Давност на връчване на фиш

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Давност на връчване на фиш

Мнение от madafaka_donkele » 29 Юни 2020, 9:02

ildivvy написа:Не става ли и в районното?

Абе пише, че може, ама аз пак мисля да правя, като предния път - да спра до случайна патрулка да ми връчат квото има за връчване :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2020, 10:07

А какъв ви е зора нещо да ви връчват? Има си адрес, ако е реален на него се получава всичко. Ако не са успели да ви го връчат каква е драмата?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Юни 2020, 10:10

bum_bum написа:А какъв ви е зора нещо да ви връчват? Има си адрес, ако е реален на него се получава всичко. Ако не са успели да ви го връчат каква е драмата?

И аз това се чудя, дори куката която питах за един фиш ме попита, "какво се притесняваш, когато дойде, ако изобщо дойде".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2020, 11:13

Еми.. :dunno: Заврял се някъде в храстите и те снимал. ОК. Нарушил си и трябва да си платиш. Но за чий ще трябва всяка седмица или месец да ровиш из разни сайтове, че да гледаш дали нямаш установено нарушение?

Има имейли, СМС-и, пощенски пратки с обратна разписка и още куп начини да бъдеш уведомен, че нещо дължиш. Държавата очевидно има проблем с механизма на връчване и заради това трябва ли да се натоварваме с още едно задължение, постоянно да проверяваме къде може да сме стъпили на криво?

Поради неспряване с едно най-елементарна задача се стига до ебаси ситуациите. Връчване по границите и какво ли не. Всякаш трябва да се чувстваш виновен, че отиваш на почивка, поради това, че едно най-обикновено писмо не могат да намерят начин как да ти го връчат.

За мен лично- като го връчат ще го платя. Ако не могат да се оправят. Имам реален адрес на който получавам поща редовно. Ако толкова не могат да изпратят едно писмо, проблема си е техен. Но да ходя да обикалям районните и да спирам при патрулите, че да ги моля да проверяват, няма да стане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 29 Юни 2020, 12:34

И аз си ги търся да си ги платя сам.
Два пъти ми се е случвало пощальона сам да ги подпише, понеже ме е нямало на адреса и да си изпусна ''промоцията'', защото ми се водят връчени, а аз даже и не знам.
Последиците са големи. Освен, че вече плащам на 100%, то като ме спряха искаха да ми взимат книжката и да ми свалят номерата, защото карам с неплатени глоби. В крайна сметка се разбрахме да ме ескортират до РПУ-то, където си платих на ПОС терминал всичко де имаше... правомерно или не, то е като с тъмните стъкла. Спират те от движение и увисваш на пътя, пък ти после си се бори, че са те спрели от движение неправомерно... :lol:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Юни 2020, 12:52

grkv написа:И аз си ги търся да си ги платя сам.
Два пъти ми се е случвало пощальона сам да ги подпише, понеже ме е нямало на адреса и да си изпусна ''промоцията'', защото ми се водят връчени, а аз даже и не знам.

Тоя пощальон е добре да го "научиш" да не прави вече така... пускаш жалба до пощата, графологична експертиза, да се види че подписва сам на хората призовките и да видиш как ще му светнат очичките... това си е документна измама...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2020, 14:00

grkv написа:пък ти после си се бори, че са те спрели от движение неправомерно... :lol:

Въпрос на принципи. Аз седях година без книжка, ходих после наново на изпит, защото в КАТ ми изгубили протокола за възстановяване на точки. Е, намери се след като вече бях положил изпит. Казаха ми "извинявай" :mhihi: Ако трябва пак ще го мина това, но няма да се оставя някой да ме подписва или да търся къде, кога и как са ме заснели в нарушение, защото не е моя работа.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Юни 2020, 14:01

Тях ги раздава най-скапаната куриерска фирма в света, Стар пост... :help:
Сигурно и в държавните пощи не биха ги взели на работа тея, които са там...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 29 Юни 2020, 19:21

Mollov написа:
grkv написа:И аз си ги търся да си ги платя сам.

Тоя пощальон е добре да го "научиш" да не прави вече така... пускаш жалба до пощата, графологична експертиза, да се види че подписва сам на хората призовките и да видиш как ще му светнат очичките... това си е документна измама...

Жалбата в случая не би била до пощата, а чрез възражение относно ненадлежното връчване. Тоест отиваме на съд.
Графологичната експертиза е малко фифти-фифти. При доброто фифти - ще ми го връчат наново, надлежно и ще успея да си го платя със стотина лева надолу.
При по-лошото фифти нещата отиват към един голям четвъртит... автогол.
А на тоя очичките - нищо няма да му светне, съдията много бързо ще прозре, че основната цел на дееца не е била неоснователното обогатяване на третото лице за моя сметка, а просто е скатал едно разкарване до адрес и ше е нещо нищо накрая.
В крайна сметка нарушил съм - плащам си и доколкото мога съм доволен, че е малкият дявол. Да ти свалят номерата на пътя хич не е гот.

Принципите са хубаво нещо когато не граничат с откровенна глупост.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Юни 2020, 21:43

Защо някой не сподели за какви суми говорим. 20-50-500 лева? Питам от любопитство.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 29 Юни 2020, 23:54

Bogat-Beden написа:Тях ги раздава най-скапаната куриерска фирма в света, Стар пост... :help:
Сигурно и в държавните пощи не биха ги взели на работа тея, които са там...

Да, ама се набутаха те да връчват и сега върви обяснявай, че не стават :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 30 Юни 2020, 7:50

BMW_POWER написа:Защо някой не сподели за какви суми говорим. 20-50-500 лева? Питам от любопитство.

В конкретния случай ме бяха снимали по Ботевградско пред шоурума на Хонда с малко под 100 (а там са няколко широки ленти, прав път). Ограничението било 50, та 600лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 30 Юни 2020, 8:14

BMW_POWER написа:Защо някой не сподели за какви суми говорим. 20-50-500 лева? Питам от любопитство.

Нещо малко по-различно . Кога ни бяха затворили да си не подаваме носа навън на два пъти идва полицай със служебната си кола в 21.00ч вечерта да връчи пресен пресен 20лв фиш . Изкараха ни акълите па то за кво било , престъпили сте закона вика . Помня кога си бутаха колите щото нямало гориво и тях ги правят на маймуни ама 20 пари са си пари , нали . Луда работа . ПС: Съседите на другия ден но гледаха кат изтребители , мислеха , че сме коронясали , може би .

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 31 Юли 2020, 17:09

Нещо интересно от днес. В сайта по-назад в темата ,когато проверих пише, че имам невръчени глоби , но днес регистрирах кола в кат без никой нищо да ми спомене :dunno: Възможно ли е да не е коректна информацията или просто съм извадил някакъв късмет? :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 01 Авг 2020, 18:10

Проверих вече няколко пъти и нищо не ми излиза за плащане, а на 25ти юли минах покрай патрулка със 145км/ч, която снимаше .. Това се случи по автомагистрала Тракия, където ограничението е 90 км/ч :ranting:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата