Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения
SuSaMeCa написа:Момчета, качих сайта тук, някой ако има интерес да го разгледа и да даде обратна връзка ще съм благодарен. Все пак го правя за да е удобен.
Първите впечатления - много голям шрифт в падащите менюта. Като видях, че липсват и модели (340и / 440и) - спрях да гледам.

Колега, съвет от мен - на мобилно устройство картата не е scrollable и ако искам да продължа по-надолу площта за скролване е ограничена и неудобна.
Иначе не съм UX/UI дизайнер, но аз лично предпочитам по-простички концепции за подобни сайтове(на мобилен браузър) - все пак ме интересуват :
1. Снимките
2. Описанието(цената)
3. Локацията
Филтрите и т.н подробности за мен трябва да са скрити, но лесно достъпни, ако се наложат.
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i - B58
TNT написа:SuSaMeCa написа:Момчета, качих сайта тук, някой ако има интерес да го разгледа и да даде обратна връзка ще съм благодарен. Все пак го правя за да е удобен.
Първите впечатления - много голям шрифт в падащите менюта. Като видях, че липсват и модели (340и / 440и) - спрях да гледам.
Моделите са попълвани 2017 година. Все пак благодаря, ще ги добавя и тях.
Последна промяна SuSaMeCa на 03 Май 2020, 19:34, променена общо 1 път
Някой има ли идея как да качвам снимки в мобиле, с добро качество,че излизат отвратителни в обявата
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
3186 написа:Колега, съвет от мен - на мобилно устройство картата не е scrollable и ако искам да продължа по-надолу площта за скролване е ограничена и неудобна.
Иначе не съм UX/UI дизайнер, но аз лично предпочитам по-простички концепции за подобни сайтове(на мобилен браузър) - все пак ме интересуват :
1. Снимките
2. Описанието(цената)
3. Локацията
Филтрите и т.н подробности за мен трябва да са скрити, но лесно достъпни, ако се наложат.
Относно картата... по случайност сме изключили скролването, наистина е много гадно. Оправих го. Отностно другите неща не съм сигурен, че те разбрах. Тези 3 точки доста добре се виждат в самата обява. Относно филтрите, най-често използваните според мен съм ги изкарал извън разширените настройки за търсене. Съгласен съм, че трябва да е максималко простично, просто трябва да се покрият доста неща и да бъде максимално гъвкаво.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Пич не ща да съм в ролята на хейтъра, чесно...ма искам само да попитам....точно с тая wordpress повърня ли искате да борите мобилето....та дори и карс-а?????!!!!! Помислете три минути преди да отговорите...чао.
П.С: Много кусури има, ма на сичкото отгоре не видях и селекция ОБЯВИ ЧАСТНИ ЛИЦА и търговци. За кво ли се мъча?
П.С: Много кусури има, ма на сичкото отгоре не видях и селекция ОБЯВИ ЧАСТНИ ЛИЦА и търговци. За кво ли се мъча?
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
E34 написа:Пич не ща да съм в ролята на хейтъра, чесно...ма искам само да попитам....точно с тая wordpress повърня ли искате да борите мобилето....та дори и карс-а?????!!!!! Помислете три минути преди да отговорите...чао.
Хaxa много се забавлявам с тебе

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Аз понеже гледам бмв-та, защо няма обобщаващ номер на серията в "Модел" примерно 3-та серия. За да се търси изобщо тройка бмв, се тая дали е 318,320,330 и т.н. И там вече примерно да може и да кажеш е46 или ф10 или пък в друго поле за номер на купето.
Хм,хм...
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Аз понеже гледам бмв-та, защо няма обобщаващ номер на серията в "Модел" примерно 3-та серия. За да се търси изобщо тройка бмв, се тая дали е 318,320,330 и т.н. И там вече примерно да може и да кажеш е46 или ф10 или пък в друго поле за номер на купето.
За номер на купето в момента има само за 330 328. Ще ги въведа тея дни за повечето коли. А относно 3тата серия, затова е направено да избираш повече от 1 модел.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Аха, сега видях, че може и повече от един модел. Ми не знам, сякаш е по-удобно с общ ред. Пък това да си избираш конкретни модели си е ок, нека си стои.
Хм,хм...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Моджо написа:Аха, сега видях, че може и повече от един модел. Ми не знам, сякаш е по-удобно с общ ред. Пък това да си избираш конкретни модели си е ок, нека си стои.
Това ми направи и на мен веднага впечатление.

- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
Реално мога да добавя още 1 "модел" 3та серия който ще търси във всички тройки. Добавено е в TODO 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
3,5,6-та..не само трета де.
Там за другите пак...абе както си е в мобилето същото
Там за другите пак...абе както си е в мобилето същото
Хм,хм...
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Няколко препоръки и от мен като обикновен потребител:
- възможност за избор на повече от една марка - може до 3 както е в Mobile.bg
- както колегата е написал - възможност за избор на цяла моделна гама - примерно 3-та серия
- възможност за въвеждане на модификация - е39, е53, F10 и т.н.
- добавяне на повече филтри при разширеното търсене - гледам всички подобни сайтове ползват една форма и ме дразни, че от години не са добавяни екстри, които вече са едва ли стандартни за някои коли - например Head-up display.
Поздравления за труда - изглежда много обещаващо.
- възможност за избор на повече от една марка - може до 3 както е в Mobile.bg
- както колегата е написал - възможност за избор на цяла моделна гама - примерно 3-та серия
- възможност за въвеждане на модификация - е39, е53, F10 и т.н.
- добавяне на повече филтри при разширеното търсене - гледам всички подобни сайтове ползват една форма и ме дразни, че от години не са добавяни екстри, които вече са едва ли стандартни за някои коли - например Head-up display.
Поздравления за труда - изглежда много обещаващо.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5