Кучешки въпрос - помощ за избор на Стаф

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2020, 9:18

Kurtov написа:
bum_bum написа:Кажи-речи всяко едно куче като го вържеш на 40 дни само на двора ще стигне до там.

Първия ми питбул беше като това. Даже на външен вид приличаше. Набутаха ми го без да знам, на 6 месеца имаше сериозен стаж с нахапани хора. Така и не успях да го науча да не налита на хора и животни, но на мен никога не ми посегна. Умря от инфаркт заради една коза.

Колега може ли да разясниш ?
Не разбирам от кучета и сигурно задавам тъпи въпроси. :lol:
Не я пуснах да и изяде главата и както беснееше падна и умря. Аутопсия не и е правена, но всеки казваше, че това куче рано или късно ще умре от инфаркт.

И да, стафа не е бойна, а изложбена порода. Но това няма значение. Гледат се като домашни породи за какво ли не, бой с плъхове, ловни, спасителни.. имат си го в гена, но кучето става такова, каквото го възпиташ. Една немска овчарка има не по-слаба захапка от питбула, а в някои случаи и по-силна. Чичо ги е ползвал и в концлагерите. А се гледат масово в къщи.

Проблем с аналната жлеза ще имат всички кучета, които не се хранят добре. Сухата храна е добавка от време на време, а не основна храна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Re: Кучешки въпрос - помощ за избор на Стаф

Мнение от Venko » 23 Мар 2020, 9:50

Авторе, тук можеш да прочетеш през какво преминах аз докато бях в твоето положение да избирам куче. - https://strelki.info/viewtopic.php?f=16&t=26115
Получих много ценни съвети и вече 4та година съм много щастлив с вълчето :).

Успех!
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 23 Мар 2020, 13:57

Не съм сигурен тая тема колко ще му помогне на колегата, обсъждат се тотално различни породи от това което той иска.

Я кажете какво мислите за кастрацията. Аз за сега съм решил да си му оставя на моя камбанките. Имате ли наблюдения това до колко влияе на поведението му в последствие.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2020, 14:10

Никога не съм го правил и няма да имам никога животно в къщи, ако ще трябва да го правя.
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 23 Мар 2020, 14:38

bum_bum написа:
Питбула е БМВ-то на кучетата :mhihi: Нито най-издръжливото, нито най-силното, нито с най-яката захапка, но от всичко има точно толкова, колкото му трябва за да бъде уникален.

He виждам как да се каже по-добре.

Venko написа:Авторе, тук можеш да прочетеш през какво преминах аз докато бях в твоето положение да избирам куче. - https://strelki.info/viewtopic.php?f=16&t=26115
Получих много ценни съвети и вече 4та година съм много щастлив с вълчето :).

Успех!

Венко, и в този форум членувам отдавна, прочетох цялата тема, интересна е, а вълчо е прекрасен!
Ако все още имаш книгите в електронрн формат, ще се радвам да споделиш.

Алекс, благодаря и на теб за уместното включване, разчитам на това, че не ми е първо куче, въпреки, че ще бъде първа такава порода, имам кой да помага, а и задължително ще ходи на училище.

Още е сериозна дилемата между стаф и американски булдог, ще се чете и мисли допълнителни.

Апропо, някой може ли да сподели основни разлики между амстаф и стафордширски бултериер? Британецът е по-дребен, с по-къса муцуна, но основно искам да разбера при поведение и дресировка как са.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от assen_g » 23 Мар 2020, 23:24

В интернет пространството има много написана информация.За мен питбул териера е най доброто куче!Ловкост,моментална реакция,издръжливост,няма страх,сила,даже копира човешката реакция на самия теб,дали било в мимики или очудване.Това е най доброто куче.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Мар 2020, 23:38

assen_g написа:няма страх

от такова куче трябва най- много да те е страх... щото ако не го е страх от тебе не си му алфата. а като не си му алфата- трябва тебе да те е страх... това е й проблема на всяко мъжкарско куче- че признава една алфа (желателно е да си ти) - а всички други (жена ти, децата ти, приятелите ти) са в диапазона между средство за забавление и враг.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от assen_g » 23 Мар 2020, 23:51

Да така е!Но при мен е мома.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 24 Мар 2020, 0:01

Пита няма проблем хората.Всеки човек на него му е алфата.
Те за това за пазачи не стават.Като влезе крадец у вас , ще го посрещне с изплезен език!
АПБТ е най-доброто същество което Земята е виждала.
Пита има любов към човека , така е селектиран.Но със себеподобни трябва да се внимава много.
Най-важният аспект е социализацията!!Е това не се ли направи ще се берат ядове (питай мене) .
От бебе да е сред кучета (възпитани) , не агресивни , ти трябва да си постоянно с него.
Пита и цялото им семейство не са дворни кучета .Те трябва да са при семейството, това им е същността.Пит на двора не е добра рецепта , всеки уикенд ще му майсториш нова къща :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от assen_g » 24 Мар 2020, 0:02

WP_20170206_11_38_01_Pro.jpg
И аз си милех че тоз фърфалак ще е много добричка 2016 ма не дали/
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 26 Мар 2020, 22:22

Това е моя разбойник :ok: Взех го за пит ,но реално с тези 35 кг не е баш :mhihi: Доволен съм, защото е страхотен характер, 1 пакост не ми е направил и до сега. Мога да ти разясня при мен как минаха нещата с него и ако се интересуваш да ти кажа от кой развъдник го взех ако искаш ,но на ЛС за да не е реклама :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Мар 2020, 22:34

Binev_OuT написа:Пита няма проблем хората.Всеки човек на него му е алфата

нали? всъщност точно един човек му е алфата а другите както казах са в диапазона "играчка <-> враг".

ама ти си знаеш де. света е пълен с питове и други бойни кучета дето са били изключително добри цял живот ама в един момент са направили страшните бели

темата е дълга. но бойно куче в дом с повече от един човек си е скрита лимонка.

поздрави
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2020, 22:57

chucky написа:но реално с тези 35 кг не е баш :mhihi:

Не е задължително. Има доста големи питове, 30кг и нагоре. Но многото мускул гори много енергия, за това като правило не са добри бойци. Във времето назад са избягвани при разплод и като цяло едрите са по-малко. Както казах не са порода като другите с точни параметри и размера и теглото варират доста повече от при другите породи.

Синия нос е много красиво куче, но е добре да си сигурен че не е резултат от инбрийдинг. Тогава може да имат някои здрвословни проблеми.

alx написа:темата е дълга. но бойно куче в дом с повече от един човек си е скрита лимонка.

Беше обяснено вече, че куче което е по принцип злонравно може да приеме един човек за алфа. Може и да не го направи и на него да му налита. Куче, което е добре социализирано приема всеки един човек като приятел. Да не говорим пък за деца.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d '12

Мнение от plam75 » 29 Мар 2020, 12:42

bum_bum написа:
chucky написа:но реално с тези 35 кг не е баш :mhihi:

Не е задължително. Има доста големи питове, 30кг и нагоре. Но многото мускул гори много енергия, за това като правило не са добри бойци. Във времето назад са избягвани при разплод и като цяло едрите са по-малко. Както казах не са порода като другите с точни параметри и размера и теглото варират доста повече от при другите породи.

Синия нос е много красиво куче, но е добре да си сигурен че не е резултат от инбрийдинг. Тогава може да имат някои здрвословни проблеми.

alx написа:темата е дълга. но бойно куче в дом с повече от един човек си е скрита лимонка.

Беше обяснено вече, че куче което е по принцип злонравно може да приеме един човек за алфа. Може и да не го направи и на него да му налита. Куче, което е добре социализирано приема всеки един човек като приятел. Да не говорим пък за деца.

Споделям изцяло мненията и възгледите ти по въпроса с питбула, очевидно е че си доста запознат с породата и като цяло с кучетата. Проблеми възникват точно с неправилно гледаното твърдо куче(а питбула е наистина упорит/твърд), което бързо може да смени настроението - от игра в нещо сериозно и за тогава точно трябва да има контрол. Казано по друг начин - бързо превърта оборотомера и влиза в критичните :roll: :kuku:
Синия нос е наистина красиво куче, но не е сърцато, затова им казват булита.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 29 Мар 2020, 13:55

alx написа:
Binev_OuT написа:Пита няма проблем хората.Всеки човек на него му е алфата

нали? всъщност точно един човек му е алфата а другите както казах са в диапазона "играчка <-> враг".

ама ти си знаеш де. света е пълен с питове и други бойни кучета дето са били изключително добри цял живот ама в един момент са направили страшните бели

темата е дълга. но бойно куче в дом с повече от един човек си е скрита лимонка.

поздрави

Alx , много пъти се е налагало мои приятели да се грижат за моето куче - няма проблем.
Аз съм взимал на моя човек стафа , освен леката нервност първия един час ... и то първия път - друг проблем няма.Опика паркета на 3 4 места и толкова.
Моето куче като го оставих при роднина преди 3 години свикна за седмица.
Пита не тъжи дълго за стопанина , иска човек толкова.
Виж Ротвайлер , доберман - е такова в къщата ми няма да влезе никога.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата