Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от seimo » 05 Апр 2020, 12:02

Lenco написа:
seimo написа:Доцент Мангъров много добре обясни за тези които имат уши да го чуят какво трябва да се случи ,какво ще се случи и защо ще се случи. За останалите овчи глави си има съответните овчари бацю и компания :mhihi: Я само да питам топ вирусолозите тука гледам че ги има доста да ми посочат една пандемия отминала за 1-2-3 месеца или вие мислите да си стоите дом до живот :mhihi:

Аре стига с тоя Мангъров, какъв е, за какво носи отговорност, той ли ще лекува хилядите заразени на куп и хилядите мангали, които нямат осигуровки ......
И кучетата разбраха за кво иде реч. Цял свят ли е по-прост от тоя Мангъров.
Аре, че дразните, Вие имента по форумите си криете, тръгнахте акъл да ръсите.
Аааааа, повечето ревящи май са от ония дето се радваха, че са цакали системата с минимални осигуровки, е системата сега ще им го върне.
Поинтересувайте се какво се случва в момента по болниците, след това го умножете по 10 000.

Ми айре да ти кажа кво се случва по болниците. Повечето са празни. Докторите са се изпокрили като мишки и се отказва лечение на хора които наистина имат нужда от такова. Вероятно заради създадената паника ще умрат в пъти повече хора отколкото от самия корона вирус. Доколкото за доцента много се бъркаш че това е само негово мнение. Поинтересувай се какво казват световноизвестни учени ,СЗО и т.н Целта е да се забави, а не да се избегне. Социалното дистанциране е добра мярка за това. Да блокираш държавата обаче е малоумно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 05 Апр 2020, 12:12

choio написа:Принципно той ги лекува тея неща,що се отнася до деца...просто човека казва истината според него...мерките в момента за да не се преебе здравната ни система не да не минем по каналния рвд на вируса,аз това не разбрах как всички не го схванаха. Това е целта на карантината всочко да е поетапно и до неква степен контеолирано...другото мисля че ще стане факт.

Само ако ми кажеш как става поетапно и до някаква степен контролирано. Защото аз виждам само растяща крива според ежедневните брифинги на годжи. И ко пра'им когато стигнем трицифрено число ежедневно? СЗО казва, карантината забавя, а не спира разпространението. Чакаме машиниста да подкара влака, ама той май още учи управлението.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 05 Апр 2020, 12:12

seimo написа:...... Да блокираш държавата обаче е малоумно.

Идея си нямаш какво е да блокираш държавата, ще дам малък пример с фирмата, в която работя, ако слушаме предложението на великия професор, ще има пик от седмица-две, в които ще трябва да спрем (за разлика от сега) ти ще останеш без ток, без форум и някой други неща.
Мислете като пишете, стига с тая злоба, да и на мен ми е тъпо с тия управници, но не видях нищо смислено последните 30 г., за съжаление.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Апр 2020, 12:15

ID A написа:
choio написа:Принципно той ги лекува тея неща,що се отнася до деца...просто човека казва истината според него...мерките в момента за да не се преебе здравната ни система не да не минем по каналния рвд на вируса,аз това не разбрах как всички не го схванаха. Това е целта на карантината всочко да е поетапно и до неква степен контеолирано...другото мисля че ще стане факт.

Само ако ми кажеш как става поетапно и до някаква степен контролирано. Защото аз виждам само растяща крива според ежедневните брифинги на годжи. И ко пра'им когато стигнем трицифрено число ежедневно? СЗО казва, карантината забавя, а не спира разпространението. Чакаме машиниста да подкара влака, ама той май още учи управлението.

Всеки може да намира много кусури винаги, но на мен ми е любопитно какво би направил ти и как си представяш да се процедира в такива моменти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 05 Апр 2020, 12:19

ID A написа:

Приеми Итали и Испания за неконтеолируемо...там по данни, които не знам дали са верни, лекари решават кой да живее и кой не,няма апарати...тук за сега не е така...тва е целта...ти как ги виждаш нещата? За справка Швейцария...колкото нас са...виж колко са болни...
Последна промяна choio на 05 Апр 2020, 12:21, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Апр 2020, 12:19

Аз пак не разбирам как като затворихме моловете (и то частично финансовите неща и аптеките си работят в моловете), дискотеките, ресторантите, парковете, музеи и кина... блокирахме държавата? Хотелите работят... ама странно никой не иска да ходи на хотел :kuku: Но иначе държавата убила туризма :kuku:

Много ми е интересно как си вярвате като ги пишете тия неща.

Кой завод е затворен от държавата примерно... ??? Кой е спрян да пътува служебно ???
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 05 Апр 2020, 12:26

steeN написа:Аз пак не разбирам как като затворихме .....

Кое не ти е ясно, моя позната, работеща в хотел, затвориха в началото на седмицата. От сегашния персонал около 100 човека само тя и някъв колега са на реални осигуровки ..... другото предполагам се сещаш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 05 Апр 2020, 12:27

steeN написа:Аз пак не разбирам как като затворихме моловете (и то частично финансовите неща и аптеките си работят в моловете), дискотеките, ресторантите, парковете, музеи и кина... блокирахме държавата? Хотелите работят... ама странно никой не иска да ходи на хотел :kuku: Но иначе държавата убила туризма :kuku:

Много ми е интересно как си вярвате като ги пишете тия неща.

Кой завод е затворен от държавата примерно... ??? Кой е спрян да пътува служебно ???

Ми другите рработят на 5% горе долу . Аз примерно работя в голямо представителство а автомобилен производител...работим на 5% от тва дет работвхме,компанията майка в Германия затвори 2/3 от складовете си...това е няма клиенти,макар че транспорта работи...но и той работи на минимум..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2020, 12:28

И според теб Бойко ли затвори немските заводи? Като махнем мерките ще отворят ли немците или вие на 100%? Толкова ли е сложно да се види това...
Последна промяна steeN на 05 Апр 2020, 12:31, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 05 Апр 2020, 12:30

Тея 7к на ден в бюрата по труда сигурно са продавачките от моловете или :banghead:

steeN написа:И според теб Бойко ли затвори немските заводи? Като махнем мерките ще отворят ли немците или вие на 100%? Толкова ли е сложно да се види това...

То е ясно че от тоя примат нищо не зависи. Въпроса е другите що дриснаха така. Явно ни готвят нещо, но да видим какво ще е.
Последна промяна seimo на 05 Апр 2020, 12:42, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2020, 12:32

Аз пак питам, ако махнем мерките ще се върнат ли на работа тези... или това няма никаква връзка с тях.

Толкова ли ви е сложно да направите причинно следствена връзка. Никой завод в бг не работи на 5% заради извънредното положение в Бг.
И утре да го махнем няма да тръгне 100%. Та за тва как била блокирана държавата от извънредното положение са пълни глупости.
Последна промяна steeN на 05 Апр 2020, 12:34, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Апр 2020, 12:33

drago_pavlov написа:50% от населението са с хронични заболявания
30% са затлъстели
40% са без физическа активност
Данните са от 2001-ва, но едва ли сега е по-различно...

Тия всичките като се тръшнат болни и трябва да ходя на село да садя домати, че тогава наистина нищо няма да остане по магазините. Просто няма да има кой да работи там...
За болниците да не говорим...

Различно е. Процента е много, много по-голям. “Скрития” диабет е епидемия. Даже не епидемия, а пандемия. Едно поне 80% и нагоре от населението на развитите страни го имат без да знаят. С всичките последици от това, на практика без работеща имунна система.

Това с магазините е кофти. Но трябва ли да ги мислим? Човек, който не мисли за себе си, аз ли да седна да го мисля?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 05 Апр 2020, 12:35

steeN написа:И според теб Бойко ли затвори немските заводи? Като махнем мерките ще отворят ли немците или вие на 100%? Толкова ли е сложно да се види това...

Аз не обвинявам нокого,и преди го писах, при затворена европа ,няма кво да направим. Просто споделям как е при мен,всичко е свързано ,така че ...чакаме...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Апр 2020, 12:40

Не, че някой не се съмнява, че са поизлъгали, но колко точно няма как да се знае.

https://www.mediapool.bg/kitai-veroyatn ... f286ytWVKk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2020, 12:41

Просто се дразня, защото наистина хората, които се оплакват в момента идея си нямат какво значи да се блокира икономиката. И в момента хората правят чудеса да се приспособят... минава се на доставки по телефона, правят се интернет магазини... дори кварталините магазини за храна и ресторанти почнаха да разнасят... и ако се затегнат още мерките както се иска и да се забранява на хора да излизат ако не са искарали вируса , ще стане МНОГО МНОГО МНОГО ПО-ЗЛЕ.

Сега ясно, че това ще ускори края на цели сектори както се писа. Всички тези магазини по моловете за дрехи и боклуци са на изживяване... тази вълна мина през САЩ миналата криза... сега ще мине и през нас. Всичко отива онлайн... никой няма да ходи да си купува потник за 200 лева в парфюмиран магазин примерно... или да кибичи в техномаркет да си избира хладилник. Ама това е част от реалността, която няма нищо общо с този вирус.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата