Побългаряване
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Побългаряване
Блъскана Е60-тка. Удара не е фатален, но пък за сметка на това побългарен ремонт. Счупени стойки за радиатора - радиатора впоследствие монтиран на магия. На тръбите ли се е държал, на какво... но колата се беше карала поне 1 година така.
Купува се второ Е36 320и. Втората е купена, защото просто е по-запазена и в по-добро състояние, а старата ще се продава. Да, ама на старата маслото е "само на 5000км"
Източва се от старата и се слага на новата 
По-нататък в темата със сигурност ще се сетя и за още.
Купува се второ Е36 320и. Втората е купена, защото просто е по-запазена и в по-добро състояние, а старата ще се продава. Да, ама на старата маслото е "само на 5000км"

По-нататък в темата със сигурност ще се сетя и за още.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
по последното е36.
- съединител сложен наобратно.
- висящ лагер наобратно.
- врата изкормена за слагане на машинка за централно китайска.
- сенниции на тавана боядисани със спрей.
- мигачи със счупени уши вързани с тел.
- китаиски рингове на таблото боясисани некадърно със спрей.
- отводяване на багажник - дупки с бургията.
това на първо четене, най ме е яд за вратата:

- висящ лагер наобратно.

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Тая не беше ли "форумна"Nukem написа:по последното е36.
- висящ лагер наобратно.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На Фиат Пунто се разваля амортисьорчето на багажника. Пробива се. Слага се пиронче, вързано на тел, което се пъха в дупката на амортисьорчето при всяко отваряне на багажника. Въпросното амортисьорче струва 15лв. Ново. Колата се кара 5 години така 
Возил съм се в Пежо 406. То не знам колко е за темата, защото даже не е побългарено
Липсваше топката за скоростният лост. Ама липсваше, ей така си стърчеше само лост
Така се шофираше.

Возил съм се в Пежо 406. То не знам колко е за темата, защото даже не е побългарено

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Спомням си, един познат си беше закарал колата (някакво Пежо май беше) на "майстор" за смяна на маншоните на предните полуоски (или полувалове май е правилно...). Външните се били цепнали малко, затова човекът купил 4 нови комплекта маншони (външни и вътрешни), оставих ги на "майстора" и си заминал, каато се разбрали оня да му звънне. Обаче "майсторът" звъни след около час - идвай, готов си! А се знае, че тая работа толкова бързо не става - трябва да се свалят и двете полуоски... Човекът погледнал - и четирите нови маншона са си на местата, стегнати с новите скоби... всичко точно. Платил и си заминал, но по пътя се замислил - абе това не може да стане толкова бързо, има някакъв номер. Залегнал отдолу, загледал внимателно и... да, видял номера, при това - много кофти номер...
Някой сеща ли се как майсторът е сменил четирите маншона без да сваля полуоските? Не е рязал маншоните, те са били ОК.
Изпусналите амортисьорчета на багажника... джамбазите ги лекуват още по-лесно - просто натискат амортисьора странично, кривят го леко и той започва да задържа.
Някой сеща ли се как майсторът е сменил четирите маншона без да сваля полуоските? Не е рязал маншоните, те са били ОК.
Изпусналите амортисьорчета на багажника... джамбазите ги лекуват още по-лесно - просто натискат амортисьора странично, кривят го леко и той започва да задържа.
Excellent! Steven is my name!
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
По Е36-цата:
Ръждясали вежди поправяни с нещо като калай и боядисани отгоре.
Счупена щипка на мигача и хванат със метална и замонарезни видии за фара.
Увисанал таван набоден с топлийки.
По Е46-цата (блъскана отзад):
Сложена задна броня без парктоници и отавен само модула, който пищеше за грешка всеки пък като включа задна.
Гръмннал пиропатрон на акумулатора, със сряназани жици и сложен резистор, като тук невероятното беше че не е запоен просто сложен и увит с изолирбанд.
Всикчи лайсни с начупени щипки и запени със силикон.
Е87 на един познат:
Слагани фейсови фарови и ангелските очи бяха вързани по някакъв неадекватен начин, след отклюване светват и не спират да светят 2 минути след заключване на колата. Също при пускане къси, ангелските угасват.
ПС: Отиваме да гледаме една 46-ца в автокъща в Пазарджик. Колата му беше на бартер. Рекламира я много хубава, регистрирана, платени гражданска и преглед, абе сядаш и караш. В следващия Чека замаскиран не светва изобщо, бега така е замаскиран че светва в някакъв странен бяло жълт цвят, едвам едвам, освен това си личеше че беше блъскана отпер и 4-те вежди тръгнали да гният.
Ръждясали вежди поправяни с нещо като калай и боядисани отгоре.
Счупена щипка на мигача и хванат със метална и замонарезни видии за фара.
Увисанал таван набоден с топлийки.
По Е46-цата (блъскана отзад):
Сложена задна броня без парктоници и отавен само модула, който пищеше за грешка всеки пък като включа задна.
Гръмннал пиропатрон на акумулатора, със сряназани жици и сложен резистор, като тук невероятното беше че не е запоен просто сложен и увит с изолирбанд.
Всикчи лайсни с начупени щипки и запени със силикон.
Е87 на един познат:
Слагани фейсови фарови и ангелските очи бяха вързани по някакъв неадекватен начин, след отклюване светват и не спират да светят 2 минути след заключване на колата. Също при пускане къси, ангелските угасват.
ПС: Отиваме да гледаме една 46-ца в автокъща в Пазарджик. Колата му беше на бартер. Рекламира я много хубава, регистрирана, платени гражданска и преглед, абе сядаш и караш. В следващия Чека замаскиран не светва изобщо, бега така е замаскиран че светва в някакъв странен бяло жълт цвят, едвам едвам, освен това си личеше че беше блъскана отпер и 4-те вежди тръгнали да гният.
Последна промяна AlonsoBest на 24 Апр 2020, 11:52, променена общо 1 път

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Вуйчо написа:Сетих се за още една мизерия - онази кола със забитото парче зелен градински маркуч в селеновата втулка... когато я купих бе със симпатични лети джанти rial viper, 14 цола:
..., но гумите бяха зле, стари, напукани, изтъркани. Предните две бяха едни, а задните дори баха различни, т.е. колата с три различни гуми. Една от задните бе много нацепена от вътрешния ръб, направо бе страшна за гледане. Като на бабичка петите се бе нацепила. Затова седмица - две след като се купи колата, едно от първите неща които започнаха да се правят бе да се сменят гумите. Отива се при гумаджия, свалят се старите и какво да се види - една от задните гуми (тази която бе много нацепена) всъщност се оказа, че си има приятелче - имаше вътрешна гумаСитуацията явно е била такава, че гумата е галош, износена неравномерно и много нацепена от вътрешния ръб и явно е изпускала въздух (кой знае от къде е намерена 15-а употреба) и за да се решил проблема се намира от някъде и се монтира вътрешна гума. Нали, по-евтино е да се сложи вътрешна, от колкото да се вземе друга гума, била тя и втора ръка
Пак казвам, колата бе с лети джанти (вътрешна гума на лета джанта
), действието се развива в не далечната 2006-а година.
Не е да кажеш било глад за гуми, да е било комунизъм и смутни времена, просто... човешка простотия.
Като изключим това с вътрешната гума и побългарената селенова втулка (е, и един стар удар който имаше колата отзад, но аз за него си знаех, видимо се личеше, че не е направен качествено), колата бе иначе добра.
Новата е46-ца се оказа, че една от задните гуми е така с вътрешна хах а я свалихме директно от автовоза, и на вън са същите мизерници.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Купих си компакта понеже почти не беше докосван от българска инженерна ръка
.
След някакво време установявам, че шофьорската врата клопа при затваряне, отварям я и гледам как някой се е опитал да лепи счупен водач на стъклото(металния отдолу) с 2 кофи поксипол
, съответно не е успял и това цялото клопа при затваряне
На дясната врата забелязвам, че прозореца не иска да слиза с постоянно натиснато копче, а само на пресекулки. Отварям вратата и какво да видя някой монтирал ножица от съвсем различен вид Е36, може би седан, която е със съвсем различна букса и с 2 пина а не като оригиналната 3 и съответно всичкото това някак си работи в авариен режим...

След някакво време установявам, че шофьорската врата клопа при затваряне, отварям я и гледам как някой се е опитал да лепи счупен водач на стъклото(металния отдолу) с 2 кофи поксипол

На дясната врата забелязвам, че прозореца не иска да слиза с постоянно натиснато копче, а само на пресекулки. Отварям вратата и какво да видя някой монтирал ножица от съвсем различен вид Е36, може би седан, която е със съвсем различна букса и с 2 пина а не като оригиналната 3 и съответно всичкото това някак си работи в авариен режим...

- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
На компакт Е36 беше шунтиран електромагният клапан с парче водопроводна тръба 

Това Галактиката е голема работа, фактически!!!
Nukem написа:
Новата е46-ца се оказа, че една от задните гуми е така с вътрешна хах а я свалихме директно от автовоза, и на вън са същите мизерници.
Виждал си една черна е39-ка...там имаше много въображение

- Nukem
- старши ентусиаст
-
hummer написа:Nukem написа:
Виждал си една черна е39-ка...там имаше много въображение
мани, въобще се убеждавам, че не трябва да съществуваме като нация.
Аз ще опиша побългаряванията който съм правил само на една от колите си
Тези на джамбазите не ме интересуват, моите са си достатъчно смешни
- На една от купите счупих педала на газта
там дето се хваща в пода и има нещо като пластмасова панта. Пробих две дупки със самонеразни винтове за дърво в педала(от къде бормашина на пистата)
под ръба на основата направих примка със свинска опашка, а през двете дупки на педала прекарах други две свински опашки, които се хващат за примката и го играят панта. Стегнах и трите опашки и педала беше като нов
Още е така между другото, а новият педал се търкаля из багажника.
- Който е правил конверсия от М52 смукател към М50 знае че периферията трябва да се преправя. Аз счетох за най-удачно да оформя тръбите за стъпковото и другите от ПВЦ водопроводни тръби.
Хванах лепачката и си разкройх каквото ми трябваше
Тъкмо няма нужда от планка която да държи стъпковя мотор. В своя защита ще кажа че гледах от един американец дето го прави с медни тръби.
- Разби ми се контактния ключ и паленето беше приключение и тъй като не ми се занимаваше да го избивам, да търся друг, и т.н. си направих старт бутон като с ключа само давам контакт. Старт бутона мисля че беше от трактор Беларус
даже имам и тема някъде из форума.
- Сменях спирачната помпа обаче се оказа, че новата помпа е за щуцери М12 на М10, а пък аз имам два щуцера М10. Веднага Бай стругар ми изработи месингов преход М12 към М10 и си карам така вече години.
П.С. И едно побългаряване което не се класира тъй като е не друга кола, но особено се гордея с него.
Клапата за рециркулация на въздуха в купето на Опел Астра Г е особено малоумно измислена и разбира се като се прецака купето се запотява здраво и няма спасение.
Случи ми се на път в дъждовно време и трябваше да измисля нещо.
Избутах я в позиция да смуче въздух само отвън(тя представлява нещо като купа за салата която се върти, за да отвори определени потоци въздух) и хубаво я залепих за основата с изолирбанд така че да не може да се премести от вибрациите.
Вече 10 години тая кола рециркулация няма, но и стъклата не се потят, а изолирбанда не е мръднал. 

- На една от купите счупих педала на газта

- Който е правил конверсия от М52 смукател към М50 знае че периферията трябва да се преправя. Аз счетох за най-удачно да оформя тръбите за стъпковото и другите от ПВЦ водопроводни тръби.

- Разби ми се контактния ключ и паленето беше приключение и тъй като не ми се занимаваше да го избивам, да търся друг, и т.н. си направих старт бутон като с ключа само давам контакт. Старт бутона мисля че беше от трактор Беларус

- Сменях спирачната помпа обаче се оказа, че новата помпа е за щуцери М12 на М10, а пък аз имам два щуцера М10. Веднага Бай стругар ми изработи месингов преход М12 към М10 и си карам така вече години.

П.С. И едно побългаряване което не се класира тъй като е не друга кола, но особено се гордея с него.

Клапата за рециркулация на въздуха в купето на Опел Астра Г е особено малоумно измислена и разбира се като се прецака купето се запотява здраво и няма спасение.
Случи ми се на път в дъждовно време и трябваше да измисля нещо.
Избутах я в позиция да смуче въздух само отвън(тя представлява нещо като купа за салата която се върти, за да отвори определени потоци въздух) и хубаво я залепих за основата с изолирбанд така че да не може да се премести от вибрациите.

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2