Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Икономическата криза 2020
sobiss написа:И пак не става ясно, що кауфланд е отворен, а пазара затворен? Ясно че Бацю иска да угоди на всички, ама накрая ще "яде" дръжката на мотиката.
Щото в Кауфланд има охрана на входа, която може да спира хората, да не влизат. Преди го и правеше. А на пазара откъде ще спираш хората, като идват отвсякъде ? А Ганьо си е прост - за самодисциплина не може да се говори. Вирус няма, 5жи го убива него.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
TNT написа:Щото в Кауфланд има охрана на входа, която може да спира хората, да не влизат. Преди го и правеше. А на пазара откъде ще спираш хората, като идват отвсякъде ? А Ганьо си е прост - за самодисциплина не може да се говори. Вирус няма, 5жи го убива него.
А това, че е затворено пространство не е проблем за теб? За мен в Кауфланд можеш да се заразиш повече, нищо че е уж контролирано и има по-малко хора. По-голям шанс има да вдишаш нещо издишано от друг.
Парковете и отворените пазари да се ограничават е тъпо на фона на другите недоразумения. Така или иначе приеха маските, да оставят хората с пазарите и парковете. Пазарите предлагат и те продукти от първа необходимост. Можеха да си направят ако трябва реорганизация на потока ако бяха получили предупреждение, вместо затваряне директно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
sub_eleven написа: Можеха да си направят ако трябва реорганизация на потока ако бяха получили предупреждение, вместо затваряне директно.
Те някакво специално ли чакат ? От 1 месец има извънредно положение. Просто по пазарите си е сергийка за сергийка. Няма кой да го организира. Ако не дойдат хора от общината или полиция... няма как да стане "ограничено".

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
TNT написа:sub_eleven написа: Можеха да си направят ако трябва реорганизация на потока ако бяха получили предупреждение, вместо затваряне директно.
Те някакво специално ли чакат ? От 1 месец има извънредно положение. Просто по пазарите си е сергийка за сергийка. Няма кой да го организира. Ако не дойдат хора от общината или полиция... няма как да стане "ограничено".
Има има! Има си фирма, която администрира всеки пазар, а сергиите й плащат наем. Че не са се трогнали ясно, но можеха да предупредят преди да ги затворят, защото това струпване има как да се ограничи, дори и бай Ганьо да пазарува.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
https://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Paul
И малко по въпроса за кризата вируса и фалшивите новини които управляват света вече 2 месеца
https://www.unz.com/video/channel/ronpaullibertyreport/
И малко по въпроса за кризата вируса и фалшивите новини които управляват света вече 2 месеца
https://www.unz.com/video/channel/ronpaullibertyreport/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Две крави пасат и си говорят:
- Имам чувството, че хората ни хранят само за да ни доят млякото и един ден ще ни убият и изядат! - рекла едната. - Ох, моля те! - измучала другата - Дотегна вече на цялото стадо с твоите теории на конспирацията!
Сетих се за тоя виц, когато някой за пореден път ми се изсмя, че идеята, че коронавирус епидемията… Още подозрително добре изпълнява ролята да ликвидира малкия и среден бизнес и огромна част от средната класа изобщо и да ограничи свободите на хората като цяло, т.е. че след нея фигурите на масата на световната икономика ще са подредени по съвсем различен начин, особено ако извънредното положение се проточи повече от 2-3 месеца (а то има всички изгледи да се проточи), била просто теория на конспирацията. Ами да бе - то и това от горния виц звучи като теория на конспирацията - обаче ние знаем, че не е, ами си е истинска конспирация. А кравите не знаят...
Прогнозирам сериозен спад на заплатите. Чорбаджията няма интерес да плаща високи заплати. А сега ще има безработни да се борят за едно място... И когато става въпрос за хляба-нямат право да отказват работа.
- Имам чувството, че хората ни хранят само за да ни доят млякото и един ден ще ни убият и изядат! - рекла едната. - Ох, моля те! - измучала другата - Дотегна вече на цялото стадо с твоите теории на конспирацията!
Сетих се за тоя виц, когато някой за пореден път ми се изсмя, че идеята, че коронавирус епидемията… Още подозрително добре изпълнява ролята да ликвидира малкия и среден бизнес и огромна част от средната класа изобщо и да ограничи свободите на хората като цяло, т.е. че след нея фигурите на масата на световната икономика ще са подредени по съвсем различен начин, особено ако извънредното положение се проточи повече от 2-3 месеца (а то има всички изгледи да се проточи), била просто теория на конспирацията. Ами да бе - то и това от горния виц звучи като теория на конспирацията - обаче ние знаем, че не е, ами си е истинска конспирация. А кравите не знаят...
Прогнозирам сериозен спад на заплатите. Чорбаджията няма интерес да плаща високи заплати. А сега ще има безработни да се борят за едно място... И когато става въпрос за хляба-нямат право да отказват работа.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
blacksapphire написа:Прогнозирам сериозен спад на заплатите. Чорбаджията няма интерес да плаща високи заплати. А сега ще има безработни да се борят за едно място... И когато става въпрос за хляба-нямат право да отказват работа.
И как си представяш да стане това

P.S. Ако говориш за някое кафе, има малка вероятност, ама никой с читав бизнес няма дори да си го помисли

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Три сценария за макроикономическите последствия в България от борбата с COVID-19 предлага Институтът за икономически изследвания при Българската академия на науките.
https://www.dnevnik.bg/biznes/2020/04/1 ... nariia_za/
А пък който се надява да носи парцал на устата 1 седмица и да свърши филма с хепиенд мога да му кажа че на коледа стават чудеса
https://www.dnevnik.bg/biznes/2020/04/1 ... nariia_za/
А пък който се надява да носи парцал на устата 1 седмица и да свърши филма с хепиенд мога да му кажа че на коледа стават чудеса

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
zAcK написа:blacksapphire написа:Прогнозирам сериозен спад на заплатите. Чорбаджията няма интерес да плаща високи заплати. А сега ще има безработни да се борят за едно място... И когато става въпрос за хляба-нямат право да отказват работа.
И как си представяш да стане товаУволняваме работниците и почваме да търсим други на по-ниски заплати
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Ако говориш за някое кафе, има малка вероятност, ама никой с читав бизнес няма дори да си го помисли
Когато кривата на търсенето върви като домино по всички засегнати сектори. При икономика 65% услуги... 30% индустрия/5% земеделие какъвто и сериозен бизнес да имаш-пазарната логика е друга. Още повече всичко за износ не е ясно ще се произведе ли изобщо, когато от основните ни партньори Германия и Италия няма поръчки.
Много пари на българи от чужбина просто няма да влезнат тази година. И те са си тук и ще се влеят в масата на безработните.
И сектори като твоя с висока добавена стойност ще бъдат засегнати, макар да не го интересуват границите.

Свеж пример от бг- миналият месец Кауфалнд имат 30% увеличение на оборота, а са дали по 100лв бонус на служителите.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
blacksapphire написа:Свеж пример от бг- миналият месец Кауфалнд имат 30% увеличение на оборота, а са дали по 100лв бонус на служителите.
Аз друго имам предвид

Освен това след тая простотия бизнесът ще има нужда от качествени хора. Намаляваш им през някой схема заплатите и после чакай продуктивност и така си ебаваш мамата на собствения бизнес

Ти уволнявал, освобождавал, или съкращавал ли си хора, щото аз съм и първо не е приятно, второ е супер трудно, освен ако не искаш да се съдите с години и пак да ги върнеш на работа. Говорим за работещ бизнес и неоснователни действия!
Като те осъдят губиш минимум 2 пъти повече средства, плащаш си като поп, през това време този човек не е работил за теб и го връщаш на работа

Не познавам уволнен, който да не е бъл върнат на работа от съда

Ако съкращаваш, трябва да почнеш да махаш щатове, да отваряш нови и ония само това чакат

P.S. Пак казвам, ако си някой кафе - ОК, ама истински бизнес не може да си позволи такива глупости. Каулфланд не ми го давай за пример

Последна промяна zAcK на 13 Апр 2020, 18:16, променена общо 1 път

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
zAcK написа:Аз друго имам предвидКак намаляш заплати на служители, без да влезеш в измами, или без да ги съкратиш
:
Като пуснеш цялата фирма на 4 часов работен примерно.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
DigitalExile написа:zAcK написа:Аз друго имам предвидКак намаляш заплати на служители, без да влезеш в измами, или без да ги съкратиш
:
Като пуснеш цялата фирма на 4 часов работен примерно.
И да правиш 2-3 пъти по-малко бизнес, примерно

Ако се стига до там, по-добре да се разберете за неплатена с част от хората, вместо да се мислят глупости

И не го вярвам това, че след тоя Ковид ще намаляват заплати. Дори мисля, че ще има повече работа след това

Последна промяна zAcK на 13 Апр 2020, 18:21, променена общо 1 път

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
В момента като всички са хоум офис на 8 часа мислиш, че работят повече от 4 часа ли?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
DigitalExile написа:В момента като всички са хоум офис на 8 часа мислиш, че работят повече от 4 часа ли?
Мисля, да. При нас има хора, които работят по над 10 часа в момента от вкъщи.
В 19:06 един от дивелопърите ми е писал, че е оправил един бъг и сега ще го обсъждаме

Сутринта се чухме с него в 8:30 и вече бачкаше

При вас ако всички са отебали, това си е проблем на мениджмънта

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
От години обикалям страната в срещи с различни клиенти и навсякъде чувам че няма кадри.
Според мен ZAcK е прав че сериозно предприятие няма да се занимава с освобождаване и назначаване на нови хора. Звучи ми абсурдно.
А който се е занимавал с такова нещо знае какви проблеми са.
Според мен ZAcK е прав че сериозно предприятие няма да се занимава с освобождаване и назначаване на нови хора. Звучи ми абсурдно.
А който се е занимавал с такова нещо знае какви проблеми са.