Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Икономическата криза 2020
Не, колата е само една. И един мотоциклет... Другото са недвижимости.
Сега прегледах бележката: за 100 квадрата магазин - 159 лева данък. За подобен апартамент на Главната - 103 лева.
Дълбока провинция, баце...

Сега прегледах бележката: за 100 квадрата магазин - 159 лева данък. За подобен апартамент на Главната - 103 лева.
Дълбока провинция, баце...

Excellent! Steven is my name!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
В София един фирмен имот от 100кв.м. дължи над 1000лв годишно само той. Лудница...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Ами гледам я бележката в момента:
два апартамента, единият 103 лева (тоя има гараж към него), другият - 86;
още един апартамент (и тоя с гараж) - 89 лева;
някакъв двор (даже не го помня къде беше...) - 6 лева;
за магазина ви казах - 159 лева;
и един гараж отделен - 17 лева.
Това в тоя "град", в съседния - малко по-скъпо...
Всъщност колата ми излиза най-скъпо - 193 лева данък. Вярно че е 3 литра дизел без никакви "евра", ама за почти пълнолетен варел си е сума... Всичко това - с 5% отстъпка.
Това в тоя "град", в съседния - малко по-скъпо...

Всъщност колата ми излиза най-скъпо - 193 лева данък. Вярно че е 3 литра дизел без никакви "евра", ама за почти пълнолетен варел си е сума... Всичко това - с 5% отстъпка.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
е добре сте там щом на х3-та е толкова на мен ми взеха 183лв за 318ис, за е46-та не съм плащал още предполагам над 200лв ще е там. тука в Южна България ни имат за яко платежоспособни.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има бякошко подробности.Bogat-Beden написа:
Я има полети, я не.
Може да има в едната или в двете посоки карантина от 14дни, ако случайно има полет.
Уиз са най-големите мизерници е наши дни без конкуренция.
Не отменят полети дори когато е забранено да се ходи в държавата или те прибират карантина.
Абсолютно всичко останали компании предложиха нещо, в смяна на дати, я друго, но Уиз са железни.
Ще се радвам да изчезнат от лицето на земята
alekangg написа:Има бякошко подробности.Bogat-Beden написа:
Я има полети, я не.
Може да има в едната или в двете посоки карантина от 14дни, ако случайно има полет.
Уиз са най-големите мизерници е наши дни без конкуренция.
Не отменят полети дори когато е забранено да се ходи в държавата или те прибират карантина.
Абсолютно всичко останали компании предложиха нещо, в смяна на дати, я друго, но Уиз са железни.
Ще се радвам да изчезнат от лицето на земята
Внимавай какво си пожелаваш

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Borymeckata написа:Ами гледам я бележката в момента:
Това в тоя "град", в съседния - малко по-скъпо...![]()
![]()
Защо ти дават 'общ' данък за апартамент с гараж? Така е официално или ти обединяваш сумите? Питам, защото не знам дали и на мен не са ми обединили данъка им, вместо да е на отделни партиди... Защото се водят отделни обекти и могат да се продават отделно, ако реша... Иначе на подземния гараж е 27лв (без отстъпката)!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Как ги сумирахте на 1000 лв тия данъци 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
ildivvy написа:Borymeckata написа:Ами гледам я бележката в момента:
Това в тоя "град", в съседния - малко по-скъпо...![]()
![]()
Защо ти дават 'общ' данък за апартамент с гараж? Така е официално или ти обединяваш сумите? Питам, защото не знам дали и на мен не са ми обединили данъка им, вместо да е на отделни партиди... Защото се водят отделни обекти и могат да се продават отделно, ако реша... Иначе на подземния гараж е 27лв (без отстъпката)!
На мен така са ми на общ данък и сега продадох апартамента и трябва да ходя в общината да видя какво трябва да се направи да плащам данък само за гаража
Sent from my iPhone using Tapatalk
много интересно защо имотите ги оценяват на квадратура а не на пазарна цена...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
alx написа:много интересно защо имотите ги оценяват на квадратура а не на пазарна цена...
Оценяват ги по данъчна оценка, която те променят по съображения. Начисляват и такса смет. Като цяло в София физическите лица плащаха, когато се интересувах 2.5 промила от данъчната, юридическите 10 промила от отчетната стойност... по спомен. Накратко, за един и същи имот фирмите плащат *4 годишно. Ебем ти и ДДСто при тази годишна "такса"! Единственият начин да я намалиш е като учредиш вещно право на ползване на физическо лице, но е опасно, защото при ревизия има случаи да не го признаят ДДСто и да си го искат с лихвите, с номера, че имотът не се ползва за цели на дружеството. Но това е друга тема.
Някъде четох, че са ги сменили промилите, но не го виждам по данъците. Има случаи при платени на 100% данъци април, доначисляват допълнителни пари по някое време след това през годината, понеже явно са си сменили данъчните оценки за квартала за конкретната година. Без да уведомят. И се дължат и лихвите за периода със задна дата... Това е меко казано скандална ситуация. Е такива тъпотии ме изкарват извън равновесие и ми идват в повече.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
ildivvy написа:Защо ти дават 'общ' данък за апартамент с гараж? Така е официално или ти обединяваш сумите? Питам, защото не знам дали и на мен не са ми обединили данъка им, вместо да е на отделни партиди... Защото се водят отделни обекти и могат да се продават отделно, ако реша... Иначе на подземния гараж е 27лв (без отстъпката)!
Единият апартамент и гаража към него са с общ нотариален акт и така съм ги декларирал в общината. Към другия апартамент купих гаража по-късно, но явно в общината някак са ги обединили, вероятно - защото са на един адрес...

Третият (отделният) гараж всъщност е към магазина и пак са на един адрес, но данъците им са на различни партиди.
Наистина не става въпрос за квадратура, а за данъчна оценка, която в дълбоката северозападнаЛА провинция е доста ниска. Отделен въпрос е съответната община какъв промил ще приеме върху данъчната оценка. Сумите, които съм дал, наричам "данък", но всъщност това е сбор от "данък сгради" и "такса битови отпадъци", катао последната е около 2 пъти по-голяма от данъка.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
steeN написа:Как ги сумирахте на 1000 лв тия данъци
Плащам данъци на апартамент и магазинче (което ползвам като караж) и в друг град, там са малко по-високи.
Ако искаш, да ти пратя справката от и-пея?
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Borymeckata написа:Всъщност колата ми излиза най-скъпо - 193 лева данък. Вярно че е 3 литра дизел без никакви "евра", ама за почти пълнолетен варел си е сума... Всичко това - с 5% отстъпка.
Варела си ти е с Евра, но май не ти е отчетен в данъка. Ако го пише в талона, отивай се разправяй. Гледам 20-тина лв, ама кой ти ги дава...