Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Икономическата криза 2020

Мнение от N.Mihaylovski » 24 Май 2020, 17:28

Чакайте да минат изборите, след избори се стриже агнето :mhihi:
Голяма дупка ще се появи при липсата на внасяне на ДДС и данъци от малките фирми.
Мисля, ще наблегнат и на събиране на данъци от Ренти, там имат сериозни загуби.
Вероятно на апартаментите ще скочи данъка, и на колите под предтекст замърсяване и прочие, не може да забрани старите коли щот бай Ганьо ще скочи :D
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Май 2020, 17:31

Е те вече почнаха с идеите за ДДС и данък печалба.

Отделно още от преди си мисля, че в края на цялата ситуация НАП, БАБХ и всичките тия ще получат инструкции да стрижат до кожа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Май 2020, 17:31

Намаляването на ДДС на луксозни продукти (като изключим книгите, които бяха набутани там за замазване на положението) върви срещу всякаква икономическа логика. Първо диференцирани данъци върху потреблението изобщо не трябва да има. Ако се прави компромис с това логиката диктува да се намалят данъци върху потреблението на "бедните". Храна в ресторант и туризъм не са потребление на "бедните". Абсурдно е храната в супермаркет да има пълно ДДС, а тази в ресторант намалено.

Всичко това с плашило, че щели да вдигнат корпоративния данък... След това ще последва спад на данъчните приходи и ще трябва да вдигнат данъците върху доходите :mhihi: Лесно предвидими неща, които съм сигурен, че ще изненадат много хора след време като станат, ако запазим този курс :kuku:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 24 Май 2020, 18:23

bum_bum написа:Е те вече почнаха с идеите за ДДС и данък печалба.

Отделно още от преди си мисля, че в края на цялата ситуация НАП, БАБХ и всичките тия ще получат инструкции да стрижат до кожа.

Те отдавна ни дерат и явно се започва с обескостяването си мисля,аз.
Интересно ми е като се отворят границите отново,кой ще остане с тези касапи да ги търпи до побъркване занапред?

Аватар

Мнение от arnold » 24 Май 2020, 19:03

Benord написа:

Интересно ми е като се отворят границите отново,кой ще остане с тези касапи да ги търпи до побъркване занапред?

Абе,дерат ни. Нищо ни няма. Чакай да видиш на изборите пак какво ще стане. Аз поне познавам много хора,които се оплакват,и да недоволни от живота си сега, ама пак за Бойко щяли да гласуват щото другите много крадяли. Потресен съм от овчедушието на българина.
На Запад хората стачкуват с хиляди, бой,полиция, палежи камъни ,и си търсят правата. Тук се събират 50/100 човека играят ръченица и викат УБИЙЦИ и ОСТАВКА под прозорците на парламента в който няма никой. Всичко ни е смешно в България.Боко раздава пари през прозореца на джипа. Някой представя ли си Меркел или Макрон с поведение като неговото. И ко ? Нищо. За нас е нормално.
Последна промяна arnold на 24 Май 2020, 19:13, променена общо 1 път

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Май 2020, 19:05

Benord написа:

Дерат яко???? Къде по-точно??? Плащаш 40-50% данък печалба? Плащаш 1/1000 данък върху имота? Алкохолът и цигарите са почти без пари :ok: Смешни застраховки, никакви разходи по апартаментите (говоря апартаменти, не къщи).

ДДС-то върху храните (не приготвени тип сандвичи, пици, а чистата от магазина) трябва да се махне. Това ще помогне на хората. Но другото трябва да се оправи. Най-бедните пълнят бюджета :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 24 Май 2020, 20:33

BMW_POWER написа:
Benord написа:

Дерат яко???? Къде по-точно??? Плащаш 40-50% данък печалба? Плащаш 1/1000 данък върху имота? Алкохолът и цигарите са почти без пари :ok: Смешни застраховки, никакви разходи по апартаментите (говоря апартаменти, не къщи).

ДДС-то върху храните (не приготвени тип сандвичи, пици, а чистата от магазина) трябва да се махне. Това ще помогне на хората. Но другото трябва да се оправи. Най-бедните пълнят бюджета :dunno:[e]

За Вас колега не знам ,до къде сте с границите на дране на кожи,но смятате ли че ДДС,въобще не е пълна измама за стадото? Още имам за Вас-защо да плащам данък ,че работя,като плащам и за всичко станало?Имам и още- защо хрянят с моят хладилник гостите ,които не искам в домът си? Имам и още-защо някой политици си мислят,че съм някаква тяхна собственост,че да решават вместо мен за животът ми?Откъде-накъде????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Май 2020, 20:44

BMW_POWER написа:
Benord написа:

ДДС-то върху храните (не приготвени тип сандвичи, пици, а чистата от магазина) трябва да се махне. Това ще помогне на хората. Но другото трябва да се оправи. Най-бедните пълнят бюджета :dunno:
Ела тук да опиташ един елементарен дребен бизнес и ще говорим.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Май 2020, 22:06

У нас бизнеса в голяма част е купувам за Х лв и продавам за У и някакви услуги.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Май 2020, 22:25

bum_bum написа:
BMW_POWER написа:
Benord написа:

Ела тук да опиташ един елементарен дребен бизнес и ще говорим.

Ела първо тук да опиташ :yes: Аз не бих се заел НИКОГА с какъвто и да е бизнес тук и не завиждам на тези, дето "правят пари". Нямаш идея, какво си пожелаваш :OT: Точно пред парламента
https://www.google.ca/maps/@45.4233444, ... 384!8i8192
на това място се "продава бизнес". Хот дог щендър. 100К и си ти. Плюс редовните такси към общината, които се ПЛАЩАТ АВАНСОВО в началото на годината. В цената влиза мястото, количката за хот дог, мисля и едно камионче ще ти дадат. "Дребен бизнес", воала.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 24 Май 2020, 22:49

За данъците.... важно е какво ти остава на края, тука като са 1000 лева, ако ще и да няма данъци.
Всички знаем колко я е грижа държавата за бизнеса.
И тук е трудно да сложиш количка пред парламента, да не говоря за постоянният рекет от БАБХ,НАП, агенция по Вината, митница и прочие и че закона си го тълкуват като дявола евангелието, и в нито един сличай не си прав винаги си нагазил в лайната.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Май 2020, 23:23

N.Mihaylovski написа:За данъците.... важно е какво ти остава на края, тука като са 1000 лева, ако ще и да няма данъци.
Всички знаем колко я е грижа държавата за бизнеса.
И тук е трудно да сложиш количка пред парламента, да не говоря за постоянният рекет от БАБХ,НАП, агенция по Вината, митница и прочие и че закона си го тълкуват като дявола евангелието, и в нито един сличай не си прав винаги си нагазил в лайната.

Така е. Само не забравяй, че тревата в двора на комшията е винаги по-зелена :OT:

Имам няколко приятели с частен бизнес. Говоря за близки приятели, не за ..... и последния да затвори вратата. Писах в друга тема и Мини-то щеше да ме изяде. Да отвориш магазин тип "Квартална бакалия" едни 100К не те оправят. Това са само разрешителни, техника, зареждане, наеми, бла бла, дълга история. Имам приятел с малък сервиз в Монреал. Господ му е дал сърцето и ръцете. След 30 години в този бизнес казва, че втрои път не би се заел с това нещо. Познавам лично двама и знам още поне трима българи с колички за хот дог. Темата е дълга, защото именно заради българите този бизнес в Отава е толкова "известен". Имам приятелче, дето обработва гранит и прави бани, кухненски плотове, ... Той също е напред в материала, ама така е вдигнал ръце, че не смея да го питам как е.

Гледам сега как богатите са станали по-богати. Ми това вече си е икономическо подтисничество или не знам как да го нарека. Нахакаха на хората безумни задължения и сега вече чисто робство. Кой може да издържи 2-3 месеца без доходи? Малкият бизнес ще прави вятър, големия ще прави каквото си иска. МЕТРО сега ще плаща не след 3, а след 6-10 месеца и ще ти вика "ако искаш". И пак ще трябва да им целуваш ръцете. Каква конкуренция, когато накрая остават 3-5 играча на масата?

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 24 Май 2020, 23:37

Никъде няма лесно, не казвам, че при вас е по лесно, това което каза, че искат да има само няколко големи и другите да ни няма, нооо малкия бизнес пълни хазната, защото големите са "наши хора" и се крадне ДДС и данъци с гъзо и понеже се разпределя дивидент под масата всичко е ТОЧНО, те ни смазват няма малък бизнес няма постъпления в хазната те нещата са свързани, хем им трябваме да плащаме, хем да сме на ръба, като ни писне, а това се случи покрай тоя вирус, няма кинти за фиска и става лошоооо, и сивия сектор става много голям, ще плъзнат проверяващи ама това няма да помогне, не може да вземеш нещо което човек го няма, интересно ще става ще гледаме филма :D

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Май 2020, 4:59

Знаеш ли кое в бг най-много ме учудва? Имайки впредвид, колко законно оръжие има в тая държава, не смея да си помисля, колко е незаконното. Как толква време на един не му падна пердето и да подкара ... Да не ме обвинят само в подклаждане на Революция :mhihi: :mhihi: :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Май 2020, 4:59

Знаеш ли кое в бг най-много ме учудва? Имайки впредвид, колко законно оръжие има в тая държава, не смея да си помисля, колко е незаконното. Как толква време на един не му падна пердето и да подкара ... Да не ме обвинят само в подклаждане на Революция :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата