Кучешки въпрос - помощ за избор на Стаф
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Стандарт за тегло няма, но сравнително рядко стават толкова тежки. При селекциите им за бой тежките кучета не са ефективни. Викат им “кър”.
Друго интересно е, че в боя ухапването на холдъра, човекът който го пуска е фал и съответно загуба. За това кучета, които са хапали хора са отпаднали от селекцията и това е причината породата да не е агресивна към хора. (От там нататък, както споменах е възпитанието).
Въпреки, че официално не са порода има много чисти линии и такова куче е на сериозна цена. (Но там се гледат други неща, които за домашен любимец не са важни).

Друго интересно е, че в боя ухапването на холдъра, човекът който го пуска е фал и съответно загуба. За това кучета, които са хапали хора са отпаднали от селекцията и това е причината породата да не е агресивна към хора. (От там нататък, както споменах е възпитанието).
Въпреки, че официално не са порода има много чисти линии и такова куче е на сериозна цена. (Но там се гледат други неща, които за домашен любимец не са важни).

Re: Кучешки въпрос - помощ за избор на Стаф
Аз имам питбул женска,на 3,5 години е.От цялото котило ми се падна най-злобната гад,която може да съществува,не възпитание,не галене нищо.Това е кълбо от нерви.Налита на всичко де щъка.Не дава да я пипнеш по гърба и главата отгоре. Искам да изкарам котило от нея защото е много красива,разгони се лиже се постоянно,но не дава никой да приближи към нея.Другите кучета ще си умрат от старост,тя ще си умре от инфаркт.В двор я гледам,съсипа всичко,гризе,копа.Даже изръфа носещата колона на колибката и и щеше да и се срути на темето.На бой не я вода и не съм и имал и намеренито някога да я вода,това е олигофрения,аз съм я взел от кога беше на 40 дена,води се гальовен домашен любимец.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Кажи-речи всяко едно куче като го вържеш на 40 дни само на двора ще стигне до там.
Първия ми питбул беше като това. Даже на външен вид приличаше. Набутаха ми го без да знам, на 6 месеца имаше сериозен стаж с нахапани хора. Така и не успях да го науча да не налита на хора и животни, но на мен никога не ми посегна. Умря от инфаркт заради една коза.
Първия ми питбул беше като това. Даже на външен вид приличаше. Набутаха ми го без да знам, на 6 месеца имаше сериозен стаж с нахапани хора. Така и не успях да го науча да не налита на хора и животни, но на мен никога не ми посегна. Умря от инфаркт заради една коза.
Не е връзвана на 40 дена,живееше във нас с баща ми който е инвалид и и му израстна в краката му и майка ми ,които постоянно я галеха.Но такова се пръкна.Братчето и е с 10 килограма по тежко от нея,разхождат си го свободно по центъра без намордник,преминават покрай него кучета котки,нищо никаква реакция.Другите 4 сестрички са много добри.Това е некаква гад.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Как може да гледаш подобно куче в апартамент? На мен също ми е много мерак да гледам куче и то със значително по-скромни размери, квфят ме френските булдоци, обаче като си представя, че ще го мъча в някакви 3 стаи и ми става тъпо и се отказвам. Не мисля, че колкото и да го разхождаш, може да компенсираш останало 80% време като в затвор.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
assen_g написа:Не е връзвана на 40 дена,живееше във нас с баща ми който е инвалид и и му израстна в краката му и майка ми ,които постоянно я галеха.Но такова се пръкна.Братчето и е с 10 килограма по тежко от нея,разхождат си го свободно по центъра без намордник,преминават покрай него кучета котки,нищо никаква реакция.Другите 4 сестрички са много добри.Това е некаква гад.
Е, такова ти се е паднало. Има много такива пекинези, чихуахуа и пудели ама там някак си такова поведение минава незабелязано

Dextuar написа:Как може да гледаш подобно куче в апартамент? На мен също ми е много мерак да гледам куче и то със значително по-скромни размери, квфят ме френските булдоци, обаче като си представя, че ще го мъча в някакви 3 стаи и ми става тъпо и се отказвам. Не мисля, че колкото и да го разхождаш, може да компенсираш останало 80% време като в затвор.
То важи за всяко едно животно. Дали е 5 кг или 25 общо взето се тая.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
А и друго нещо съм забелязъл - у повечето хора, които гледат такива кучета в сравнително малки апартаменти все е някаква кочина и мирише неприятно. Като добавим в един момент и едно дете като се роди, и картинката става трагична...bum_bum написа:assen_g написа:Не е връзвана на 40 дена,живееше във нас с баща ми който е инвалид и и му израстна в краката му и майка ми ,които постоянно я галеха.Но такова се пръкна.Братчето и е с 10 килограма по тежко от нея,разхождат си го свободно по центъра без намордник,преминават покрай него кучета котки,нищо никаква реакция.Другите 4 сестрички са много добри.Това е некаква гад.
Е, такова ти се е паднало. Има много такива пекинези, чихуахуа и пудели ама там някак си такова поведение минава незабелязано
Dextuar написа:Как може да гледаш подобно куче в апартамент? На мен също ми е много мерак да гледам куче и то със значително по-скромни размери, квфят ме френските булдоци, обаче като си представя, че ще го мъча в някакви 3 стаи и ми става тъпо и се отказвам. Не мисля, че колкото и да го разхождаш, може да компенсираш останало 80% време като в затвор.
То важи за всяко едно животно. Дали е 5 кг или 25 общо взето се тая.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То ако не чистиш все ще е кочина и без да имаш куче
За това за мен изборът е бил питбул, 20 кила, хем не е магаре, хем имаш куче което ако настъпиш случайно няма да трябва да го водиш да го гипсират.

За това за мен изборът е бил питбул, 20 кила, хем не е магаре, хем имаш куче което ако настъпиш случайно няма да трябва да го водиш да го гипсират.
bum_bum написа:Кажи-речи всяко едно куче като го вържеш на 40 дни само на двора ще стигне до там.
Колега може ли да разясниш ?
Не разбирам от кучета и сигурно задавам тъпи въпроси.

BMWPetar написа:Здравейте, колеги! Знам, че тук има много кучкари, немалка част от които са собственици на бойни породи.
От много време обмислям да си взема куче.
Изискванията бяха няколко - бойна, силна порода, но с добър темперамент, подлежащо на дресировка и най-важното - добро семейно куче. Ще му се обръща внимание, ще получава грижи, тренировки и обучение. Ще живее в апартамент в голямата част от времето.
Тези, а и някои други критерии, разговори с приятели - собственици на питове, стафове, канета и какво ли не, ме доведоха към желание за американски стафордшир.
Бих искал някой с повече опит в материята да отговори на два прости въпроса - първо, правилно ли съм се насочил и второ, но не маловажно - ако се спра на това, откъде да си търся?
Ситуацията в кучешките форуми и групи е ужасна, всеки хвали неговото и плюе “конкуренцията”, градивен съвет не мога да получа отникъде.
Не държа на шоу клас куче за изложби, но бих искал да взема от проверено място, с ясно родословие и възможно най-малко проблеми.
Ще съм благодарен за съдействие, както винаги - снимката е за внимание
не ми се сърди, но като стар кучкар (пък и нали сме в бг форум) ще ти кажа моето мнение - така както си поставил темата и колкото (не) ги разбираш нещата- не си за бойно куче. като се замисля, никой не е за бойно куче, но ти специално си в особено рисковата група защото не знаеш, не си го ял това с трудните кучета и ще се учиш в движение.
аз съм израстнал с кучета и много са ми минали през ръцете. разбирам ги, мога да ги тренирам и дори помагам на приятели... и така както съм- бойно куче не бих си взел... но... ти си знаеш. аз лично в момента имам нюфаундланд което е голямо и добро куче което ако някой дето не го знам ми дойде на гости, лае бавно и силно... и толкова ми трябва

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Стига с тия бойни породи, не го приемам това. Вярно нямам голям опит и това са ми първите кучета които гледам. Ама почти всички "зли" кучета които познавам са под 8-10кг. И всички които са 20+ кила са супер дружелюбни. Особено към хора. Може и да има криви характери като на колегата assen_g, но за мен това са изключения. Рядко куче гледано с любов ще излезе зло. Затова и някой като ми заговори за забрана на породи и ми кипва. Като ония ***** Прокопиев преди 10 дена дето орева света, че кучето му влезнало в заграден двор докато го развеждал без каишка и го изяли някакви кане корсо-та. Същувствам му, кучето става като член на семейството, ама вместо да се вгледа в собствената си тъпотия да си пуска кучето да обикаля както си иска, той тръгнал да се пени да се забранява породата. Много ме ядоса 

b_u_b_o написа:Рядко куче гледано с любов ще излезе зло.
... точно бойно куче гледано с любов е най- опасното. разбира се е и с бой не става. има си методи на обучение на такива кучета и "любов" не в описанието им.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Да прав си не се изразих добре, с любов но и твърда ръка. Защото любов не значи да го оставиш да прави каквото си иска. Ако много ясно му покажеш кой командва още в малка възраст после е по-лесно. Моя е опитвал в някакви дребни неща да проявява характер и инат, и точно в тия моменти съм се усещал че оставя ли го да си прави каквото си знае после ще ми излезе солено. А е адски трудно да си строг с такова куче, като ме погледне с тоя виновен кравешки поглед и ми омекват краката, ама се правя на мъж
Но е още малък както казах на 10м, няма да се хваля да не стане след няколко месеца да се хапя отзад 

b_u_b_o написа:Но е още малък както казах на 10м
... това което е програмирано в това куче ще излезе след 18тия му месец... моли се да си си написал домашното както трябва.. а дори да си го написал винаги са си скрита лимонка...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Стафа не е бойна порода , а е омекотена версия на американския питбул.И за мене по-семейно куче от него едва ли има.
Мой приятел си купи такова 2016та , аз си купих АПБТ по същото време.И двете бяха на по 40 дена.
Моето женско - голяма злоба и до ден днешен изпитвам страх да я пускам с други кучета.Не е правила бела но винаги мисля че е на косъм.
Стафа , няма такъв вроден проблем , но аз пак бих внимавал.Също плюс е че не са болнави кучета , като малки им се прави тест за артрит и общо взето е това.Женските имат проблем с една жлеза дебелото черво , за друго не се сещам като често заболяване.
Добър развъдник за стафове има в несебар - уникални кучета и изрядна документация.
Но - вземи си от приют!Страшно много кучета от тези породи висят в клетка.
Мой приятел си купи такова 2016та , аз си купих АПБТ по същото време.И двете бяха на по 40 дена.
Моето женско - голяма злоба и до ден днешен изпитвам страх да я пускам с други кучета.Не е правила бела но винаги мисля че е на косъм.
Стафа , няма такъв вроден проблем , но аз пак бих внимавал.Също плюс е че не са болнави кучета , като малки им се прави тест за артрит и общо взето е това.Женските имат проблем с една жлеза дебелото черво , за друго не се сещам като често заболяване.
Добър развъдник за стафове има в несебар - уникални кучета и изрядна документация.
Но - вземи си от приют!Страшно много кучета от тези породи висят в клетка.

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4