Море в Гърция 2020
Модератор: Общи модератори
Re: Море в Гърция 2020
E.5KOV написа:Каква е тая карантина за българи връщащи се от чужбина? А чужденците, които ще влизат в страната, било то по работа или за почивка, нали и те трябва да се карантинират? На практика няма как да сработи тази мярка само за българи...
Под карантина са всички отдавна, нашенци или чужди. Всичкото руснак, дето сега идва си пише адрес за карантина апартамента във Форт Нокс

Изключение са тези, които са транзит и не остават в страната. Разбирай чакат няколко часа на летището да се качат на друг самолет.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Каквото дойде. Ако е лесно ходенето на Гърция, ще се ходи. На нашето море бих отишъл само в най-евтинита квартира и ще ходя в най-скапаните павилиончета за цаца и картофи, та поне като съм прее.ан, да знам защо.
Един вид, отиваш някъде с нежелание, да ти е гадно само да кажеш, че и ти си ходил на морето като те питат?
Евала!
Има и готини места в България, просто не са първите в списъка по сайтовете и нямат ол инклузив.
Аз съм си планувал за септември един роудтрип от 7-8 дена по плажове и камънаци из Италия, без значение дали ще съм под карантина след това или не.
Евала!
Има и готини места в България, просто не са първите в списъка по сайтовете и нямат ол инклузив.
Аз съм си планувал за септември един роудтрип от 7-8 дена по плажове и камънаци из Италия, без значение дали ще съм под карантина след това или не.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/193155-sanitarnite-merki-v-sila-do-13-yuli-chast-ot-sotsialnite-do-esenta?fbclid=IwAR0_gQXM6FJ5dJ07xutdQ6XcQkW5edmKbj9hkv08oa9JfMhdJVy7DZ940qc
Излиза си, че ако си българин и идваш в БГ, независимо по какъв повод - 2 седмици карантина.
Ако си чужденец влизаш и си джапаш без проблеми, след като подпишеш декларацията
Никой няма да си запази почивка, ако ще седи 2 седмици затворен в хотел. Да не говорим, че няма как да си 100% сигурен, че не си болен или че не си се заразил по време на пътуването например, просто те пускат като се разпишеш. Чудесни мерки за ограничаване на вируса 
Излиза си, че ако си българин и идваш в БГ, независимо по какъв повод - 2 седмици карантина.
Ако си чужденец влизаш и си джапаш без проблеми, след като подпишеш декларацията

Добре де, 'що всявате излишна паника с глупости?
Вадиш си изводи от статия, която е толкова зле написана, че на практика нищо сериозно не казва.
Нищо от това не е прието все още, няма и да се приеме в този му вид, естествено.
Как си представяш да кацне самолет със сто човека, 50 нашенци и 50 чужденци и да се поставят под карантина само половината? Нали идват от едно място, в един самолет са се возили...
Вадиш си изводи от статия, която е толкова зле написана, че на практика нищо сериозно не казва.
Нищо от това не е прието все още, няма и да се приеме в този му вид, естествено.
Как си представяш да кацне самолет със сто човека, 50 нашенци и 50 чужденци и да се поставят под карантина само половината? Нали идват от едно място, в един самолет са се возили...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Опитват се да измислят нещо за да спасят сезона при нас. Осраха морето, презастроиха брутално, услугите са на ниво третия свят и сега се опитват силово да го наложат, щото ако туризма с всичките му съпътстващи разходи не си отчете ДДС-то бюджета ще се издъни яко.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Наистина не разбирам хората, които ходят на българското черноморие. Последно бях преди 12 години и така се отвратих от отношение и обстановка, че се зарекох да не ходя повече. Допълнително навсякъде вечерта виждаш предимно наркомани и малоумници. Но най-брутално е отношението в ресторантите и заведенията от страна на персонала. Все едно си никому ненужен боклук. Не мога да трърдя за навсякъде, но на популярните дестинации беше така. От това, което слушам с всяка година по-зле става.
А Гърция - носят те на ръце по хотелите и по ресторантите. На претъпкан ресторант само ви казват изчакайте 5 мин и носят от някъде маси и те настаняват ако ще да няма къде да минават. Да, някъде е по-скъпо ама шезлонга ти е безплатен, ако поръчаш минерална вода или кафе. Да не говорим, че има плажове, които са си като твои, понеже почти са празни. И това е на Касандрия, която е от най-популярните и скъпи дестинации. Да не говорим за спокойствието навсякъде. Една полицейска кола на 2 градчета и никаква престъпност. Колата не я мислиш.
Та това е, че криза, не криза, ако имам възможност, ще ида в Гърция, ако не, няма да се унижавам да ходя на България на море. Така или иначе балонът с хотелите по черноморието трябва най-накрая да се изпусне, защото не ни остана плаж.
Гърците са си хитри и ще измислят 100% начини хем да осигурят безопастност, хем да привлекат хората. Все пак БВП им е основно от туризъм, а и без това са си фалирали. Определено съм на мнение, че ще направят всичко възможно да се спазват всички мерки по безопастност и на всяка цена няма да се позволяват мизерии от страна на туристите и персонала.
А Гърция - носят те на ръце по хотелите и по ресторантите. На претъпкан ресторант само ви казват изчакайте 5 мин и носят от някъде маси и те настаняват ако ще да няма къде да минават. Да, някъде е по-скъпо ама шезлонга ти е безплатен, ако поръчаш минерална вода или кафе. Да не говорим, че има плажове, които са си като твои, понеже почти са празни. И това е на Касандрия, която е от най-популярните и скъпи дестинации. Да не говорим за спокойствието навсякъде. Една полицейска кола на 2 градчета и никаква престъпност. Колата не я мислиш.
Та това е, че криза, не криза, ако имам възможност, ще ида в Гърция, ако не, няма да се унижавам да ходя на България на море. Така или иначе балонът с хотелите по черноморието трябва най-накрая да се изпусне, защото не ни остана плаж.
Гърците са си хитри и ще измислят 100% начини хем да осигурят безопастност, хем да привлекат хората. Все пак БВП им е основно от туризъм, а и без това са си фалирали. Определено съм на мнение, че ще направят всичко възможно да се спазват всички мерки по безопастност и на всяка цена няма да се позволяват мизерии от страна на туристите и персонала.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Чак основно не е, но не е дребна част.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
ПичУое, и аз ходя в Гърция, ама за нашето море не сте прави. Може голямата си част да е зле, но не цялото е зле. А като не сте ходили от години не коментирайте.
Хм,хм...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз предната година бях на Слънчака, миналанта на Созопол и след това казах никога повече Бг., скъпо и гадно, само две думи описват всичко.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Точно, дгд за простите мутри и или селинджъри, решили че с крадените/наследени пари ще станат автоматично меринджеиNGneer4eto написа:Наистина не разбирам хората, които ходят на българското черноморие. Последно бях преди 12 години и така се отвратих от отношение и обстановка, че се зарекох да не ходя повече. Допълнително навсякъде вечерта виждаш предимно наркомани и малоумници. Но най-брутално е отношението в ресторантите и заведенията от страна на персонала.

А тоя, дето вика да не сме коментирали да си бЕга в Северна Корея
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Верно ли? Ми ти оти не бегаш по Анадола, кат гледам турското още не те е пуснало.
Последна промяна Моджо на 12 Май 2020, 15:21, променена общо 1 път
Хм,хм...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Моджо написа:ПичУое, и аз ходя в Гърция, ама за нашето море не сте прави. Може голямата си част да е зле, но не цялото е зле. А като не сте ходили от години не коментирайте.
Ходил човека преди 12 години на слънчака, спал в някаква дупка за 20 лв/вечер, ял гюзлемета и дюнери за по 3 лв/бройката цяла седмица и после го сравнява с хотел за 100 €/вечер в Гърция и вечеря в ресторант, където е оставил още 100€...
И после "мега зле е лайноморието"

Аз последните 3 години ходя в България и никъде не съм видял наркомани, не са се държали с мен като с никому ненужен боклук, не съм ял развалена храна, не съм хванал нито веднъж вирус...
'Що така ве инджинерчето

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
БГ морето не е само един Слънчак/Созопол
И аз не ги разбирам тия крайности. Все още има доста места по БГ черноморие, които стават за приятна почивка. Намаляват с всяка година, но ги има. Около 80/20 ми е съотношението последните години в полза на Гърция, но не мога да пропусна да посетя и нашето море всяка година. А и който твърди, че там е същата(ако не и по-ниска) цена от тук - вероятно си носи щайги с домати и картофи и/или се скъсва да готви всяка вечер, което не ми е в представите за морска почивка.

И аз не ги разбирам тия крайности. Все още има доста места по БГ черноморие, които стават за приятна почивка. Намаляват с всяка година, но ги има. Около 80/20 ми е съотношението последните години в полза на Гърция, но не мога да пропусна да посетя и нашето море всяка година. А и който твърди, че там е същата(ако не и по-ниска) цена от тук - вероятно си носи щайги с домати и картофи и/или се скъсва да готви всяка вечер, което не ми е в представите за морска почивка.
bum_bum написа:Опитват се да измислят нещо за да спасят сезона при нас. Осраха морето, презастроиха брутално, услугите са на ниво третия свят и сега се опитват силово да го наложат, щото ако туризма с всичките му съпътстващи разходи не си отчете ДДС-то бюджета ще се издъни яко.
ето това е което се случва...
аз мисля, че тази година ще е повратна за черноморския ни туризъм. много хора ще преосмислят туристическите си практики и ще установят, че няма полза да се ходи по нашето море така както е ситуацията в момента в измерение услуги -> заплащане.
идва един период на рекалибриране на услугите, заплащането и на целия имидж на черноморието ни. и този процес ще е особено болезнен за някои от бизнесите.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила