Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Икономическата криза 2020

Мнение от M-coupe » 10 Апр 2020, 17:09

..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Апр 2020, 17:19

Какво означава “имам договор” в България :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Апр 2020, 17:25

При нас пък (завода за хладилници), плановете за месечното производство го вдигат с някоя бройка, а заплатите са с 7% нагоре от този месец... На какви се правят и какво доказват в тези времена..? Не, че се оплакваме де..!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Апр 2020, 18:02

ildivvy написа:При нас пък (завода за хладилници), плановете за месечното производство го вдигат с някоя бройка, а заплатите са с 7% нагоре от този месец... На какви се правят и какво доказват в тези времена..? Не, че се оплакваме де..!

Продължавам да си мисля, че тая цялата история в дългосрочен план ще има само позитиви :bchug:

Иначе, какво лошо има да се произвежда. Този производител възможно и е да има завод и в Испания например,
и там да има 20-30 болни и да за го запечатали за по-добри времена :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 10 Апр 2020, 18:07

Другите два големи завода са в Германия и Австрия! Не работят в момента... Хубавото при нас е, че произвеждаме готов завършен продукт, а не сме подизпълнители за някой (освен една малка част от производството, обвързана с част за другите два завода). Лошото е, че получаваме някои части от Италия и Турция и е малко...'тегаво' от време на време!
Последна промяна ildivvy на 10 Апр 2020, 18:08, променена общо 1 път

Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Апр 2020, 18:07

zAcK написа:Продължавам да си мисля, че тая цялата история в дългосрочен план ще има само позитиви :bchug:

Иначе, какво лошо има да се произвежда. Този производител възможно и е да има завод и в Испания например,
и там да има 20-30 болни и да за го запечатали за по-добри времена :dunno:

Дай да уточним понятието "позитиви".
- банките
- бизнес
= малък бизнес
= едър бизнес
- клиенти
- бачкатори

Тук общината е затворена до края на юни. Остави хората без доходи за 3 1/2 месеца и гледай после цирк. Аз за една седмица видях по улиците повече разбити коли, отколкото съм видял за 13 години преди това. А хората са си вкъщи от само две - три седмици... А след два - три месеца?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 10 Апр 2020, 18:09

Е, как така разбити коли :dunno: ? Нали нямаше такива неща на 'запад'? Само в 'дивата соц част' от Европа...!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Апр 2020, 18:16

Абе, поверка, кат те чета имам чувството че сте кат некво гето в тая Канада. 1-2 седмици криза и се оакахте. Квот изкарате тва накарате. Спестявания тва онова немате ли. Ебем ви Канадата. Та къде оди за шише уиски, я ? на 10 км, на 20? На колко? Щото за мен да идеш на майната си е над 50 км в посока. Баре ляб да си беше зел ми то..уиски.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Апр 2020, 18:37

ildivvy написа:Е, как така разбити коли :dunno: ? Нали нямаше такива неща на 'запад'? Само в 'дивата соц част' от Европа...!

Стига бре, остави си една кутия цигари в колата на обществен паркинг в Холандия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Моджо написа:Абе, поверка, кат те чета имам чувството че сте кат некво гето в тая Канада. 1-2 седмици криза и се оакахте. Квот изкарате тва накарате. Спестявания тва онова немате ли. Ебем ви Канадата. Та къде оди за шише уиски, я ? на 10 км, на 20? На колко? Щото за мен да идеш на майната си е над 50 км в посока. Баре ляб да си беше зел ми то..уиски.

Не бих казал гето. Аз го написах и преди. Хората нямат никаква финансова дисциплина и 85% живеят от чек до чек. Оставяш ги без доходи за известно време и става страшно. Българите средно на третата година са в собствено жилище. Местните си дундуркат цял живот под наем и са си супер. Всичко се изпушва и изпива. Аз мога да изкарам три месеца без доходи и пак ще си плащам моргиджа и таксите. Ако си стисна трите букви, мога и повече от шест месеца да съм си у дома. Оттам нататък вече ще ми дойде трудно. Ще трябва да спра застраховката на колата и други подобни удоволствия. Тук хората масово, ама МАСОВО имат трицифрени суми в банковите си сметки. Взима чека и покрива кредитната карта. С другия чек плаща наема и сметките. И пак чака този за кредитната карта...
За шишето ходих ето тук

https://www.google.ca/maps/@45.4105834, ... 384!8i8192

Опашката започва от вратата на LCBO и стигаше почти до светофара.

https://www.google.ca/maps/@45.4105834, ... 384!8i8192

говорим, че хората са на по два мерта един от друг. Чаках около 12-15мин. Тук наблизо няма много жилищни райони и не е толкова натоварено. В центъра беше лудница. На долният линк опашката започваше от белия камион в дъното (там е входа) и завършваше при светофара вдясно. И всички влачеха с кашони алкохол. Не го разбирам.

https://www.google.ca/maps/@45.4291537, ... 384!8i8192
Последна промяна BMW_POWER на 10 Апр 2020, 18:43, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Икономическата криза 2020

Мнение от alekangg » 10 Апр 2020, 18:39

Баси зланата мина на 3 год и в собствено жилище!!!
Те и тук голяма част са от заплата до заплата, пият и пушат и даже живеят с родителите докато са живи.

И тук най-много са влоговете с трицифрени суми, ама отде да знаеш тая работа ти..

https://www.economic.bg/bg/news/12/depo ... odina.html
Последна промяна alekangg на 10 Апр 2020, 18:42, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Апр 2020, 18:40

Абе баш кат мангалите сте :)) квото изкарате и го изльокате и го изплюскате :)) То и тия по на юг от вас са същите де :))
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Апр 2020, 18:50

Моджо написа:Абе баш кат мангалите сте :)) квото изкарате и го изльокате и го изплюскате :)) То и тия по на юг от вас са същите де :))

Така е! За съжаление. Къдравият съединител докара към 100К "сирийци" и отделно над 50К хаитяни, дето Тръмп ги изгони. Всичката тая паплач е на социал и не малък процент криминал. Слава Богу, хаитяните си стоят основно в Монреал. Ама другата сган ... Лапат социал, работят на черно и така. Местните са .... или поне голям процент от тях. Канада добре се продава. Това е важното. И след +10 години тук разбираш, как и колко си нахендрен. А сега онодиха направо всички. Ама буквално.

Темата е дълга :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Апр 2020, 19:32

Ще си играете правилно картите , сега ще си накупите хубави акции и разни други хубави неща . Кого са "онодили" ? Тия дето не си играят правилно картите . Малко по надолу имат и измислен вирус , в Канада поне още няма тая екстра така че винаги може да стане и по зле :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Апр 2020, 21:26

За мене не се притеснявай :dunno: мен ме е страх къдравия какво ще измисли. Дефицитът му вече троши броячите, а той печати пари и раздава.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 10 Апр 2020, 21:35

Нали БГ гражданството не са ти го взели - ела си тук няма къдрав да те управялява и да печата не може... за сега :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата