Нещо седемместно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Нещо седемместно

Мнение от alx » 21 Апр 2020, 18:08

bum_bum написа:Съмнявам се, честно казано да е по-икономичен от е53.

бмв-то е в по-долен клас като размери. третия ред на е53 е комичен а мястото за тях- несъществуващо. дори х7-цата която е в класа на гл-а е по-малка зад третия ред...

Стотинки, стотинки.. за да не е пълен гроб, поне 2 000 000 стотинки.

демек точно в бюджета на колегата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Апр 2020, 18:12

alx написа:третия ред на е53 е комичен а мястото за тях- несъществуващо. ..

Нещо бъркаш май моделите. 7 местно е53 няма.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Апр 2020, 18:17

Вито е наказание за пътниците - това си е товарния бус, оборудван със седалки. Ако ще се гледа това по-добре както казах Опел/Рено - по-евтини във всяко едно отношение и често са дълга база. Вито/Виано дълга база са рядкост.
Виано е истината обаче там цените (за всичко) са други, харчи доста особено големия мотор, подръжката си е цифра и не е особено здрав
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Апр 2020, 18:18

bum_bum написа:
alx написа:третия ред на е53 е комичен а мястото за тях- несъществуващо. ..

Нещо бъркаш май моделите. 7 местно е53 няма.

хм... в щатите и австралия го има...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Апр 2020, 18:29

Няма такова животно и там. :dunno:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Апр 2020, 18:34

То е53 багажник няма камо ли 3 ти ред седалки :mhihi:

+1 за Вито / Виано

Спрямо баш бусове като Опел Виваро, Рено Трафик си е с по-автомобилно усещане.

Не знам как са откъм поддръжка / проблеми
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Апр 2020, 18:37

bum_bum написа:Няма такова животно и там. :dunno:

сега погледнах. верно е било е70... все тая...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 21 Апр 2020, 18:55

steeN написа:Opel Antara?

Това съвсем не става-отзад ще е тясно, 2-ка нафта ама гори като за V8 нафта.
Ако трябва да им е наистена комфортно на тези най-отзад, гледай за бус. Един Мултиван и си ти.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Апр 2020, 19:16

Dacia LODGY, ако не те притеснява, че оборудването е като от времето на е30 :mhihi:
За 20 000лв взимаш 3-4 год. с оставаща гаранция. Нямам идея дали им автомат, но дизела им от рено 1,5дци (то друг и няма) сякаш бива. Нашата стигна 900 000км без да е отварян мотора, като окачването също е държливо.
Пътували сме 7 човека по около 100кг София-Търново-София и всички оцеляха и слязоха сами.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 21 Апр 2020, 19:25

Къде има читав ГЛ за 20 бона с включенаи регистрация и обслужване, да си купя един :roll:
Да не говорим, че и поддръжката му е скъпа. Иначе много го харесвам и аз, беше ми алтернатива на Е70, но гаража щеше съвсем да отеснее :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от Own » 21 Апр 2020, 19:41

Р-класа (W251) на Мерцедес?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Апр 2020, 19:55

За тези пари различно от бус транспортер и прочие аз бих търсил секвоя.Колкото по-нова и на по-малко километри по-добре.
Там до 200+ някоя година имат проблем с ръждата ако не са живели на сухо.Ама май това е.
Другото си е чудесен семеен гъзовоз.Разхода на газ е приличен.Купето като габарит е .... доволно.
Машината е корава.Части се намират макар и тегаво по машите ширини.
Разгледай. ;)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Апр 2020, 20:11

Екзотика е, иначе и аз си го мислех ...
Всичко зависи наистина как и за какво ще се ползва.
4х4 и джип може изобщо да не са му нужни ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 21 Апр 2020, 20:39

slatanic написа:Преди да съм написал някакви неща моля уточни колко човека ще се возите.
Какви ще са хората който ще се возят?Деца,възрастни и т.н.
Едно е с родата друго е с децата.А трето с колегите.
Уточнението за гориво е важно от няколко гледни точки.Икономия,пробег и възможност за зареждане.Също така и от заетото място в купето ако е газ/метан.
Необходимият багаж който ще се вози също нищо,че ще ти пишат,че може и с кутия на тавана.Защото за едни става ама за други и 2.10 да си пак е тегаво с височината.
От там на сетне мога да споделя и за каптиви,транзити,транспортери,витота,шарани и всякакви други дръгели дето съм имал като лични и служебни.
Успех в избора.

Ситуацията е следната. Всеки ден ще ходя на работа с возилото и когато се наложи ще ходим на почивка или екскурзия с "децата". То синът и зетя са по метър и осемдесет, но пък щерката и снахата са дребнички и слаби. Всъщност в колата ще се возят 6 човека, така че ще остане място за багажа. Дестинациите ще бъдат на хиляди километри, с почивки по пътя - Испания, Франция, Италия, Гърция. Понякога с тупаните от компанията можем да отидем и до Сърбия, но там разстоянието е малко. В общи линии във возилото ще се возят много хора няколко пъти годишно, но пък ще се возят на много дълъг път. През останалото време ще си го карам сам до работа. Миналата година при такива обстоятелства реших да наема рентакар, но с ограничения дневен пробег, вписването на повече шофьори да карат в чужбина, депозитът и разните други глупости ми изкъртиха зъбите. И накрая един загубен ден да взема колата от София и един ден да я върна. И като приех всички условия, се оказа, че точно за тези дати нямат свободна кола. Айде на друга фирма, там пък други глупости и затова тази година се отказвам от тези гимнастики. Та така. Е първо трябва да мине тази офанзива с короната, но реших да събера мнения. Ге Ел -и за 20К почти няма по обявите. Шаранът като седалки ми е страшно неудобен. В друго седемместно не съм се качвал, колкото и да е странно, та затова питам. Ще ми се да е повече кола, отколкото бус, ако може така да се каже. Или кола, която когато се наложи да вози 6 човека що годе комфортно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Апр 2020, 20:50

ukelichko написа:
slatanic написа:Преди да съм написал някакви неща моля уточни колко човека ще се возите.
Какви ще са хората който ще се возят?Деца,възрастни и т.н.
Едно е с родата друго е с децата.А трето с колегите.
Уточнението за гориво е важно от няколко гледни точки.Икономия,пробег и възможност за зареждане.Също така и от заетото място в купето ако е газ/метан.
Необходимият багаж който ще се вози също нищо,че ще ти пишат,че може и с кутия на тавана.Защото за едни става ама за други и 2.10 да си пак е тегаво с височината.
От там на сетне мога да споделя и за каптиви,транзити,транспортери,витота,шарани и всякакви други дръгели дето съм имал като лични и служебни.
Успех в избора.

Ситуацията е следната. Всеки ден ще ходя на работа с возилото и когато се наложи ще ходим на почивка или екскурзия с "децата". То синът и зетя са по метър и осемдесет, но пък щерката и снахата са дребнички и слаби. Всъщност в колата ще се возят 6 човека, така че ще остане място за багажа. Дестинациите ще бъдат на хиляди километри, с почивки по пътя - Испания, Франция, Италия, Гърция. Понякога с тупаните от компанията можем да отидем и до Сърбия, но там разстоянието е малко. В общи линии във возилото ще се возят много хора няколко пъти годишно, но пък ще се возят на много дълъг път. През останалото време ще си го карам сам до работа. Миналата година при такива обстоятелства реших да наема рентакар, но с ограничения дневен пробег, вписването на повече шофьори да карат в чужбина, депозитът и разните други глупости ми изкъртиха зъбите. И накрая един загубен ден да взема колата от София и един ден да я върна. И като приех всички условия, се оказа, че точно за тези дати нямат свободна кола. Айде на друга фирма, там пък други глупости и затова тази година се отказвам от тези гимнастики. Та така. Е първо трябва да мине тази офанзива с короната, но реших да събера мнения. Ге Ел -и за 20К почти няма по обявите. Шаранът като седалки ми е страшно неудобен. В друго седемместно не съм се качвал, колкото и да е странно, та затова питам. Ще ми се да е повече кола, отколкото бус, ако може така да се каже. Или кола, която когато се наложи да вози 6 човека що годе комфортно.
6 човека Х 70кг средно са 420кг + багаж на покрива, къде ще е тази икономия, че не се сещам. Всъщност ти искаш нещо, което още го няма на пазара :)

Не го казвам с лошо. Може да видиш Hyundai H1 (Starex е 4х4) дизеловия мотор не дава повече от 10. 6+1 са.

Исках да взимам такова ама се разубедих сам, защото на дъщеря ми ѝ става лошо само като запаля колата. Мислех да ходя по разни леки офроуди със H1 Starex.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата