Е, ходи се, ама на мен не ми се занимава с това. Няма как да ходя да ми натягат клапаните. Колега, който е анти-дизелист го прави, и така до 220 000 км, когато вече нямаше как да се натегнат повече клапаните. Направиха я тази глава, но вече не му се занимаваше и разкара колата..
За мен това са излишни грижи. По-добре някой мотор 8 клапана ако ще е на газ.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 13 Мар 2020, 1:25

А най-добре без газ ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата